Gölcük Tabiat Parkı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,617

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
Gölcük Tabiat Parkı, Isparta ili sınırları içinde, şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor. Çevresi ağaçlarla kaplı bir krater gölü olan Gölcük gölünün etrafı 150-300 metreyi bulan volkanik küllü tepelerle çevrili... Göl kıyısı, piknik için çok uygun... Gölcük gölü ve çevresi 1991 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiş.

Merkez ilçenin güney batısındaki 1380 m. rakımlı alan ve çevresi yeni yetiştirilmiş ağaçlarla kaplı bir krater gölü olan Gölcük, şehir merkezine 12 km. uzaklıktadır. Asfalt yolla ulaşım imkanı bulunur. Gölün etrafı 150-300 m.yi bulan volkanik küllü tepelerle çevrilidir. Daireyi andıran gölün çapı 1500 m. derinliği yer yer 32 metreyi bulur. Göl kıyısında piknik için tüm alt yapı tesisleri mevcuttur. Bir restaurant binası ve bir de kır gazinosu bulunmaktadır. Gölcük gölü ve çevresi 1998 yılında Turizm Bakanlığınca turizm merkezi ilan edilmiştir.

F 6


Gölcük Tabiat Parkı'na ulaşmak için önce Isparta'ya gelmeniz gerekiyor. Isparta'ya kara veya havayoluyla ulaşmanız çok kolay... Bölgeye diğer kentlerden düzenli otobüs seferleri var. Ayrıca Süleyman Demirel Havaalanı da havayolu ile ulaşımı sağlıyor. Isparta'ya geldikten sonra Gölcük Tabiat Parkı buraya sadece 12 km uzaklıkta...

Gölcük Tabiat Parkı'nda görülen ağaç türleri arasında karaçam, kızılçam, akasya, meşe ve sedir sayılabilir. Diğer bitkiler arasında kermes meşesi, laden, tesbih, akçakesme ve maki türü çalılar bulunur. Burada rastlanan hayvan türleri ise porsuk, tilki, tavşan, şahin, keklik, güvercin, bıldırcın, sazan, gümüşbalığı, yılan, kamlumbağa ve kurbağadır.

Tabiat Parkı içinde çadır ve karavanla konaklama olanakları bulunuyor. Eğer otelde kalmayı tercih edecek olursanız buraya en yakın merkez olan Antalya'da konaklayıp, bölgeye günübirlik olarak gelebilirsiniz. Ayrıca düzenlenen turlardan birine katılıp, çevredeki diğer doğal ve tarihi değerleri keşfedebilirsiniz.
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst