Mağara Dalış Fotoğrafları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sukuşu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,774

Etiketler
Ynt: Mağara Dalış Fotoğrafları

dondiego' Alıntı:
Sevgili Gezenbilir üyeleri,
Başlığı yer yer ilgiyle yer yer de şaşkınlıkla okudum.
Öncelikle şunu belirtmeme izin verin. Uzun bir süre mağaracılık yaptım, hat döşedim topladım uykusuz 23 saatimi mağaralara geçirdiğim oldu.
Ve şunu söylemek isterim ki, mağara alanları gerçekten yaşam alanı olarak çok çeşitlilik ve farklılık göstermekte.
Mağara dalgıçlığına gelindiğinde ise iş inanılmaz şekilde bir tehlike arz ediyor.
Yukarıda yazılanlarda şaşırdığım yerler;
seneye gelinde beraber dalalım gibi yazılardı.
Mağara dalgıçlığı bu şekilde yapılabilecek bir spor değil ne yazık ki. Ayrıca gerek fotograflar gerekse yapıldığı söylenen dalışlarda gördüğüm kadarıyla açık denizden mağara içine bir giriş söz konusu. Bu tarz dalışlar "şahsen benim gözümde" mağara dalgıçlığı olarak görülmemekle birlikte tehlikesinin de gerçek mağara dalışı kadar olmadığını düşünüyorum.
Türkiye de mağara dalışının yapılamaması daha doğrusu sadece bir kısım tarafından yapılmasının nedeni gerekli malzemeden ziyade eğitimi ve tehlikesidir.

Mağara dalışında öncelikle mağaracılığı bilmelisiniz, sonrasında da dalışta en yüksek mertebeye gelmelisiniz. Mağara dalışının normal dalıştan farklarına baktığınızda;
- Öncelikle palet kullanımının minimum olması (mağaralar çökelti yerlerdir ve suda dalgalanma yaratmanız durumunda bulunduğunuz tünelde çökelmeye neden olabileceğiniz gibi suyun bulanmasına ve önünüzü görememenize neden olacaktır. bunun yerine motorlu cihazlarla yol alınır)
- Hava tüpleri (tüpler sırta takılmaz zira mağara içindeki darallardan geçerken hareketinizi engelleyebilir ve sıkışmanıza neden olabilir. dolaısı ile mağarada sırta tüp alınmaz. tüpler serbest halde dalgıcın kontrol edebileceği pozisyondadır. Uzun v incedirler genelikle.

Mağara dalışı örnek vermek gerekirse, 1500m rakımlı bir tepenin üzerindeki mağaranın içinde bir geçiş alanında sifon oluşmuşsa buraya yapılır. İzmirdeki subatan mağarasının içinde örneğin küçük çaplı bir göl vardır ve bu göl botla geçilmektedir. Mağara dalgıcı bu göle kol aramak adına dalış yapabilir. Ve bu mağara dalgıçlığıdır.
Son olarak gerçekten bu işin eğitimini almamış kişilerin mağaralara dalması tek kelimeyle intihardır.
** Deniz girişli geniş galerileri olan içleri aydınlık mağara vari yapılar bu yazıda kast edilmemiştir.

Arkadaşa katılıyorum.
Mağara dalgıçlığı hiçde kolay bir iş değil. Dalıştan önce mağaracılık tekniklerini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Dikey mağaralarda dalış yapmak için öncelikle mağaraya ip teknikleri kullanarak giriyorsunuz.Metrelerce indikten ve malzemeleri indirdikten sonra(tüm dalış ekipmanı dahil) varsa bir sifon,cadı kazan,göl vs o zman dalış yaparsınız. Bu çalışma baya bir kondisyon,sabır ve antreman gerektirir. Arkadaşların yazdığı deniz kıyısındaki dalışlar mağara dalgıçlığı yerine geçmiyor.
 

Ynt: Mağara Dalış Fotoğrafları

Sukuşu' Alıntı:
15



16



2



3


Muhtesem goruntuler,ayni zamanda urkutucu.

4
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,431
Mesajlar
1,517,892
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

SON KONULAR



Geri
Üst