Durango 5.9 Vs. Grand Cherokee Wj 4.7

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dirt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,451

Dirt

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhaba, kamp ve offroad meraklısı olarak iki araç arasında kaldım. Hem parça ulaşılabilirliği bakımından hem de masraf yönünden hangisini önerirsiniz?
 

Etiketler

Merhaba, kamp ve offroad meraklısı olarak iki araç arasında kaldım. Hem parça ulaşılabilirliği bakımından hem de masraf yönünden hangisini önerirsiniz?
ABİ SELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR
BENDE DODGE DURANGO 5.9 MAGNUM HASTASIYIM (DAHA DOĞRUSU BÜTÜN AMERİKAN ARAÇLARINA HASTAYIM)
YALNIZ TÜRKİYE DE PEK BULUNMUYOR SATMASI SIKINTI BU İLKİ
İKİNCİ OLARAK WJ YE ORANLA DAHA FAZLA YAKAR (MOTOR HACMİNDEN KAYNAKLI) VE DAHA AĞIRDIR
PARÇA DURUMU NEDİR BULUNUR MU BULUNMAZ MI BELLİ DEĞİL
PARÇA DURUMUNU BİLSEM YAKITTA SIKINDI DEĞİL DİYORSAN DURANGO DERİM FARKLI BİR DURUŞU VAR HAYATI FARKLI YASAMAK İSTERSEN. BEN ŞAHSEN WJ COK GÖRDÜM AMA HİÇ DURANGO GÖRMEDİM(Galeriden Dodge Durango 5.9 2000 Model İstanbul 251.000 km Siyah - 15543909 | arabam.com)
(Jeep / Grand Cherokee / 4.7 / Limited / Hatasız orijinal wj sahibinden.comda - 846752703) İKİSİDE TEMİZ AYNI FİYATTALAR SEÇİM SENİN ÖRNEKLERDEN SEÇ
 
Son düzenleme:

Selamlar. Neredeyse 1 yıldır günlük olarak şehir içi ve yazın şehirler arası, devamlı 99 Durango kullanıyorum.

Size teknik olarak söyleyebileceğim, motor ve şanzıman yüzde 90 Grand Cherokee (ZJ) 5.9 V8. Ama benzerlik bununla sınırlı. Aracın geri kalanı tamamıyla farklı. Buda ortak parçalar hariç, parça bulmanın yeri geldiğinde zor olduğu manasına geliyor. Özellikle iç aksesuarları yurt içinde bulmak neredeyse imkansız. Haaa... yok mu? Elbetteki var ama aramak lazım. Parça fiyatı haliyle Amerikanlara göre. O yüzden çıkan rakamlar emsallerine göre fazla diyemeyeceğim ve iyi bir servisle çok rahat yürür durumda tutulur.

Uzun yol ve şehir içi kullanımı çok zevkli. Motorun tork ve güç avantajlarından bahsetmeyeceğim bile ki anlamanız için sürmeniz gerek. Standart haliyle dahi, hafif değil neredeyse ağır arazi şartlarını bile çok rahat kaldıracak teknik donanıma sahip. Nede olsa pick-up kasa üzerine yürürü oturtulmuş, haliyle öyle kolay kolay dökülmesini beklemeyin. Temiz bir araç evladiyelik demek. Ama bu nokta da devreye yine Allah esirgesin ağır arazi şartlarında yapılacak bir kazaya/zorlamaya binaen, toplanması sırasındaki Türkiyeden parça tedarikinin zorluğu giriyor. Tercih meselesi. Tavsiyem' hafif' arazi/kamp evet ama risk açısından 'ağır' arazi için hayır olur.

Başka bir güzel yanıysa, diğer sürücülerin 'kırmızı ışık' sendromu. Yan yana durduğunuz, standartları geçin bir çok son model bilmem kaç yüzbin liralık araç sahiplerinin bile içinde oturdukları, modifikasyon yaptıkları canavarlardan ince ince sizi kestiklerini görürsünüz. Ehhh... buda bence verilen benzin ile gaz parasının bir yerde çıktığı manasında düşünülebilinir :smiley:

Gaz ve benzin demişken tabiki böyle bir aracı yollarda yürütmenin duygusal boyutu da önemli. Yakıt için hep derim, fabrika verisi yada kimin ne yaktığı değil sizin kullanım tarzınız önemli. Ben yarış arabası gibi olmasa da hafif agresif araç sürerim. Bu yüzden benim altımda benzinde şehir içi dışı 19lt de gördü 24lt de. İki evvelki aracım 2009 Mitsu L200 Magnum idi şnorkel, sepet, lastikle 17-22lt yaktığını bilirim.

Diğer taraftan, tüp olarak motora uygun Prinz takılı, ben kullanırken kilometrede 1 tl yakıyor. Buda yine neye göre kime göre fazla yada az. Bundan evvelki son aracım B150 Mercedes'ti oda benzinle 1 tl yakıyordu. Cepten çıkan para aynı olduktan sonra bence hissettirdiğine bakmak lazım. Çok sevdiğim bir arkadaşımdaysa V6 4.0 Explorer var. Daha dün konuştuk oda 800kr yaktığını söyledi. Ehhh... hep derim; hayvanı besleyen yemini suyunu verecek...

Gelelim ikinci eline... Aynı Nissan Maxima'lar gibi bu aracında kendine göre meraklı bir kitlesi mevcut. Araçta çok büyük bir sıkıntı yoksa uygun fiyat verilmesine istinaden max 1 veya 1.5 ay içinde malum siteden satıldıklarını takip etmek kolay. Ama dediğim gibi büyük bir sıkıntı yoksa. Buda motor/yürüyen aksam, ağır kaza veya selde kalmak gibi problemler demek. Ehhh... alırken zaten dikkat edilmesi gereken nokta da motor/yürüyen aksam. Satarken de uygun bir fiyat verilirse bu sıkıntılara rağmen çok rahatlıkla satılabilicek bir araç. Bunu yine adı malum siteden takip etmek mümkün. Yeterki uçulmasın.

Kısacası diyeceğim, eğer temizini bulursanız, Durango hem evladiyelik derece sağlam hem de kullanımı çok zevkli. Ama yok başıma bir iş gelirse uğraşamam diyorsanız da o zaman tavsiyem başka alternatiflere bakmanız olur. Gerçi düzgün bir araçsa, yaşı itibarıyla her aracın çıkaracakları hariç, pek sıkıntı olmayacak bir jeep. Bana soracak olursanız da zaten cevabım belli. Pişman mıyım? Bugün itibarıyla hayır değilim...
 
Son düzenleme:




merhaba, amerikadan satin alinan parcalari nasil getiriyorsunuz, grand cherokee on havali suspansiyon arizasi var parca almak istiyorum ama TR fiyatlar cok yuksek,
 

Merhaba, kamp ve offroad meraklısı olarak iki araç arasında kaldım. Hem parça ulaşılabilirliği bakımından hem de masraf yönünden hangisini önerirsiniz?
İnan ne wj ne de zj bu gerçekten çok net… parça sıkıntısı hiç yok durango nun sadece en fazla 1 hafta beklersin ve temin edersin…unutmadan 4.7 nin parçasının ömrü çok az ama durangonun en az 10 sene o yüzden fiyat farklarını umursama 6 ayda parça değiştireceğine 3 sene de anca değiştirirsin durangoda👍
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst