Çakı ve Bıçak Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epineprin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 284
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 230,503
Ynt: Çakı ve Bıçak Seçimi

Ben çakı olarak Kabar Dozier d2 kullanıyorum. Şehir hayatı için günlük kullanımda çok çok iyi. Eğer arazide de kullanayım derseniz Kabar 4070 modelini alabilirsiniz. Benim çakı biraz güçlü olsun derseniz
zero tolerans 300 bw
kershaw blur s30v
banchmade 300-1
buck tops csar t
buck tops csar t responder gibi daha güçlü çakılara göz atın. Ama unutmamalı ki doğa sporları için tek parça full tang kuyruklu bıçaklar olmazsa olmaz. Ben çakıyı doğada yemek yaparken, balık tutarken vs. kullanıyorum. Çakılar zorlamaya gelmez.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Etiketler
Ynt: Çakı Ve Bıçak Seçimi

Sayın Ahmet Selim Bey,

Çakıyı üzerinizde ne şekilde taşıyorsunuz ayrıca çakı yanında fener akmak veya başka tür ekipman taşıyor musunuz günülk hayatta / Resimleri bekliyoruz

saygılar
 

Ynt: Çakı ve Bıçak Seçimi

Şehir hayatında çakıyı arka cepte taşıyorum. Çay kaşığı bulamazsam çakı ile çay karıştırırım, Paket açmak için kullanırım, yemek ve meyve yerken kullanırım (kör yemek bıçaklarından nefret ederim), acil durumlarda kullanırım (geçenlerde köyde minibüsün birisi tavuğu ezdi, arabandan indim baktım tavuk kesin ölecek. mundar olmasın diye tavuğu kesip sahibine teslim ettim), bazen alet yapımı için kullanırım vs.

Şehir hayatında eğer telefonunuzda el feneri yoksa anahtarlığa takılan GP marka mini fener tavsiye ederim.

Çakmak herkeste olduğu için eğer sigara içmiyorsanız şehirde çakmak taşımaya gerek yok bence.

Birde paracord ipi taşırım. paracord ipi şehirde illaki birgün lazım olur. Uzayda bile lazım olan ender şeylerden birisi de paracorddur.

Bunların yanında taktikal kalem de taşımak isterim ama iyisinden bulamadım henüz.

başka birşey daha taşıyorum ama onu söylemem. nasıl ki bazı insanlar için çakı veya paracord taşımak normal birşey değilse taşıdığım o malzemeyi de bazı insanlar normal görmeyebilirler.

Kabar dozier d2 incelemesi için bakınız:

http://youtu.be/Di9bKv1hfgA





GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ynt: Çakı ve Bıçak Seçimi

Edc olarak bıçak yanında kışın olmazsa olmazım zippo cep sobası ;)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ynt: Çakı Ve Bıçak Seçimi

Merhabalar yeni aldığım ve kullanmadığım oyuncaklarımı satıyorum
Gerber Lmf 2 (350tl)
Cold Steel Ak-47 çakı (250tl)
Bıçak ve çakı çok temizdir sadece bir günlük yürüyüşte kullanılmıştır, satış elden yapılmaktadır ilgilenen mail atabilir, saygılar...
Simsek96tr@gmail.com
 



Soytürk ustanın TV haberinin videosuyla biraz ağzınızı sulandırayım. Soytürk'ün yaptığı ağır hizmet bıçaklarını belki zaten biliyorsunuzdur. Haberin başlığı "Zincir bozan bıçak"
 


Sizlere kullandığım bıçağı tavsiye ederim, Morakniv Garberg (tercihe göre Karbon veya paslanmaz çelik) Ben paslanmaz çeliğini kullanıyorum ve 12c27 olarak kodlanan jilet yapımında kullanılan (iyi ağız tutan) ince zerrecikli bir çelik kullanılıyor. Boyut olarak acaba soru işaretini bıraksa bile kullanım sonrası bana oha dedirtti. Toplamda 15 günümü birlikte geçirdiğim bıçakta en ufak bir körelme gözlemlenmedi. İlk başta verdiğim paraya kıyamadığım için ağır şartlara maruz bırakamamış olsam da, anına güveni sağladı ve sert 3-5 farklı işkence uyguladım =) Ancak hiç zorlanmadan üstesinden gelebildi. Paslanmaya direnci yüksek. Üstelik yanlış yazmıyorum 3,2 mm Namlu et kalınlığı bulunmaktadır. Polyamide ve TPE olan kabza oldukça iyi tutuş sağlıyor. Ben sadece Multi mount adı altında sadece kemer kılıfı olmayıp çanta veya yeleğe sabitlenen kılıf seçeneğini seçtim. Ancak birazcık kötü materyal kullanıldığını hissettirdi Kemer kılıfında. Tavsiye ederim
 

Arkadaşlar doğada büyük bir bıçak ve balta taşımak yerine PARANG denilen bıçaklar ( veya satır ) nasıl olur ?
 

Bu bıçak işi bir hastalık taşımaktan zevk alma olayı var. Şehirde taşımak sıkıntı ormanda kampda taşıyoruz. İçgüdüsel bir şey galiba yıllarca bıçak kılıç taşımışız genlerimize işlemiş :-D Gülmeseler samuray kılıcıyla kampa gidecek adamlar var. Ben kampa ekmek bıçağıyla gidiyorum acayip iş görüyor namussuz :tearsofjoy: Yakında Videosunu editleyeyim atacağım buraya da aklıma gelmişken..
 



Ben Orman İşletme Şefliğinde çalışıyorum gerçi küçüklüğümden beri sürekli bir çakı taşırim yanımda son 10 yıldır biraz işi abarttim kemerinde sürekli yasal sınırlar dahilinde bir bıçak sürekli kargo pantolon giyerim onun yan küçük cebinde bir İsviçre çakısı ve el çantamda manda boynuzu saplı İsmet Yetiskul üretimi 3yildiz bir çakı son olarak yine el çantamın en arka gözünde bir Taşkent çakısı var. Sürekli her yere böyle gidiyorum

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Bıçağım yok diye kampa gitmemezlik yapma pratik bıçak bileme yöntemini öğren işini gör. Ameliyata değil kampa gidiyoruz neşter keskinliği değil sadece iş gören bıçak lazım.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,434
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst