Hangi Kitabı Okuyorum?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,280

Etiketler


Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Fantastik Edebiyat hayranları ve Drizzt Do'Urden severlere yönelik Değişimler Serisinin son iki kitabı " Korsan Kral " ve " Hayalet Kral " da raflarda yerini aldı..Ben şu an bu ikisiyle meşgulüm ;D

51vReyo0 OL


517BIMS86xL
 




Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

nordic1903' Alıntı:
Fantastik Edebiyat hayranları ve Drizzt Do'Urden severlere yönelik Değişimler Serisinin son iki kitabı " Korsan Kral " ve " Hayalet Kral " da raflarda yerini aldı..Ben şu an bu ikisiyle meşgulüm ;D

Tam Serhan' a göre :smiley:
Nasıl kitabın seviyesi, okuyabilir mi Serhan da ?
 



Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

En son bitirdiğim kitap Robert M. Pirsig'in "Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı", şu anda da filmini izleyince gaza gelip aldığım John Krakuer'in Yabana Doğru(In to the wild) kitabını okuyorum. Chris Mccandless'ın hikayesini filmi izleyenler ya da sıkı gezginler zaten biliyordur. Genlelikle önce kitabı okur sonra varsa ilmini izlerdim ama bu kez bir motorcu arkadaş sayesinde önce filmi izledim. Filmi çok beğenince (ki adamım Sean Penn senaryolaştırıp yönetmiş) hemen kitabını buldum ve aldım. Kitaba daha yeni başladım ama filmi tavsiye ederim izlemeyenlere. Bu arada Zen ve Motosiklet Bakım Sanatını da tavsiye ederim.

Bu arada yukarıda Cioran'dan bahsedilmiş, bahsi geçen hemen tüm kitaplarını yıllar önce okumuştum. Sevdiğim bir filozoftur kendisi. Özellikle "Doğmuş Olmanın Sakıncası" kitabını tavsiye ederim, şayet az buçuk felsefeye ilginiz varsa.
 

Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Baba ve Piç
Elif Şafak

[attachment=1]

Arka Kapak

Elif Şafak’ın Baba ve Piç adlı kitabını okudunuz mu? Okuyun. Üzerine çok yazıldığı için çok kısadan söyleyeceğim: Farklı katmanları, farklı okumaları, farklı çağrışımları keşfetmek için okuyun. Türkçenin sonsuz zenginliğini, Elif Şafak’ın dil oyunlarını, dille oynamasını, dili uçurmasını, cinsiyetçiliğe meydan okuyan dil “hınzırlıklarını” keşfedip, tadını çıkarmak için okuyun.

Unutmak, anımsamak, anılar, suskunluklar, sırlar ve gerçekler, isyanlar ve boyun eğmeler, kaçışlar ve arayışlar üzerine, bizi bize anlatan enfes bir roman olduğu için okuyun. Zeynep Oral, Cumhuriyet Canlı ve eğlenceli. Bu muhteşem roman beni alıp uzaklara götürdü. Geri döndüğümde ise beni başka bir gerçeklik bekliyordu. Alan Cheuse, Chicago Tribune Cesur ve güzel…

Kitapta pek çok karakter olmasına rağmen, bu karakterler arasında en etkileyici olanı Kazancı ailesinin kadın reislerinden biri değil, belki de İstanbul’un kendisi. John Freeman, Star Tribune Şafak güçlü kadın karakterler yaratma konusunda çok hünerli, ayrıca İstanbul’a ilişkin canlı tasvirler pek çok kişiyi şehre çekecek türden. Şafak’ın karakterleri kitabı bitirdikten sonra bile insanın zihnini terk etmiyor.
- Patricia Corrigan, St. Louis Post-Dispatch

1
 



Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Hasan CÖMERT
ntvmsnbc
Güncelleme: 12:34 TSİ 27 Şubat. 2011 Pazar
İSTANBUL - ''Yası tutulmamış kardeşin yasını tutmak üzere yola çıkmış bir kitap bu. Ona adanmış. Devlete başkaldırmış olduğu için gömülmeyen, bir mezarı olmayan, dağda kurtların, kuşların parçalamasına bırakılan cesetlerin olduğu bir ülke burası. Bu gerçeği görmeyen bir toplumda yaşıyoruz. Ölümün bir hukuku var. Ölüm bizi eşitleyebilmeli. O kardeşin bir mezarı olmalı…''

Şair, gazeteci-yazar Bejan Matur 'Dağın Ardına Bakmak'la aslında hayalleri anlatıyor. Gerçekleşemeyen hayalleri... 2007 yılında başladığı yazı dizisi şimdi bir kitaba dönüştü ama köşe yazısı da, kitap da onun için aynı şeyi ifade ediyor: Anlamak ve anlatabilmek. Bir insan sevdiklerini, hayatını geride bırakıp neden dağa çıkar?

Matur, 'Kürt sorunu'na dair gerçek bir şey söylemek için 5 yıl boyunca Türkiye'de, Kandil'de ve Avrupa'nın birçok şehrinde görüşmeler yaptı. Bugüne kadar yapılan tekrarların ötesinde bir şeyler söylemek için... 5 yıllık bu yolculuğa uzak bir yerden bakmıyor. Biri öldürülmüş, diğeri kayıp olan iki kuzeni de bu yolculuk içinde yer alıyor. Kandil'de çocukluk arkadaşıyla karşılaşıyor. Ve sorunun içinden çıkmış biri olarak yaşanan acıların kaynağına inilmesi gerektiğini düşünüyor ve ekliyor: ''Bu kadar sert şeyler yaşanırken hiç haberdar olmamak, bu ülkenin gerçeklik duygusunun eksik olduğunu gösteriyor.''

110227daginardinabakmak widec
 

Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

İstanbul Hatırası

Ahmet Ümit

[attachment=1]

Yaşadığın şehir özgür değilse, sen de özgür kalamazsın!..

Byzantion'dan İstanbul'a uzanan heyecan yüklü, tarihsel bir serüven...

Yedi hükümdar, yedi kadim mekân, yedi gizemli olay ve yalın bir gerçek!

Ahmet Ümit'in beklenen romanı İstanbul Hatırası 1 Haziran tarihinde okurlarla buluşuyor. Romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit'in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış. Ancak bu kitabı sıradan bir polisiye romandan ayıran birçok özellik var. Her şeyden önce zengin kadrosu ile İstanbul Hatırası, çeşitli kesimlerden İstanbulluyu bir araya getirerek içinde barındırdığı alt öykülerle zengin bir yapı sunuyor. Birbirine bağlanan bu alt öyküler bir yandan gerilimin etkisini artırırken bir yandan da romanı şenlikli ve çok yönlü bir yapıya ulaştırıyor.

Kitabın bir başka önemli özelliği de İstanbul hakkında son derece detaylı bilgi içermesi. Kurgunun içine yerleştirilen bu bilgiler hem okumayı daha meraklı hale getiriyor hem de tarih aracılığıyla çok günümüzün dışındaki öykülerin de kurguya yerleşmesine imkan tanıyor. Böylece Ahmet ümit'in İstanbul Hatırası adlı romanı, başka başka dönemlerin öykülerinin eşliğinde, günümüz İstanbul'unun geniş bir panoramasını oluşturuyor. Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslim'ine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul'un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

1
 

Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Hayatın Kaynağı

Ayn Rand

[attachment=1]

Dünya bizleri kurtarma ve bize iyilik etme aşkıyla dolu insanlar tarafından hep kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları yürekleri iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Hitler Almanları, Stalin işçileri, Mao köylüleri kurtarmak için dünyayı kana buladı. Milyonlarca insan kurtarıcıların şefkat dolu ellerinde can verdi. Onlar hep "biz" dediler, hiç ben deyip kendilerini düşünmediler. Ama bilim, zenginlik, hayatı kolaylaştıran, yaşanır kılan her türlü buluş, bilgi kendi çıkarları için çalışan, işini iyi yapan bencilerin eseriydi. Onlar hiçbir zaman biz olmadılar. Sadece işlerini iyi yapmaya çalıştılar ve bizlere rağmen başardılar.

Elinizdeki kitap, dünyanın fedakarlık tüccarları tarafından yok edilmemesi için bir Akıl Kalkanıdır. Ben'in bir savunucusu ve kalabalıklara karşı duran yaratıcılara verilmiş bir ödüldür. Aklın ve mantığın yolunu izlemek isteyen herkese bu rehberi takdim etmekten onur duyuyorum.
-Sinan Çetin-

2
 

Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Merhabalar,
Henüz fırsat varken okuyun okuyabildiğiniz kadar, malum bizim ülkemizde kitap yazmayı düşünmek, yazmak, baskıya hazırlamak, basmak, dağıtmak, satmak ve hele hele okumak yasak.
Bakın tutukevleri kitap yazmayı düşünen veya yazan yazı insanlarıyla dolu.
Bu arada ülkenin güvenliğini ve bu ülkede yaşayan insanların sorunlarını yazan yazarlar şimdi SİLİVRİ YERLEŞKESİNDE zorunlu ikametgaha tabiiler.
Yalan yazan, AB ve ABD ve onların işbirlikcilerine çanak tutanlar ve dönekler şimdi servetlerine servet katıyorlar.
O nedenle ben okumuyorum benim okuyabilecek olduğum yazarlar ÖZGÜR KALINCAYA KADAR kitap ve gazete okumamaya karar verdim.
Kalın sağlıcakla.
 




Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

bigalı' Alıntı:
93 Harbi ve Başımıza Gelenler
Yazarı:Gazi Müşir Ahmet Muhtar Paşa

Güzel bir kitaptır, babam sayesinde okumuştum.




Ben şu ara Henry David Thoreau'nun "Doğal yaşam Ve Başkalıdırı" kitabını okuyorum. Doğayı seviyorum ve korunması gerektiğine inanıyorum diyene ısrarla tavsiye. Kitap sivil itaatsizlik üzerine ilk yazı kabul edilen makaleyi de barındırıyor içinde. Aslında insan doğanın bir parçası doğayı sevmeyen insan olmaz diye düşünsem de, yönetenlerin uygulamalarına, halkın aymazlıklarına bakınca demek ki sevmeyenler varmış diyor insan.
Dogal Yasam ve Baskaldiri H D Thoreau
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,882
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst