İstanbul - Atina - İstanbul

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chatlak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,685

chatlak

Kamp I
Mesajlar
168
Tepkime Puanı
2
Yer
İstanbul
Web
www.kibritkutusu.net
grup yorum’un ‘uğurlama’sını ne zaman dinlesem heyecanlanırım. o kemanımsı ses içimi bi tuhaf eder. ismi yolculuk’u, içi aşkları, ezgisi karanlığı hatırlatır. bu şarkı aşkları, karanlıkları, tek tük yanan yol ışıklarını, uzun yol çizgilerini, sevdaları da hatırlatır.

yolculuğa, aynı yere gitsem bile heyecanlanırım. bu sefer öyle uzak, öyle farklı bir yere gidiyoruz ki heyecandan uyku girmiyor gözlerime. hazırlıklar bitsin, vakit gelsin de yola çıkalım istiyorum hemen. ‘yol’ herkesin gerginliğini alır, umut verir, beklenti verir, güzellik verir. bizler cuma akşamı 8’den sonra rotamızı atina semalarını çevirerek marşa basıyoruz…

insanları bir araya getirmenin, ortak paydada buluşturmanın zor olduğunu 5 yıldır bizzat görüyorum. bu benim açımdan çok yorucu olsa da, yeri geldiğinde pes etme noktasına gelsem de masaların, yolların ve kampların ‘gerçekten’ arkadaşlarla, dostlarla, yoldaşlarla güzel olduğunu düşünüyorum. ve tüm ısrarım da bu yüzden. ve elimden gelen de bu kadarı. 11 vw, 35 gezgin ile bir ilki gerçekleştirmeye doğru yola çıkıyoruz. sizi bilmem ama kendi kişisel tarihim için, çocuğuma, torunuma anlatacak nefis bir anım olacağı için de çok heyecanlıyım. bu ısrar, tercih ve azim için hepinize şimdiden teşekkürler arkadaşlarım. arada ekibe katılanlar, ayrılanlar olsa da kemik gibi ilk gününden bu yana inandığımız bu yola çıkmak için omuz verdiniz. ve geldi çattı işte…

zaman içerisinde parasal nedenler, kişisel çekinceler, yaşanabilecek huzursuzluklar, araçla ilgili sorunlar veya işyerinizle ilgili düşüncelerinizden ötürü tereddütte kaldınız. ama hepiniz eminim ki içten içe bu geziyi çok istediniz ve bugün yola çıkmaya hazırsınız. gördük ki gerçekten istemek, başarmaya giden yolu ardına dek açıyormuş. maaşını denkleştirip son gün parası olan da, zor bela öğrenci harçlığını biriktiren de, dünyada ne olup bittiğini henüz bilemeyen de, nüfus kağıdındaki yaşına aldırmadan cesaretle “varım” diyeni de, aşığı da, bekarı da, evlisi de, oğlu hastanede olan da, kendi vosvosuyla gelememenin üzüntüsünü yaşayan da, aklı babasında kalacak olan da, çocuklarını düşünen de, işyerindeki işleri aklından bir türlü atamayan da, bir an evvel yola çıkmak isteyen de bu gezide bizimle… ne güzel ki bizimle! ne güzel ki bu yolu paylaşacağız. büyük olanı görüp, ufak sevimsizliklere, tatsızlıkları görmezden geleceğiz.

“yolda kalırsak da kalırız” cümlesi altında birleşen arkadaşlarım… unutmayın ki biz elimizden geleni yaptık. bakımlarımızı yaptırdık, birçok aracımız tüvturk muayeneden daha yeni geçti, herhangi bir olumsuzluğa karşı 7 koli malzeme ve 1 kutu detaylı alet çantası yanımızda, yunanistan’daki tamircilerin listesini edindik. kendimize ve aracımıza güveniyoruz. eminim ki şans bizimle olacaktır. diyelim ki o şans yanımızda olmadı ve yolda kaldık. ee biz bu derneğin olmayan merkezinin duvarına büyük harflerle yazmadık mı “yolda kalmak da güzeldir” diye? işte bu cümlenin içini doldurma vakti o vakittir arkadaşlar. moral bozmak, keyif kaçırmak yok. buradaki tek şiar titanik’teki gibi ‘önce çocuklar ve kadınlar’dır. onları üzmeyelim, anılarını iyi hatılarlamalarına yardım edelim, destek olalım. yeter. gerisi inanın hallolur. ve sizler yola çıkarken hep kötüsünü aklınızdan, en iyisini dilinizden eksik etmeyin.

eğer planımız, programımız aksamadan gerçekleşirse mahmutbey gişelerden çıkışımız ve girişimiz arasına 3.300 km’lik bir gezi sıkıştıracağız. 17. gün sonra yeniden ülkeye gireceğiz. onlarca kente, iki (belki de üç) ülkeye selam edip gezimize güzellikler katacağız.

ve bizlerle olamayan ama temennilerini eksik etmeyen arkadaşlarımız… sizlerin bu iyi hisleri, duyguları ve temennileri oldukça iyi geliyor bizlere, inanın. çeşitli sebeplerden ötürü bizlerle olamadınız bu sefer, olsun ömür uzun ve gidilecek çok yol var daha. bizler birlikteliğimizi önce vosvoslara, sonra da anatolia vosvos derneği’ne (avd) ve de derneğin forumuna borçluyuz. avd, bir sivil toplum kuruluşu olarak hareket edip insanların sosyal yaşantısına katkı sunmaya, farklı projeler üretmeye, klasik volkswagen ruhunu yaşatmaya, kamp/kamper ve çadır kampçılığına elinden geldiğince destek olmaya, muhalif ruhu yaymaya, yola düşmek için sebepler üretmeye devam edecek. ama birlikteliğimize imkan verdiği ve böyle bir gezinin organizesini sağlayarak önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olası ‘sınır ötesi’ geziler için bir ışık tuttuğu için, yolu açtığı için avd’ye bir teşekkür etmek gerekiyor.

evet, bizlerle olamayan sevgili arkadaşlar veda vakti geldi. daha önce de yazmıştım, eskiden vedalar “gidip de dönmemek var, gelip de bulmamak” diye başlardı. benim vedam da böyle başlasın, duygusal olsun diye değil, bu nostaljik aygıtlara, nostaljik bir metin olsun diye… iyi dileklerinizi, temennilerinizi de yüklendik, gidiyoruz. bizi www.istanbul-atina-istanbul.com adresinden takip edebilirsiniz. vakit buldukça oraya birşeyler karalayacağız. taleplerinizi aldık ve hepiniz için kadeh kaldıracağız.

sağlıcakla,

md

---

huriye çok alımlıydı. bugün pek daha alımlı oldu :smiley:

sdc19145.jpg


sdc19147.jpg


sdc19148.jpg


sdc19149z.jpg


sdc19150.jpg


sdc19151.jpg


sdc19152.jpg


sdc19153.jpg


sdc19154.jpg


sdc19155.jpg


sdc19156.jpg


sdc19157.jpg


sdc19158.jpg


sdc19159.jpg


sdc19160.jpg


---

dönüşte tüm detayları paylaşmak dileğiyle...
 

Etiketler
Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul



Merhaba,size başladığınız gibi, sorunsuz demiyorum ama olabildiğince az sorun yaşayacağınız, gönlünüzce bir gezi diliyorum. Tekeriniz hep dönsün;kazasız belasız gidip dönün.

Yolunuz hep açık olsun, selamlar sevgiler ''Güzel İzmir'den''.
 


Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul

yolunuz açık olsun kazasız belasız yolculuklar dilerim kalben sizinle birlikteyiz
 




Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul

Yolunuz açık olsun.Bol şans dilerim.Aman hırsızlara dikkat :smiley:)))
 

Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul

Hayırlı yolculuklar ...Kazasız belasız güzel bir gezi olması dileğiyle....Şimdeden fotoğraf ve yazılarınızı dörtgözle bekler olduk... :smiley:
 






Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul


GEZİNİN KRONOLOJİSİ

Yıl 2010
3 Mayıs: Atina Gezisi’nin Anatolia Vosvos Derneği forumunda duyurusu yapıldı. Bu duyuruda ihtiyaç duyulacak tüm bilgiler bu geziye katılmak isteyen forum takipçilerine iletildi.
29 Mayıs: Yunanistan’da konaklamayı düşündüğümüz tüm kamp alanlarına e-posta atılarak bilgilendirme yapıldı, fiyat istendi.
1 Haziran: Anatolia Vosvos Derneği forumunda ‘Destekçiler‘imizin duyurusu yapıldı.
8 Haziran: Kadıköy’de ilk toplantımız yapıldı. Bu gezi için gerekli evrakların listesi yolculuk ekibine iletildi.
9 Haziran: Bir e-grup kurularak ekibin buradan yazışması amaçlandı.
10 Haziran: Yunanistan’da yazıştığımız tüm kamplardan yanıtlar geldi. Arşivlendi.
16 Haziran: Kadıköy’de ikinci toplantımız yapıldı. Evraklar toparlanmaya başlandı.
21 Haziran: Güner ailesi de geziye katılmaya karar verdi. Bu katılımla birlikte 1 adet Vosvos, 4 adet T2, 2 adet T3, 1 adet T4 olmak üzere araçlarımızda toplam 32 kişi gezi ekibini oluşturdu.
23 Haziran: Kadıköy’de üçüncü toplantımızı yaptık, evraklar tamamlanıyor.
30 Haziran: Kadıköy’de dördüncü toplantımızı yaptık. Neredeyse tüm evraklarımız hazır.
12 Temmuz: Yunanca derslerimizin ilki yapıldı.
6 Temmuz: Konsolosluğa toplu vize başvurusu için faks çekildi.
14 Temmuz: Konsoloslukla görüşüldü. 26 – 30 Temmuz arasına parti parti vize randevuları alındı. Yunanca derslerimizin ikincisi yapıldı. Aynı zamanda vize randevularımız 7′şerli gruplar halinde alındı.
19 Temmuz: Yunanca derslerimizin üçüncüsü yapıldı.
21 Temmuz: Yunanca derslerimizin dördüncüsü ve sonuncusu yapıldı. Aynı zamanda hocamız Xristina’nın yaşgününü de kutladık.
26 Temmuz: İlk grup vize görüşmesi için Yunanistan Konsolosluğu’ndaydı.
27 Temmuz: İkinci grup vize görüşmesi için Yunanistan Konsolosluğu’ndaydı.
28 Temmuz: Üçüncü grup vize görüşmesi için Yunanistan Konsolosluğu’ndaydı. 26-27 Temmuz’da görüşmeye giden 14 kişiden 13′ünün vizesi onaylandı. Didem ise 6 Ağustos’u bekliyor. Özmansur ailesi de Westy’leri ile geziye katılmaya karar verdiler. Keşan’dan Birol Abi aradı, 1 bus, 1 Vosvos geliyoruz dedi. Haber bekliyoruz…
29 Temmuz: Son grup da vize görüşmesi için Yunanistan Konsolosluğu’ndaydı.
30 Temmuz: Sirtaki derslerimiz için Murat Ali Mandacı ile görüşüldü. 14 ve 21 Ağustos’ta Dansorium‘da gerçekleşecek Sirtaki derslerimiz Atina yolcularına ücretsiz! Özmansurlar’ın vize randevu tarihi belli oldu: 10 Ağustos.
31 Temmuz: Huriye ve Hacı 12 Ağustos’ta TÜV‘e gidiyor. Hayırlısı…
2 Ağustos: 5 kişinin daha vizesi onaylandı. İlk başvurularını yapanlardan 6 Ağustos’ta herkesin vize onayının geçmesi bekleniyor. Tişört için liste oluşturulmaya başlandı. Görseller ve tişörtler oldukça güzel. Daha önce geziye katılmaktan vazgeçen Cem karar değiştirdi ve “ben de varım” dedi. T4 ile yola çıkmaya hazırlanıyor.
6 Ağustos: Didem‘in vizesi hariç herkesin vizesi onaylandı. Didem için Almanya Konsolosluğu’ndan yazı bekleniyor.
7 Ağustos: Dursun navigasyon cihazlarını Media Markt Güneşli’den aldı. Haritalar yüklenecek ve dağıtımı yapılacak.
10 Ağustos: Keşan’dan Birol abi aradı. 3 kişi ve 2 Vosvos geziye katılmaya karar verdiler. 12 Ağustos’ta vize randevuları var.
11 Ağustos: Cem baştaki plana geri döndü. T4 ile değil T2 ile katılmaya karar verdi.
12 Ağustos: Huriye ve İnci TÜVTurk muayenesinden geçtiler.
14 Ağustos: Dansorium’da Sirtaki dersi aldık.
18 Ağustos: Didem de sorunlu olan vize işini halletti. Cuma günü teslim alacak. Kaptanlar Kabataş’ta toplandık ve güzergah konusunda mtabık kaldık. Diğer arkadaşlar da Fındıklı Parkı’nda yol toplantısı yaptılar.
20 Ağustos: Didem pasaportunu aldı.
21 Ağustos: Dansorium’da yine Sirtaki dersi aldık.
22 Ağustos: Kamp yapacağımız tüm kamp alanlarına eposta ve faks çekilerek kesin rezervasyonlar yapıldı.
24 Ağustos: Yurtdışı çıkış harçlarımızı ve Green Card’ları (Yurtdışı Seyahat Sigortası/Yeşil Kart) tamamlıyoruz.
25 Ağustos: Atina’ya gidenler/gidemeyenler Taksim’de buluştuk, vedalaştık. Buluşma öncesi BirGün Gazetesi bizimle röportaj yaptı.
27 Ağustos: Yola çıktık. Selimpaşa’da buluştuk, Tekirdağ’da mola verdik, İpsala yakınlarında geceledik.
28 Ağustos: Öğle saatlerinde İpsala Gümrük Kapısı’ndan geçtik. Ardından Aleksandroupoli’de öğlen yemeği yedik. Gece Xanthi/Mandıra’da Natura Camping’de konakladık.
29 Ağustos: Bugün de Natura Camping’deydik. Gün içerisinde Porto Lagos’a ve Mandıra’yı gezdik.
30 Ağustos: Sabahtan kamp alanından ayrıldık. Bir bölümümüz bakımlar için Xanthi’ye, bir bölümümüz önce Kavala, ardından Selanik’e geçti. Gece tüm kadro Katerini/Litochouro’daki Zeus Camping’de buluştuk.
31 Ağustos: Gündüz denize girdik, akşamüstü Volos’a doğru yola çıktık. Akşam Volos/KAto Gatzea’daki Hellas Camping’e yerleştik.
1 Eylül: Bir bölümümüz kampın, bir bölümümüz ise liman kenti Volos’un tadnı çıkarttı. Kilise ve sokakları gezdik. Akşam yeniden Hellas Camping’deydik.
2 Eylül: Sabahtan Atina’ya doğru yola çıktık. Yolda karşılaşılan aksaklıklardan ötürü 3 grup halinde Lavrio/Sounio’da bulunan Bacchus Camping’de geç saatlerde toplanabildik.
3 Eylül: Lavrio merkezi gezdik ve Sounio’da denize girdik. Keşanlı yol arkadaşlarımız Bora, Birol ve Volkan’ın tatilleri bittiği için vedalaşarak ayrıldık.
4 Eylül: Öğle saatlerinde Atina merkezine geldik. Araçlarımızı bir otoparka parkedip Omonia’da Easy Access Hostel’e yerleştik. Gruplar halinde şehri turlamaya başladık.
5 Eylül: Atina turu bugün de sürdü. Hostel’de ikinci gece kalınıp gece Atina’da geçirildi.
6 Eylül: Dönüş zor olacağından ötürü Mora Yarımadası ve İonnina plandan çıkartıldı. Öğlene doğru Arkitsa’ya doğru yol alındı. Akşam Arkitsa’daki Venezuela Camping’e yerleştik. Olcay uçakla Atina’ya geldi ve ekibe katıldı.
7 Eylül: Öğle vakitlerinde kamp alanında ayrılıp Volos’a doğru yola çıktık. Akşam yeniden Hellas Camping’e yerleştik.
8 Eylül: Dileyen kampın tadını çıkarttı. Dileyen ise Pelion dağlarına tırmanarak Volos’a tepeden baktı.
9 Eylül: Bir otobüs kiraladık ve Kalambaka/Meteora’ya gittik. Akşam yeniden Hellas Camping’e geldik.
10 Eylül: Kamp alanından ayrıldık. Bir grup bakım için Volos’ta kalırken diğer grup Selanik’e ulaştı. Akşam diğer grup da Selanik’e vardı. İkinci grup geç kalınca ertesi gün gezmek için Selanik’te Europa Otel’de kalmayı seçti. Diğer grup Asprovalta’da Asproeta Camping’e yerleşti. Didem‘in vizesi bittiği için otobüsle İstanbul’a dönmek zorunda kaldı.
11 Eylül: Selanik’teki ekip öğlene kadar gezdi. Asprovalta’dakiler önce Xanthi’ye, ardından Alexandroupoli’ye gittiler ve buradaki Evros Camping’e yerleştiler. Selanik’teki ekip İstanbul’a doğru yola çıktı. Akşam saatlerinde İpsala’dan geçtiler.
12 Eylül: Diğer ekip de Aleksandroupoli’den hareket ederek gün içerisinde ülkeye giriş yaptı.

Kaynak: http://www.istanbul-atina-istanbul.com/?page_id=2
 

Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul


YUNANİSTAN'DA FİYATLAR

Yunanistan genel olarak bakıldığında yakıt hariç Türkiye’nin neredeyse 2 katı fiyatlamaya sahip bir ülke. Şehirler ve mekanlar değiştikçe fiyatlar değişiyor fakat genel oran bu nispette.

Kamp Alanları: Yunanistan’da genellikle kamp alanlarındaki ücretlendirme ayrı ayrı kalemlerden oluşuyor. Türkiye’de ağırıklı olarak uygulanan kişi başı veya araç başı olarak uygulanan yönteme biz birkaç yerde rastladık. Ortalama alacak olursak her bir kişi için 5-6 EUR, araç için 3-4 EUR, motokaravan (kamper) için 6-8 EUR, çadır için 3-5 EUR, elektrik için 3-4 EUR civarında. Bizler grup indirimlerinden faydalandığımız ve erken rezervasyon yaptırdığımız için bu fiyatlar üzerinden %20-25 indirimle kamp alanlarında konakladık.

Yiyecek/İçecek: Fiyat listelerinde ve etiketlerinde EUR birimini TL ile değiştirsek sanırız ki tamamen Türkiye’ye uygun olur. Market için bakacak olursak ekmek 0,80 EUR, ufak su 0,5 EUR, büyük su 1 EUR, orta boy yoğurt 4-5 EUR, ufak kutu bira 0,60-1,5 EUR (bize göre daha ucuz olan nadir ürünlerden), domates 2 EUR gibi. Restoranlarda da durum pek bir benzerlik taşıyor. Ana yemek 8-10 EUR, salatalar 5-7 EUR, mezeler 4-6 EUR, biralar 2,5-3,5 EUR gibi.

Yakıt: İşte Türkiye’ye göre belirgin olarak göze çarpan ucuz kalem yakıt. Benzin istasyonu belki de olan en fazla şey. Neredeyse her sokakta 2 pompalı benzinciler var. Yalnız otobanda ise benzinci yok denecek kadar az. Otobandan çıkıp, yakıt alıp, yeniden otobana girmeniz gerekiyor. LPG her yerde bulunmuyor. Biz sadece Selanik ve Volos’ta bulduk. Atina’da bile göremedik. Farklı zamanlarda aldığımız LPG’lerin litre fiyatı 0,69-0,79 EUR arasında değişiyordu. Benzinde yine yer yer değişiklik gösterdi. 95 Oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı ise 1,49-1,58 EUR arasında değişiklik gösterdi. Dizelin litresi ise 1,23-1,36 EUR arasında idi.

Otoyol: Çok ilginç bir otoyol kavramları ve sistemleri var Yunanlılar’ın. Selanik çıkışına kadar çok güzel bir yoldan seyrettikten sonra ilk gişelere girdik. Ki bu mesafe sınır kapısından itibaren yaklaşık 350 km. Yani 350 km hiç gişe yok. Sonra Atina’ya ulaşmak için kat ettiğimiz yaklaşık 800 km’de tam 11 defa gişelere para ödedik. Bu 11 gişeye ödediğimiz toplam tutar yaklaşık 20-22 EUR’ydu. Otoyol nerede bitiyor, ödediğimiz meblağ gideceğimiz yolun mu gittiğimiz yolun mu anlayamadık. Yeri geldi 2,80 EUR, yeri geldi 1 EUR verdik. Bu 11 gişenin haricinde 2 yerden de ücretsiz geçtik. Yakında oralar da sanırız ücretli hale getirilecek.

Genel: Bazı müzelerin fiyatı yüksekken bazıları ücretsizdi. Mesela Acropolis’e girmek istiyorsanız beraberinde 5 bilet daha kazanıyorsunuz. Bu 5 biletle Olimpus Zeus Tapınağı, Acropolis Arkeoloji Müzesi gibi yerleri gezebiliyorsunuz. Bu toplam 6 bilet öğrencilere 6 EUR, tamlara 12 EUR (Herhangi bir öğrenci kartı işe yarıyor, bilginiz olsun). Sounio’daki tapınak 4 EUR idi. Gezi için merkezi yerlerin haritalarından almak istiyorsanız 5-8 EUR arasında değişiyor. Atina’da 3 koldan oluşan metro ile neredeyse istediğiniz her yere gitmeniz mümkün. Tek yön bilet 1 EUR, 24 saatlik sınırsız bilet 3 EUR. Selanik'te bulunan Atatürk Evi'ne giriş ücretsiz. Kalambaka/Meteora'da gezdiğimiz manastırların her birine giriş için 2 EUR veriliyor.
 

Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul


GEZİ ÖNCESİ YAPILAN HARCAMALAR

Olur da böyle bir geziye çıkmak isteyen arkadaşlarımız olur diye, gezi öncesi yaptığımız harcamaları buraya detaylıca yazdık. Tamir, bakım, vergi ve kişisel harcamalarsa tabii ki burada yer almadı.

Veriler Temmuz – Ağustos 2010‘a aittir.

KİŞİ MASRAFLARI

– Pasaport: Pasaportunuz yoksa ya da artık kullanılmıyorsa (esk tipse) hem cüzdan bedeli, hem de uzatma bedeli için ödeme yapmalısınız. Cüzdan bedeli 50 TL’dir. Uzatma bedeli ise süreye göre değişmektedir. 1 yıllık 95 TL, 2 yıllık 155 TL’dir. (Güncel rakamlara http://www.egm.gov.tr/hizmet.pasaport.harc.bedel.asp adresinden ulaşabilirsiniz)

– Vize: Herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinden alınmış Shengen Vizesi işinizi görecektir. Vizeniz yoksa Yunanistan Başkonsolosluğu’na başvurarak vize alabilirsiniz. Vize başvurusu öncesi herhangi bir Finansbank Şubesi’ne pasaportunuz ile başvurup 60 EUR karşılığı yaklaşık 120 TL ödemeniz gerekmektedir. Bunun haricinde herhangi bir randevu ücreti ödenmemektedir.

– Sigorta: Vize alabilmeniz için gerekli en önemli şeylerden biri de Yurtdışı Seyahat Sigortası’dır. Bu sigorta sizin yurtdışındayken başınıza gelecek hastalık, kaza, vefat gibi durumlarda masraflarınızı karşılamak içindir. Yaşa ve süreye göre değişen bu poliçenin tutarı 1 aylık süre ve orta yaşlı birisi için 40-50 TL civarındadır.

– Çıkış harcı: Bu harç yatmadan yurtdışına çıkamazsınız. Hangi ülkeye giderseniz gidin mutlaka yatırmanız gerekir. Akbank, Garanti Bankası, Tekstilbank, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası’na TC Kimlik numaranızla yatırabilirsiniz. Yurtdışı çıkış harcının tutarı 15 TL’dir. Bankalara yatırmadıysanız sınır kapısında da yatırma şansınız vardır.



ARAÇ MASRAFLARI

– Green Card (Sigorta): Aracınızın türüne göre, yurtdışında kalacağınız süreye göre meblağ değişmektedir. 15 günlük süre için araç 63 EUR, minibüs 116 EUR, karavan 148 EUR’dur. Süre 30 gün olursa bu rakamlar yaklaşık %25 artmaktadır. İşlem sigorta acenteniz tarafından veya gümrükte TURİNG firması tarafından yapılmaktadır. Gümrükte zaman kaybı olabilir, kuyruk olabilir.

Not.1: Ruhsatta minibüs yazan araçlar için ZKTS denen Zorunlu Karayolu Taşımacılık Sigortası istenmektedir. Bunun ücreti aracın model yılına göre değişmekte ve 150 – 250 TL arasındadır. TURİNG firması eğer ruhsat minibüs ise mutlaka bu sigortayı yapmayı zorunlu kılmakta, bu poliçe olmadan Green Card’ı kesmemektedir. Ama acentenizde ZKTS olmadan Green Card kesilip kesilmeyeceğini deneyin. Zira sınır kapısında ZKTS’nizin olup/olmadığını kimse denetlememektedir.

Not.2: TUV muayenenizin olup/olmamasının sınırdan geçişinizle hiçbir ilgisi yoktur. Muayeneniz olmasa bile sınırdan geçebilirsiniz.

– Uluslarası ehliyet: Bu ehliyet sadece ülkeden dışarı çıkar gerekmektedir. Sadece 7-8 saniye bakılmakta, sonra da hiçbir işe yaramamaktadır. Türkiye sınır kapısında değil Yunanistan sınır kapısında sorulmaktadır. Şu anda Türkiye’de kullanmakta olduğumuz sürücü belgeleri ile 6 ay süreyle Avrupa Birliği ülkelerinde araç kullanımı serbesttir. Ama uygulamada gümrük geçişinde bu evrak istenmektedir. 1 yıllık ücreti 265 TL’dir. Sınır kapısında TURİNG’den de alınabilir ama zaman kaybı olabilir. İşlem nakit para ile yapılmakta, kredi kartı kabul edilmemektedir.

Kaynak: http://www.istanbul-atina-istanbul.com/?page_id=1379
 


Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul


gezi sonrası notum:

evet kapıdan kapıya yaklaşık 3bin km süren 16 günlük yunanistan gezisi tamamlandı. uzun uzun yazayım diyorum ama hangi birini yazacağımı bilmiyorum. gezdiğimiz yerler, kaldığımız kamp alanları, izlenimler, teşekkürler, tanıştıklarımız, karşılaştığımız vw'ler, aksaklıklar, tecrübeler, fotoğraflar... zaman içerisinde bilgileri zaten paylaşacağım.

net bir şekilde ifade etmek gerekirse, bugün avd organizasyonuyla bu geziye katılan 36 kişi ve 10 klasik volkswagen büyük bir iş yapmıştır. çıta artık oldukça yüksektedir. birçok insanın rüyasında göremeyeceği, bunca yıldır hiçbir dernek-oluşum veya grubun yapamadığı bir geziyi sağ salim tamamlamıştır. rüya gibi bu filmin aktörlerinden biri olduğum için gurur duyuyorum. sonuçta her geziyi kişiler sürüklese de bizi bir araya getiren avd'dir ve bu başarının aslan payı bu derneği yaşatanlardır.

bize yolculuk öncesinde ve sırasında destek verenler olduğu gibi, inanmayanlar da oldu. "başaramazlar, onca yolu gitmek kolay değil" diyenler de oldu. gördük ki, iyi bir planlamayla, sıkı çalışılmış bir ders ile, birlikte olmak için mutlak azimle aksaklıklar ve sorunlar yaşansa da oldukça uzun süren bu yol, bu gezi başarılabiliyormuş. zorlar kolay oluyormuş.

isimleri tek tek saymayacağım... bu geziye maddi manevi destek verenlere, telefonunu, mesajını, epostasını eksik etmeyenlere, iyi dileklerini sunanlara, geziye katılan en ufağından en yaşlısına, ihtiyar delikanlılarımız olan vosvoslarımıza ve buslarımıza, bize bu azmi veren yol ve keşfetme sevgisine ve de 'hayat'a teşekkürler...
 



Ynt: İstanbul - Atina - İstanbul

İnandılar, başardılar ve döndüler; kutluyorum arkadaşları!...

Cavid Sezen
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst