Deniz Kayağını Araç Üstünde Bağlayarak Taşımak Trafikte Yasal Mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAMP VE ENDURO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,973

KAMP VE ENDURO

Ana Kamp
Mesajlar
73
Tepkime Puanı
20
Yer
Antalya
Merhaba, Deniz kayağını araç üstünde bağlayarak şehirler arası yolculuk yapmak istiyorum. Trafikte araç üstüne Deniz kayağını bağlayıp yolculuk yapmak yasal mı? Trafik çevirmesinde başımız ağrır mı?

Foto
 

Etiketler
merhabalar, acaba sorunuza cevap bulabildiniz mi, bende ayni dertten muzdaribim ama bir turlu denk gelipte soramadim polise. bilgi edinebildiyseniz paylasirmisiniz ?

iyi calismalar.
 

araç tavanında herhangi bir eşya taşımak kesinlikle yasak , tavan bagajını projelendirip takmak bile bir dönem yasaklandi.Sebebide herhangi bir kaza sırasında verebileceği ciddi zarardı ve trafik kazaları esnasında tavanda bulunan yüklerin verdikleri hasarlar tespit edilip böyle bir karar alınmıştı.Mevzuat son 5 yıl içerisinde değişti mi?, bilmiyorum. Ancak ülkemizde standart bir uygulama bulunmadığı için trafik görevlilerinin insafına kalmış bir durum , şansınıza kalmış artık.İşini iyi bilen ve önemseyen bir trafik memuruna rastlarsanız müsaade etmez ve durumu düzeltinceye kadar da yola çıkmanıza izin vermez.Diğer sınıfa girenleri ise ben zaten trafik memuru olarak ta nitelendirmiyorum.
 

araçların yüklenmesi ile ilgili şöyle bir bilgi var


  1. Karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, akacak veya kayacak, gürültü çıkaracak,
  2. Her çeşit yolda dengeyi bozacak, bir şeye takılacak veya sivri çıkıntılar oluşturacak,
  3. Sürücülerin görüşüne engel olacak veya sürme güvenliğini bozacak,
  4. Tescil plakaları, ayırım işaretleri, dönüş ve dur ışıkları ile yansıtıcıları örtecek,
  5. Aracın boyunu önden 1 metre, arkadan 2 metre aşacak,
  6. Kasanın sağ ve sol yanından taşacak, Şekilde yüklenmesi,
  7. Çeken ve çekilen araçlarla ilgili şartlar yerine getirilmeden araçların çekilmesi, Yasaktır.


görüldüğü gibi çoğunlukla yuvarlak ifadelerle yazılmış. sepet şeklinde bir port bagaj ile taşınmasında sorun yok demek istiyorum ama diyemiyorum maalesef :smiley: .
 

himm.. o zaman anladigim kadari ile moda olmus olan port bagajlarda serbest degil kanunen. daha demin evde lafi gecti gene unuttum sormayi gidipte polise derken internete baglanip mesajlarinizi gordum. tsk ederim. bende bi bilgi edinebilirsem yazarim buraya.
 




cok ilginc, ben bu konuya bir entry daha yaptigima eminim sanki...

Bugun trafik kilitlendiginde yolda yonlendirme yapan bir trafik polisine sordum, arac ustune sisme bot baglayabilirmiyim felan dedim, o da bana siki baglarsam sorun olmadigini soyledi. yani baglama sekliniz kesinlikle emniyetli ise emniyet gucleri icin arac ustunde bot veya port bagaj tasimak sorun degilmis.

Ben boyle birsey yazmistim ama simdi bakiyorum ki bu yazim ortalikta yok, kendimden suphelendim valla..
 

IMG 20200925 184137 853

3 metrelik deniz kayagimi aracimin uzerinde tasiyorum. su ana dek herhangibir trafik kontrolune denk gelmedim. umarım bir sorun cikarmazlar
 

Selam,

Bence risk almamak -dalgın/dikkatsiz arka sürücü gibi- arkada taşan kısma parlak renk kırmızı/turuncu bir bez asıp uygun bir yere de UZUN YÜK şeklinde uyarı levhası asarsanız kimsenin söyleyecek lafı olmaz ;)

Saygılar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst