Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUĞSAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,113

Etiketler
Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

Teşekkürler. Ama öncelikle Tuğsan Bey'e teşekkür etmeliyim, sayesinde mahindra olmasa da xl-7 sahibi oldum.
 


Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

2009 mahindra pickup aldım.araç su eksiltiyor..ustalar ust kapak contasındandır dediler.bunun yedek parça sorunu çıktı yok bu conta nasılbir çözüm önerirsiniz
 

Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

bence öncelikle contayı çıkarıp ,tüm arçların yedek parçacılarına mahindra parçası olduğunu söylemeden aynısı varmı diye sormanız ...muhakkak bir aracın ki uyacaktır zira mahindra toplama bir araçtır.motor merseles çıkışlı olduğundan eski merseles parçacılarını tavsiye ederim ya da ikinci seçenek kazalı mahindraları alan hurdacılardan temin etmeniz...
 



Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

Tuğsan Bey, yaşadığım bölge nedeniyle fiyatı ve dayanıklılığı nedeniyle Mahindra Goa veya Tata Safari almayı düşünüyorum.Her gün çalıştığım okuldaki köye gelip gittiğim için yakıt da önemli bir faktör benim için.
Mahindra'nın 1 deposu ile Antalyada ş.içi ve karmada ne kadar yaktığınızı benimle paylaşırmısınız acaba ?
Teşekkür ederim
 



Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

Gerek fiyatı, gerek burada yazanların beni biraz etkilemesi, gerekse Hint araçlarına olan güvenim (Diğer aracım Tata Marina) nedeniyle Mahindra Goa'nın 4x2'sini yazın aldım.

Araç, genel itibariyle (Plastik kalitesi,motor ve motor parçalarının dayanıklılığı vb) Tata'ya 10 basar durumda.
Görünüşü, sürüşü (şahsen ben ağır direksiyondan hoşlanırım ve aracın direksiyonu ağır), gaz pedali ve motor arasındaki ani hızlanma uyumu, yakıtı nedeniyle aldığıma çok memnun olduğum bir araç.

Aracın bir diğer özelliği ise iç hacmi.Benim gibi boyu 180 ve üstü olanların çok rahat edeceği bir iç dizayna ve yüksekliğe sahip.
Bunun yanında gerek kendimin gerekse ustaların şaşırdığı bir özelliği mevcut olup değinmeden geçemeyeceğim:

Araç ne triger kayışı ne de zincirle çalışıyor.Bildiğin bilye sistemi mevcut.Yani zincir attı,kayış koptu derdin olmuyor.
Ayrıca motoru söküm açısından eski tip araçlar tarzında.Şimdiki teknolojik araçlar gibi bir dünya beyin(yok yağmur yok far sensörü beyni vs vs) ve gereksiz kabloya sahip değil.Amiyane tabirle hortumu tut, motorun içini yıka birşey olmaz.


Ancak aracın nefret ettiğim 2 özelliği var.Bunlar :
1-)Markasının bilinmiyor oluşu ve her ustanın tamir etmek istemiyor oluşu.
2-)Yedek parça bulmaktaki çekilen sıkıntı.
Misal aracın amortisörlerini değiştirmem gerek.Ancak bu değişim içime sıkıntı oluyor. Çünkü piyasada amortisörü yok.Sökünce boy demir kalınlığı vs yönüyle başka markalarda uyumlu amortisör var mı yok mu kontrol edilecek.

Araçtaki bir diğer sıkıntısı ise, dingil mesafesinin bu kadar yüksek bir araca yetmiyor oluşu ve bu nedenle 100-120den itibaren virajlarda şahane derecede savurması...Ha önemli bir mesele mi, değil. Çünkü bu araç, ruhsatta kamyonette yazsa da bildiğin arazi jipi ;D .Suv,sedan,sw falan değil.

İşin özü memnunmuyum aracı aldığım için ?

Evet..Gözüm kapalı evet...Ama bir de şu yedek parça sıkıntısı olmasa...
 

Ynt: Mahindra Hakkında Tüm Sorularınız

Arayın parça getirelim diyolar...


http://www.mahindratractorworld.com/Turkey-tr
 



Yaklaşık 2 senedir ikinci araç olarak Mahindra Pickup 4*4 kullanıyoruz. Fayda maliyet açısından inanılmaz bir araç. Yakıt olarak gayet uygun 40 kuruş civarı yakmakta. 4*4 e alındığından ise tam bir canavara dönüşmekte. Uzun yolda binek otomobile göre çok rahat 2-3 saatlik yolculuklarda hiç hissetmiyorsun yolculuk yaptığını, koltukları evin salonunda oturur gibi. Aracın oturma yüksekliği fazla olduğundan trafikte zevkli bir sürüşü oluyor. Fiyatına göre epey bir olumlu yanı var diyebilirim. Şaseye baktığınızda direk sağlamlığı anlıyorsunuz yine sacı da epey kalın. Geçenlerde arkadan ehliyetsiz birisi çarptı. Aracın sacı hafif göçtü içine diğer araç kaputa kadar girdi. 4 cam otomatik kliması ve kaloriferi gerçekten çok iyi. virajlarda hiç hissettirmiyor. Yol tutuşu kötü diyordum başta fakat lastiklerin sertleşmesinden dolayı böyleymiş. Yeni lastiklerle epey farketti. Tabi bu araçların genelinde arkada yük yoksa yol tutuş biraz zayıflıyor.

Motoru açınca her şey karşında duruyor yağ filtresi 10 tl, hava filtresi de sanırım 10 tl idi. Parça sorunu şu şekilde var her parçası başka bir araçla aynı. Bunu her sefereinde arayarak bulmak gerekiyor ve vakit kaybı. Tanıdık tamirci olacak ya da bol vakit olacak. Çekiş ve motor gücü olarak muadillerinin gerisinde, araçtan performans beklemiyorsanız çok param yok ama işimi görecek bir araç istiyorum diyorsanız, son derece sağlam ve mütevazi bir kamyonet ve jeep.

Bunu 9 yıllık bir aracı son 2 yılında kullanan birisi olarak söylüyorum.
 

Hocam merhaba uzun süre olmuş siz bu yaziyi yazalı fakat tek saglam bilgi alabileceğim kişi sizsiniz mahindranin yedek parça sorunu hala devam ediyor galiba hala kullaniyor musunuz ben 4*2 pick-up modelini almak istiyorum hakkında bilgiye ihtiyacım var epeyce teşekkür ederim
 

Merhaba, mahindra goa kontak anahtar kiti bulamiyorum acaba hangi model arac ile uyumlu bilgi var mıdır opel kadet diye okdum ama gorsellerden baktim birebir degil gibi
 

Merhaba goa 2x2 yedek parça bulamıyorum
Kontak anahtar grubu bozuldu 2. El buldum 2 sene sonra o da bozuldu ( kontaktöre hareket ileten uç kırılıyor) ne sıfır ne çıkma bulamıyorum,
Kilometre göstergesi çalışmıyor, sensör sağlam gibi ne mekanik ne dijital gösterge çalışmıyor, kocaelindeyim tamirinden anlayan bulmak da zor birçok arızasını kendim halletmek zorunda kaldım
Radyatör hortumlarını bile orijinal bulamıyorum var mıdır bir yol gösterecek
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst