Rav 4 Şanzıman Vuruntusu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeyhanb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,800

zeyhanb

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
merhabalar. 2001 model toyota rav4 otm. şanzıman araca sahibim.aracımda kalkış sırasında küçük viteslede vuruntu oluyor. sanki araba hangi vitesle gitmesi gerektiğini bulamıyor bi küçültüyor vitesi bi büyütüyor bu sıradada vurma hissettiriyor.servise götürdüm arka diferansiyel takozlarının çok yıpranmış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. acaba bununla alakalı olabilirmi veya sizce neden olablir, bi ikri olan varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim.
teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: Rav 4 Şanzıman Vuruntusu

2. nesil rav4'lerde şanzıman kontrol devresinde fabrika çıkışı bir hata olduğuna dair yazılar var internette. Genelde ABD kaynaklı ingilizce sitelerde. Bu hata düzeltilmezse arabayı yanlışlıkla 2. viteste kaldırmaya çalışan elektronik kontrol devresi şanzımanın zamanından önce yıpranmasına sebep olabiliyor. Araçta böyle bir problem varsa şimdiye kadar çoktan garanti kapsamında o kontrol devresinin değişmesi lazımdı ama yine de belli olmaz bunu servise sorun, başınıza iş açmasın.

Bu bir yana, o bahsettiğiniz vuruntu benim araçta da var (1. nesil rav4), geri vitese atınca bir an vuruntu yapıyor, özellikle motor soğukken ve bu dert edilecek birşey değil çünkü bu güne kadar sorun olmadı. Öte yandan bunu vites geçişleri sırasında yapmıyor sadece geri vitese atarken yapıyor. Bu tarz bir problem varsa yokuş yukarı çıkarken ayağınızı bir an gazdan çekin tekrar gaz verin o sırada vites değişmediği halde o takoz boşluğunu yeterince dikkatli dinlerseniz hissedersiniz.

Aslında işin özeti problemin ne olduğunu bilmeden ciddiyet seviyesini anlamak zor. Dedikleri gibi diferansiyel takozu ise takoz bildiğiniz takoz kauçuk parçası işte. Değiştirin gitsin. Fazla masraf çıkarmaması lazım, ama sanki araç yanlış vitese atıyormuş ya da hangi vitesle gitmesi gerektiğini bilemiyormuş gibi intiba bırakan bir probleme de sebep olmuyor olması lazım, o kısım bana garip geldi. Kauçuk takoz hangi vitesle gidileceğine karar veren birşey değil ne de olsa, ve vuruntu yaptı mı da öyle bir intiba bırakmıyor, sadece vuruntu sesi duyuyorsunuz.. Ha araç vites atarken hiç vuruntu yapmamalı mı? yok öyle birşey arada bir hafif bir vuruntu yapabilir. O da bazen normal bazen de normal değil. Neyin normal neyin normal olmadığını daha önce bu tür bir araç kullandıysanız bilirsiniz ama özellikle ilk otomatik vites aracınız ise o zaman biraz kafa karıştıracaktır. Yani net birşey söyleyemedim kusura bakmayın ama durum malesef böyle. Belki bir iki servise daha göstermenizde fayda olabilir...


Not: Konu hakkında NY Times gazetesinde yayınlanan bir yazı varmış, vatandaşın biri buraya kopyalamış (ingilizce)

http://www.clublexus.com/forums/car-chat/451977-ny-times-article-toyota-rav4-transmission-defect-2001-2003-a.html

Tercüme lazımsa bknz http://translate.google.com

Yukarıdaki makalede 250bin adet satılan bu araçta bu problemden dolayı ilgili devlet kuruşuşuna 120 adet şikayet olduğu yazıyor. 120/250bin pek te yüksek bir rakkam değil o yüzden belki moral bozmaya değecek birşey değildir ama 2.nesil rav4 sahibi olsaydım bunu mutlaka kontrol ettirirdim.
 


Ynt: Rav 4 Şanzıman Vuruntusu

diferansiyel takozu çok enteresan şekli olan bir parça ve iyi bir tamirciye baktırırsanız bozuk olup olmadığı anlaşılır. bozulma olasılığı yüksek. şanzıman ecu su bozulursa yokuş çıkmada problem oluyor. otomatik şanzımanın yağı 40000 kmyi geçerse vites geçişleri aptallaşır dediğiniz arızayı yapabilir. ATF 320 mobil yağ koymak lazım birde şanzımanın filtresini iyice temizlemek lazım.
 

Hort olarak şimdi rav4 alınırmı alınmazmı ,2004-2007 yıl arası ,benzin sorun diyil benim için
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,775
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst