Mart Nİsan 2018 Küçük Balkan Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nedesek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,959

nedesek

Kamp I
Mesajlar
120
Tepkime Puanı
143
Mart Ayı sonlarına doğru havalar da iyi gidince hemen aylık yeşil sigortayı ( 60 euro falan), bir aylık da sağlık sigortalarını yaptırdıktan sonra fırtınalı yağmurlu bir havada yunanistana İpsala dan giriş yaptık. Normalde pasaportlar da yeşil olduğu için yunanlılar belli bir mesafede takip ederlerdi ama hava fırtınalı ve yağmurlu olunca ortada kendilerini göremedik:smiley:)
Dedeağaç güzel bir yer ve ilk akşam hafif yağmurluydu bu nedenle jumbo denilen alışveriş merkezde biraz vakit geçirdik. Araç park yeri için limanda park yeri var. Günlüğü 3 euro aracı da buraya bıraktık. Bu arada girdi çıktı yaparsanız bi 3 euro daha isteniyor bilginiz olsun. Unutmayın günlüğü 3 euro yani bugün öğlen aracı park ettin sabah alacaksın anlamı 2 gün 6 euro...
Akşam artık klasik hale gelen Makri deki ayayorgi restauranta gittik. fiyatlar biraz yükselmeye başlamış. ayayorgi nin menü ve fiyatları internette aratırsanız bulursunuz. konaklamaya 40 euro civarı verdik. zaten daha az da pek yok. Yunanistan diğer balkan ülkelerine göre konaklama da daha pahalı.
Sabah Selanike yola çıktık. Şapçı güzergahını takip ettik. Şapçı Türk yerleşimin en yoğun olduğu yerlerden biri ve özel karışım kahvesi meşhur . Burdan bir kaç paket kahve aldık.
Burdan Kozlukebir Köyüne geçip Caminin yakınındaki tarihi kahve de kahve içtik. Mutlaka uğrayın burdaki büfe de özel şapçı Kahvesinden alabilirsiniz.

Daha sonra Gümülcine İskeçe güzergahlarını da takiple Karvali köyünde kavala kurabiyesi satan yere gittik. Geçen sene 4 euro olan ufak kutu kurabiye olmuş 5 euro. Müşterileri büyük oranda Türkler olan bu pastane de zamlara devam etmiş. Velhasıl nereye gitsek satıcılar fiyatları nasılsa Türkler alır diye habire yükseltmiş. Kazıklanmaya devam:smiley:)
Kavala kurabiyeleri sonrası Kavala da biraz mola sonrası Selanik de Atatürk Müze Evi'ne yakın konaklayacağımız pansiyona geçtik. Araç park yeri Selanik de de ciddi problem bu nedenle aracı Selanik in üst tarafında kalenin duvarları dibine park ettik. Allah artık korur diye aracımızından ayrıldık. Selanik de 2 gün kaldık ama bize yetersiz geldi en az 3 veya 4 gün ayırmak gerekiyor. Gezilmesi gereken yerler gezildi, balık vs yenildi. Bunları genelde tripadvisorın forumlarına bakarak yaptık. AVM ler ve outletleri şehrin dışında onları da gezdik. Öyle ucuz birşey yok. Ama THY nin reklamlarını bu AVM ana girişlerinde görmek güzeldi.
Yunanistan da vodafon hattı aldık 2 gb internete 15 euro verdik aslında daha da ucuzları varmış.

Yunanistanı Edessa güzergahı üzerinde Niki sınır kapısından geçerek terkettik. Kapılarda hiç vakit kaybetmedik. Sadece yunana girişte sigara var mı diye sormuşlar ve bagaja öylesine bakmışlardı.
Makedonya da öncelikle Manastır da durduk. İlk dikkatimizi çeken Halkbankdı. Halkbank neredeyse Makedonya nın birinci bankası ve en çok reklamı da Halkbank olarak gördük. Manastırda sokakta lycamobile tanıtım standı gördük. Burdan 2 tane telefon sim kartı (kendi aralarında sınırsız konuşabilen) ve bir sim kartta 1 gb internet yüklü hatlara sadece 2 euro verdik. Bu gerçekten güzel fiyat ve Makedonya da heryerde internetimiz oldu.
Manastır ardından Resne de durduk şehirleri gezdik derken yan taraflarda karlar dolu kıvrımlı yollardan Ohrid e ulaştık. Ohrid normalde 2 gün diye düşünürken 6 gün kaldık.
Burada St Naum diye manastırın olduğu yerdeki sandal gezintisini mutlaka yapın. Sandalcı kendi kitabını falan satmak ister, ayrıca size sessiz mi olayım şarkı mı söylesek derse sessiz deyin ki doğayı hissedin. sandalın bir turu 10 euro. sandal dediğime bakmayın 1hale geit0 kişi rahat alır. bi gruba dahil olup binmekte fayda var. biz 2 kişi daha vardı beraber bindik. 2.5 euro kişi başı oldu.
St. Naum olduğu yerde doğal park.
Ohrid gölünün Arnavutluk tarafı da var biz St Naum dan çıktıktan sonra zaten 2-3 km mesafedeki Arnavutluk sınırına geçtik. bir makedon gümrük görevlisi araçta şu var mı bu varmı gibi abzürt sorular sorular sordu. Yaşlılığına verdik ve ses çıkarmadık. Bunun dışında Arnavutluk da Enver hocanın yazlık olarak kullandığı Drilon da bir balık yedik. Burası ördek ve kazların olduğu kayık turu da yapılan bir yer. Balık aslına bakarsanız pek fena değildi. Alabalık yedik. Ama fiyat kişi başı 20 euro falandı yani buaraya göre acaip pahalıydı. Kazık yer vesselam. Araçla buaraya girince hemen biri gelip restaurant mı diye soruyor. yok deyince muhtemel para isterler bilemiyorum. ama orası yaya olarak gezilen ve halka açık bir yer aslında.
Drilon dan sonra Pogradec e geldik. Arnavutluk un Ohrid kıyısındaki şehri. Öylesine bir yer işte.
Arnavutluk da hırsızlık malı araçlara müsammaha edildiği için araçtan fazla ayrılmadı ve Ohrid in Arnavutluk tarafını bitirerek Türklerin yoğun yaşadığı Makedonya Struga ya giriş yaptık.
Ahrid de yemek yönünden problem sıfır. ohrid de en çok satılan ohrid incisi. gerçekte Ohrid incisini 2 eski aile çiftliklerinde üretiyor gerisi yalan. istiridye kabukları toz hale getirilip hamurlanıp badem şekeri yapar gibi tekrar satılan incilere dönüşüyor arada içine plastik falan da katılabiliyor. Yani o görünen koca koca inciler aslında çok ucuz maliyetli. gerçek incileri de zaten 8. mm yi geçmezlermiş. O iki aile kim zaten 3-5 kişiye sorarsanız gösterirler. birisiyle tanıştım kibar bir insan ama adını hatırlamıyorum.
Ohrid sonrası ver elini Gostivar ve Kalkandelen (Tetovo) üzerinden Üsküp. Gostivarda köfte Kalkandelende Alaca Cami yi görmeden geçmeyin.
Üsküp bildiğiniz gibi. Makedonlar haçlı düşüncelerini dağlara kazıyan insanlar dağa taşa haç yapmışlar. Milenyum haçı da bunlardan biri. Gereksiz yere yapılan işler ama Milenyum haçının olduğu yere giden teleferiğin olduğu yer güzel. Teleferik de yanlış hatırlamıyorsam gidiş 1 euro dönüş ücretsiz.
Bu arada Matka Kanyonuna mutlaka gidin. En az 3 saatinizi ayırın.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Makedonya dan sonra istemeyerek de olsa Bulgaristana Makedonya Uzem köyü sınırından geçiş yaptık ve vignetta denilen yol kullanma belgesini aramaya başladık ve Köstendil de kaufland içindeki postanede satılıyormuş ordan aldık. 14 leva bir haftalık.
Bulgaristanda kaufland ve billa market zincirleri oldukça işinize yarayacaktır. Hatta lindt çükolatalar billa da duty free lerden bile ucuz. kauflanda ekmekler çok güzel. peynir falan da burdan alabilirsiniz. Epey büyükler. 4 m migros gibi düşünün. kaufland larda ücretsiz wifi de var.
Sofya bildiğiniz gibi ; vitosha caddesi vitoşha dağı kadınlar pazarı falan..
Zaten Sofya yı biz daha önce de sevmemeiştik gene de sevmedik. İnsanları nedense bize çok soğuk geliyor. Bu nedenle 4 gün yerine 3 gün kalıp memlekete geri döndük.

Öğrendiklerim;
Konaklanacak şehirler kısa mesafeler gibi görünse dahi dinlenme ruhu ile hareket edildiği için 3-4 saat de alınacak yolu 6-7 saat düşünmek yolda düşüncesizce mola verme imkanı sağlıyor.
Selanik gibi şehirlere 2 günde biter düşüncesi yanlış zaten ilk gün yolda son gün yolda geçiyor en az 4-5 gün ayırmak gerekir. Biz Dedeağaç ta 1 gün kaldık bu tür yerler bile en az 2-3 gün gerektiyor.
Yunanda yakıt bizden pahalı, Makedonya ve Bulgaristanda daha ucuz. En ucuz sanırım Makedonya idi.

Sorularınız varsa lütfen yazınız. İnstagramda da streamandrain
 
Son düzenleme:

Çok güzel bilgiler. Yurt dışına çıkmaya korkan biri olarak cesaretinize hayran kaldım. İlgiyle takip ediyorum
 

Ekleme zamanı;
Araç yeşil sigorta süresi daha bitmediği için birkaç günlüğüne Nessebar eski şehire gittik ve şu an oradan yazıyorum.
Dereköy sınır kapısından Bulgaristana girerken 3 euro hazırlayın bende yoktu 10 dolar verip üzerini leva aldım. Yani olmasa da bi şekilde geçiliyor. TL bile verseniz alıyorlar.
Daha sonra önemli olan vignetta (vinyet) konusu var. Bunu da hemen bulgar gümrükçüden alıyorsunuz. Ben bi hafta önce bulgar postanesinden 14 leva denilen bir haftalık vignetta burda 15 leva dediler. Ya euro ya da leva istiyorlar. Dolar kabul etmediler. Ama çözümü de var. Ruhsatı gümrükçüye geçici verip gümrük çıkışına doğru araçla gidiyorsun ve kapıdan çıkmadan aracı park ediyosun yürüyerek sol tarafta bulunan (Bulgaristan Türkiye çıkışı istikameti) döviz büfesinde levaları alıp tekrar araçla geri gelip vinyetini alıyorsunuz. Mesafe zaten 100 metre ya var ya yok yürüyerek de olur. Ben tembelim:smiley:)
Bunun dışında bu yolun Bulgaristan tarafı daha önce oldukça bozuktu. Bozuk kalmamış desem yeridir.Yolda polis kontrolleri iki tane vardı ama kurallar ve limitler doğrultusunda gidildi mi sorun yok. Bana selam bile verdiler.
Alışveriş market zincileri Bulgaristan da oldukça çoğalmış. Billa , kaufland , Janet bunlardan bir kaçı. Metro da var. fiyatlar bize yakın veya ucuz.
Benzin burda 2.10 leva. Yani bizden az daha ucuz.

Yola çıkmadan değil çıkmamaktan korkmak lazım. Hayat zaten yalan.
sağlıcakla kalınız. sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

Yunandan aldığım vodafone hazır kart Bulgarda geçiyor. Yani tüm AB ülkelerinde geçerli. Bu güzel oldu. Ek ödeme yapmadan işlem tamam. Ama madem geçiyor size tavsiyem bulgardan kart alın yunanda da geçsin burda çünkü çok daha ucuz.

instagram ; streamandrain
 

Ekleme;
Nessabar ın yeni tarafı 2 gündür kalmakta olduğum tarihi Nessabar köyü tarafından baktığım zaman uğramak bile istemediğim bir yerleşim:smiley:)
Şaka bir yana bu bölgeye gelen herkes zaten kaldığım tarihi köyü (oldtown) gezmek ve denize girmek için geliyor. Amacınız kafa dinlemek ise şehir gürültüsünden kaçıp eski tarihi köyde kalın. Zaten burda hep pansiyon türü ve oldukça da hesaplı.

Yarın Allah nasib ederse Varna tarafına gidiyoruz. Yaklaşık 2 saat. Varna Bulgaristan'ın 2. büyük şehri. Ciddi zaman ayırmak gerek ama biz kalabalıkları fazla sevmiyoruz. Navigasyona bölgede bir otoparkı işaretleyeceğiz. Amacımız Türklerin yoğun olduğu "Chataldja" Market i gezmek. (galiba Çatalca ismi le aynı:smiley:) ) google maps de market olarak eklemezseniz başka bir yer çıkıyor buna dikkat. Bu market Chataldzha (Chataldja) Bulvarında bulunuyor. Buradan kaşkaval, bal falan alınabilir. Biraz da anlamak lazım malum.
Daha sonra da slivnitsa bulvarı var. Hani meşhur trafiğe kapalı caddeleri. Caddeyi bi güzel turlarız sonra da Bulgarda bir zincir olan ve bizim damak tadımıza da uygun olduğu bilinen happy grill bar da yemeği yer hoşçakal Varna deriz.
 



Varna'daki Çatalca Markete daha önce de gitmiş ve hoşuma da gitmişti. Ama bugün biraz daha galiba mantıkla baktım açıkçası sebze meyveden oluşan bir pazar, bir kaç tane de çiçekçi falan var. Bal satan 3 yere girdik ballar sanki 5 kilosu 100 liraya satılanlar gibiydi , almadık:smiley:)
slivnitsa bulvarına gelince, bende çok büyük bir yer diye düşünmüştüm ama kısa bir cadde. Deniz tarafında güzel park var. Orası daha güzel. Orda birde akvaryum var. Giriş 4 leva.. Dışarıdan baktık, içeride kafeslere japon balıklarını koymuşlar sergiliyorlar:smiley:) Girmedik...
Şu meşhur restaurant zinciri hani garson kızları miniden daha mini eteklerle dolaştırılan yer ve bizimkilerin forumlarda pek bi beğendikleri happy grile gelince. Dana biftek + dana kaburga + duble şopska salata + kola +fanta 45 leva..... Buranın şartlarına göre bence ciddi pahalı. Fiyatı geçtim o kadar da önemli değil ama canım kaburga etlere niye tatlı ketçap dökersin be kardeşim. Etlerin de terbiyesinde muhtemel bal kullanılmıştı. Dana bifteklerin de terbiyesinde hem sarımsak hem de bal vardı. Belki de bal bile değil mısır şurubu falandır:smiley:)
Neyse Varna güzel yer. İstanbul un 40 ta biri olmasını da eklersem gezmeye , 1-2 gün konaklamaya değer bir şehir.

Varna dan Nessebar'a dönerken arabayı yıkatalım dedik. Byala'da Nessebar istikametinde sağda benzincinin yanında aracın dışına 10 leva aldılar. Özellkle yerini yazıyorum ki bi daha kimse gitmesin. Orayı geçince 100-200 metre sonra sol tarafta bi tane daha var. fiyat sorun orda yıkatın. Muhtemel 7 leva diyecektir.
 
Son düzenleme:

Eklemelere devam;
Eski Nessebar da toplamda 4 gün kaldık. Oldukça hoşumuza gitti. Bugün Ülkemize giriş yapmadan 2 gün daha süzebolu (sozopol) denilen kasabada da kalalım dedik. Zira anlatılanlara göre Eski Nessebar ile burası eşdeğere yakın diyenler oldu, görmeden, dolaşmadan dönmeyelim dedik. Yolumuz normalde Burgaz üzerinden olacaktı ama biz Nessebar da ve Burgaz da çok sayıda Türk soydaşlarımızla muabbetlerimizde Aytos kasabasından bahsettiler ve bizde yolumuzu uzatarak önce Aytos a gittik. Belki de yaptığımız en güzel gezilerden biri oldu. Aytos nüfusu sanırım % 90 civarında Türklerden oluşuyor. Ben Türkçe bilmeyen kimseye rastlamadım. Merkezde bulunan Caminin oraya aracımızı parkettik ve kendimizi Türkiye de hissettik. Öğle yemeğini de Cami nin karşısında 1 levaya acaip şekilde yağlı ama lezzetli peynirli börek yiyerek hallettik. Kağıda sarıp veriyorlar , kağıt yağı çekiyor bu nedenle yağı azalıyor. Alırken çift veya 3 kat kağıta sardırıp alın, yağı daha da azalır.
Aydos yollarındaki köylerin direklerinde bol miktarda leylek göreceksiniz. Leylekler İstanbul da da vardı ama artık yoklar...
Aydos pazarına girin, insanlarla muabbet edin.

instagram streamandrain
 

Canlı blog gibi oldu günlük eklemelere devam;
Bugün sozopol yani süzebolu'nun sokaklarını arşınladık daha sonra da arabayla turaladık. Normalde bu sokaklara yaz aylarında zaten girmek yasaktır. Mevsim dışı gezmenin avantajını kullandık diyelim. Kırklareli Kıyıköy adına Makamlarımız tarafından ortak kültürün korunması hakkında buralara epey yardım yapmışız. Tabelasını gördüm..
Açıkçası Nessebar eski şehirden sonra burası bize zayıf geldi.
Kasaba gezimizden sonra Beglig Tash yani Beylik Taşlarına doğru yola çıktık. Arabayla olunca gayet güzel oluyor. Güzergahta sonradan görme Bulgar bir vatandaşın 1990 larda yapmaya başladığı Ravadinova Şatosunu sağ tarafta gördük ama sonra deyip geçtik. Bu arada yol kenarından geçen bir nehir ve nehirde motorlu sandallar gördük. Ropotamo Nehriymiş. Bu civarda yol ile nehir paralel olduğu yerler var. Her mola noktası genelde nehir kenarı piknik alanlarına açılıyor. Dalın gitsin, çok güzel yerler var, tam dinlenmelik.
Yol Primorsko denilen bizim Kilyos benzeri bir kasabaya oradan da hedefimiz Beylik Taşına götürüyor. Yol gayet güzel.
Beglig Tash giriş ücreti 2 leva kişi başı ve araç yanına kadar gidiyor. Burada ateşsiz piknik yapabilirsiniz.
Burayı biz sevdik , huzur dolu bir yer.
Dönüşte Ravadino ya bi bakalım deyip önüne kadar gittik. Fotoğraflarını çektik. Kapıdaki vatandaş kelle başı 20 leva deyince hehe deyince yok 10 leva dedi. Biz gene hehe deyip ayrıldık. Şatoyu gerçekten güzel yapmışlar. Yarın öbürgün otel veya kumarhane olarak işletirler zaten. Gitmeye değer mi bence dışarıdan bakmak yeter. Elbette siz bilirsiniz.

Yarın Dereköy üzerinden Ülkemize dönüyoruz.. Okuduğunuz için teşekkürler...

Az sayıda da olsa instagram dan fotoları görebilirsiniz.
streamandrain
 
Son düzenleme:

Size teşekkür ederim.
Anlatım süper.
birde sizin gördüğünüz gözle çevreyi görebilmemiz için fotolarla destekleseydiniz on numara olacaktı.
 

Çok sağolun. Foto buradan atmak mümkün farkındayım ama telefondalar ve ordan bazılarını çok kolay direk instagram adresine atıyorum.
instagram streamandrain

Ek bilgi;
Unutmadan yazayım.
Yunanistan Makedonya geçişinde Niki sınır kapısını kullanmıştık. Yunandan aldığımız 100 euroluk eşyanın tax free iadesini Makedon gümrükçüye gösterin, onaylıyor ve hemen yanda bulunan freesop aynı zamanda global blue ofisi işlevini görüyor ve vergi iadenizi (tax free) alıyorsunuz.

Burgas da Türk sayısı sanılandan çok daha fazla ama gizli baskı bir şekilde var. Metro markete girmiştik. Bir ürün için yanımızda alışveriş yapan bir aileye ingilizce soru sorunca cevap Türkçe oldu ve biz konuşmaya başlayınca çevremizde alışveriş yapan ve Türkçe konuşan 10 civarı kişi olunca şaşırmıştık.

Aydos da zaten anlaşılan Türk oranı % 99 :smiley:) Pazarda sebze satan ilk konuştuğumuz amca Tekirdağlıydı...

Diğer konu;
Makedonya saint naum sınır kapısından Arnavutluk tarafına çıkarken ihtiyar Makedon gümrükçüye denk gelirseniz sorun yok ama saçma sapan sorulara hazır olun. Bizi pek sevmediği aşikar.

Makedonya da Gostivar ve Kalandelen (Tetevo) sanki Arnavutluk gibiydi.. Makedon bayrağından çok Arnavutluk bayrakları vardı.

Gezdiğimiz yerlerde en soğuk davrananlar sofya dandı.

Yunan hazır kart Bulgaristan da da geçerli.
Varna da Çatalca Market ara sokağında park edilebiliyor. sorun yaşamadık.

Bulgaristan da billa marketlerde kızarmış piliç satılıyor. Gayet güzel. 5 leva... Billa kart da alın, bazen indirim oluyor , yararlanırsınız. İkamet adresi deyince kaldığınız adresi verin gitsin ama otel adı yazmadan:smiley:) Freeshopda 10 euro olan 300 gr lindt kart indirimine denk geldik 8 leva yani 4 euroya aldık. normalde 11 levaydı.

Bulgaristan , Yunanistan ve Makedonya da bizdeki şok bimlerin biraz daha moderni ve büyüğü olan Lidl leri bol bol göreceksiniz. Hesaplı bir market zinciri.

Ayrıca jumbo mağazaları da her üç ülke de var. Oyuncak dan tutun da epey ürün var. Çoğu çin malı, tahtakale gibi:smiley:)

Billa, Kaufland ve Lidl marketler önünde geniş ücretsiz park alanları var.

Kaufland larda ücretsiz wifi var.

Bulgarda marketlerin alışveriş araçları genelde 1 leva yada onların 20 kuruşu ile çalışıyor. Metro markette yok para dedik bizim için bir tane ayarladılar.

Turiste en pahalı eşya satmaya çalışan yer, sozopol (süzebolu) .

En iyi köfte :salim usta (BKYCHO ) Lokantası - Ohrid Çarşı sonu - Herkes bilir.

Makedonya da en güzel doğal alanlar;
saint naum kayık turu , matka kanyonu

Euro kabul etmeyen bir yer hariç rastlamadım. O da muhtemelen bizi pek sevmeyenlerdendi. Bu nedenle Bulgaristan sozopol (süzebolu) da otel selena resepsiyon görevlisini hiç unutmayacağım. Oldukça kibar bir şekilde (Biz o kibar şekilleri iyi biliriz) "Burası Bulgaristan , para birimimiz levadır. Ya leva ödeyiniz yada kredi kartı" Peki döviz nerede bozdurabiliriz tarif edebilirmisiniz. diye sorunca da "Ben bilemem bakmanız gerek" dedikten sonra otel dışında hemen 2 tane döviz büfesi ve bir banka olması. Komedi bir davranışdı ama tedavi şart.

Bulgaristan a gidip kaşkaval alayım diyenler; kilosu 14-15 levadan aşağı ne alacağınız malum)) Yani 40 TL civarından ucuzunun peşinden koşmayın. Galiba aynı fiyatlara bizde de var:smiley:) Bal biraz ucuz ama gerçek bala ulaşmakta sorunlar burda da var. Ben 2 ufak kavanoz Nessebar da Janet Marketten aldım. sertifikalı bal 900 gr tanesi 11 levaydı.


Yunanistan da büyük benzinliklerde kendin aracını yıka makineleri var. 0.50 euro atıyosun köpük, ondan sonra bi 0.50 euro daha tazyikli su. Ama süreleri çok kısa , hızlı yıkayın...:smiley:)

Üsküp çarşısında aynı saraybosna gibi börek yapan bir yer var (sac lokantası) diye yazılır ya. Orası artık aynı böreği yapamıyor. Baca sorunu nedeniyle köz kullanamadıkları için iyi böreği siz saraybosna da yemeğe devam ediniz.

Makedonya da güncel soru; ohrid de mi yoksa struga da mı kalalım. Ben yüzde 90 ohrid derim.
 
Son düzenleme:



Çok güzel anlatmışsınız , verdiğiniz güncel bilgiler de gezginler için çok değerli ...;)
Geçen sene ben de Burgas-Sozopol-Nessebar gezisi yapmıştım .
Çok keyifli vakit geçirdik ailece .
Geginlere -özellikle Temmuz ve Ağustos'un kaynar sıcaklarında- Bulgaristan Karadeniz kıyılarını önermek isterim , giden pişman olmaz :smiley:

Fotoğraflar instagramda diyorsunuz , ama biz gezginler illa ki burada görmek istiyoruz!..
Fotoğraf da fotoğraf !....:weary::weary::tearsofjoy:
Hadi , az bi zaman ayırın da renklendirin şu seyahatnameyi .
Şimdiden teşekkürler:wink:
 

Çok güzel anlatmışsınız , verdiğiniz güncel bilgiler de gezginler için çok değerli ...;)
Geçen sene ben de Burgas-Sozopol-Nessebar gezisi yapmıştım .
Çok keyifli vakit geçirdik ailece .
Geginlere -özellikle Temmuz ve Ağustos'un kaynar sıcaklarında- Bulgaristan Karadeniz kıyılarını önermek isterim , giden pişman olmaz :smiley:

Fotoğraflar instagramda diyorsunuz , ama biz gezginler illa ki burada görmek istiyoruz!..
Fotoğraf da fotoğraf !....:weary::weary::tearsofjoy:
Hadi , az bi zaman ayırın da renklendirin şu seyahatnameyi .
Şimdiden teşekkürler:wink:

iklil bey sizide uzun zamandır burada görememiştik,sizde tekrar hoş geldiniz.
 

Paylaşımlarınız için teşekkürler. Bulgaristan'ın Karadeniz kıyıları bizim de aklımızda. Hatta oradan Romanya ve Kuzey Avrupa Turu düşlüyoruz. Bakalım ne zaman kısmet olacak.
 

İnsan emekli olunca hep tatil yapmak istiyor. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. İstanbul en güzel şehir ama kalabalıktan kaçmak bana iyi geliyor. Fotoğrafları telefondan alıp önce bilgisayara sonra da buraya atmak lazım. Atmadan önce de ayıklamak lazım. İnanın benim gibi tembele bunlar fazla.. Artık instagramda daha fazla foto yayınlamaya çalışırım.
Ben geçen sene sonuna doğru Romanya - Moldova da yapmıştım. Romanya yolları çok iyiydi. Moldova da ise durum o kadar iyi değil.
Kuzey Avrupa da (İsveç) de bir müddet yaşamıştık. Güzel yerler. Salen diye bir yer vardı hiç unutmam. Kano falan kullanıp alabalık avlamıştık:smiley:)
Kuzeyde sorun konaklama maliyetleri,Rusya da sorun yeşile halen vize var, Ukrayna da sorun Rusya ile sorunu benim Karadenizi turlamama engel ve güvenlik sorunları araçla gidişe engel gibi.
Şu Rusya vizeyi kaldırırsa da Batı - Doğu sentezi rotamı yapsam.
Sağlıkla kalın efendim.
instagram streamandrain
 




İnsan emekli olunca hep tatil yapmak istiyor. Bende öyle yapmaya çalışıyorum. İstanbul en güzel şehir ama kalabalıktan kaçmak bana iyi geliyor. Fotoğrafları telefondan alıp önce bilgisayara sonra da buraya atmak lazım. Atmadan önce de ayıklamak lazım. İnanın benim gibi tembele bunlar fazla.. Artık instagramda daha fazla foto yayınlamaya çalışırım.
Ben geçen sene sonuna doğru Romanya - Moldova da yapmıştım. Romanya yolları çok iyiydi. Moldova da ise durum o kadar iyi değil.
Kuzey Avrupa da (İsveç) de bir müddet yaşamıştık. Güzel yerler. Salen diye bir yer vardı hiç unutmam. Kano falan kullanıp alabalık avlamıştık:smiley:)
Kuzeyde sorun konaklama maliyetleri,Rusya da sorun yeşile halen vize var, Ukrayna da sorun Rusya ile sorunu benim Karadenizi turlamama engel ve güvenlik sorunları araçla gidişe engel gibi.
Şu Rusya vizeyi kaldırırsa da Batı - Doğu sentezi rotamı yapsam.
Sağlıkla kalın efendim.
instagram streamandrain
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,914
Kayıtlı Üye Sayımız
172,081
Kaydolan Son Üyemiz
ÜMİT YAZDIÇ

SON KONULAR



Geri
Üst