Kişisel Bakımda Sabunun Önemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melisturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,066

melisturan

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
6
Merhaba, ben kişisel bakımıma çok önem veriyorum ve ilgilendiğim birkaç konuyla ilgili sizi bilgilendirmek isterim. Doğal sabunların yararı ve önemi hakkında topladığım bilgileri sizle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Umarım herkes kişisel bakım konusunda yeterince dikkatlidir, özellikle böyle bir zamanda. İyi okumalar:smiley:

Doğal Sabun Nedir? Nedir Bu Doğal Sabun?

Doğal sabun dediğimizde aklımıza gelen ilk şey, sabunu oluştururken kullanılan malzemelerin hepsinin doğal yollarla elde edilir olmasıdır. Peki ya doğal sözcüğünün tanımı nedir? Akıl yürütülerek çok basit bir cevap verilebilir. Eğer malzeme bir bitkiyse ya da bitkiden elde ediliyorsa, sebzeyse, mineralse, hayvanlardan elde ediliyorsa (bal ya da süt gibi) o zaman doğaldır. Bu durumda zeytinyağı gibi zeytinden elde edilen bir ürünün sabunda kullanımı saflık ve doğallık açısından uygundur.

Eğer suni olarak laboratuvar ortamında bir ürün elde ediliyor, yani işler doğada var olabilecek bir şekilde yürümüyorsa, bu o ürünün doğal olmadığı anlamına gelir. Laboratuvarda birleştirilerek yapılan sabunlar genellikle “doğal gibi” gösterilir ve “doğal” diye tabir edilen mika minerali ve yine “doğal” adı altında pazarlanmaya çalışan suni kokularla güzelleştirilir. Eğer içeriğindeki maddeler bir bitki değilse ya da bitkiden elde edilmiyorsa, bu sabunları tercih etmemenizde yarar var. Sabun saç yıkamaya gelince bazı insanlarda maalesef işe yaramıyor.

Doğal sabun market sabunundan daha mı iyi?

El yapımı sabunlar, sabun yapım sürecinin bir sonucu olan ve cilde nem veren gliserini içerir ve cildiniz için faydalıdır. Gliserin havadaki nemi cildinize hapsetmenize yardımcı olan bir maddedir. Marketlerden aldığınız sabunlar gliserin içermez, bu yüzden cildinizi kuru bırakır ve tahriş eder. Üstelik gerçek sabun olmadıkları için, içerisinde bulundurdukları deterjanlar cildinizin kendi doğal yağını da yok eder. Fazla köpürsün diye ya da kalıba döküldüğünde daha kalın dursun diye sabunların içine onlarca kimyasal madde eklenmekte. Buna ek olarak, marketlerde satılan sabunların içindeki gliserini çıkarıp losyon ve krem üretiminde kullanıyorlar. Nedeni çok zekice: Üretici bir kalıp sabunda buluşan özellikleri (temizlemek ve nem vermek) iki ayrı ürüne ayırıyor (sabun ve krem), böylece daha fazla para kazanıyor! Ama siz yine de içinde bulunmayan plastikler adına doğal sabun çeşitlerine bir şans verin derim


Markette satılan sabun cildime zarar verir mi?

Büyük sabun ve cilt bakımı ürünü üreticileri paraben gibi sentetik koruyucular kullanabiliyor, bu da göğüs kanserine yol açıyor. Sodyum loril sülfat ise sabunun ekstra köpüklü olmasına neden oluyor, ama ne uğruna? Bu madde de hormonlarımızla oynuyor. Bunların kullanımı sadece fabrika sahibinin işine yarıyor, bizim sağlığımıza değil.

İnsanların sabunlar tarafından ortaya çıktığına inandığı bazı cilt problemleri şunlardır:

Hassaslaşan cilt
Gül hastalığı
Çatlaklar
Kronik kuru cilt
Kaşıntı ve pullanma
Tahriş ve kızarıklık

Yine bu sorunları sabunla çözdüğünü söyleyen insanlar da var ama doğal el yapımı sabunlarla! Hassas bir cildiniz varsa ya da elinizdeki çatlaklardan kurtulamıyorsanız bol yağlı, nemlendiricili bir doğal sabun derdinize derman olabilir.
--
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Etiketler
Bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim. Bana göre Bir şey imal ediliyorsa ona doğal denmez. neyse bu çok önemli degil.
Kafamı karıştıran bir cümleniz var. " bol yağlı, nemlendiricili bir doğal sabun derdinize derman olabilir."
Her ne kadar sabun bitkisel yağlardan elde edilse de kendisi yağlı olamaz zaten sabunu görevi yağları suda eriyen başka maddelere çevirip ortamdan uzaklaştırmaktır.. Sabun oluşturulurken yağ ve sabun mayası karışımından sabun ve gliserin meydana gelir amma hiç bir zaman kazanda oluşan sabun ile gliserin bir birine karışmaz karışamaz.Yani sizin deyiminizle DOGAL sabunda gliserin yoktur
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst