Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paramedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,143

paramedik

Kamp II
Mesajlar
208
Tepkime Puanı
12
Doğada bulunan herkesin çok işine yarayan outdoor gpsler yaşam kurtarıcı olduğu kadar performansını izlemek, rotaları paylaşmak isteyenler için modern çağın nimetidir. Akıllı telefonlar çıkmadan önce harita desteğine sahip gps alıcılar pahalı ve farklı ülke haritalarına ulaşmak oldukça zordu.

Sizce akıllı telefonlardaki gps alıcılar outdoor gpslere rakip olabilir mi? Aynı işlevi görüp hatta daha fazlasını sunabilir mi?

Uzunca bir süre gps alıcıları takip ettim, özellikleri iyi olan bir gps alıcısı edinmenin elzem olup olmadığını düşündüm. Aynı fiyata daha özellikli bir ürün için birkaç kez yut dışından tanıdıklarla getirtmeyi bile düşündüm. Bir gün cep telefonu teknolojisinin hızlı gelişimini düşünüp kendime acaba akıllı bir telefon alıp outdoor gps özelliği olan bir program ile doğada yön bulmayı daha ucuza ve ek bir maliyete katlanmadan çözebilir miyim diye düşündüm. Başladım internette aranmaya. İncelemelerim sonucu İphone, Android ve Symbian tabanlı akıllı telefonlarda kullanılabilen birçok program buldum. İlk iş ne zamandır işi sadece alo diyip mesaj atan telefonumu değiştirmekle başladım. Akıllı telefonların pek çoğunun dokunmatik oluşunun doğada kullanımını zorlaştıracağını (pek de hoş bulmuyorum dokunmatik telefonları) düşünüp Nokia C5.00 tuşlu telefonla değiştirdim. Bu telefonun içinde dahili gps alıcısı ve yardımlı gps (A-Gps) mevcut. Yardımlı gps nedir derseniz mevcut 2G ve 3G altyapısıyla bulunduğunuz konum saniyeler içerisinde bulunuyor.

Daha öncesinde bir arkadaşımın outdoor tipi gps alıcısını deneme amaçlı kullanmıştım (arkadaş ürünü kullanmayı pek bilmiyor, iz kaydı yapsa bile üründen pek performans alamıyordu). Daha önceden outdoor gps alıcısıyla alınan iz kaydını telefonuma yükleyip aynı rotayı takip ettim. Beklediğimden çok daha başarılı buldum.

Ben Symbian tabanlı Nokia cep telefonumda ‘Viewranger’ adlı programı kullanıyorum. Program ücretsiz olup İphone, Android sürümleride mevcut. Ülkeler için çok ayrıntılı haritaları(Premium Haritalar) olsa da ülkemiz için kapsamlı bir haritası bulunmuyor. Map List seçeneğinden pek çok haritayı online olarak indirebiliyorsunuz. İndirdiğiniz haritalar telefonunuzda nete bağlı olmasa bile gösteriyor. Programın sayfası : http://www.viewranger.com/en-us

Öncelikle cep telefonu tabanlı gps alıcısıyla outdoor tipi gps alıcılarını kıyaslayıp sonra da Viewranger programını detaylı olarak inceleyelim.

Cep Telefonu Tabanlı Gps Alıcısı- Outdoor tipi Gps Alıcısına Karşı

* Fiyat Karşılaştırması: İlk olarak Outdoor Gps alıcılarının işlevleri fazla olanların fiyatları oldukça pahalı. Haritasız olanların fiyatları daha düşük. Rakam verecek olursak sıfır ürünler 500 TL gibi bir fiyattan başlayıp 1200 TL ye çıkıyor. Eğer akıllı bir telefonunuz varsa ya da sıfır edinmek isterseniz 500-600 TL ye alıp yükleyeceğiniz ücretsiz ya da 20 Dolarlık bir programla aynı işleve sahip olmak kolay.

* Harita Desteği: Outdoor Gps alıcılarının içinden tek Türkiye haritası topoğrafik ve şehir haritası olmakta izohips eğrilerini içermekte. Halbuki telefondaki gps programlarına istediğiniz ülkenin ( Nokia bu konuda çok fazla seçeneğe sahip) şehir haritalarını yükleyebileceğiniz gibi az miktardaki bir internet veri aktarımı ile google earth görüntüsüne bakmak, bisiklet, topoğrafik haritayı edinmek mümkün. Üstelik bir kez telefona yüklediğinizde internet bağlantınız olmasa bile önceden baktığınız yerleri görebiliyorsunuz. Yutdışından outdoor gps alıcısını uygun fiyata alsanız bile Türkiye topoğrafik haritasını ücretli olarak almakzorundasınız.

* Konumlandırma: Outdoor gps alıcılarında eğer son konumunuz ile şu anki konumunuz arasındaki mesafe uzun ise cihazın gps ydularına bağlanıp konumunuzu göstermesi birkaç dakika zaman alabiliyor. Cep telefonu şebeklerindeki 3G bağlantısı sayesinde Yardımlı Gps sayesinde bu süre 5-10 saniye zaman alıyor. Şehre yakın konumlarda şebeke tabanlı gps ( yardımlı gps) sayesinde konum belirlemek çok hızlı. Artık çoğu dağda cep telefonu şebekeleri çekiyor.

* Pil şarjı: Outdoor gps alıcılarında tam kapasite dolu pillerle 15-18 saat kadar iz kaydı alabiliyorsunuz. Cep telefonu tabanlı gps alıcılarında bu süre telefon markasına göre değişmekle birlikte 5-10 saat arasında değişiyor. Outdoor gps alıcılarında ya yedek piller taşıyacak ya da uzun süre dayanan şarjlı pillerden satın alacaksınız. (Bugüne kadar hiçbir şarjlı pilden istediğim verimi alamadım!) Cep telefonu için ise konumunuz bulduktan sonra telefon hatsız ya da uçuş modunuza aldığınızda şarjınız outdoor gps alıcılarındakinden daha uzun süre gidiyor(Bizzat denedim). Üstelik yedek telefon bataryası taşımak ve edinmek şarjlı pillerden daha ucuz. Arabanızla giderken çakmak şarjı kullanmak, tekno otobüslerde usb girişi ile telefonu şarj etmek, taşınabilir usb girişli cep telefonu şarj edicileri edinmek gibi seçenekler cabası! Telefon hatsız ya da uçuş modundayken program kiltlenip işlevsiz olması oldukça güç bir ihtimal.

*Ağırlık: Gittiğimiz etkinliklere cep telefonumuzu götürürken bir de ilave bir cihaz taşımak gereksiz değil mi?

* Ekran: Cep telefonlarının ekranları daha kaliteliyken siyah-beyaz ekrana kim bakmak ister?

*Su geçirmezlik: Outdoor gps alıcılarının kendilerinin su geçirmez özelliği var, cep telefonları ise su karşı oldukça hassas. Fakat su geçirmez kılıf bile olmadan normal bir kılıf ile neredeyse ürünü kuru tutmak olası( sağnak yağmur altında su geçirmez yağmurluğumun cebinde telefonum kuru kaldı)

*Ek özellikler: Akıllı telefonlara yüklenen programların kendi özelliklerine bağlı olarak bulunduğunuz konumu sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarınıza hemen paylaşmak kolay hem yaşam kurtarıcı hem de zevkli:smiley: Bir poi atarken fotoğrafını da eklemek çok kolay. Fotoğraf çekip nete bağlanan normal outdoor gps alıcısı var mı? Ya da makul fiyatta mı? Viewranger ‘ın buddybeacon özelliği ile eklediğiniz arkadaşların rotalarını cihaza yükleyip yürümek güzel bir özellik.

Eğer kısıtlı maddi kaynaklara sahipseniz ve akıllı cep telefonunuz var ise outdoor gps alıcısına vereceğiniz parayı başka ürünler için kullanmak akıllı bir tercih olacaktır.

Yakın zamanda Viewranger programının detaylı kullanımını sizlerle paylaşacağım.

Haydi akıllı telefonunuza programı kurun ya da hemen bir akıllı telefon edinin!
 

Etiketler
Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Selamlar,
Öncelikle yaptığınız bu karşılaştırmaları hangi kullanım amacına yönelik olarak yaptığınızı belirtirseniz daha faydalı olur. Çünkü bu tip cihazları trekking, bisiklet, motorsikler, offroad jip v.b. kullanım alanlarına göre farklı yapı ver özelliklerde modelleri oluyor. Yaptığınız karşılaştırmayı hangi ortamlarda değerlendirmek gerekli?Örneğin uydu bulma konusu. Ola ki baz istasyonlarından sinyal almayan bir bölgedeyseniz telefondan konum bulma tam bir işkenceye dönüşebiliyor.

Android iştelim sistemli bir telefonum var ve bunun yanında garmin oregon 550 gps cihazım. Her ikisinde de yapacağım keşfin türüne göre onları kullanıyorum. İkisininde kullanım alanına göre avantaj ve dezavantajları var. Sizin yazınız telefonları biraz fazla avantajlı göstermiş. Mutlaka sizin kullanım amacınızda durum böyledir. Bu yüzden hangi değişkenleri sabit tuttuğunuzu belirtirseniz ona göre eklemeler yapmak isterim...
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Motosiklet, havacılık, trekking ve şehirde yol bulma amaçlı çok aktif olarak GPS kullanıyorum ve tercihim akıllı telefonlardan yana. iPhone kullanıcısıyım ve bu konuda bütün ihtiyaçlarıma cevap verebiliyor. Bunun yanı sıra bazı dezavantajları tabiiki var. Bence en büyük sorun pil dayanım süreleri. Normal GPS cihazlarında bu süre çok uzunken ne yazıkkı akıllı telefonlar sıkıntılı. Bataryalı kılıflar ve harici bataryalar bu konuda yardımcı oluyor. Ben 3000 mAh'lik bir case ve içine pil konan harici şarj cihazı kullanıyorum ama yinede çok rahat değilim. Motion-X GPS programı kullanıyorum ve offline haritaları indirip telefonun çekmediği yerlerde sorun yaşamıyorum. Ancak programın lisans anlaşmaları değişti ve tek tip harita kaldı, bu gerçekten kötü oldu. Pil olarakda Sanyo'nun Eneloop'larını kullanıyorum, şu ana kadar kullandığım en iyi şarjlı pil. Gerçi basit ucuz pil kullanmanın daha pratik olduğunu düşünsemde çevresel amaçlı şarjlı pil kullanıyorum.
Dünya para verip GPS cihazı almak bana çok mantıklı gelmiyor, birde onların dünya kadar aksesuarını taşımak derdinden kurtuluyorum. Bununla beraber eski garmin legend GPS'imi yedek olarak yanımda taşıyorum. Nede olsa bunlar elektronik cihazlar ve her an bozulabilirler, yedek olması iyidir.
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Şehirde yön bulma konusunda kesinlikle telefonlar çok başarılı. Özellikle google maps programı ile şehir içinde aradığım adreslere gidebiliyorum. Yeter ki internetim olsun. Garmin Türkiye haritası bana defalarca abuk subuk rotalar çizmekle beraber aradığım atm cihazı v.b. noktaları yerinde bulamadığım da çok oldu. kısaca gps offline haritaları pek güncellenememekle beraber rota çizme agoritmalarında da ciddi hatalar olabiliyor.

Bisiklet ve motorsiklet üzerinde kullandığım garmin oregon cihazı telefonum samsung galaxy sIII cihazıma değişmem. Öncelikle telefonların gün ışığında ekran okunabilmeleri çok zor. Oregon'un ekranı telefonun ekranından daha eski teknoloji olmasına rağmen harita okuma ve yön bulma için yeterli seviyede ve kullanım amacına daha uygun. Daha sağlam, sudan etkilenmeyen, gün ışığında belirli bir mesafeden okunabilen amacına uygun bir ekranı var. Telefon ile yola çıktığımda her yol ayrımında durup telefondan yol tarifine bakmam gerekiyor. Gps cihazında göz ucuyla bakmam yeterli oluyor.

Kasa sağlamlığı konusuna değinmeme bile gerek yok. Telefonun aynı şartlara dayanabilmesi için yapılması gereken koruma kılıfı takıldığında telefon telefonluktan çıkmış oluyor zaten... Ayrıca arazide yön bulma kadar iletişim de hayati önem taşıyor. Eğer telefon ile şehirden uzak yerlerde keşif yapıyorsam yanımda mutlaka bir tane de uzun süre şarjı gidebilen yedek bir telefon özelliği olan bir telefon oluyor.

Eğer yapılan keşifte hata lüksü olmayacak kadar ciddi hayati tehlikelere yol açacaksa kesinlikle gps cihazı şart. Cep telefonları komplike aletler. Aynı fiyattaki gps cihazlarından çok daha fazla özelliğe sahipler ve daha hızlılar. Ama tek bir amaca yönelik olmadığı için hata olasılığı çok daha yüksek.

Bununla beraber telefonlarda bulunan internet bağlantısı ve çeşitli kablosuz ağ yetileri telefonun kullanılabilirliğini çok farlı boyutlara taşıyor. Bu kullanılabilirliğe gps cihazının ulaşabilme imkanı yok. Çünkü internet bağlantısı yok.

Gps cihazını kullanmak çok daha zordur. Hele rota yüklemek, uydu görüntüleri yüklemek işkencedir. Telefonda bu işlemler çok çok daha kolay. Ki basit bir rota yükleme işlemi ile telefonda büyük kolaylık... Ayrıntıya girmeyeceğim.

Tercih yapabilmek için öncelikle ihtiyaçlar çok iyi belirlenmeli sonra tecrübe sahibi objektif birisine danışılmalı ya da birebir kullanıcı tecrübe etmeli. Ki bu hem pahallı, hem de meşakkatli bir çözüm yolu olur.

Sözün özü telefon da alınsa, gps cihazı da alınsa bir şekilde işinizi görür. Kullanım amacınıza göre yanlış tercih yaparsanız uğraşırsınız, doğru tercih yaparsanız daha keyifli keşifler yaparsınız.

Bu durum arazi aracı ile ana yollarda seyahat etmek ve ya şehir içi ulaşım yapmak gibi bişey. Doğru amaç, doğru tercih...
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Telefonumu gps alıcısı olarak dağcılık, trekking ve bisiklette kullandım. Hemen hemen her dağda ve yollarda telefon çekiyor. Zaten bir kez yerimi belirlediğimde telefonu uçuş moduna alıyorum ve gps uydularına bağlanmada hiçbir sorun yaşamıyorum. Bu sayede hem şarjım outdoor gpslerin şarj süresiyle kapışır.
Daha önceden outdoor gps ile aldığım rotaları telefona oldukça kolay yükleyip aynı iz kaydından sorunsuz kullandım.

Bisikletcanavari' Alıntı:
Selamlar,
Öncelikle yaptığınız bu karşılaştırmaları hangi kullanım amacına yönelik olarak yaptığınızı belirtirseniz daha faydalı olur. Çünkü bu tip cihazları trekking, bisiklet, motorsikler, offroad jip v.b. kullanım alanlarına göre farklı yapı ver özelliklerde modelleri oluyor. Yaptığınız karşılaştırmayı hangi ortamlarda değerlendirmek gerekli?Örneğin uydu bulma konusu. Ola ki baz istasyonlarından sinyal almayan bir bölgedeyseniz telefondan konum bulma tam bir işkenceye dönüşebiliyor.

Android iştelim sistemli bir telefonum var ve bunun yanında garmin oregon 550 gps cihazım. Her ikisinde de yapacağım keşfin türüne göre onları kullanıyorum. İkisininde kullanım alanına göre avantaj ve dezavantajları var. Sizin yazınız telefonları biraz fazla avantajlı göstermiş. Mutlaka sizin kullanım amacınızda durum böyledir. Bu yüzden hangi değişkenleri sabit tuttuğunuzu belirtirseniz ona göre eklemeler yapmak isterim...
 



Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Evet cep telefonunun navigasyon fonksiyonu kullanım alanlarınızda işinize yarayacak kadar güçlü. Fakat bu gps cihazlarının elverişsiz oldukları anlamına gelmez. Muhtemelen dağcılık ve trekking koşullarında navigasyon tecrübeniz benden fazladır. Bu yüzden örneğimi fazlası ile tecrübe ettiğim bisikletten yana vereceğim.

Telefonu bisikletin gidonuna takabilmek için çeşitli aparatlar mevcut. Fakat bu aparatların kalitesi ve güvenilirliği telefonun marka ve modeline göre değişkenlik göstermekte... Özellikle iphone telefonlar için aparat alternatifleri çok çok fazla. Fakat ekran çözünürlükleri, yazı boyutları ve ekranların gün ışığı performansları nedeniyle bisiklet üzerinde kullanım için ekstra dikkat gerektirmekte... Hatta mümkünse yön tayini gerektiğinde durup ekrana dikkatlice bakmak sürüş güvenliği açısından akıllıca olabilir. Gps cihazında ekranım daha küçük olmasına rağmen (oregon 3'', galaxy s3 4.8'') ekrandan veri okuması çok çok daha kolay oluyor.

Bir başka mevzu ise harita... Özellikle dağ bisikleti disiplininde bazen dijital harita verileri sizin yol aldığınız yerleri kapsamaz. Bu tip zamanlarda uydu görüntülerinden faydalanarak kendi haritalarınızı çizmeniz ve cihaza yüklemeniz gerekir. Rotayı cihaza yükleme konusunda telefonlar çok daha kolay aletler. Kabloya gerek yok. Dilediğin kablosuz ağ ile telefona veri transferi yapabilirsin. Bununla beraber google earthten çizim kml olarak kaydettiğim rotayı telefonuma yüklediğim orux maps programı tanıyabiliyor. Oregon'da ise bir şekilde gpx formatına çevirmem gerek...

Dağ bisikleti koşullarında gideceğim yol ile beraber yolum üzerinde nerelerde ne kadar tırmanış yapacağımı bilmek beni motive ediyor. Gücümü ona göre ayarlayabiliyorum. Gps cihazına yüklediğim topoğrafik harita bu açıdan benim için daha işlevsel... Aynı şeyi telefonda ancak google maps terrain katmanını raster harita olarak telefon hafızasına yükleyerek yapabilirim. İndirdiğim veriler vektör tabanlı olmadığından ciddi yer kaplıyorlar ve mecburen lokal bir bölgeyi indirmekle yetinmem gerekiyor. Ki gün ışığında gri harita ve koyu gri yazılar ne kadar okunaklı oldur bilemiyorum. Diğer tarafta rahatlıkla okuyabildiğim izohipsli bir harita var ve yol haritası, çizdiğim rota, topoğrafik harita, yol bilgisayarı hepsi aynı ekranda.

Yani bisikletten inmeden yön bulma ve gideceğim yol hakkında bilgi edinmek için gps cihazı verileri bana daha okunaklı ve hızlı bir biçimde sunabiliyor. Tabii günümüz teknolojilerinden tam manası ile faydalandığını söyleyemem. Örneğin bir rota çizdirdiğimde topoğrafik haritadan faydalanarak bana mesafe-yükselti grafiği vermediğini halen anlayabilmiş değilim...

Bir keresinde akşam üstü acil otel bulmamız gerekiyordu. (Didim'de) şehir tabelası ile şehir merkezi arasında epey mesafe varmış. O zaman yanıma gps cihazı almak yerine telefon ile yetinmeyi seçmiştim. Deli yağmur yağıyordu. İşte o zaman telefonu yağmurdan sakınarak işlem yapmak tam bir işkenceydi.

Cihaz kullanımında batarya ömrü, uydu bulma hızı önemli ayrıntılar fakat kullanıma uygunluğu belirleyici pek çok başka faktör de var...

Neyse bunları neden yazıyorum? Her iki cihazında çeşitli avantaj ve dezavantajları var. Kullanım amacına göre uygun olanı seçmek gerek... Hiç birisi tam olarak diğerinden daha üstün diyemeyiz.
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

kullanım amacı ve beklentiler çok önemli işim gereği magellan ımla arazide sadece nokta atıyorum ve google earth de noktaları alıp skechup da çizim yapıyorum android telefonda şebeke olmasa bile aynı işlemi yapabilirmiyim çünkü gittiğim her yerde şebeke olmuyor. . . . . yada arazinin bir ucunda çekerse diğer ucunda çekmiyor
--- kısaca şebeke olmadan android telefona sadece nokta almak ve google earth e aktarmak için gps görevi yaptırabilirmiyim
 


Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

peki bana ne tavsiye edersiniz telefon olarak ne önerirsiniz akıllı telofon acemisi olarak galaxy xcover modelini buldum işime yarıyacak başka birşeyde olabir oda ay sonunda şatışa çıkıcakmış önerilerinizi bekliyorum..
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Selamlar,
Açıkçası kullandığım bir kaç sayılı akıllı telefon nedeniyle tam olarak bütçenize uygun objektif yorum yapabileceğim bir model yok. Ben samsung android platformunda galaxy 5 (5500), galaxy s plus, galaxy s3 kullandığım. S3 şu ana kadar uydu bağlanma hızı en yüksek model. Diğerleri zaman zaman uyduya bağlanma konusunda ciddi sıkıntılara sokmuştu. Ama yine de bu fiyat aralığında S3 yerine Lg Nexus 4 tavsiye edebilirim.

Sizin araştırdığınız model daha olumsuz koşullar için tasarlanmış bir model. Hiç kullanma imkanım olmadı. Uydu performansı konusunda ne söylesem yalan olur. Benim tecrübelerim modeller geliştikçe uydu performansının da geliştiği yönünde. Benim yaptığım testler mobil ağdan destek almadan sadece uydulardan aldığı sinyallerden konum belirleme üzerine oluyor. Yani en zor senaryo üzerinden çalışıyorum...
 



Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

bütce çok problem değil yeterki şebeke olamada uyduya az hata ile bağlanayım sitenizde çok iyi bundan sonra takipteyim
xcover ı dış ortamda dayanıklı diye tercihim oldu çünkü kullandığım aletlerin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor o işimi görür diye düşünüyorum
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Telefonlar için çeşit çeşit kapaklar, kılıflar oluyor. Su geçirmez olanları pek kullanışlı olmasa da gerektiğinde takınca iş görüyor. Kauçuk kılıflar darbelere karşı epey koruyucu... Belirli bir seviyenin üstündeki modellerde gps sıkıntısı yaşanacağını pek sanmıyorum. Lg Nexus 4 tavsiye etmemin nedeni güncel google anlaşmalı telefon olması. Çok uzun süre sıkıntısız android güncellemeleri alacaktır. Gayet şekli şemali düzgün, stabil bir telefon...
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekür ederim inceledim özellik bakımından ve yorumlar çok molumlu sadece bana göre biraz kibar duruyor ben 1 ay kadar daha xcover ın satışını bekliyeceğim yurt dışındaki forumlarda yorumlar çok iii bide youtube da test ler var izleyin
türkiyede 1 ay a kadar satışa çıkmazsa artık bakıcaz başımızın çaresine
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

Telefonda dikkat etmeniz gereken dahili gps modülünün olması. İphone 4S'lerde ancak internetiniz varsa gps çalışır ama benim kullandığım Nokia C5-00 gibi dahili gps modülü olan telefonlarda internet bağlantısı olmadan da gpsi kullanabilir hatta telefonu hatsız- uçş moduna aldığınızda şarjınız oldukça uzun gider.

afta10' Alıntı:
ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekür ederim inceledim özellik bakımından ve yorumlar çok molumlu sadece bana göre biraz kibar duruyor ben 1 ay kadar daha xcover ın satışını bekliyeceğim yurt dışındaki forumlarda yorumlar çok iii bide youtube da test ler var izleyin
türkiyede 1 ay a kadar satışa çıkmazsa artık bakıcaz başımızın çaresine
 

Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

sevgili paramedik tuşlu olmasından ve gps modülünden dolayı tel tam bana göre peki c5 ile arazide google earth üzerinde şebeke olmadan rota oluşturup ve bunu internete ata bilirmiyiz yada oruxmaps adlı programı kullanabilirmiyiz yada telefonla uyumlu başka bir çevrim dışı alan hesaplama programı varmıdır vievranger da google earth e rota atabilirmiyiz
 



Ynt: Mobil Gps& Outdoor Gps Kıyaslama

paramedik' Alıntı:
Telefonda dikkat etmeniz gereken dahili gps modülünün olması. İphone 4S'lerde ancak internetiniz varsa gps çalışır ama benim kullandığım Nokia C5-00 gibi dahili gps modülü olan telefonlarda internet bağlantısı olmadan da gpsi kullanabilir hatta telefonu hatsız- uçş moduna aldığınızda şarjınız oldukça uzun gider.


Yanlışınız var, 4S'lerde gps modülü var, hatta 3G modelinden beri vardır. İnternet olmadan gayet rahat bir şekilde kullanabiliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst