Frontera B Kasa V6 3.2 Artilar Ve Eksiler Ve Tavsiyeler ???

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,450
Konuyu biraz geç fark ettim
Öncelikle her kese merhabalar.
Konuda dikkatimi çeken aks kırılmasını yıllardır Frontera B kulanmış ve halen kullanan birisi olarak ilk defa duyuyorum desem yeridir.
Bence kıran arkadaşın şanssızlığı galiba birde şuna değinmek isterim parça fiyatları abartıldığı kadar pahalı olmadığını düşünüyorum.
Fronteranın a ve b kasası olmak üzere bir çok parçası İsuzu pikaplarla aynıdır. A kasa İsuzu TFR B kasa İsuzu 2003 2004 Dmax ile çoğu, özellikle alt yürür parçası aynıdır.
Araç zaten İsuzu patentlidir. Frontera B İsuzu Rodeo Frontera A ise İsuzu Amigo nun aynısıdır.
Aynı araç Honda Passport olarakda Honda tarafından satılmıştır.
Frontera B lerde kronik bazı sorunlar vardır tabiki bunlar;
1- Gösterge paneli arıza yapar saat içi bazı elektronik parçaların lehimlerini tazeleterek düzelir
2- Benzin pompası arıza yapar en büyük zorluğu koltuk altından ulaşımı yoktur yakıt deposunun inmesi gerekir piyasada bulunan yerli pompalar uyumludur ancak orjinal Bosh marka takılması önemlidir.
3- Radyatör üst kısmı ön panel ile çok yakın olduğundan koruma amaçlı konulan lastik şamyele benziyen parçanın zamanla radyatörün üst kısmında çatlağa neden olması. Çözümü ise radyatörü değiştirmek değil kalıcı çözüm olarak radyatörün üst kısmını radyatör tamircilerinde bakıra çevirmektir.
Bu problem araç otomatikse eğer şanzuman soğutucusuda radyatörde olduğu için şanzumanın aşırı ısınmasına neden olmaktadır. Çatlakları genellikle kılcal olur ve kullanıcı fark edemez bu nedenle özellikle arazide kullanılacaksa mutlaka radyatör revizyonu problem olmasa dahi yapılması tavsiye edilir.
4- Bu araçlardada diğer bazı büyük motorlarda olduğu gibi soğutma fanı termiklidir. Ve bu termiğin zamanla bakımı yapılması gerekmektedir. Termik bakımı ise iyi bir usta tarafından sökülerek iç yağını tamamlanmasından yada yağın değiştirilmesinden ibarettir. Termikte kullanılan özel bir yağ vardır lakin bulunamaz ise piyasada bulunan 444 gibi motor yağ katkılarıda bu işi görmektedir. Velev ki tamiratını yaptıramadınız Opel Frontera fan termiği diye parçacıları gezerseniz bulamazsınız ancak Toyota pikaplarda kullanılan termiğinin aynısıdır sadece pervane kanat farkı bulunmaktadır bunun fiyatıda 225 - 250 Tl arasındadır.
Kronik problemler genel olarak bunlardır.
Tabi ki araç alınırken dikkatli bir chek up yapılması önemlidir. Özellikle elektrik tesisatı kurcalanmamış (sis farı vs gibi aksesuar yapmak için saçma sapan yerlerden şase almak falan gibi) araçlar tercih edilmemelidir.
Parça fiyatları ve sürüş maliyetlerine gelecek olursak eğer (aynı zamanda profil fotorafımdanda anlaşılacağı üzere Grand Cherokee zj kullanıcısı olarak belirteyim) Konuyu açan abim her ne kadar yakıtını vs merak etmese bile belirteyim :smiley:
Lpg li kullanımda şehir içi 100 km de 13 lt lpg tüketimi bulunmaktadır bu rakam şehirler arası yolda 11 hızlı kullanımda ise 12 lt düşmektedir hız 140 - 160 km
Muadili araçların bir çoğunun 4000 - 5000 motor olduğunu düşünülürse hem vergiden hemde yakıtdan dolayı tasarruflu bir araçtır.
3200 V6 motora sahip araç 205 ps gücündedir ve bu güç arazide ve asfaltta tatmin edici seviyelerdedir.
Aracın iç donanımı tatmin edici düzeydedir. Isıtmalı ve deri koltuklar, sanruf, spor ve normal sürüş modları vs. standart donanımıdır.
4x2 ve 4x4 ve 4H ve 4L seçenekleri olan bu araçların en güzel yanlarından bir tanesi ise 4 çeker sisteminin karışık olamamasıdır.
Sistem tamamen hava ile çalışmaktadır. Manifoltdan aldığı havayı hortumlar yardımı ile 4 çeker tüpüne iletir, hava girdiğinde tüp içerisinde bulunan bir mekanizmanın kilitlenmesi ile ön şaft devreye girerek 4x4 de geçiş sağlanır. Yani arazisi çalışmayan bir Fronteranın sorunu ya bir hava hortumu yerinden çıkmıştır yada hortumun bir yeri delinmiştir. Genelde bu gibi sorunları kullanıcı tarafında tespit ve tamir edile bilir.
Parça fiyatlarını muadili bir aracı parçaları ile karşılaştırıldığında abartılı olmadığını göreceksiniz.
Eksiğim varsa tecrübeli ağabeylerimden tamamlanmasını rica ederim.
Saygı ve sevgilerimle


Hocam tebrik ediyorum ! 3 yıldır 3.2 kullanıyorum, ve saydıklarınızın neredeyse tamamı başıma geldi, çok iyi tespit etmişsiniz sorunları. Fakat sizinle uyuşamadığım bir konu var, oda yakıt meselesi. Üstad ben 20 litreden az yakamıyorum. Bu yakıt verisi tabi hafif arazi koşullarında elde ettiğim sonuç. Yani rampa tırmanırken gazlıyorum, arazide seri kullanıyorum aracı. Sizin veriler tamamen eğimsiz bir bölgede ve ekonomik kullanımda elde ettiğiniz verilermidir yoksa performanslı kullanım mıdır? Bu yakıt meselesi can sıkıcı oluyor benim için 13/14 litre yaksam üstünden inmem arabanın ama maalesef uzaktan seviyoruz arabayı :smiley:
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,431
Mesajlar
1,517,891
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst