İstanbulda Leopar Toplantısı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uda4a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,727

uda4a

Kamp II
Mesajlar
486
Tepkime Puanı
1
Yer
Ankara
Bu tür toplantılara ülkemizin açık olması sevindirici
İstanbul'da "leopar" toplantısı 09.03.2011 11:47
Kafkas ülkelerinden gelen temsilciler İstanbul da "leopar" için toplandı...

Kafkasya Ekolojik Bölgesi, WWF tarafından belirlenmiş küresel ölçekte biyolojik çeşitliliğin en zengin olduğu 200 ekolojik bölgeden ve Conservation International (CI) tarafından tanımlanmış 43 Sıcak Nokta’dan birisi.

Bu özelliğini sahip olduğu 6.500’den fazla bitki türü ile dağ keçisi, ceylan, bizon ve yaban koyunu gibi büyük otçullar ile bozayı, sırtlan ve leopar (Panthera pardus saxicolor) gibi tehlike altındaki büyük etçil türlerin varlığı nedeniyle aldı.

Leopar, Kafkasya Ekolojik Bölgesi’nin sahip olduğu en nadir türlerden. Geçmişte Türkiye’nin tamamı dahil Kafkaslarda ve Asya’da geniş yayılış gösteren leopar, günümüzde kaçak avlanma nedeniyle çoğu yerde yok oldu veya yayılış alanları daralarak sayısı azaldı. WWF, Kafkasya’da leopar türünün korunması amacıyla bir girişim başlatmış ve Uluslararası Doğa Koruma Birliği IUCN/SSC Kedi Uzman Grubu işbirliğinde 30 Mayıs – 1 Haziran 2007’de Tiflis’te, “Kafkasya’da Leopar Koruma Stratejik Planlama Çalıştayı” düzenleyerek bölgesel bir strateji hazırladı. Kafkasya Leopar Stratejisi’nin en önemli amacı, Kafkasya ülkelerinde leopar ve beslendiği türlerin sağlıklı popülasyonlarının doğal yaşam alanlarında varlığını sürdürmesidir.

7-8 Mart 2011 tarihlerinde İstanbul’da WWF ve IUCN/SSC Kedi Uzman Grubu 2007 yılında hazırlanan Kafkasya Leopar Stratejisi’ni güncellemek, türün korunmasına yönelik olarak Kafkasya ülkelerinde uygulanan faaliyetleri ve karşılaşılan zorlukları değerlendirmek ve ortak bir izleme programı geliştirmek amacıyla “Kafkasya’da Leopar Korunma” çalıştayı düzenlendi. Bu çalıştayda Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Rusya, İran ve Türkiye’den hükümet kuruluşu temsilcileri, araştırmacılar ile WWF, IUCN/SSC Kedi Uzman Grubu ve Uluslararası Flora Fauna Derneği (FFI) uzmanları biraraya geldi...

Fotoğraf: NACRES

www.tramem.org/memeliler/?fsx=2fsdl4@d&detay=497
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst