Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Akademi Doğa Sporları Kulübü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,324

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
logo.jpg



1997’ DEN BERİ

Akademi Doğa Sporları Kulübü ilk olarak 1997’te bir avuç doğa sever tarafından Gazi Doğa Sporları (GADS) olarak kuruldu. Daha sonra adını Doğa Sporları ve Çevre Kulübü (DOSÇEK) olarak değiştirdi.DOSÇEK bünyesinde birçok doğa gezisi günübirlik trekkingler temel kampçılık olarak nitelendirebileceğimiz faaliyetler gerçekleştirdi.1999 yılına gelindiğinde kulübümüz gerçek amacını belirledi ve bu amaç doğrultusunda başta adını ve logosunu daha sonra alt yapısında büyük değişiklikler yaparak büyük bir adım attı kampçılıktan gerçek anlamda dağcılık yapan bir kulüp oldu.Gerek teorik eğitimde gerekse pratik eğitimlerde üyelerini tam bir disiplin içinde dağa ve doğaya saygılı dağcılar olarak yetiştirmeyi başardı ve bu yetişen dağcılarımız kulübümüzde eğitmen statüsünü kazandılar.

Gerek Üniversitemizden gerekse Fakültemizden hiçbir maddi yardım almadan sadece kendi üye aidatlarıyla kısa zamanda bu kadar başarıyı yakalamasında üyelerimizin anlayışı, dostluğu ve fedakarlığı büyük bir rol oynamıştır.

Her sene sadece Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler öğrencilerinden 200’ü aşkın üye kayıt olmakta ve yapılan teorik ve pratik eğitimleri başarı ile tamamlama oranı %10’u bulmamaktadır.Şimdiye kadar hiçbir faaliyette üyelerini riske atmamış ve hiçbir kayıp vermemiş birkaç dağcılık kulübünden birisidir.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ

ADOSK 'ta eğitim programı üç yıllık bir süreci kaplamaktadır. Bu eğitim programlarını başarı ile bitiren dağcılar ADOSK' ta ve diğer dağcılık kulüplerinde eğitmen ve eğitmen yardımcısı olarak görev alırlar. Yıllara göre eğitim programı şöyledir;

1.Eğitim Yılı: İlk yıl gelen öğrencilerin hepsi “Aday Dağcı” olarak adlandırılır ve dağcılık bilinci aktarılarak temel eğitimlere alınır.

Bu eğitimler şöyledir;

1-Temel dağcılık ve kampçılık eğitimi

2-Temel kış eğitimi

3-Temel kaya tırmanışı eğitimi

Bu eğitimlerin teorik bilgilendirmeleri dönem içerisinde slayt ve video destekli olarak verilmektedir. Uygulama için önceden belirlenmiş, genellikle bir dağ evine yakın olan bölgelerde uygulama yapılır. Bu teknik eğitimlerin yanında kondisyon antrenmanları yapılmaktadır. Yıl sonunda başarılı olanlar yaz trans etkinliklerine katılabilmektedirler.

2.Eğitim Yılı: l. Eğitim yılındaki eğitimlerinde başarılı olanlar bu programa alınır ve "Dağcı olarak " adlandırılır.

Bu eğitimler şöyledir;

1-Dağcılık bilgilendirmesi

2-İlerikaya eğitimi

3-İleri kar buz eğitimi

4-Arama ve kurtarma organizasyonu.

Bu eğitimlerin yanı sıra dağcılar kondisyon antrenmanlarına alınarak performansları yükseltilmeye çalışılır. 2. yıl eğitiminde başarılı olanlar durumlarına göre yaz ve kış zirve etkinliklerine dahil edilir.

3. Eğitim Yılı: 2. yıl eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar ve zirve etkinliklerine katılanlar arasında eğitmenlik özelikleri olanlar isteklerine göre belirlenerek bu programa alınır ve "Eğitmen Yardımcısı" olarak adlandırılır.

Bu eğitimler şöyledir;

1-Eğitmen eğitimi

2-Temel dağcılık derslerini aktarması

3- Arama ve kurtarma

4-Dağ liderliği eğitimi.

Bu eğitimleri alan eğitmen yardımcıları da program gereği 1. eğitim yılındaki dağcı adaylarının temel eğitimlerini eğitmen gözetiminde vermekte ve de gözlenmektedir. Antrenmanlara eğitmen yardımcıları da katılmakta ve ihtiyacına göre (yüksek irtifa veya kaya ) çeşitlendirmektedir.Tüm bu eğitimler sırasında Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun açmış olduğu ileri eğitimler ve arama kurtarma eğitim kamplarına katılım sağlanmaktadır.Bütün eğitimleri başarı ile bitirenler Akademik Danışmanlar tarafından da onaylanıldığı taktirde "Eğitmen" olarak nitelendirilir.



NOT: Eğitmenimiz KTUDAKS 'tan Candaş ŞİVİLOĞLU olduğu için eğitim sistemi KTUDAKS ile benzerlik göstermektedir.
 

Etiketler
Ynt: Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Akademi Doğa Sporları Kulübü

merhaba :smiley:
gazi üniversitesi bünyesinde bu kulüp halen aktif olarak görev yapmakta mı?
Dışardan katılımlara izin veriyormusunuz peki???
 

Ynt: Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Akademi Doğa Sporları Kulübü

çiğdem herhangi bir bilgi aldıysan benide bilgilendirisen sevinirim.
 

Ynt: Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Akademi Doğa Sporları Kulübü

malesef hiç bir bilgi edinemedim... :(
 

Ynt: Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Akademi Doğa Sporları Kulübü

peki dağcılık hakkında bi klube falan başvuru yaptınmı acaba?
ben http://www.adkk.org.tr/ buraya önbaşvuruda bulundum aradılar ama tam net bi bilgi edinemedim açıkcası birazda üstüne düşmedim zira yıllık ve aylık aidat ücretleri vardı bide o dönem baya bi yoğundum şuan bu işle ilgili uğraşıyormusun veya bi yere kayıtlımısın acaba?
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,447
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst