Denizli Havacılık Kulübü - DENHAVK

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cuckold Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,455

Cuckold

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Web
www.denhavk.org
Türkiye'deki Yamaç Paraşütü'ne en uygun eğitim bölgelerinden birisi olan Denizli / Pamukkale 'de Yamaç Paraşütü eğitimleri düzenlemekte; Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen kursiyerlere güvenli şartlarda eğitim vermek ve rehberlik etmeyi ,Üyeleriyle birlikte Türkiye ve Denizli bölgesinde Yamaç Paraşütü sporunun titiz ve disiplinli bir şekilde yapılmasını ve yaygınlaşmasını amaçlamaktadır.


UÇUŞ BÖLGELERİMİZ


Pamukkale Dinamit Tepesi

TEPE ADI: Pamukkale Dinamit Tepesi

GPS KOORDİNATLARI:

DENİZLİ’YE UZAKLIĞI: 25 km

ARAÇLA ÇIKMA SÜRESİ: pamukkaleden çıkma süresi 5 dk.

YOL DURUMU: tepeye kadar asfalt

İNİŞ YERİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 350 m

DENİZ SEVİYESİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 750 m

KALKIŞ YERİNİN EĞİMİ: uygun ve geniş

KALKIŞ YÜNÜ: Güney, güney batı, batı

RÜZGAR DURUMU: kış aylarında bütün gün uçuşa uygun olan rüzgar, yaz aylarında saat 14:00-15:00 ten sonra şiddeti limitlerin üzerine çıkıyor ve batıya dönüyor.

GENEL: Denizli’de neredeyse yağmurun yağmadı her gün uçuş yapabildiğimiz tepe; kulüp pilotluğu eğitiminde uçuşları yaptırdığımız yer. 15 km’lik G,GB,B rüzgarlarında saatlerce yelken uçuşu yapılabiliyor. İlkbahar ve yaz aylarında xc uçuşları (uzun mesafe uçuş) içinde çok uygun.

Pamukkale Dinamit tepesinden kalktıktan sonra bir dünya harikası olan ve Denizli’nin simgesi haline gelen Pamukkale travertenleri ve antik Hearapolis sehri üzerinde gezinebiliyorsunuz.


Göveçlik Tepesi

TEPE ADI: Göveçlik Tepesi

GPS KOORDİNATLARI:

DENİZLİ’YE UZAKLIĞI: 20 km

ARAÇLA ÇIKMA SÜRESİ: Denizli’den çıkma süresi 45 dk

YOL DURUMU: Göveçlik kasabasından sonra 14 km stabilize yol. Ancak yağışlardan sonra sadece arazi araçları çıkabilir.

İNİŞ YERİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 950 m

DENİZ SEVİYESİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 1700m

KALKIŞ YERİNİN EĞİMİ: uygun ve geniş

KALKIŞ YÜNÜ: Güneydoğu, doğu, kuzey doğu, kuzey, kuzey batı

RÜZGAR DURUMU: Denizli genelinde doğu ve kuzey rüzgarlarının hakim olduğu günlerde uçuşa uygun. Genelde 5-15 km arası rüzgar oluyor.

GENEL: Bu tepede üç ayrı kalkış yeri var. İlk pist 750 metre ve kuzey, kuzey batı yönüne kalkış imkanı veriyor. İkinci pist 850 metre ve doğu rüzgarına uygun. Zirveye çıktıktan sonra 150 metre yürümek gerekiyor. Üçüncü pist zirvede ve güney güney doğu rüzgarına uygun.

İlkbahar ve yaz aylarında uzun mesafe uçuşların yapılabildigi bir yer. Ayrıca uçuşların Denizli şehir merkezi üzerinden yapılması uçuşa ayrı bir görsellik katıyor.


Çökelez Dağı

TEPE ADI: Çökelez Dağı

DENİZLİ’YE UZAKLIĞI: 45 km

ARAÇLA ÇIKMA SÜRESİ: 1 saat

YOL DURUMU: Güzelpınar kasabasına kadar asfalt, son 8 km stabilize yol. Tepedeki radyo istasyonu ve orman gözetleme kulesi nedeni ile yol her zaman açık ve düzgün, her türlü araç çıkabilir.

İNİŞ YERİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 600 m

DENİZ SEVİYESİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 1640 m

KALKIŞ YERİNİN DURUMU : Aynı anda onlarca paraşüt kalkış yapabilir. Zemin temiz, eğim uygun

KALKIŞ YÜNÜ: Güney, Güneybatı, Batı

RÜZGAR DURUMU: Güneyli ve batılı rüzgarların etkili olduğu durumlarda uçuşa uygun oluyor. Zayıf (10km/s altında ) kuzey rüzgarlarında da güney yamaçta oluşan termik rüzgarları ile kalkış yapılabiliyor. Ancak bu durum tecrübeli pilotlar için geçerli. Zira böyle bir havada tepede küçük hortumlar (dusdevil) oluşabiliyor ve kalkıştan sonra ciddi türbülansla baş etmek gerekiyor.

GENEL: XC (uzun mesafe) uçuşlar için çok uygun bir tepe. Fazla söze gerek yok 184 km lik Türkiye rekoru burada kırıldı ve her yıl kros yarışmalarının yapıldığı bir yer.


Honaz Dağı

TEPE ADI: Honaz Dağı

GPS KOORDİNATLARI:

DENİZLİ’YE UZAKLIĞI: 30 km

ARAÇLA ÇIKMA SÜRESİ: Denizli’den çıkma süresi bir saat

YOL DURUMU: son 5km kadar asfalt, sonrası zirveye kadar Arnavut kaldırımı

İNİŞ YERİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 1500m

DENİZ SEVİYESİNDEN YÜKSEKLİĞİ: 2571m

KALKIŞ YERİNİN EĞİMİ: uygun ve geniş

KALKIŞ YÜNÜ: kuzey hariç her yöne kalkış mümkün

RÜZGAR DURUMU: genel de iyi ancak zaman zaman limitlerin üzerinde oluyor.

GENEL: Tepedeki radardan dolayı uçuş için özel izin alınması gerekiyor. İzinsiz uçuş kesinlikle yasak. 1997 hava oyunları olimpiyatı, 2005 Türkiye şampiyonası ve 2006 Yamaşüt yarışması bu tepede yapıldı. XC uçuşlarına çok uygun ve ucuş için ciddi tecrübe gerektiriyor.
 

Etiketler
Ynt: Denizli Havacılık Kulübü - DENHAVK

slmlar Cuckold :smiley: uçuş bölgelerinizin fotograflarını da ekleyebilir misin ;)
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,441
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst