Hayatı İdame Teknikleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 246,326

Etiketler


Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Aslında kullanıcı acemi olmasından dolayı zor gözüküyor :smiley: Karbon çeliği bir bıçağınız varsa sağda solda bulacağınız bir çakıl taşı ve biraz kav ile ateş yakmanız işten bile değil...
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

cahilliğime verin ama elinde kav olarak kullandığı siyah şey nedir acep...merak ettim kumaş parçası falan mı?
 



Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Charcloth yani yanmış kumaş. Ağzı kapalı bir kaba (teneke, konserve vs) %100 pamuk bir kumaşı koyup ateşe atarsanız kumaş kömürleşiyor ve en ufak bir kıvılcımda yanacak hale geliyor. Doğada bazı mantar türleri, ot vs de kullanılabilir. Malzeme ne kadar yumuşak ve tüylü ise o kadar kolay alev alır.

Bu arada videodaki da benim ;)
 




Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

bu konu başlığını görür görmez çok heycanlandım. hepsini okumadan önce bir teşekkür edeyim istedim. Bu başlık altında bilgi paylaşan arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.
global ısınma arkasından gelecek olan buzul çağında medeniyetlerimizin bağlı olduğu bütün ana prensipler sarsılacak ve taş devrine geri döneceğiz. o nedenle kısıtlı imkanlar ile yaşamayı ve yaşatmayı öğrenmek ve bunu doğanın alacağı öce göre hazırlamak ve cocuklarıma öğretmek gerektiğine inanıyorum
herkeze selamlar saygılar
Mesut Kılınçarslan
 




Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Aynen öyle. Sohbet ortamında bunu dile getirince adama başka türlü muamele ediyorlar. Halbuki bunları bilmek artık şart. Kasım ayındayız, bundan 5-6 sene evvel bu aylarda paltoyla dolaşıp donardık ama ben halen geçen haftaya kadar soğuk şehir denilen Ankara'da şortla dolaşıyordum. Eskiden 3 ay kar yağardı durmadan, şimdi 1 hafta yağıyor o da yağmurla beraber. Yine bundan 10-15 sene sonra neler olacak orasını kestirmek zor değil. Tibet rahipleri söylemiş ya, insanlar dünya kaynalarını böylesine sömürmeye devam ettiği müddetçe 100 yıl sonra insanoğlunun kendi ihtiyaçlarını sağlayabilmesi için dünya gibi 3 gezegene daha ihtiyacı olacakmış. Durum bunu gösteriyor, doğru söylemişler. Şimdi herşey iyi güzel hoş, yarın birgün su kaynakları buharlaşıp uçacak dünya kaosa dönecek. Bu senaryo biraz fazla uçuk olduysa yarın bir gün denizin yada çölün ortasında kalırsın o zaman ne kadar faydalı bilgiler olduğunu öğrenirsin. Şart abi işte şart olay bu.
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Abiler hepimizin eline sağlık bunları yazdığınız için. Büyük bir merak içerisinde hepsini okudum. Çok teşekkur ediyorum hepinize ayrı ayrı sağolun.
 


Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Zaman zaman düşülen, çok kötü sonuçlanabilen masum bir yanılgımız var. O da üç saat, beş gün, dört hafta sonraki koşullar da aynı şimdiki gibi olacak sanmak.

Evden çıkarken havanın açık olması, akşam eve dönene kadar öyle olacağı anlamına gelmiyor. Orta kuşaktaki bir ülkenin insanı olmanız bir gün kendinizi bir çölde ya da tundrada bulmayacağınız anlamına gelmiyor. Yön duygunuzun kuvvetli oluşu herkes gibi sizin de kaybolabileceğiniz gerçeğiniz değiştirmiyor. Bu güne kadar hiç bir şanssızlık yaşamamış olmanız insanlardan uzak bir köşede sizin sakatlanmayacağınız aracınızın yolda kalmayacağı anlamına gelmiyor.

Geçenlerde bir de baktım ki bir arkadaşım Sibirya'dan -44C'den mesajını atarken ben de Arap yarımadasındayım. Bu yetmezmiş gibi İstanbul'da bile yıllardır ıslanmadığım kadar orada ıslandım. Bi ortalığı sellerin götürmediği kaldı.

Özetle, başınıza gelebileceklerin iyimser ve kısa bir listesini yapıp da bu listeye kanmamalısınz.
 



Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

deserteagle'a tamamen katılıyorum. Gittiğiniz bölgelerde ne çeşit tehlikelerle karşılaşabileceğimiz ve bu tehlikelere karşı ne gibi tedbirler alabileceğimiz konusu sanırım kampa acaba tavuk mu götürelim yoksa et mi götürelim konusundan daha önemsiz birçoğumuz için. En basitinden; kamp alanında, piknik alanında veya soluklanmak için durduğumuz yerlerde kafamızı kaldırıp acaba üstümüzdeki dallar (özellikle çam ağaçları için) çürümüş mü? üzerimize düşebilir mi? diye düşünmüyoruz bile. Ecnebi bu çeşit dallar için bir isim bile koymuş ! "DUL BIRAKAN" (widowmaker). Herkese mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst