Ömer Kaplıcası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,796

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
1 17


İli: Afyon

İlçesi: Afyonkarahisar Merkez

Köyü: Demirçevre

Mevkii: Ömer kaplıca mevkii

Konumu: Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde bulunan Ömer Kaplıcası, Gecek Kaplıcasının yakınında ve il merkezine 15 km uzaklıkta yolun yaklaşık 1 km içerisindedir. Ulaşım sorunu olmayan kaplıcaya, il merkezinden kalkan servisler aracılığı ile ulaşım sorunu ortadan kaldırılmıştır

Grubu: Doğal Sitler

2 17


Nasıl Ulaşılır?

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinden İl merkezinden kalkan servisler aracılığı ile

3 15


Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde bulunan Ömer Kaplıcası, Gecek Kaplıcasının yakınında ve il merkezine 15 km uzaklıkta yolun yaklaşık 1 km içerisindedir. Ulaşım sorunu olmayan kaplıcaya, il merkezinden kalkan servisler aracılığı ile ulaşım sorunu ortadan kaldırılmıştır.

Prof. Thomas Drew-Bear'a göre Afyonkarahisar'ın kuzeyindeki İsmail Köyünde imparator Domitian'a ait Roma Dönemi miltaşında sıcak su kaynağından bahsedilmektedir. Aquage Germ adlı bu kaynak Ömer ve Gecek hamamlarının bulunduğu yer olmalıdır. Efsaneye göre, Kaplıca'da bulunan ve kabir taşında “Ömer Dede” yazılı bir mezarda yatan Ömer Dede adlı bir çobanın asasıyla yeri kazarak şifalı suyu bulduğu söylenmektedir. XVII.yüzyılda (1611-1682) yaşayan ünlü gezgin Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde (9.cilt) Ömerbey köyünde misafir kaldığını belirterek Ömer Kaplıcası'nın suyundan övgüyle söz etmektedir. Bulunan bir kitabeden büyük havuzun 1889 tarihinde Dühancızade Hacı Hasan Ağa tarafından yaptırıldığı anlaşılmaktadır.

4 15


Oldukça zengin özellikleri olan Ömer Kaplıcası suyu; kimyasal olarak, klorür, bikarbonat sodyum, demir arsenik ve karbondioksitli sınıflandırmaya alınmıştır. İçerisinde amonyum, lityum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, stronsiyum, baryum, alüminyum, mangan, çinko, krom, bakır, titan, kurşun, iyodür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat ve hidroarsenat gibi iyonlar ile; metabolik ve metasilikat asitleri; gazlardan serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojeni barındırmaktadır. Temperatürü 43 C ile 54 C arasında, radyoaktiviteleri 9,5 eman ve pH değeri de 7,2’dir.
Ömer Kaplıcası suyu banyo tedavisinde; artroz çeşitlerinde, romatit artrit, spondilartrit, ankilopoetita, fibrozitis, selülits gibi romatizmal hallerde (kronik bronşit, enfizem ve faranjit), kırık, mafsal şişliği ve yapışıklıklarda hemipleji, parapeleji ve çocuk felci hastalıklarında şişmanlık, beslenme bozukluklarında, sinir ve felç hastalıklarında, cilt hastalıklarında, metabolizma bozukluklarında, periferik damar hastalıklarında, eklem rahatsızlıklarında, kısırlık ve bronşit gibi hallerde faydalı olmaktadır. İçme tedavisi ile müzmin kabızlık ve bağırsak tembelliği, hazmı güç yapan mide ile hiposentik midelerde faydalı olmaktadır. Ayrıca solunum yolu ile kronik bronşit enfizem ve faranjitte de yararlı görülmüştür.

Kaplıca Afyon Ticaret Borsası’na kiraya verilmiş olup, Ticaret Borsası tarafından restore edilerek özel sektöre kiraya verilmiştir.

5 12


20 adet villa, (her villa 100 m² kullanım alanlı, 2 yatak odalı, şömineli, salonlu, amerikan mutfaklı, havuzlu, banyolu, tuvaletli ve barbekü teraslı), 1 adet 3 katlı apart otel, 8 adet tek odalı (2 yatak kapasiteli, banyolu, tuvaletli, mutfaklı), 12 adet apart daireli (2 odalı, banyolu, tuvaletli, mutfaklı). 20 adet aile banyoları (2 yatak kapasiteli, havuzlu-banyolu, tuvaletli, amerikan mutfaklı), 1 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet Türk Hamamı ve 1 adet kapalı büyük yüzme havuzu bulunmaktadır.


Afyonkarahisar Valiliği Acil Durum Yönetimi ve Bilgi İşlem Merkezi (ADUYBİM)
 

Etiketler

Ynt: Ömer Kaplıcası

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Çok faydalı oldu.Yaz tatilinde geçerken Afyonda mola vermeyi planlıyorduk.
 

Ynt: Ömer Kaplıcası

Sivas'ımızda da güzel kaplıcalar var eğer ki buralarda şifa bulamazlar ise sivastaki balıklı kaplıcalar, sıcak çermik,soğuk çermik,yılanlı kaplıcaları tavsiye ederim...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,432
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst