Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,129

ince999

Her ne yaşarsan yaşa,sonunda keyfini çıkar
Mesajlar
2,525
Tepkime Puanı
1,375
Yaş
71
Yer
İzmir merkez idi değişti EDİRNE Merkez oldu
Arkadaşlar Google earth ü açıp Gürcistanın ortasında konumlu olan Kutaysi şehrine görüntüyü büyüterek bakarsak Şehrin görüntüsünün yerinde olmadığını,Görüntünün pafta pafta olmasına rağmen süreklilik olmadığını,yolların ve akarsuların pafta bitiminde yok olduğunu görürsünüz yada ben öyle görüyorum.
Bu durum hakkında açıklama yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
 

Etiketler
Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Bahsettiğiniz yere bakmadım ama erişime yasak bölge olabilir. Bazı ülkeler Google e belirli stratejik bölgeleri paylaşması için izin vermiyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Farklı yıllarda çekilen fotoğraflar birleştiriliyor o yüzden öyle pafta pafta.
 

Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Sakyüz arkadaşım.Farklı yıllarda çekildi diye karayolu bir yere kadar gelirde aniden bitermi? akarsu birden bire biter mi?Gürcistanın sayılı büyük şehirlerden biri ortadan kaybolurmu?
Hani earth bir açsanda zahmet edip söylediğim yerlere bir baksan her halde böyle havada kalan bir cevap yazmazdın diye düşünüyorum.
Arkadaşlar sorduğum soruya mantıklı açıklaması olan varmı?
 



Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Farklı yıllarda çekildi diye karayolu bir yere kadar gelirde aniden bitermi? akarsu birden bire biter mi?Gürcistanın sayılı büyük şehirlerden biri ortadan kaybolurmu?

Paftaları yanlış yapıştırmışlardır:smiley: öte yandan aniden biten karayolu da gördüm kendi gözlerimde. Önce yolu yapmışlar sonra akıllarına oraya baraj yapmak gelmiş :D
 

Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Bu gün öğle saatlerinde Kutaisi gayet net gözüküyordu.
Fakat ben earth ten değil tabletteki haritadan baktım.
google earth ile ayrı şeylerse bu tabletteki harita bilemem.

Belki internetin anlık bir kopma vs sorunu olabilir.
Ya da o sırada bir güncelleme yapılıyor olabilir.
Aklıma gelenler bunlar.
 

Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Google earth taki farklılık benim ilk gördüğüm andan beri aynı şekilde devam ediyor.Yani şu an için earth da Kutaysi şehri yok!!!!
Acaba başka yerlerde de böyle durum var mı?
 

Ynt: Google Earth Uydu Görüntüsündeki Tuhaflık

Gürcistan'ın, Google'ın yapılacak işler listesinde en yukarıda olduğunu sanmıyorum.

Burada Google Maps veya Google Earth'de çalışan biri cevap yazmadığı sürece kesin cevap alamazsınız, zaten bu kuruma sorsanız daha iyi ve hızlı cevap alırsınız.

Digital Globe, bu yaz yeni uydular fırlattı ve artık daha yüksek çözünürlüklü resimler çekiyor. Digital Globe'dan hizmet alan firmalar da yavaş yavaş bu yeni resimleri kullanmaya başladılar. Büyük bir ihtimalle resimler arasındaki nokta aralığı farkından kaynaklanan bir atlama oluyordur o bölgede. Aylar/yıllar içinde düzelir.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst