İçtiğimiz suyun ph oranı nasıl olmalıdır?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,979

oguz1134

Zirve
Mesajlar
1,573
Tepkime Puanı
63
Yer
İSTANBUL/büyükcekmece
PH suyun asitlik veya bazlık durumunu gösteren logaritmik bir ölçüdür. Çözeltide bulunan H+ iyonu konsantrasyonunu ifade eder. Saf su H+ ve OH- iyonları açısından dengededir ve pH değeri 7'dir. pH, H+ iyonlarının elektrik potansiyellerine bağlı olarak veya renk indikatörleri (örn;fenolfitalein) ile ölçülebilir.

pH < 7 ise ortam asidiktir.

pH > 7 ise ortam baziktir.

Çevre mühendisliği uygulamalarında sık kullanılan pH değeri, su temininde, kimyasal koagülasyon, dezenfeksiyon, sertlik giderme ve korozyon kontrolü gibi işlemlerde önem taşır. TS-266'ya göre, içme sularında pH 6.5-8.5 tavsiye edilen değerdir. Bu parametre içme suyunun güvenliği hakkında doğrudan bilgi vermez.

çünkü nitrat diye bir değer daha var , bu tuz oranıda düşük olmalı..

daha detaylı bilgi isteyenler için ;

http://www.aquasu.com/su2.htm
http://www.saglikarastirmalari.org/modules.php?name=News&file=article&sid=155

bu kadar önemli bir konuda bilinç seviyemiz çok düşük. Aslında gerek gazetelerde ve diğer medya organlarında, gerekse de başvuru kaynaklarında içme suyunda nelere dikkat edilmesi gerektiği yer alıyor. Ama benim gördüklerim arasında çok önemli bir bilgi göz ardı ediliyor. O da suyun pH derecesi, yani ne kadar asidik olduğu!pH cetvelinde 0 aşırı asit iken 14 aşırı alkalidir, 7 ise asit ile alkalinin ortasındaki sınırdır. Kanımızın pH derecesi ortalama olarak 7,4′tür ve vücut bu değerleri korumak için ömür boyu durmaksızın çalışır. Basit mide rahatsızlıkları, mide kaynamaları, hazımsızlıklar, ötesinde ülser ve devamında mide kanserine kadar varan sağlık sorunlarının temelinde asit çok önemli rol oynar.



Suyun pH Değeri ve Sağlığımız



pHnın Canlılar Üzerindeki Etkileri: Bitki ve hayvan hayatı üzerine pH’ nın büyük önemi vardır. Hücrelerdeki çeşitli kimyasal reaksiyonlar enzimler tarafından yapılır. Enzimlerin yapısını da proteinler teşkil eder. Proteinler aminoasit dizilerinden meydana gelirler. Aminoasitlerin çeşitli grupları hidrojen iyonu alır veya verirler. Bir çözeltideki pH değişikliği, amino asit zincirinin yapısını bozar. Dolayısıyla hücre içi faaliyetlerini değiştirir. Hücredeki pH fosfat gibi ara çözeltiler tarafından kontrol edilir.
İnsanın sağlıklı yaşayabilmesi için kanın pH’ sının 7,4 olması gerekmektedir. Bu düzen kandaki bazı ara çözeltiler ve insan vücudundaki bazı yapı ve salgılar tarafından temin edilmektedir. pH: 7,4 düzeni bozulunca kan asit veya bazik özellik göstermeye başlar, şeker ve bunun gibi hastalıklar ortaya çıkar.




>>konuyu netten iyiçe araştırın..ben sadece altını çizmek istedim.. ;)
şehir şebeke suları ph degeri ortalama 5
damacana ile para verip aldığımız suların yarıdan fazlasının degeri 6
peki hangi degerde su içmeli..en az..>>7,5 PH

pekii ..PH degeri yüksek içme suyu varmı ..? var..8,2 gibi degerlere sahip iki çme suyu var benim bildiğim bunların ikiside sakarya/hendek ten cıkıyor..
biri yıldız gurubu (ülker)diğeride sanırım kombassan bünyesinde ;)
marka vermiyecem reklama girmesin..>>meraklısı arasın bulsun..derim.. ;D

içimizde kimyacı,doktor,laborant vs vardır..okuyupta bilgilendirlerse hoş olur.. ;) :smiley:

herkesin anlıyacagı gibi anlatmaya calışayım ..>>
üstünüze yumruk ile saldıran biri var ise ilk yapacagımız gard almaktır..vüçudumuz suyu içerken hep gard modunda olur..neden PH degeri düşük su azıçık asitli yada tuzludur..kendini korumaya alır.. ;)
PH degeri yüksek suda vuçut rahatlar ve relax olur..sindirim sistemi düzgün çalışmaya başlar.. ;) :smiley:

yaklaşık 5-6 ay kullanın rejimsiz 5-6 kilo verdiğinizi ğöreceksiniz ..ve rahatlayacaksınız..diğerlerini de para ile alıyorsunuz bunuda,, bazıları 1 tl kadar damacana'da pahalı..
buzdolabına koyup sogutup sadece içeceksiniz..olay bu..

>>bir de dip not düşeyim..caydanlıkta kaynatılınca kirec gibi bir şey baglıyor..ama kirec degil mineralmiş.kaynatmaya falan calışmayın..birde cayı cok kötü oluyor cayı bununla demlemeyin derim..
hoşçakalın saglıklı kalın.. :smiley:
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst