Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,778

ankirali

Kamp II
Mesajlar
354
Tepkime Puanı
15
Yer
Ankara
Daha önceden planlayıp yapmak istediğim Kapadokya Gezisini okulların kapanmasıyla birlikte 3 gece 3 gün olarak gerçekleştirdik. Yol hazırlıklarımızın tamamlanmasıyla 29 Haziran Cuma günü saat 17.00 de hareket ettik.

DSC06206


DSC06205


DSC06242
 

Etiketler
Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Yolda arabamız Akpınar’da arıza yaptı. Saat 20,30 dan 23,30 a kadar Kırşehir’de arabanın tamiri sürdü. Benzin deposu indi ve pompa değişti. Geri dönüp TŞOF Kırşehir tesislerine geldik ve ancak saat 24.00 te karavanı hazırlayarak yatabildik. Tabi karavana 5 kişi sığamayacağımız için ben araçta uyku tulumu ile yattım. Daha önceden yaptırdığım sünger yataklar çok rahattı.

DSC06297


DSC06295


DSC06306
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Rahat bir uykudan sonra sabah 07.00 de uyandım. Çocukların kalkması ile hanım çayın suyunu ocağa koydu ve kahvaltı sofrasını karavanın büyük masasına hazırladı. İlk kez karavanımızın içinde, masada yemek keyfini yaşadık. Karavanın ön camını da açarak tesislerde mola veren araçlar ve yol görüntüsünde saat 09.00 gibi kahvaltımızı yaptık.

Kırşehir’e geldiğimizde ana yol kenarında karavan için güvenli olacak yer bakarken Bölge Trafik önünde (memur beyden izin de alarak) karavanı araçtan ayırıp şehir merkezine gittik. Aracı biraz iç kesime park ederek Cacabey Camii, Ahi Evran Cami ve merkezi gezerek aracı alıp karavanın yanına geldik.

DSC06425


DSC06305


DSC06304


300620124278


DSC06311
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Karavanı bağlayıp yola devam ederek Hacıbektaş’a geldik. Şehir merkezinde yer alan Hacı Bektaş Müzesi'nin duvar kenarında uzun bir gölgelik yer bulunca (öğle sıcağı da başa vurunca) tabiri caizse karpuz kabuğu görmüş eşek misali sevinçle araba ve karavanı park ettik. Müzeye giderken çevrede yer alan hediyelik eşya dükkânlarından çocuklar elma şeklinde taştan süs eşyası aldılar. Hacı Bektaş Müzesi'ne girmek için büyük kızım ve ben 15'er lira ödeyerek geçici müze kart aldık. Diğer kızlar 18 yaşından küçük olduğundan ücretsiz giriş kartı aldılar. Hanım müzekartını evde unuttuğundan ona da giriş ücreti ödedik. Müze çok kalabalıktı. Fakat gayet temiz ve bakımlıydı. Girişte ayaklarımıza galoş taktık. Çıktıktan sonra şehrin yukarı taraflarında 1-2 kilometre giderek Çilehane'ye geldik.

DSC06312


DSC06317


DSC06325


DSC06365


DSC06366
 




Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Çilehane'den çıkınca Nevşehir’e doğru devam ettik. Gülşehri'ni geçip Nevşehir’de de durmayarak yola devamla saat 15.00 gibi Kaya Kamping’e giriş yaptık.
Saat 17.00 gibi yemek yedik. Dışarısı rüzgarlı olduğundan hepimiz karavanın içinde akşamı ettik. Çanak anteni ayarlayıp TV yi açtıktan sonra kızlar TV seyretti. Kampingde wireless olmasına rağmen uç kısımda olmamızdan dolayı çekmedi. Ben de 3G den bağlandım.
Rüzgar bir türlü kesilmedi. Dış sıcaklık akşam 16-17 derece civarında idi ve rüzgar üşütüyordu. İyiki karavan var dedik. Çadırcılar ne yaptı bilmiyorum. Ortalıkta görünmüyorlardı. Herhalde uyku tulumlarına girip erkenden yattılar.

DSC06379


DSC06386


DSC06427


DSC06700


DSC06428
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Sabah uyandığımızda rüzgar devam ediyordu. Karavanla lavaboların arası 20-30 metre olduğundan gidip gelirken bile üşünüyordu. Karavanın içinde nefis bir kahvaltı yaptık. Ortalığı topladıktan sonra ağırlıklarımızı karavanda bırakarak arabaya sadece yiyeceklerimizi aldık ve saat 10.00 gibi kamptan çıktık. Gezi güzergahımı akşamdan hazırlamıştım. Kamptan çıkınca Ürgüp üzerinden Mustafapaşa ve Ürgüp gezilecek. Oradan Avanos’a gelinecek. Avanos’tan Zelve, Çavuşin ve Göreme’den Tekrar kampinge giriş yapılacak.
Planımıza uygun güzergah izledik ve saat 17.00 de kampinge girdik.
Mustafapaşa’da daha çok tarihi rum evleri ve bir kaya kiliseyi gezdik. Asmalı Konak diye bize tarihi bir evi gösterdiler. Oysa gerçeğinin Ürgüp’te olduğunu öğrendik. Ürgüp turistik ve düzgün bir yerleşimi olan modern bir ilçe. Temenni tepesini son anda çıkarken fark ettik ve aracı park edip tepeden Ürgüp manzarasını seyrettik. Asmalı Konak iç içe kayalara oyulmuş odaları ve balkonları ile güzel bir mekân. Zengin beylerin konağı havası var. Ziyaretçi akınına uğradığından fotograf çekmekte biraz zorlandık. Giriş ücretli. Ürgüp’ten Avanos’a dar ve virajlı bir yoldan gidiliyor.

Avanos’a girmeden daha önceden resimlerini gördüğüm Sarıhan’a geliyoruz. Adı gibi sarı kesme taşlardan yapılmış Sarıhan, orijinalliğinden bir şey kaybetmemiş. Girdiğimde kendimi 13. yüzyılda hayal ettim. Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Avanos’a geldiğimizde Kızılırmak üstündeki dar bir köprüden iki araç yanyan zar-zor geçtik. Aracı park edip asma köprüden sallana sallana karşıya geçip dondurma yedik. Yeraltı çarşılarını gezdik. Çömlek yapımını izledik. Yıllar önce iki kızımın oyuncak eşek üzerinde çekilen resmindeki eşekler yerliyerinde duruyordu. Bu kez yanında durarak poz verdi kızlar (eh artık büyüdüler binerlerse eşek taşımaz).
Çavuşin köyünü geçip Göreme içine geldik. Aracı park edip yaya olarak gezmeye başladık. Daha önce bize söylenen “mutlaka yemelisiniz” tavsiyeleri üzerine testi kebabı yemeye karar verdik. Birkaç yere sorduktan sonra “Çömlek Restorant”ın üst katında, tamda kavşağa bakarak masamıza oturduk.
Yanımıza aldığımız onca yiyeceği de tekrar karavanın buzdolabına geri koyduk. İşin garibi aynı yiyecekler ertesi gün de yenilmediğinden Ankara’ya geri getirildi. Ankara’da aynı yemekleri akşam ve ertesi gün yedik. Kapadokya görmüş hacı yemekler diye espri bile yaptık.

DSC06439


DSC06463


DSC06523


DSC06543


DSC06564
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Son gün sabah 08.00 gibi uyandık. Kahvaltı esnasında önce büyük kızım ardından da hanım (karavanın darlığı ile ters orantılı nüfusun çokluğu nedeni ile) çay bardaklarını masanın üzerine döktüler. Allah’tan kimse yanmadı ve malzemeler zarar görmedi. Demek ki napacakmışız, karavanda hareketlerimize çok dikkat edecekmişiz. Kahvaltıdan sonra artık kullanmayacağımız yataklar TV Çanak anten gibi eşyaların bir kısmını toplayarak yerlerine koyduktan sonra tekrar araba ile hazırlanırken yanımızdaki Hollandalı çiftin çadırı söküp, sırt çantalarını hazırladığını gördüm. Bizim Göreme'ye gideceğimizi isterlerse oraya bırakabileceğimi söyledim. Onlarda bizi ortalığı toplarken görünce kamptan ayrılacağımızı zannederek rahatsızlık vermek istemediler ama karavanı topladığımı, daha sonra kamptan çıkış yapacağımı söyleyince teklifime çok sevindiler. Hanımın yanına küçük kızı, bagajada sırt çantaları ile birlikte büyük kızı oturtunca hepimiz sığdık. Karl ve Heri (veya çeri) yi Göreme otogarına vedalaşarak bıraktık. Tabi fotograf çekmek nedense aklımıza gelmedi. Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezdik. Oradan Uçhisar Kalesi'ne çıktık. Uçhisar Belediyesi'ne kişi başı 3 TL den 15 TL bağış yaptıktan sonra kalenin tepesine çıktık. Gerçekten de panaromik olarak Kapadokya bölgesi en iyi buradan görülüyor. Avanos, Göreme, Nevşehir açık olarak Ürgüp ise kısmen net olarak görülüyor. Buradan Ortahisar’a geçtik ama kale yıkılma tehlikesinden dolayı kapalıydı. Sonra kampinge gelerek karavanı ve arabayı yükleyip, kampingin ücretini ödedim.
Saat 13.30 gibi kamptan ayrıldık. Nevşehir çıkışında benzinlikte karavanı ayırarak Nevşehir içinde bir tur atıp dondurma yedik. Otogazı bu benzinlikten aldıktan sonra, karavanı bağlayıp saat 15.00 gibi dönüş yolculuğuna başladık.

DSC06599


DSC06637


DSC06669


DSC06674


DSC06675
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Nevşehir Aksaray arası yol düzgün ve tenha idi. Yolda Tepesidelik Hanın yanından geçtik ama girmedik. Daha ileride sola Ağzıkara Han tabelasını gördük ama yine girmedik. Köyün etrafından geçen yoldan hanı uzaktan gördük. Aksaray'a yaklaştıkça Hasandağı tepesindeki bulutlarla muhteşem görünüyordu. Iğdır’dan Ağrı Dağı'nın görüntüsünü hatırlatıyor.
Aksaray’a 15 km kala Ihlara yol ayrımı var. Zaman yokluğundan burayı da es geçiyoruz. Kaymaklı ve Derinkuyu'yu da göremedik. Demekki bir gün daha olmalıymış gezi için. Aksaray çıkışında Ağaçlı Tesisleri'nde mola veriyoruz. Şereflikoçhisar'da çalıştığım zamanlar aklıma geliyor. Aksaray’a geldiğimizde burada mutlaka durur bir şeyler yerdik. Yemek salonu, masalar yerli yerinde duruyor. Hey gidi günler zaman ne çabuk geçiyor. En az 12 yıl geçmiş aradan. Aksaray Ankara arası yolun çok kalabalık olacağını zannediyordum (eskiden öyleydi) ama yanılmışım. Yol yıllar öncesine göre gayet bakımlı ve çift şerit olmuş. Ankara’ya kadar karşıdan (kuzeyden) rüzgar alıyoruz. Bu nedenle araç karavanı çekerken bayağı güç harcıyor.
Şereflikoçhisar'ı geçince Tuz Gölü kıyısında “Tuz Gölü” levhalarını görünce benzinlikte durduk. Yolun karşı kıyısına geçerek Tuz Gölü'nün içine kadar girdik. Belli bir mesafede yalın ayak gölün üzerindeki tuzlara basarak gezindik. burada gölün kıyısında restoran, hediyelik eşya dükkanları ve tuvaletler yapılmış.Tuvaletlerin önünde "ayak yıkama" yazısı da koymuşlar.
Buradan sonra TŞOF tesislerinde durduk. İhtiyaçlarımızı giderdik. Hanım ve çocuklara burada yemek yeme teklifinde bulundum ama onlar bir an önce eve gitmek istediklerinden 15 dakika sonra yola devam ettik.
Akşam saat 20,30 gibi Gölbaşı, Dikmen, ODTÜ yolundan giderek saat 21,00 de Batıkent'teki evimize geldik. Karavanı araçtan ayırmadan bıraktım. Buzluk ve valizler dışındaki eşyaları arabada bırakarak eve çıktık (Karavanın en sevdiğim avantajlarından biri de bu. Her yolculuk sonunda olduğu gibi “insanın evi gibisi yok” lafını bir kez daha söyledim. Her ne kadar evimiz 3+1 (seyyar odamız yani karavan) olsa da sabit olanları için bu lafı söylüyorum.

DSC06715


DSC06710
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Toplam olarak 847 kilometre yol yaptık. Aracımız 108 litre otogaz yaktı. Bunun yaklaşık 70 kilometresi karavansız gidildi. Bazı yerlerde klimayı açtık. Yokuşlarda klimayı kapattık. Araba ve karavan ile hızım 80 km/saat civarındaydı. Yollar genelde çift şerit olmasına rağmen Kırşehir civarlarında ve Şereflikoçhisar civarlarında yol bakımı nedeni ile gidiş-geliş tek şeritten veriliyordu.
Bizim çok keyif aldığımız bir gezi oldu. Mevsim itibariyle de bunaltıcı sıcaklar yoktu hatta rüzgardan dolayı serin olduğunu bile söyleyebilirim.
 



Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Güzel bir gezi olmuş Aynı güzergahı 2 kişi olarak 2007'de 4-5 günde yapmıştık.
Dolmuşlar ile. ;D

15-20 kez dolmuşa bindiğimizi hatırlıyorum.
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Karavanlı gezi güzergahımız (Gidiş-dönüş yolu) ve araba ile yaptığımız kapadokya bölge güzergahı

Rota


Arabal rota
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Sayın Ankirali,
Karavanla ilk gezinin heyecanı, keyfide bir başka oluyor değilmi?
Karavanlı gezi paylaşımlarınızın artması dileği ile, bol ve sağlıklı yolculuklar.
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Nail bey güzel bir rota olmuş, arkadaşımız Tanju aynı bölgede haziranın 2. haftası sıcaktan bunalıp güneye inmişti. Sizin şansınız
serin bir havada gezebilmek sanırım.

Kaya kamping ile ilgili bilgileri Kamp Alanları başlığında güncellerseniz memnun oluruz. Selamlar.
 

Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Arif Bey çok haklısınız. Karavanla yapılan ilklerin hatırası başka oluyor. Levent Bey geziyi planlarken bölgenin 25-28 derecelerde olacağını bilerek çıktım yola. Yoksa İç Anadolunun kavurucu sıcağını bilirim. Kaya kampingle ilgili bilgileri ayrıca yayınlayacağım. Size de Ercova yaylasında bol keyifli geziler dilerim.
 



Ynt: Çekme Karavanla Kapadokya Gezimiz (Temmuz 2012)

Nail bey,
Güzel bir gezi gerçekleştirmişsiniz. Zevkle okudum.
Yeni yeni geziler dileğimle..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst