Hani Balığı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,128

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
Hani balığı, Serranidae familyasını oluşturan çoğu ılıman ve tropikal denizlerde, bir kısmı acı ve tatlı sularda bulunan balık türleridir.

Hani

Pseudanthias squamipinnis

Bilimsel sınıflandırma;

Alem: Animalia

Şube: Chordata

Sınıf: Actinopterygii

Takım: Perciformes

Familya: Serranidae

Alt familyalar: Anthiinae, Epinephelinae, Grammistinae, Liopropomatinae, Serraninae

Dorsal yüzgeçleri iki tane olup, dikey ışınlıdır. Pulları ktenoid tiptedir. Yan çizgisi vardır. Renkleri parlak kırmızı olup, üzerinde açık lekeler bulunur. İyi saklanır ve kamufle olurlar. Kornivor ve yırtıcıdırlar.

Türkiye'de Dicentrarchus labrax isimli tek bir tür bulunur.
 

Etiketler
Ynt: Hani Balığı

hani'miş de hani'miş :p çok tatlılar cidden ya :D
 

Ynt: Hani Balığı

Hani balığını deniz balığı olarak bildiğimden şöyle bir araştırdım.Dicentrarchus labrax dediğinizde bir tür levrek geçiyor nette.Resmi olan balıkta akvaryum balığı..
Hani Balığı




Yani yada Ege'deki adıyla Hanoz'un Yazılı Hani'den, Orfoz ve Lahoz'a kadar 150'ye yakın türü vardır. Denizlerimizde ki türleri 10 kadardır. Boyları 10'cm den 100'cm ye, ağırlıkları 40-50 gr dan 25-30 kg ma kadar değişir. 150 cm boyuna ve 40 kg ağırlığa ulaşmış Orfoz görülmüştür.
Hani'nin vucudu elips şeklinde, yanlarından biraz basıktır. Başı ve ağzı gövdesine göre büyüktür.Batıcı dişleri bulunan ağzında alt çene üsttekine göre daha ileridedir. Sırt yüzgeci önde dikenlerle başlar, gittikçe yumuşayarak kuyruğa kadar, yükselerek uzanır. Diğer yüzgeçleri normal bir şekilde, kuyruğu ise yelpaze şeklinde gelişmiştir. Derisi kalındır ve sık pullarla örtülüdür. Rengi türlerine göre, kirli sarı, açık kırmızı, kahverengi ve siyahımsıdır; yaşadığı taşlık, kırmalık yerlere uyum sağlama yeteneğine sahiptir. Yazılı Hani'de, sırtta kirli sarı zemin üzerine, yanlara kadar enlemesine uzanan kahverengi şeritler bulunur. Bunların en ufak boyları oltaya belli belirsiz vurduğundan, elle çok zor hissedilirler, dolayısıyla uzun süre takımda kalarak kösteğin bir daha kullanılamayacak kadar gam yapmasına neden olurlar. Bu yüzden oltacılar bunlara ''Köstek Kıran'' derler. Yüzme keseleri büyük olduğundan, bunların yaptığı basınçla hani balıkları sudan çıktığında mideleri ağızlarında balon gibi şişer.
Yanlışım varsada düzeltin lütfen.
 

Ynt: Hani Balığı

Herhalde fotolar karışmış.Hani balığı ülkemizde dalışlarda gördüğümüz bir balıktır.Yazılı hani türünü çok gördüm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,444
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst