Karavancılığın Önündeki Engelleri Kaldıralım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,188

Etiketler
.

Bence aşağıdaki tabloya göre, Türkiye’den çıkarken yapılması gereken yeşil sigorta için para ödemek değil, tam tersine sigortadan para almak gerekir..:yum:
.
76742FC1 F055 44A6 88DD AFEF63934835


...
Tabi şaka.
Sigorta kapsamlarının değişik olduğunu biliyorum.

.
 

Yukardaki paylaşımıma bir cümle ilave edeyim. ÖTV konusunu gözden kaybetmeyelim ama, önümüzdeki günlerde sigorta konusuna odaklanmakta fayda var.

Ben bu konuda tüm ümitlerimi kaybettim. Tek sebebi de sigorta şirketlerinin doymak bilmez aç gözlülüğü ve devletin bu konuda parmağını dahi oynatmaya gerek duymaması. (Sebepleri konusunda herkes kendi yorumunu yapsın. Benimkileri açıklarsam suç kapsamına girecek.)

TSE konusunda CİMERi dilekçe yağmuruna tuttuğumuz gibi sigorta murakıplarını da taciz etsek acep işe yarar mı diye bir soru geliyor aklıma. Olur a!
 

ANASAYFA . TBMM FAALİYETLERİ .
TBMM FAALİYETLERİ
Metanet Çulhaoğlu Kamp ve Karavan Turizmi Hakkında Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet ERSOY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 02/10/2018
Dt.Mehmet Metanet ÇULHAOĞLU
Adana Milletvekili
Türkiye Kamp ve Karavan Derneğinin yüzlerce üyesi aileleriyle birlikte toplamda ikibinin üzerinde vatandaşımız her yıl M1 sınıfı motorlu araçlarıyla (motor karavan ve çekme karavan) kamp ve karavan turizmini gerçekleştirerek iç turizmi canlandırmaktadır.
Toplam 258.389,5 km² hazine arazisi bulunan ülkemizde konaklama sektörü geliştirilirse; dünya genelinde 2016 yılı verilerine göre (Karavan Endüstrisi Birliğinin-The Caravanning Industry Association-CIVD) toplamda tescilli 664.600 adet motor karavancı turistten (bu rakam 2016 yılına ait olup her yıl artmaktadır) özellikle Kuzey Amerikadan sonra ikinci sırada yer alan 153.640 adet tescilli Avrupalı motorlu karavancılar yolculuğa çıktıkları kişilerle birlikte ülkemize geldiklerinde ülkemizin doğal güzelliklerini görerek kendi ülkelerinde bizim turizm elçimiz olacaklar, ekonomimize önemli ölçüde katma değer sağlayacak ve istihdam yaratacaklardır.
Hükümetinizin geniş katılımla gerçekleştirdiği Mart-2018 tarihli 3.Turizm Şurası Eylem Planındaki “Konaklama Sektörü Komisyonunda” alınan 56 ve 57 öneriler ve kararlar dahil olmak üzere son 16 yılda;
Soru 1:
Kamp ve Karavan turizmini teşvik etmek için ülkemizin tanıtımıyla ilgili olarak herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
Soru 2:
Kamp turizmine yönelik hazine arazileri tahsisleri yapıldı mı? Yapıldıysa hangi bölgede ne kadar alan tahsis edildi? Bu alanlarda neler yapıldı?
Soru 3:
Kamp ve karavan alanlarının standartlarının yükseltilmesi için neler yapıldı? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
Soru 4:
Kamp ve Karavan turizmi için ülkemize yılda kaç yabancı turist gelmektedir? Ülkemize ne kadar döviz girişi yapılmıştır? Ülkemizin diğer ülkelerle kıyaslandığında kamp ve karavan turizmindeki yeri nedir?
Soru 5:
Kamp ve Karavan Turizmiyle ilgili olarak binlerce km² hazine arazisi bulunan ülkemizde konaklama sektöründe herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapıldıysa bunlar nelerdir? Mevcut konaklama tesislerinde standart birlik sağlandı mı?
Soru 6:
Kamp ve Karavan Turizminde; tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni nesil otel konseptlerinin özendirilmesi ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapılmasıysa bu konuyla ilgili olarak çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Soru 7:
Kamp ve Karavan Turizminin geliştirilmesi için; hükümetinizce çağın şartlarına uygun olarak hangi maddeler güncellendi? Bu konuyla ilgili bir çalışmanız var mı?
Soru 8:
Motorlu karavanların özel amaçlı taşıt statüsünde görülmesinden kaynaklı kasko poliçe ücretleri karşılanamaz durumdadır. Karavanların özel amaçlı taşıt statüsünden bağımsız olarak değerlendirilmesi yönünde bir düzenleme yapılması için bir çalışma var mıdır?
Soru 9:
Avrupa’da oto yol güzergahlarındaki dinlenme ve akaryakıt tesislerinde Karavanlar için elektrik ve su almaları, atık su boşaltmaları için alt yapı vardır. Ülkemizde konaklama ve akaryakıt tesislerinde bu hizmetlerin verilmesi için yönetmelik çalışması var mıdır? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz?
 

Ben bu konuda tüm ümitlerimi kaybettim. Tek sebebi de sigorta şirketlerinin doymak bilmez aç gözlülüğü ve devletin bu konuda parmağını dahi oynatmaya gerek duymaması. (Sebepleri konusunda herkes kendi yorumunu yapsın. Benimkileri açıklarsam suç kapsamına girecek.)

TSE konusunda CİMERi dilekçe yağmuruna tuttuğumuz gibi sigorta murakıplarını da taciz etsek acep işe yarar mı diye bir soru geliyor aklıma. Olur a!


2017 yılında Türkiye’de 22 miyon civarındaki motorlu taşıttan 60.099‘ u özel amaçlı taşıt. Özel amaçlı taşıtların karıştığı kaza sayısı 752 (Tüik).
Arac sayyilari 2017

Kaza istatistikleri


Özel amaçlı taşıtların arasında 2 bin adet motokaravan var (gazete haberleri). Özel amaçlı taşıt gruplarının (cankurtaran, karavan gibi) herbirisinin kaza yapma potansiyelini hesaplamak herhalde bir kaç saatlik iş. Tespit edilen kaza yapma potansiyellerini de sigorta primlerinin hesaplanmasında dikkate alarak adil bir fiyat tespiti yapmak zor olmasa gerek.

Önümüzde kamp ve karavan fuarı ve seçimler var. Gözler önündeki bu adaletsizliği şimdi anlatamazsak ben de ümitlerimi kaybedeceğim!:smiley:
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/TrafikKazalariOzeti2017.pdf
 
Son düzenleme:



Karavan turizmi için‘Hazine arazisi’ önerisi

300320182035185649725 2

EKONOMİ

30.03.2018 20:36 - Güncelleme: 30.03.2018 20:36
Konaklama Tesisleri ve turizm çeşitliliğinin artırılması yönünde konuların incelendiği 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporu yayımlandı.

BETÜL OĞUZ
Raporda ‘üçüncü yaş grubu’ ve kamping turizmine ilişkin öneriler dikkat çekti. Raporda uzun vadedeki hedeflere ulaşabilmek için, deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra, farklı turizm türlerinin gelişiminin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda ‘üçüncü yaş grubunun’, sağlıklı yaşam konseptinde ağırlanması ve bu misafirlere yönelik ilave sağlık hizmetlerinin sunulduğu yeni bir otel türü geliştirilmesi gerektiği belirtildi.
STANDART YÜKSELMELİ
Karavan-kamping turizminin teşvik edilerek iyi tanıtılması gerektiği belirtilen raportda “Karavan-kamping alanlarının standartları yükseltilmelidir. Bununla birlikte Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir” önerileri yer aldı.
Yönetmelikte de yer verilmeli
Bunun yanında pazar hacmi dikkate alınarak ‘muhafazakar’ otellerin standartlarının belirlenmesi ve bir konaklama tesisi türü olarak T’urizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yer alması gerektiği ve yeni tahsislerde ‘muhafazakar otel” türünün de dikkate alınması gerektiği ifade edildi.


 

.

Yukarıdaki sayıları yuvarlak alıp hesaplarsak;
2,000 motokaravanın Türkiye’deki 60,000 özel amaçlı taşıtların 30 da biri ettiği düşünülürse, senedeki 750 yaralı ve ölümlü kazanın 750:30=25 tanesine karıştığı çıkarılmalı.
Devamen resmî veriler baz alınarak toplam kaza sayısının ölü ve yaralı olanlarının yaklaşık 4 katı olduğundan yola çıkılması ise bu yıllık toplam 100 kazanın 2,000 araca bölünmesi sonuçta, her sene 20 motokaravandan birinin, yahut herbirinin 20 senede herhangi bir kaza yapması anlamına gelmeli ?

20 senede bu herhangi bir kaza için toplamda ne kadar pirim verildiğinin hesabının ise ayık kafayla yapılmamasının, sinir sağlığı için yararı olmalı ? :yum:

Benim sadece iki cümleyle hesap ettiğim bu sayıların sigorta matematikçilerince hangi Ali-Cengiz metoduyla önümüze konulduğu ya da konulacağı hakkında bilgim olmasa da bu işde bir bit yeniği sezmemenin naifliğini devam ettirmenin artık bir anlamı olmamalı ?

...
Dikkat, hesapta cankurtaran ve itfaiye araçlarının mezbahaya mal yetiştirme sinüsünün, keyfekeder gezgin motokaravancı kosinüsüne olan pozisyonu dikkate alınmamıştır. :yum:

.
 
Son düzenleme:

Araç Sigorta Primlerini Yükselten Etkenler:

1.Güvence Hesabı:
Güvence Hesabı Nedir:
https://www.guvencehesabi.org.tr/source/yazilar/Birlikten_Sayi30.pdf


Güvence Hesabı'ndan geçen yıl 340 milyon lira tazminat ödendi
Güvence Hesabının Yönetmeliğinin gelirlerle ilgili 8. Maddesi:

Gvence hesabinin gelirleri

T.C. Resmî Gazete


2. Riskli Sigortalılar Havuzu: Aşağıdaki linkteki Ek 4, Madde 3 (prim ve hasar paylaşımı) durumu açıklıyor.

Prim ve hasar paylasimi

https://www.tsb.org.tr/images/Documents/Riskli Sigortalılar Havuzu.pdf

Yukardaki linki okumakta fayda var. Riske bağlı araç primi hesaplamak yerine, sigortalar arasında risk dengeleniyor (yanlış anladıysam lütfen düzeltin).


3. Yıllık Trafik Kazaları Blançosu: Sanıyorum Avrupa ülkeleri arasında birinci sıradayız (Tablo 21).
http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Trafik/TrafikKazalariOzeti2017.pdf
 
Son düzenleme:

Üslup için baştan özür dilerim.

Federasyonu
sıkıştırmalıyız.

Federasyon bu konuda neden hiçbir iş yapmıyor?
Federasyon karavancıların sorunlarını çözmeyecek ise derhal istifa etmeli.
Yönetim yeni değişti ama bu konu ile ilgili hiçbir çalışma planı göremiyoruz.

Önerim bu konuda herkes federasyonu sıkıştırarak fedarasyonu çalışır ve """sonuç alır""" hale getirmeliyiz.

Sigorta şirketlerinin tek amacı var:
Yasal olarak alabilecekleri paranın maximumunu almak onların aslı görevi.

Sizin hesap yapmanıza gerek yok, karavan kaza sayısını sigorta şirketleri ezbere bilir. Yasal boşluktan faydalandıklarını ve iyi kar ettiklerini de çok iyi biliyorlar. Yasaların onlara izin verdiği maximum ücreti alacaklar.

En kolay çözüm:
Seçimler yakın olduğuna göre "federasyon başkanı" meclise gidip sorun çözülmezse karavancıların oy vermemesiyle tehdit ederek işi çözecek.

Federasyon yönetimi bu işi çözemeyecek ise ki henüz hiçbir gelişme göremedik, derhal istifa edip görevi bu işi çözecek kişilere devretmeliler.

Üslup için tekrar özür dilerim, ama federasyonu harekete geçirmemiz gerekiyor..
 
Son düzenleme:

ANASAYFA . TBMM FAALİYETLERİ .
TBMM FAALİYETLERİ
Metanet Çulhaoğlu Kamp ve Karavan Turizmi Hakkında Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet ERSOY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 02/10/2018
Dt.Mehmet Metanet ÇULHAOĞLU
Adana Milletvekili
Türkiye Kamp ve Karavan Derneğinin yüzlerce üyesi aileleriyle birlikte toplamda ikibinin üzerinde vatandaşımız her yıl M1 sınıfı motorlu araçlarıyla (motor karavan ve çekme karavan) kamp ve karavan turizmini gerçekleştirerek iç turizmi canlandırmaktadır.
Toplam 258.389,5 km² hazine arazisi bulunan ülkemizde konaklama sektörü geliştirilirse; dünya genelinde 2016 yılı verilerine göre (Karavan Endüstrisi Birliğinin-The Caravanning Industry Association-CIVD) toplamda tescilli 664.600 adet motor karavancı turistten (bu rakam 2016 yılına ait olup her yıl artmaktadır) özellikle Kuzey Amerikadan sonra ikinci sırada yer alan 153.640 adet tescilli Avrupalı motorlu karavancılar yolculuğa çıktıkları kişilerle birlikte ülkemize geldiklerinde ülkemizin doğal güzelliklerini görerek kendi ülkelerinde bizim turizm elçimiz olacaklar, ekonomimize önemli ölçüde katma değer sağlayacak ve istihdam yaratacaklardır.
Hükümetinizin geniş katılımla gerçekleştirdiği Mart-2018 tarihli 3.Turizm Şurası Eylem Planındaki “Konaklama Sektörü Komisyonunda” alınan 56 ve 57 öneriler ve kararlar dahil olmak üzere son 16 yılda;
Soru 1:
Kamp ve Karavan turizmini teşvik etmek için ülkemizin tanıtımıyla ilgili olarak herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
Soru 2:
Kamp turizmine yönelik hazine arazileri tahsisleri yapıldı mı? Yapıldıysa hangi bölgede ne kadar alan tahsis edildi? Bu alanlarda neler yapıldı?
Soru 3:
Kamp ve karavan alanlarının standartlarının yükseltilmesi için neler yapıldı? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
Soru 4:
Kamp ve Karavan turizmi için ülkemize yılda kaç yabancı turist gelmektedir? Ülkemize ne kadar döviz girişi yapılmıştır? Ülkemizin diğer ülkelerle kıyaslandığında kamp ve karavan turizmindeki yeri nedir?
Soru 5:
Kamp ve Karavan Turizmiyle ilgili olarak binlerce km² hazine arazisi bulunan ülkemizde konaklama sektöründe herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapıldıysa bunlar nelerdir? Mevcut konaklama tesislerinde standart birlik sağlandı mı?
Soru 6:
Kamp ve Karavan Turizminde; tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek yeni nesil otel konseptlerinin özendirilmesi ile ilgili olarak herhangi bir çalışma yapıldı mı? Yapılmasıysa bu konuyla ilgili olarak çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
Soru 7:
Kamp ve Karavan Turizminin geliştirilmesi için; hükümetinizce çağın şartlarına uygun olarak hangi maddeler güncellendi? Bu konuyla ilgili bir çalışmanız var mı?
Soru 8:
Motorlu karavanların özel amaçlı taşıt statüsünde görülmesinden kaynaklı kasko poliçe ücretleri karşılanamaz durumdadır. Karavanların özel amaçlı taşıt statüsünden bağımsız olarak değerlendirilmesi yönünde bir düzenleme yapılması için bir çalışma var mıdır?
Soru 9:
Avrupa’da oto yol güzergahlarındaki dinlenme ve akaryakıt tesislerinde Karavanlar için elektrik ve su almaları, atık su boşaltmaları için alt yapı vardır. Ülkemizde konaklama ve akaryakıt tesislerinde bu hizmetlerin verilmesi için yönetmelik çalışması var mıdır? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz?


Güzel bir gelişme ama sonuç çıkmayacak bir soru önergesi. Şimdi kontrol ettim, sorusunu bile cevaplamamışlar..

Bize soru sorma kabiliyeti olan değil, yasa/kanun çıkarma/düzeltme kabiliyeti olan birileri lazım. Hiç kimse Metanet güzel soru sordu diye yasa/kanun çıkarmaz, değiştirmez. Soru bile görmezden gelinmiş.
Elinde hiçbir güç olmayan yanlış kişilerle vakit kaybetmemek lazım..
 
Son düzenleme:



Güzel bir gelişme ama sonuç çıkmayacak bir soru önergesi. Şimdi kontrol ettim, sorusunu bile cevaplamamışlar..

Selamlar
Soruyu soran Türkiye kamp karavan derneği genel Bşk. Adana milletvekili

Soruyu cevaplamayan ets tur un sahibi sn kültür ve turizm bakanımız.

Ben şahsen bir cevap beklemiyorum.
Fakat mecliste sorunların çözülebilmesi için önerge verilmesi gerekiyor.
Ne güzel ki mecliste temsilcimiz var.
Bütün sorunların birgün çözüleceğine inanıyorum.
Herkese başarılar dilerim.
 

Selamlar
Soruyu soran Türkiye Kamp ve Karavan derneği genel Bşk.Adana milletvekili
Soruyu cevaplamayan ets tur un sahibi sn.Kültür ve Turizm Bakanı

Ben de bir cevap beklemiyorum.
Fakat mecliste işler böyle yürüyor olsa gerek.Ne güzel ki mecliste bir temsilcimiz var.Bütün sorunların birgün çözüleceğine inanıyorum.Herkese başarılar dilerim.
Sorunlarımız çözüldükten sonra karavanı olan bir dostumun,karavanının gölgesinde çadırımı kurmayı hayal ediyorum.(3m.uzağına)
 

Selamlar
Soruyu soran Türkiye Kamp ve Karavan derneği genel Bşk.Adana milletvekili
Soruyu cevaplamayan ets tur un sahibi sn.Kültür ve Turizm Bakanı

Ben de bir cevap beklemiyorum.
Fakat mecliste işler böyle yürüyor olsa gerek.Ne güzel ki mecliste bir temsilcimiz var.Bütün sorunların birgün çözüleceğine inanıyorum.Herkese başarılar dilerim.
Sorunlarımız çözüldükten sonra karavanı olan bir dostumun,karavanının gölgesinde çadırımı kurmayı hayal ediyorum.(3m.uzağına)

Sorunların "birgün değil" derhal çözümü için federasyonu derhal göreve çağırmalıyız.

Trafik sigortasini turizm bakanina soran bir temsilcimizin olması...

Bize soru sorma yetkisi olan bir temsilci değil konu hakkında kanun koyma/düzeltme yetkisi olan temsilci lazım...
O temsilciyi de federasyon başkanı bulacak. Federasyon başkanı sorunların çözümlerini hazırlayıp o temsilciye hazır halde verip onaylatacak.
Bu sorunun çözümü falan hazır zaten, önceki başkan çözüm önerisini hazırlamıştı.
Yeni başkan hazırlanan çözümün yürürlüğe girmesini sağlayacak.
 
Son düzenleme:

Üslup için baştan özür dilerim.

Federasyonu
sıkıştırmalıyız.

Federasyon bu konuda neden hiçbir iş yapmıyor?
Federasyon karavancıların sorunlarını çözmeyecek ise derhal istifa etmeli.
Yönetim yeni değişti ama bu konu ile ilgili hiçbir çalışma planı göremiyoruz.

Önerim bu konuda herkes federasyonu sıkıştırarak fedarasyonu çalışır ve """sonuç alır""" hale getirmeliyiz.

...........

Fedarasyonun gelişmesi ve yaygınlaşması için en ufak etkisi veya katkısı bulunmayan kişilerin yukarıdaki öneriye katılabilmeleri için; önce bağlı derneklere üyelik işlemlerini gerçekleştirsin ve elini taşın altına koysunlar ki ,bir şeyi talep etme hakkı olabilsin.
 

Koyun yetiştiricilerine konforlu karavan

25 Temmuz Çarşamba, 2018
KOP destekli “Çobanım Mutluyum projesi ile Ereğli’de koyun yetiştiricilerine karavan dağıtıldı.​
5 copy 34EJnx1g2X
“Çobanım Mutluyum” sloganıyla yürütülen proje kapsamında Ereğli’de 100’den fazla koyunu olan üreticilere karavan dağıtımı yapıldı.
Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Konya Ovası Projesi Bölge İdare Başkanlığı’nın desteklediği proje ile dağıtılan karavanların maliyetleri yüzde 70 devlet desteği yüzde 30 üretici katkı payı ile karşılandı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yeni binasının bahçesinde düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üreticiler katıldı.
Konya’nın büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde ilk sıralarda olduğunu vurgulayan, İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Orhan Tat, kentteki hayvansal üretim potansiyelini yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Projenin hayata geçirilme sürecini anlatan Tat, “Hayvancılıktaki sorunları çözmek için bir araya geldik. Sorunları çözmeye zor şartlarda çalışan çobanlarımızın refahından başlamaya karar verdik. KOP’a bir proje hazırladık. “Çobanım Mutluyum” projesi ile çobanlara karavan ve portatif çadır dağıtımı gerçekleştirdik.” dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçede tarımsal üretimin desteklemelerle her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti.
Karavan dağıtım töreninde bir konuşma yapan Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çobanlığı daha iyi şartlarda yapılacak bir meslek haline getirmek hepimizin görevi.” dedi.
Ülkeye Konya’ya ve Erğli’ye hizmet getirmeye devam edeceklerini dile getiren Halil Etyemez “Proje ile dağıtılan karavanların çobanların günümüz şartlarında, insan onuruna yakışır bir şekilde mesleklerini yapmaları adına oldukça heyecan verici ve anlamalı. Çobanlık mesleği kadim bir meslek. Çobanlık mesleği peygamber mesleği. Dünyada en eski meslek, günümüzde de geçerliliğini koruyan bir meslek. Bugün bu meslekle ilgili zorluklar yaşıyoruz. Çobanlık mesleğini icra edecek çalışan bulmakta güçlük çekiyoruz. Çobanlığı daha iyi şartlarda icra edilecek bir meslek haline getirmekte hepimizin görevi.” ifadelerini kullandı.
Proje ile çobanların daha iyi şartlarda çalışmalarının sağlanacağını belirten Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Sürü Yöneticisi Benim” kursları ile de çobanlara mesleki eğitim verildiğine dikkati çekti.
Çiftçilere yönelik eğitim ve sertifika programları hakkında bilgi veren Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Orhan Soylu, “Çobanım Mutluyum” projesi ile yetiştiricilerin, çobanların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
KOP İdaresiyle yapılan işbirliğinin projenin gerçekleşmesinde önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Soylu, karavanların çobanların aileleriyle rahatça yaşayabilecekleri konfora sahip olduğunu belirtti.
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Koordinatörü Ümit Yorgancılar da, çeşitli projelerle üreticilere destek olamaya devam edeceklerini vurguladı.
Yorgancılar, “4 ilde dağıtılan 156 karavanın 94 tanesi Konya’da çobanlara verildi. KOP’un projeye desteği 681 bin lira. Bunun yanında hayvan park ve pazarımızın da yenilemesini yaptırıyoruz. Buraya da yüzde 80’e yakın bir hibe desteğimiz var.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından karavan dağıtım törenine geçildi.
İçinde 1 odası, 1 mutfağı, buzdolabı ve banyosu bulunan konforlu karavanlar 100’den fazla koyun sahibi olan üreticilere verildi.

73 copy 34EJpT3i1E
62 copy 34EJpMfthc
42 copy 34EJpDKPY
21 copy 34EJpnZMxh
1 copy 34EJp9Poyq


Çobanım Mutluyum Projesi
101 koyun kaç TL?
Çoban mı olsam acaba,düşünüyorum.
 



Kendince çok önemli ve gerekli bir soruna karavanla çözüm aranmış. Umarım çobanlar bu karavanlarla projenin adındaki gibi mutlu olur. Bana verilseydi ben mutluluktan havalara uçardım. Ama çobanların kendi yaşam şartları içerisinde karavanın kullanımı nasıl olur herhalde yaşanıp görülecek. Karavan üreticisini mutlu edecek bir proje olduğu belli. Umarım çobanlar gerçekten bu karavanlarla mutlu olur. Üç kuruşa satıp bildikleri alışageldikleri kendi hayat şartlarına dönmezler.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst