Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,635
Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Merhaba arkadaşlar, bana göre karavanda olması gereken en önemli şey olanların az ve ihtiyaca karşılayacak kadar olması.Oda lazım olabilirdi, buda lazım olabilirdi, şununda fiyatı uygunmuş alalım dursun düşüncesiyle karavan karavanlıktan çıkıp depo halini alıyor.
Ben karavanı yazın olduğu kadar kışında kullanıyorum, hatta kışın karavancılık bana daha çok zevk veriyor, o doğanın yalnızlığa büründüğü zamanlar daha bir güzel oluyor.İlk yıl elektrikli ısıtıcı kullandım ve çok sıkıntı yaşadım, 220 olmadığı zamanlar kabus oldu, gittiğimiz yerde yaşadığımız elektrik kesintisi yüzünden sabaha karşı -15 derecede geçirdiğimiz geceyi hala hatırlarım, işte bu yüzden hemen webasto taktırma kararı almıştım, çokta iyi yapmışım, çünkü LPG ile çalışan sobalara göre daha ekonomik, aracınızda dizelse hiç yakıt bitti derdiniz olmuyor, çok çabuk ısıtıyor, termostatı sayesinde takipten kurtuluyorsunuz.
Tabi bunun içinde 12 volt bir enerji ihtiyacı doğuyor ama basitçe halledebiliyorsunuz.Hem ısıtıcı hemde diğer küçük işler için 90 amperlik bir akü işimi çok rahatlıkla görüyor.Buzdolabı konusu gerçekten çok önemli, yıllardır bende buna çözüm aradım fakat bulunduğunuz yerde 220 volt elektrik yoksa yapılacak en mantıklı şey 2-3 tane 1.5 litre su şişesini alışveriş yaptığımız bakkal yada marketin dondurma dolabında buz hale getirmek, hatta tembihleyince o size orada bulunduğunuz süre için hergün hazırlıyor, hazırdada tutuyor bunlar hem dolabı soğuk tutuyor hemde soğuk su ihtiyacını karşılıyor, aksi takdirde bu sorunu aküyle falan çözmek çok zor, asla yeterli gelmiyor, faydası zararından az oluyor, hepsi ayrı bir iş ve maliyet olarak biniyor üzerimize, Ülkemiz artık eskisi gibi değil, en küçük kasabada bile kurumsal marketlerden bulunuyor, bütün benzinliklerin yeterli marketi var o yüzden buzdolabında ve karavanda fazladan stok yapma alışkanlığından vazgeçmeliyiz.
Tente konusunu ben seyyar, kumaştan yapılma şemsiyeyle hallediyorum, hem istediğim açıyıda çok basit şekilde ayarlayabiliyorum, yerde kaplamıyor ağırlıkta yapmıyor, zaten karavanı güneş varken tentenin gölgesinde uzun oturmak için kullanmıyorum.
220 voltun olmadığı yerlerde aydınlatma, telefon şarzı ve musluklar için kendi aracımdada kullandığım akünün aynısı olan 90 amper normal akü kullanıyorum, hem akü boşaldığında birbirini yedeklemiş oluyor hemde bu aküyü karavanı kullanmadığım zaman, 2-3 ayda bir kendi aracımdaki aküyle yer değiştirerek kullanıyorumki akü gözlerinin, kurşunların sertleşmesini, akünün bozulmasını önlemiş oluyorum, 5 yıldır aynı aküleri kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
Karavanı ev gibi kullanmaya kalkarsak hareket kabiliyetini kaybederiz, karavanda fazladan artan konfor hareket kabiliyetini azaltıyor, siz daha tecrübelisiniz buna saygım sonsuz fakat ben şu 5 yıllık karavancılık hayatımda bu yönde tecrübe kazandım kendime göre, kazasız, sorunsuz seyahatler diliyorum
 

Etiketler
Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Doğru yermidir bilemedim,ancak paylaşmak istedim.
Konakladığınız yerde,yemeğinizi fırında yapmak iterseniz,(ortamın çörü,çöpüyle)
İŞTE SİZE FIRIN.

100 2374
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Çoğu kez kampinglerde geçen karavancılık hayatımda tanıdığım ve belli bir yaşın üzerinde ki karavancılarda hep rastladığım hastalığın bel fıtığı olduğunu gördüm. Keza bende de var. Ağızdan alınan ilaçlar başka yeri de etkilediğinden ve çok kere ağrıyı dindirmediği için ben sıcak su torbası olan termoforda buldum çareyi. Aşırı sıcaklıkta olmayan su sayesinde ağrımı dindirebiliyorum. Kesinlikle karavanda bulunmalı derim.

Ayrıca mutfak atıklarımız için büyük/küçük çöp kutusu kullanarak karavanda ki gereksiz yer kaybını battal boyda ki çöp poşeti bulundurarak halletik. 50 cm uzunluğunda ki çöp torbaları 1 günlük atıklarımız için yeterli oluyor.

Eğer konakladığımız yer deniz kenarı ise ve zemin topraksa ve güneş şemsiyesi kullanacaksam , çapı 50 cm olan şemsiyenin karavanda kaybettirdiği alanı kazanmak üzere 70/80 cm boyunda 10 luk bir adet inşaat demirini boyayarak karavanımda/kampervanımda muhafaza ediyorum. Kullanacağım zaman demiri yere çakıp sabitliyorum ve şemsiye borusunu da demire geçirip rahat ediyorum.

Karavancıların hemen hepsi mangal keyfini çok sever..Ben de severim ama sadece mangalı taşımak olsa sorun değil ,Kömürüydü , üfleme malzemesiydi , çırası , osu busu derken kocaman bir koli dolusu eşya taşımak lazım.
Mangal yerine elektrikli ızgara işimizi pekala görüyor. Böylece kömürün zararından da kurtulmuş oluyoruz.

Uzatma kablolarının grup prizlerine belki 2/3/4 kablo daha bağlıyoruz..Bu 3/4 lü prizi açık ortamda bıraktığımızda içine toz ve karınca dahi girebiliyor. Önlemek amacıyla grup prizi korumak üzere poşet torba içine aldık. Sizler de zaten yapıyorsunuz. O nedenle listeye muhtelif ebatta poşet torbayı eklemeliyiz.
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

MANGAL icin , kucuk tuple çalısan , çanta şeklinde kapanabilen mangal gördüm intetnet alisveris sitelerinde. Biraz pahali 130 TL ama pratik kapatilinca fazla yer kaplamiyor. İnternette arayinca bulursunuz.
 




Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Tuplu mangal gordumu bakıyorum. Problem etin yaginin hep taşlarin uzerine akmasi. Temizliği cok zor. Kafa lambası cok kullaniyorum bu arada.
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

bartek' Alıntı:
Tuplu mangal gordumu bakıyorum. Problem etin yaginin hep taşlarin uzerine akmasi. Temizliği cok zor. Kafa lambası cok kullaniyorum bu arada.

Bu taşlı değil , üstten yanmalı . Izgara altta , eti zehirleme bu tür mangal da olmuyor. Tam karavan icin . Firma reklami yapmiyorum
aman ha.
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Biliyorum Süleyman Bey, teşekkür ederim. Siz kullanıyorsanız ve memnunsanız iyidir elbette.
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Takip ederek başlığı öne alıyorum izninizle. Belki yeni eklentiler ya da değişiklikler yapmak isteyenler vardır ümidiyle saygılar herkese.
 

Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

RÜZGAR' Alıntı:
Bu topik gerçekten çok faydalı oldu."drares" inde belirttiği gibi bu topikteki öneriler bitince hepsini belirli bölümler halinde toparlayıp bir temel bilgiler haline getirelim.
Örneğin aşağıdaki başlıklar altında tüm aksesuarlar toparlanabilir.Lütfen aklımıza gelen fener,ilaç,yedek ip,aktarma kablosu,tansiyon aleti kabilinden akla gelebilecek ama gerçekten "dağ başında" gerekebilecek aksesuarları ve faydalı gereçleri yazalım.Bir örnek plan olarak aşağıdaki çalışmayı önerilerinize sunarım.
A- Öncelikli aksesuarlar : Su deposu, hidrofor,su pompası,duş,tuvalet,lavabo,ocak,LPG tüpü,buzdolabı, yaşam aküsü vb. gibi aksesuarları bu bölüme alalım.
B- Faydalı aksesuarlar : Tente,oturma gurubu,çamaşır kurutma,bisiklet,motosiklet,jeneratöe,güneş enerjisi sistemi ,inverter, redressör, 2.yaşam aküsü,gibi aksesuarları bu bölüme alalım.
C- Yardımcı aksesuarlar : İlaç kutumuz,fener,takım çantası,saç kurutma,saplı fırça vb. gibi hemen herkese gerekecek yarı özel malzemelerimizi de içeren aksesuarları bu bölüme alalım.
Selamlar,
RÜZGAR

Rüzgar beyin 2009 yılında yazmış olduğu ve diğer arkadaşların ilave ettikleri bilgilerden yeni bir karavancı olarak çok yararlandığı belirteyim. Gelecekteki karavancılara yol gösterecek bir konu olmuş.
Site yöneticilerinden rica etsek konuyu TEMEL BİLGİLER olarak bir alana sabitleyebilirmiyiz?
 





Ynt: Karavanda Bulunması Gereken Malzemeler

Tuplu mangal gordumu bakıyorum. Problem etin yaginin hep taşlarin uzerine akmasi. Temizliği cok zor. Kafa lambası cok kullaniyorum bu arada.

1 temmuz 2014 de yazdığınız mesajınıza geçte olsa ,benim gibi sonradan görmeleri bilgilendirme için tekrar konuyu hortlatacağım.
Bahsettiğiniz lav taşlı tüplü mangalı kullanıyorum.Bir mangal tadında olmasada küçük hilelerle o tadı alabilme şansı var.
Gelelim lav taşların üzerine akan yağların temizliğine; mangal pişirmesi bittiğinde yada başka bir sefer tekrar mangal yapmak istediğinizde detantörü biraz fazla açıp beş dakika kadar yüksek ateşte yağ akıntılarını yakıyorum.Taşların üzerinde yağ birikintileri gitmiş oluyor.
 


Ayrıca bir de bu anteni tavsiye ederim.İnanılmaz kullanışlı,montajı kolay,araç eğimli bir yerde dursa dahi sorunsuz yayını buluyorum.Ayrıca aracın tavanına doksan derece yatıyor ve görünmüyor.Fiyatı 450 tl+27 tl kargo.
X16 515151647zrr
 



Ayrıca bir de bu anteni tavsiye ederim.İnanılmaz kullanışlı,montajı kolay,araç eğimli bir yerde dursa dahi sorunsuz yayını buluyorum.Ayrıca aracın tavanına doksan derece yatıyor ve görünmüyor.Fiyatı 450 tl+27 tl kargo. Ekli dosyayı görüntüle 498529
Cep telefonu ile çanak anten ayarı yapılabiliyor .
Bu forum da da konuyla ilgili bir konu geçmişti . Ayar için fazla uğraştırmadan buluyormuş .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,927
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst