Ducato-jumper-boxer Yağ Soğutucusu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,746

buralpdi

yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar
Mesajlar
6,090
Tepkime Puanı
476
Yer
maltepe gurubu
Arkadaşlar merhaba,
Bizim karavan olarak kullandığımız PSA gurubu araçlarda yağ soğutucusu mevcut, bu parça arıza verdiği zaman tek bir şekilde fark edebiliyorsunuz, radyatör su kabını sürekli kontrol etmek. Su kabında renk değişikliği ve eksilme meydana geldiği zaman acil olarak ustanıza veya servise müracaat etmelisiniz. Özellikle Ford motorunu kullanan boxer-jumper sahibi arkadaşlar sizlerde daha sık rastlanıyormuş kendi ustamdan teyid ettim. İşyerinde kullandığımız transitte 200,000km sonrası iki sene arayla bu sorunu yaşadım. Aşşağıdaki resimde su kabının hali net olarak görebilirsiniz, bu şekilde yakalarsanız masrafınız bugünkü fiyatla 2400tl aynı zamanda egr valfini de bozarsa +1400tl +işçilik, eğer zamanında fark etmediniz yağ sakız gibi hale gelirse radyatör değişimi ve farklı parçalar masrafların arasında.



Su kab
 

Etiketler


2011 ducatoya benden önceki sahibi antifriz koymamış,ben koyunca araç su eksiltmeye başladı hergün. Eşanjör yani yağ soğutucu ile o zaman tanıştım. Kenarındaki pas çözülünce su damlattı. Yağ karışmadan fark ettim bu sayede. Hergün su eklemekten bıkmıştım.
Eski model eşanjör üretilmiyor artık.
Fotoda 2si de var. Mecburen Yenisini aldığınızda içindeki plastik contayı kullanmayın hemen gidiyor, yeni conta kestirip kullanmak şart. Ayrıca hortum bağlantı yeri farklı olduğundan hortuma da operasyon gerekiyor takarken.

1a126c722d77a0030547f36fcb6a60e5
Ec15b13f58f260d3957dbf224eae2f30


SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst