Can Sıkıcı Youtuber'lar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nosibis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,995

nosibis

Ana Kamp
Mesajlar
46
Tepkime Puanı
54
Yer
Far Far Away
Tamam beğenilmek güzel bir şey.

İzleyici-abone sayısını arttırmak da güzel bir şey.

Ama bu hayatı yeni yaşamaya başlayan bir çok karavancı youtuber'ın, izlediğim bir çok videosunda, sürekli aynı şeylerin tekrar edilmesi, gereksiz konuşma ve hareketler, sadece bir video içerisinde onlarca kez bu hayatın izleyicilere tavsiye edilmesi sizi bilmiyorum ama beni oldukça sıkmaya başladı.

Karavan, üretimi, araç seçimi, yalıtımı, elektrik-ısıtma-soğutma sistemleri, yatak konumlandırma, güneş panelleri, akü, invertör, malzeme seçimi ile ilgili bir çok video var. Bilinçli-bilinçsiz, uzman-acemi bir çok kişi, yıllardır bu konuda bir sürü video paylaşmış.

Evet ülkemizde sergilenmesi gereken çok güzel yerler var. Keşfedilmemiş yerler dahi var.

Ama keşfedilmiş bir yeri onlarca kez paylaşmak, bilinen bir şeyi onlarca kez tekrar etmek, aynı filmi defalarca izlemeye benziyor.

Harcadığım vakte acıyorum.

Kırkbeş dakikalık bir video yapmış, 15 dakikası karavana girmeden geçiyor.

50 dakikalık bir video yapmış, 15 dakikası karavanın etrafında dönerek geçiyor.

Bir elinde telefon, bir saatlik videoda sadece yaptığı yalıtımı oldukça sıkıcı bir şekilde anlatıyor. İkide bir telefonu bir köşeye bırakarak çekmeye çalışıyor.

Karavan çamura batmış yarım saatte çıkardılar.

Tamam belki kimse profesyonel değil, kimse kameraman değil ama en azından birkaç video izleyin, kendinizi bir deneyin, alıştırma yapın,. Eğitim alın.

Farklı bir şeyler deneyin. Yapılmamış bir şey yapın.

Yapacağınız, paylaşacağınız şey daha önce yapılmış mı bir izleyin, araştırın, ondan sonra paylaşın.

Daha önce paylaşılan, özellikle yabancı kanallarda bu tür videoları izleyin ondan sonra paylaşın.

Biz de merakla izleyelim. Ki beni bilgilendiren, merakla izlediğim ve takip ettiğim bir kaç paylaşım ve kanal var.

Bir de bu hayatın “ay sizde bunu yaşayın, bunları sizin de görmeniz lazım, bu gün batışını, bu yağmurun, bu kuşların sesini kesinlikle duymanız lazım” şeklinde tavsiye edilmesi de ayrı bir konu. Siz sadece gösterin, bırakın insanlar kendileri keşfetsinler, yaşasınlar, hissetsinler, kararlarını kendileri versinler. Emin olun bir süre sonra orada gün batımını izlemeye kuyruktan yer bulamayız ve orada kuş dahi kalmaz.

Sırf beğen tuşuna basılsın, zile tıklansın diye bu tür paylaşımlar yapmayın.

Sonra üzülüyorsunuz.
 

Etiketler
Ben bir yere gittiğimde anı manasında bir video çekip kanalıma koyarım. Biz insanları memnun etmek için videolar hazırlayanlardan değiliz. Ayrıca ben hiçbir zaman paylaşımlarımdan bir gelir elde etmedim. Şimdi yeni trend youtube'da paylaşım yaparak bedava gezmek.
Gerçekten olumlu içerik üretenler olsa da sırf izlenmek için saçmalayanlar da çok. Orası da bir Dünya işte...
Deneyimi gerçekten az insanların karavan yaşamını salık vermesi ise ilginç olabiliyor...
 

.
Andy Warhol’un 68 li yıllarda “Gelecekte her kişi 15 dakika için meşhur olacak” dediği zamanlarda yaşıyoruz. Artık bedenimiz ve ruhumuzun bir uzantısı olan küçücük bir alet ile bütün evrene ulaşabilme olasılığı, var oluşumuzun altını çizme dürtümüzü çığrından çıkardı.

Evvelden başarı reklamını kendi yapardı.
Şimdi reklam başarıdan önce geliyor...

Böylelikle ortalığı sıklıkla kof, tuhaf, densiz, anlamsız, alakasız, tehlikeli, bencil, yersiz, saygısız, cahil ve sıkıcı malzemenin doldurması sürpriz olmamalı..
Hiçbir sıfatı saldırı amacıyla kullanmadım, maalesef eşyanın ruhu bu.

Asıl sorun ise buna alışabilmek olmalı ?..
 
Son düzenleme:





İnsanın kendini ifşa etmesi en temel dürtülerden biri. Youtube bu ortamda biçilmiş bir kaftan gibi. Hele ki Google Adsense'den de para geliyorsa, ondan sonra yok zile bas yok alarm kur. Yok beni bi tokmakla. Instagram daha beter aslında.

İşini güzel yapanlarda mevcut sözüm onlara değil tabii. Adamın bilgisi varsa bile sırf buraya bağlantısını verip "backlink" uğruna lafı yiyip gidiyor.
 

Birilerinin hayatımın tanığı olmasını önemsiyorum. Paylaşımlarım sadece bu ihtiyacı gidermeye yönelik.
Tek amaç sosyalleşmek. Bunun sağlıklı bir sosyalleşme olmadığını biliyorum Ama elimden gelenin en iyisi bu. Gittiğim bir yeri kaç kişi paylaşmış önemsemem, karavanımda çektiğim işte burdayım videosunu çeker kanalıma koyarım. İzlenip izlenmemesini asla önemsemiyorum. Bana yakın olan veya beni takip edenler bu videoları genelde izlerler. İzlemeyen de çok bir şey kaçırmıyor. Sonuçta sadece bana ait bir etkinlik paylaşımı. Videoya kocaman yazılarla Karavanda kıçımızı nasıl sildik? Yazmıyorum mesela. Benim yaptığım aslında youtuberlik değil. Bir nevi paylaşım. Kendimi youtuber olarak görmüyorum ben. Youtuberlik ayrı bir şey...
Kanalıma abone olursanız sevinirim. Hiçbir reklam geliri kabul etmiyorum. Ben Anonim karavancıyım.
 
Son düzenleme:

Samimi ve bende buradayım eş dost izlesin tarzındaki videolar zaten kurgusuz ve yalın.

Bu videolardaki paylaşımlar sıcak, gerçek ve ticari kaygılar içermiyor gayet belli.

Yücel beyin mesajındaki;
- ” İzlenip izlenmemesini asla önemsemiyorum. Bana yakın olan veya beni takip edenler bu videoları genelde izlerler. İzlemeyen de çok bir şey kaçırmıyor. Sonuçta sadece bana ait bir etkinlik paylaşımı.” ifadesi ne kadar samimi ve içten.

Bir yandan da dilenen bir aile var youtuber, otobüs karavan imal etmeye çalısıyorlar her gittikleri yerde esnafa /izleyiciye yalvarmaktan dilleri damakları kuruyor, mottoları ise bu bizim ilk evimiz olacak lütfen bize yardım edin sponsor olun.
Ailede kimsenin gerçek bir işi yok tek geçim kaynakları ise yalvar yakar buldukları sponsorları kemirmek ve youtube‘dan beğenilme karşılığı gelir elde etmek.

Argoda bu tarz insanlara “SİNYALCİ“ deniyor, yani dilenci...
 

Evet,
Bir tanesi de minübüsle geziyordu. Şimdi dilenerek Dünya turuna çıkmış. Hedefini yüksek tutmuş.
Ben iyi kötü yıllardır hem çalışıp kazanan hem de kamp yapıp harcayan biri olarak dilenerek gezenlere destek vermeyi düşünmem. Bunu onurlu ve doğru bulmuyorum. Yolda kalana yardım etmek tamam, ama dilenerek yolda olmaya karşıyım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,429
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst