Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trek71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,541
Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

Bu başlıktaki konu içinde dendiki "sıkının barut hakkı 1 gr fazla kaçırılırsa çok kötü şeyler olur" onun için hazır sıkı alın.
Bende dedimki kaç senedir insanlar sıkısını kendi hazırlar kullanır kaza maza da olmaz peki bu kadar insan hepsimi barut haklarını hassas bir şekilde kullandılar yooo biraz az koyanıda oldu,fazla kaçıranıda oldu ama barut miktarı ile oynandı diye öyle ölümcül kazalar filan da olmadı.
Amaç barut hakkının yani miktarının öyle eczane terazisi ile ölçülmediğini anlatmaktı.
Saygılar
 

Etiketler
Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

ince999' Alıntı:
Bu başlıktaki konu içinde dendiki "sıkının barut hakkı 1 gr fazla kaçırılırsa çok kötü şeyler olur" onun için hazır sıkı alın.
Bende dedimki kaç senedir insanlar sıkısını kendi hazırlar kullanır kaza maza da olmaz peki bu kadar insan hepsimi barut haklarını hassas bir şekilde kullandılar yooo biraz az koyanıda oldu,fazla kaçıranıda oldu ama barut miktarı ile oynandı diye öyle ölümcül kazalar filan da olmadı.
Amaç barut hakkının yani miktarının öyle eczane terazisi ile ölçülmediğini anlatmaktı.
Saygılar

Sn.ince999, yazmayayım diyorum ama malesef kendimi tutamıyorum, bir fişeğin ortalama barut hakkı 1.5 gramdır, bunu sizde bilirsiniz. Soğuk havalarda 1.7 hatta kuvvetli avrupa ve magnum sınıfı tüfeklerde 2gram a kadar barut kullanılabilir, ancak ortalama bir av tüfeğinin namlusu 1.200 bar basınçla test edilir ve namlu bu basınca dayanırsa üretim izni alır. 1.5gram barut, cinsine bağlı olarak 900-1050 aralığnda basın üretir. 1.7gram koyarsanız limitlere yakşalır 1100-1200 bar basınç elde edersiniz.

2.5 gram barutla ortalama 2.000 bar ve üzeri basınç elde edilir ki piyasadaki tüfeklerin yüzde 50 den fazlası bu basınca mümkün değil dayanmaz. Ve tüfeğin namlusunun çiçek gibi açılmasından başlayıp sırayla, kullanıcının parmağı, eli, kolu ve sonunda da hayatını tehdit edecek büyüklükte kazalar oluşmasına sebep olabilir.

Bu işi alaylı yoluyla anlatmayı lütfen bırakın, birilerinin hayatını tehlikeye atabilirsiniz. Siz çocukluğunuzdan beri bu işlerle uğraşıyor ve işi biliyor olabilirsiniz ama buradaki insanların çoğu sizin kadar tecrubeli değil... Hiç kaza olmadı diyorsunuz ama ben buraya insanların hissiyatını bozamamak için eklmeyeceğim ama illa görmek isteyenler şu (http://www.youtube.com/watch?v=lGLn75AYujQ) linkteki bir av tüfeği kazasndaki oluşan en küçük yaralanmayı seyredebilir....

Zaten günümüzde bu işi otomaik bilgisayar kontrollü makinalar en güvenli olacak şekilde standart kullanıcılar için üretim yapıyor, sizin gibi özel! kullancılar da dilediği gibi kendi fişeğini kendi yapsın sözüm yok, ama güvenilir bir kaynak varken neden hem kendinizi hem çevrenizdekiler hele ki sorunlu bir ortamdayken böyle gereksiz bir riske atsın ki??

Lütfen!
Ben yaptım birşey olmadı, kimseye de birşey olmaz mantığı ile yazmamanızı rica ediyorum. Lütfen...


1-2 link daha (bunlar en hafif kazalar) :
http://www.huntinglegends.com/news-room/gun-room/gun-accidents/

http://www.habervitrini.com/galeri/elinde-tufek-patlayan-adam-bakin-ne-hale-geldi-449988/1/
 

Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

Orhan beye katılıyorum. Risk bulunan en küçük şeyde bile eğer risksiz alternatif varsa ona yönelinmelidir. Hele ki bu insan hayatına mal olabilecek kadar büyük bir risk ise.
Günümüzde Çin mallarının her alana girdiği bir dönemde (bu tür silahlar ithal ediliyormu bilmiyorum) bu riskin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz bir silahta kullanılan kalitesiz çelik ve standart dışı silahlar Orhan beyin bahsettiği durumlara düşülmesi olasalığını dahada arttıracaktır.
 

Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?

Slm.Konuyu kısaca özetleyim.Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi için bağlı bulunduğunu İlçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliğine müracaat ediyorsunuz.Evrakları Tamamlayıp teslim edin en fazla 15 gün içinde satın alma belgenizle dilediğiniz çapta ,dilediğiniz model marka otomatik,pompalı,süperpoze çifte ve tek kırma tüfeğinizi maddiyatınıza göre alıp işletip ( YANLIZ MUTLAKA KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE)7/27/365 gün sizinle.Güvenlik kurallarına ve kanunlara uyduğunuz sürece bulundurun,TAŞIYIN.Benle irtibata geçebilirsiniz.Eski çalıştığım büro olduğu için yardıma hazırım.
 

Ynt: Meskun Mahal Dışında Koruma Amaçlı Tüfek Bulundurma?


orhancengizk' Alıntı:
Av Bayisiyim diyerek konuya girmek istiyorum. Bir yandan da gezmyi ve kamp yapmayı seven birisi olarak ta kamp yaparken karşılaşılabilecek sorunlar hakkında az-çok bilgi sahibiyim.

Bir av bayisi ve silaharla çok uzun zamandır haşır-neşir olan birisi olarak öncelikle İRİTUZ meselesi konusunda aman! diyorum... Yarım hoca dinden imandan eder. Tavsiyede bulunan arkadaş her ne kadar iyi niyetle ve kendi tecrubeleri ile yazmışsada oldukça büyük güvenlik sorunu oluşturabilecek "kendi tüfek mermisini hazırlama" olayına değinmiş...

Öncelikle 10 metreden daha kısa mesafeye, av tüfeği ile sıkıştırılmış pamuk bile atsanız, öldürme ihtimali oldukça yüksek!!
sebebi, fişek içerisinde oluşan 1000-1100 bar basınçla ileriye doğru itilen pamuk, bu basınçla pamuk olmaktan çıkıp taş gibi sertleşecektir. Ayrıca fişek doldurmak; tüfeği arızalamaktan başlayıp sizi öldürebilecek kadar farklı durumlarda felaketlere neden olabilir. Fişek doldurmak için öncelikle işi çok çok iyi bilmek gerekir. Unutulmamalıdır ki 1.5gram lık av fişeği barutu 1.000 bar dan daha yüksek basınç üretmektedir, yani 1 santimetre kare alana 1.000kg ağırlık yüklemeye eşdeğer bir basınçtır.

Lafı uzatmadan ne tavsiye ediyorum?

Namlu boyu 47cm den daha kısa 51cm den daha uzun OLMAYAN (47cmden kısa namlu kanunen yasaktır, 51cm den uzun ise hareket kabiliyetinizi kısıtlar), SLUG NAMLU denilen namluya sahip bir POMPALI TÜFEK.
Peki neden? Bu tüfek ile "HIRSIZ FİŞEĞİ" de dediğimiz, "Non-Lethal" yani "ölümcül yara açmayan", barutu oldukça azaltılmış, çekirdeği esneyebilen kauçuktan imal, etkili mesafesi 10-25 metre aralığında, vurulan şahsın/hayvanın (ormanda bir domuza da ateş etmek zorunda kalabilirsiniz) vucuduna girmeyen bir fişektir.

Böylelikle, eğer iş "silah çekip, ateş edecek" duruma kadar gelmiş ise, ateş ettiğinizde vurulan şahıs av tüfeği ile vurulduğundan vede fişeğin etkisi ile devrilecek, ölüm korkusu ve canının yanması sebebi ile de pasifize olacaktır. yaklaşık 5 ile 20dk arasında vurulan bölgedeki sinirler etkisizleşir, yani mesela bacağından vurduğunuzda o bacağı bu süre zarfında %90 oranında kullanamaz, ayağa kalkamaz, bacağını kontrol etmesi mümkün olmaz...

Böylelikle ateş etmiş olmanıza rağmen karşınızdakine önemli bir hasar vermemiş, hem vicdani hemde kanuni açıdan riskinizi sıfıra yakın duruma getirmiş olursunuz, (10 metrede daha kısa mesafede saldırganın alacağı hasar büyüyebilir) zaten amacımızda kendimize ve karşımızdakine önemli bir hasar vermeden karşımızdakini pasifize etmek/kontrol altına almaktır...

Yalnız bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum; karşınızdakinde de silah olma ihtimalinden dolayı ilk fişek plastik mermi ancak sonrakiler gerçek olmasında fayda vardır.

Birde pompalı tüfeği tavsiye etmemin sebebi; pompalı tüfek hatalı üretim fişeklerden kaynaklı otomatik tüfeklerde oluşabilen takılma / yeniden kuramama olayı yoktur. Yani sorunlu bir fişeğ e denk geldiniz ve fişek patlamıyor, bu durumda hemen bir sonraki fişeği kolaylıkla şarj edebilirsiniz. Ayrıca Hırsız fişeği dediğimiz fişeğin de barutu normal fişeğe göre daha az olduğundan otomatik tüfeklerde yine sonraki fişeği alamama durumu oluşacaktır.

Av tüfeği almak için:
* 4 adet vesikalık footgraf
* Aile hekiminden alınacak bir sağlık belgesi (kendilerinde matbu form olarak mevcut)
* Vergi dairesine yatıracağınız 25 TL tutarında "av tüfeği harcı" nın makbuzu
* Yine vergi dairesinden alacağınız "Vetgi Borcu Yoktur" kağıdı ile,

Bulunduğunuz ilçe kaymakamlığına başvurup evraklarınızı teslim edeceksiniz 3 gün ile 2 hafta içerisinde size "YİVSİZ AV TÜFEĞİ SATINALMA BELGESİ" verilecek. Bu belge ile tüfeğinizi satın alabilirsiniz,.

Tüfeği, faturase ile birlikte 1 ay içerisinde belgeyi size veren makama götürüp ruhsatınıza işletip ruhsatınızı teslim alacaksınız. Tüfeği alırken size verilen fatura 1 ay boyunca ruhsat yerine geçecektir.

Tüfeğinizi namlu boş ve 2 adet fişek alacak şekilde "takoz" dediğimiz bir plastik parça içe kısıtlamalıısnız, bu parça yokken kontrole denk gelirseniz tüfeğinize el koyulabilir.
bu hirsiz fiseklerinden nerede buluruz ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 




Konu eskidi fakat forumun güncellenmesinden sonra tekrar aktif hale getirmekte fayda var, o yüzden son konuşulan meseleden devam edeyim.

"Non-lethal defensive shell" adıyla geçen kauçuk mühimmatları her türlü defansif amaçla kullanabilirsiniz. Tekli (bir süredir stok sorunu var), ikili ve dokuzlu olarak seçenekleri mevcut. İstanbul'da yaşayanlar malum Mercan'dan ve İstanbul'daki belirli büyük av bayilerinden, İstanbul dışındakiler ve bayilere ulaşım sorunu yaşayanlar da internet üzerinden alışveriş ile temin edebilirler.

Bu fişeklerim dezavantajı üstteki üyenin bahsettiği gibi barut hakkının az olmasından dolayı döner kafa mekanizmasının diğer fişeği doldurmak için yeterli basıncı alamaması durumudur. Bunun da üstesinden gelebilmek için tek kırma, çifte, süperpoze ya da pompalı bir tüfekle atış yapmak gerekir. En kötü ihtimalle otomatik tüfek ile atış yapmanız gerekiyorsa da kurma kolunu kullanarak atış yapılan kartuşu tahiye edip diğerini yatağa sürebilirsiniz.
 

Konu eskidi fakat forumun güncellenmesinden sonra tekrar aktif hale getirmekte fayda var, o yüzden son konuşulan meseleden devam edeyim.

"Non-lethal defensive shell" adıyla geçen kauçuk mühimmatları her türlü defansif amaçla kullanabilirsiniz. Tekli (bir süredir stok sorunu var), ikili ve dokuzlu olarak seçenekleri mevcut. İstanbul'da yaşayanlar malum Mercan'dan ve İstanbul'daki belirli büyük av bayilerinden, İstanbul dışındakiler ve bayilere ulaşım sorunu yaşayanlar da internet üzerinden alışveriş ile temin edebilirler.

Bu fişeklerim dezavantajı üstteki üyenin bahsettiği gibi barut hakkının az olmasından dolayı döner kafa mekanizmasının diğer fişeği doldurmak için yeterli basıncı alamaması durumudur. Bunun da üstesinden gelebilmek için tek kırma, çifte, süperpoze ya da pompalı bir tüfekle atış yapmak gerekir. En kötü ihtimalle otomatik tüfek ile atış yapmanız gerekiyorsa da kurma kolunu kullanarak atış yapılan kartuşu tahiye edip diğerini yatağa sürebilirsiniz.
bende yenı aldıgım otomatık tufekte deneme amaclı bu fişeklerden kullandım. Barut azlıgından dolayı fısegı dısarı tahlıye etmıyor. Kurma kolu ıle fısegı dısarı atıp yenısını alıyor hazneye. Ozetle pompalı gıbı kullanılıyor otomatık tufekler. Her atıştan sonra kurmak gerekıyor tufegi.
Not: Benım kullandıgım fişek markası ile mi ilgili bılmıyorum fakat atıştan sonra namluya çok fazla bulaşma yapıyor. Temızlerken epeyce zorluyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,905
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst