Chevrolet Blazer lüfen yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Erdi.S Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,686

Etiketler
Arkadaşlar merhaba bende 2 ay önce 1995 4.3 vortec aldım aracımdan gayet memnunum fakaT son üç dört gündür ateşleme sorunu yaşıyorum marş basıyor ateşleme yapmıyor marş basmaktan akü bitince takviyeyeyle araç çalışıyor böyle bi durum başına gelen varmı acaba ? Sorun aküdenmi buji ve kablolardanmı yoksa marş motorundanmıdır ?
Birde akşam kar yağdı kartepeye çıktık aracı 4 çekere aldım 4 hi lambası yanıyor fakat ön 4 çeker devreye girmiyor aynı sorun 4lo dada yaptı ışık var ama araç sadece arkadaş itiş şimdiden cevap ve önerileriniz için teşekkür ederim
 

şaft mevcutmu önde? bazen söküyorlar onarmak yerine. saçma bir soru gibi gelebilir ama...
 

Mevcut gibi gözüküyor ama tam detaylıda bilmiyorum açıkçası yağ değişimi yaparken var gibi gözüyordu
 

otomatik porya kilitli bir sistem var ise, mesela pathfinder de böyleydi, bu ön porya kilitlerini aktive eden sistemde bir sorun olmuş olabilir. en kötü, onları manuel kilit ile değiştirirsiniz. hem tüketim azalır hem de sadece arazide arabadan inip tekerlekler üzerinden ön çekişi açarsınız.
 




malesef hiçbir fikrim yok. o bölgedeki birilerine sormak lazım. sizin araca dolmuş kamyonet gibi araçlara bakan kişiler de rahatlıkla hizmet verebilir. sonuçta yeni parçayı eskisinin yerine takacak hepsi o. parçaları ise tar oto vs gibi işi bilen offroad malzemeleri satan birisinden alırsınız.
 



En son dodge nitro aracım için gitmiştim hanjeep firmasını diyorsunuz ama pek memnun kalmadım işin açıkçası ama şuan yeri değişmiş firmada büyümüş işçilik konusunda ustalar değişmiştir belki demekte yarar var
 




Alma niyetinde olduğum 3 tane blazer var önümde birini seçmeliyim.. alirken kriterlerim neler olmalı 95 ve oncesi ile 96 ile sonra 4.3 vorteclerin motorlari farkli mi? S10 ve ismini bilmedigim önü çift farlı bir kasasi daha var hangisi tercih edilmeli? Hava akış metresi bozuk olan bir tane var 26 civarina alabilirim fiyat gayet uygun, bunu yaptirsam dikiş tutar mi?
 

Alma niyetinde olduğum 3 tane blazer var önümde birini seçmeliyim.. alirken kriterlerim neler olmalı 95 ve oncesi ile 96 ile sonra 4.3 vorteclerin motorlari farkli mi? S10 ve ismini bilmedigim önü çift farlı bir kasasi daha var hangisi tercih edilmeli? Hava akış metresi bozuk olan bir tane var 26 civarina alabilirim fiyat gayet uygun, bunu yaptirsam dikiş tutar mi?
eski konularda detaylı yorumlar mevcut, onları bir inceleyin bence, kullanıcı yorumları önemli.
Blazer kullanan pek yok, ondan ustalara da danışın.
96 sonrası vortec olanlar tutuluyor.
 

eski konularda detaylı yorumlar mevcut, onları bir inceleyin bence, kullanıcı yorumları önemli.
Blazer kullanan pek yok, ondan ustalara da danışın.
96 sonrası vortec olanlar tutuluyor.
Tesekkurler hocam, cok cok inceledim, evet 96 ve sonrasi diyen de var tam tersini iddaa eden de.. kafam cok karisti malum..
 

Tabi ki şoföre ve başka pek çok değişkene bağlı. ben lpg de 65 kuruş yakıyorum. 4.3 lt sahibiyim, arabadan ziyade daha çok konforlu bir ata binmek gibi. O şahlanmayı bilen bilir. Elektrik tesisatı çok komplekstir, alırken de dikkat edilecek en önemli husus budur zira diğer herşeyi (yedek parça vs) tedarik edebilirsiniz. Hala iyi ustalar var, çoğu mekanik ustasının nazarında bu araçlar kolay tamir edilebilen araç kategorisinde. Yedek parçası pahalı diyenler çoktur, rockauto.com dan haberleri yoktur. Parçacılardan tiksinti gelir çünkü parçacıya gidip ayna sorarsan 500 lira ister ama internetten sipariş vermeyi becerebiliyorsan 8 dolar verip 3 gün sonra aracına kendin monte edersin (2017 usd kuru). vergisini bi alt basamaktan ödüyorum o da zamlandı 944 tl oldu. Evet vergisi pahalı ama ne yapak aslan gibi besliyoruz işte. Özetle, dayanıklı araçtır, trenle falan çarpışmazsanız her türlü içinden sağ çıkarsınız, yatmayı sevmez, biraz internet kullanabilen için parçası boldur, ustanın da iyisini bulup çayını içtin mi gerisi tevatür. Sadece ve sadece eğer elektrik tesisatında arıza varsa uzak durun. Elektrikçi götürdüğünüzde hallederiz abi derse elektrikçiden de uzak durun. Eyyorlamam bu kadar.
Selamünaleyküm bana ulaşa bilirmisin 05412936901
 



Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım

ustadan ustaya degısır.parca alımınıda ustaya bırakırsan affetmez. :smiley: 3 lıralık seye 20 lıra der.oha dıyıncede abı ama bu amerıkan der.ama parcaları yurtdısından kendın getırıp ustaya sadece normal araclardakı kadar ıscılık parası verırsen uzulmezsın.yurtdısında parcaları cok ucuzdur.5-6 gunde gelır.yag fıltresı 3,5 dolar hava fıltresı 12 dolar bujı 4 dolar on fren balatası 40 dolar gıbı ucretlerı vardır.bunlar orjınal acdelco markadır.dıger markalarda fıyatlar yarı yarıya dusmektedır.yanı 1.5 dolara yag fıltresı 5 dolara hava fıltresı 2 dolara bujı bıle vardır.tabı ılave olarak kargo ucretı 25-40 dolar cıvarında.3-5 parca soyleyıp kargı fıyatı paylastırılsa bıle oldukca hesaplıdır.yerlı oto parca fıyatına gelıyor nerdeyse.

yurtdısından nası getırebılırım sıkıntılı ışmış gıbı dusunme o konuda yardımcı olurum.bır defa soyledıkten sonra gerısı kolay zaten.bulamayacagın hıc bır parca yoktur.yeterkı bır sıparısın 100 doları gecmesın.

benım benzın pompam arızalanmıstı burada o kadar aradım ve en uygun 800 tl fıyat verdıler.yurtdısından kargo dahıl 200 tl ye getırttım.opelın bıle 350 tl. :smiley:
Selamünaleyküm 05412936901 bana ulaşırmisin lutfen
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst