Bürstner Premio Life 430 Ts Mi Yoksa Weinsberg 390 Qd Mi? Yardım Lütfen

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozen_12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,030
Selamlar
Yukarıdaki listelerde de belirttiğim gibi Agus rakam olarak daha cazip. Ön cam ve 50x70 heki den dolayı ( benim için bunların önemi yok çünkü olsa da olur olmasa da olur)
Yalnız bu gelen 390 QD de banyoda yan cam yok. Yani tanıtımdaki gibi değil, bu da bir eksi Agus için. Zaten Bürstnerde hiç cam pencere yok
Daha öncede belirttiğim gibi en önemli faktör kullanım rahatlığı
Bu da demekki iki karavanı da şöyle oturup elimizle dokunmadan karar veremiyeceğimiz? Tabii ki en büyük etken karavanı daha çok kullanacak olan eşim!
Onunla birlikte incelememiz lazım.
Bu nedenle yarın Allah izin verirse ikisini de incelemek için İstanbula gidiyoruz. Dönüşümden sonra yorumlarımı ve kararımızı size buradan yazarım
Banyo yan camı malesef ülkemize gelen ürünlerde yok ve opsiyon olarakta eklenemiyormuş. teyit aldım.

Solar enerjide 100mperlik agm akü, tek 190watt monokristal panel var ve mppt cihazı varmış.

Biz siparişi verdiğimizde malesef layout üzerinden karar vererek alım yaptık ama geçen hafta canlı olarak karavanı görme şansımız oldu kocaeliden gittik. Özellikle eşim mutfak ve yatak üstleri depolama alanları konusunda görmesi iyi oldu bazı soru işaretlerimiz artık yok.
 

Etiketler

Şimdi aklıma geldi, ufak bir detay belki ama Bürstner 430 TS'de kapı sağa doğru açıldığı için mutfak camını biraz kapatıyor gibi. Görmeye giden arkadaşlar bir kaç tane fotoğraf veya video paylaşırsa memnun olurum. Ayrıca her iki modelde de duş teknesinin boyutları ve duş alma rahatlığı ile ilgili yorumlarınız da önemli.

Ben Aviva 442 PH hemen teslim buldum, onu aldım. Bu Cuma veya önümüzdeki hafta teslim alacağım. O yüzden bu iki karavanı görmeye gitmemin anlamı yok. İlerde Beylikdüzü'ne yolum düşerse veya bir fuarda incelerim.
 

Merhaba ben Erman aranıza yeni katıldım 38 yaşındayım gemi kaptaniyim karavan hayatına girmeyi düşünüyorum, eşimle çadır kampı yapmakta tecrubeliyiz fakat karavan olayı gördüğüm kadariyla bambaşka oyuzden ilk başta ceki demiri ve ehliyet islerini halledip bu yaz çekme karavan kiralayarak deneyimlemek istiyorum. Cadır kamplarimizdan farklı olarak karavanda esimle birlikte birde 1.5 yaşında 2 bebegimizde bizimle birlikte olacak. Kiralamadan sonra fikrimiz değişmez ise güzel bir karavan siparişi vermeyi istiyorum. Bu iki model kalitesinde ve fiyatlarında ranzali (bebeler icin) çekme karavan tavsiyeniz varmidir.
 




Tavsiyeler için teşekkürler. Ufkum genisledi 400 dk ve 490 tk ya bakmamıştım hiç

Sterckeman Starlett 470PE Fiyat pahali

Aviva 360 DK : Güzel fakat buzdolabı küçük ve buyultmek mumkun degil galiba

Aviva 400 DK : Çok begendim gercekten 142lt buzdolabi süper

Aviva 472 PK : Fiyat biraz pahalı

Premio Life 490TK : 5.90 lik gövdesi olmasına ragmen 400 DK ile aynı fiyatlarda, buzdolabı buyuk olsa guzel olurdu içini 400 Dk ya göre daha çok begendim, ama aracım 2.0 benzinli 4x4 olmasına ragmen 5.90 lik govde boyu manevra sıkıntısı yaratirmi diye biraz korkutuyor beni

CARAONE 400 LK 360 dk ile hangisi daha güzel karar veremedim açıkçası.

CARAONE 480 QDK Fiyat biraz pahalı

Sonuç olarak sadece videolardan resimlerden izlediğim kadarı ile iç goruntulerinde bürstner in ve caraone in kalitesi aviva ya göre daha kaliteli duruyor bilmiyorum yaniliyormuyum, egerki 90lt buzdolabının yetecegine karar veririsek caraone 400lk ve veya aviva 360 dk arasından bi seçim yaparım, yoksa biraz daha paraya kıyıp aviva 400dk iyi bir seçim gibi olacak gibi.
 

iç tasarım olarak Aviva biraz ucuz duruyor, haklısınız. Sebebi, 2017'den beri içinin ikea ile ortak tasarlanması olabilir :confused:

Türkiye'deki fiyatlar açısından bakıldığında, Aviva'nın fiyat/performans olarak pahalı kaldığı da aşikar.

Diğerlerine göre Aviva'nın avantaj olabilecek özellikleri banyosunun genişliği ve buzdolabı olabilir. Onun dışında gözle görülemeyen ancak yıllar geçtikçe ve kullandıkça anlaşılacak yalıtım, sızdırmazlık ve daha da önemlisi teknik servisinin kaza, sızdırma gibi sorunlarda becerisini de zamanla göreceğiz.

Bütün ithal karavanların 5-10 sene arası sızdırmazlık garantisi var. Ancak bu garantinin koşulları var mı? Bir sorun olduğunda Türkiye'deki teknik servis sorunu çözebilecek mi yoksa karavanın tır üstünde Avrupa'ya gitmesi mi gerekecek, giderse kasko bunu karşılar mı? Orası muamma.

Ayrıca bazı markaların burada resmi distribütörlüğü yok, bayi şeklinde yurtdışından getirilip satılıyor. Cep telefonlarından hatırlarsanız garantisinin geçerli olabilmesi için resmi distribütöründen satın almanız gerekiyor. Bu konu hepimiz tarafından atlanıyor. Satın aldığımız karavanın garantisi Türkiye'de geçerli değilse, örneğin bir sızdırmazlık sorunu olduğunda ücretsiz tamirat yapılmayacaktır.
 

Şimdi aklıma geldi, ufak bir detay belki ama Bürstner 430 TS'de kapı sağa doğru açıldığı için mutfak camını biraz kapatıyor gibi. Görmeye giden arkadaşlar bir kaç tane fotoğraf veya video paylaşırsa memnun olurum. Ayrıca her iki modelde de duş teknesinin boyutları ve duş alma rahatlığı ile ilgili yorumlarınız da önemli.

Ben Aviva 442 PH hemen teslim buldum, onu aldım. Bu Cuma veya önümüzdeki hafta teslim alacağım. O yüzden bu iki karavanı görmeye gitmemin anlamı yok. İlerde Beylikdüzü'ne yolum düşerse veya bir fuarda incelerim.
U caravan da Hem 430 ts 460 ts 490 tk yı
Agus karavanda 390 puh ve 390 QD inceledim detaylı olarak yazacağım beklemede kalın 😎
 

U caravan da Hem 430 ts 460 ts 490 tk yı
Agus karavanda 390 puh ve 390 QD inceledim detaylı olarak yazacağım beklemede kalın 😎
Arkadaşlar,
Bende düşündüm düşündüm. (Yok banyo dar buzdolabı küçük)
En azından Buzdolabı var ve çalışıyor. Banyo işinizi görecek kadar var. Diye düşünerek.

F/P ürünü olan Weinsberg 390 QD yi satın aldım ruhsat çıktı. Ürünü teslim almaya 25.02.2021 de gideceğim.
Giriş seviyesi çekme karavanımı. Türkiye gezilerinde maximum her seferinde çoğunlukla 1-2 gün maximum 7-10 gün kullanıcam.
Çok düşünmeyin alın bir tane.
Buz dolabıydı yerdi falan filan. Karavan konusunda sonu yok.
Ev gibi olan karavanlar 55000 € dan başlıyor 85000 € ya oradan dahada yükseklere çıkıyor.Markadan markaya değişiyor.
İsteklerinizi sınırlandırabildiğiniz ölçüde ucuza alıyorsunuz.
AGUS weinsberg ile dar olmasının dışında F/P olarak pazara girdi. Bizde değerlendirdik.
HAYIRLI OLSUN! HAYIRLISI OLSUN.
ALLAH Utandırmasın.
 





Merhaba,

Biz de boş kasa fiyatlarına aldanıp karavan hayaline kapıldık, istediğimiz donanım için gelinen maliyetler sonrasında yabancı karavana yöneldik.

Markalara çok aşina olmadığımız için, tecrübeli arkadaşların desteğine ihtiyacımız var. Modellerden biri Bürstner Premio Life 430 TS, diğeri ise Weinsberg 390 QD Agus Edition. Fiyatları da yaklaşık 151.000 TL ve 155.000 TL. Gönlümüzden geçen Bürstner Premio Life 430 TS ama Weinsberg'in 1.350kg dingili ve güneş enerjisi sisteminin dahil olması aklımı karıştırdı açıkçası.

Kullanan ya da markalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar görüş paylaşırsa çok memnun oluruz.

Bürstner Premio Life 430 Ts Mi Yoksa Weinsberg 390 Qd Mi? Yardım Lütfen​

diye konu açmıştınız bayağı bir yorum da oldu. Sizin düşünceniz nedir merak ediyoruz.
 

U Caravan dan Fatma hanım ve Egemen beye misafirperverliği için öncelikle teşekkür ederiz.
Bürüstner 430 TS nin tanıtımıı ;
Tanıtım videosu dışında bahsedilmeyen konular üzerinden yapacağım. Tanıtım videosundan karavanı rahatlıkla inceleyenbilirsiniz
Şimdi gelelim Bürstner 430 TS Modeline (Karşılaştırmayı sonra yapacağım)
Karavanın dış görünüşü küçük ve güzel duruyor. Video da anlatıldığı gibi yatak altı servis kapısı gayet geniş.Bir bisikleti bile rahatlıkla içeriye koyabilirsiniz .Yatak altı bazası geniş çünkü .Ön Çekici kısmında tüplük var. Tüplük kısmında 12 kilogram uzun tüp standart olarak veriliyor. Yedek olarak Alugas 27 Litre Valfli Dolumlu Gaz Tüpünü almanızı şiddetle tavsiye ederim.220V ara kablo paketin içinde var artı stepne tutucu yerinde monte Stepne alırsanız hemen takabilirsiniz. çeki oku kapağı gri renkte diğerleri aynı videoda anlatıldığı gibi Şimdi gelelim içine. Girişte 2 parçalı giriş kapısı ve sinekliği var. Hemen solda çok güzel bir oturma grubu var. Bu alanda normalde 4 kişi yatabilir. masa alanı çok geniş ve rahat. Dekoratif perdeler ayrı bir hava katıyor ama olmasa da olur gibi zararı yok. Tüm pencerelerde sineklik ve stor standart zaten. Evet can alıcı kısım Banyo. Karavanın beğenmediğim tek yönü banyosu desem abartmış olmam.(Diğerine göre) ama F/P olarak standart olabilir. Banyosu bize göre gerçekten kullanışlı değil. Lavaboyu ,WC yi rahat kullanabilirsin ama banyo yapmak istediğinde sıkıntı. Duş perdesi seni öyle bir sarıyor ki içinde sadece duruyorsun yani kolunu başını oynatmak mümkün görünmüyor (U karavan okur inşallah) Duş perde rayını ortadan çevirmişler o yüzden de olabilir. Konuşup soracağım. bana göre duş perdesi kullanarak duş almak oldukça zor. Daha mantıklısı ise duş perdesini kullanmadan duş almak yada ya da duş perdesini yanlara cırtcırtlamak .
Gardolabı güzel. Ama içinde güneş panelinin malzemeleri yoktu olduğunda nasıl olur bilmiyorum. Gelelim yatağa. Bana göre çift kişilik yatak güzel. Beğendim. Yumuşaklığı yatışı iyi. Ama eşim yatağını beğenmedi. Sebebi ise bazasının yüksek olması. Baza altı kullanmak için yüksek bırakılmış. Bu bazılarımıza göre güzel bazılarımıza göre güzel olmayabilir. Kullanacak olan kişinin beğenmesi daha güzel yani eşim için önemli diyorum
Ama dizaynı güzel alt kısımda tabure gibi basamağı var atlamak zorunda değilsin. Eşimin beğenmemesi yüksek olmasından dolayı tavana yakın olması bir baskı oluyor. Türkçe tabirle daral gelme olabilir diye?
Diğer eksi tarafı koridor. zaten 1 metre koridor. Ama 460 Ts yi gördükten sonra bu koridor dar geldi iki kişi olunca biri bekler diğeri geçer. Darlık sebebi 212 genişlikte F/P karavanda daha fazla ne bekleyebilirsin veya fiyat-performans karavanı. Bana göre normal.
Şimdi gelelim mutfak kısmına. Beğendiğin diğer özelliklerinden biri karavanın çekmeceleri. Gerçekten diğer karavana göre F/P olmasına rağmen bayağı üstün. Buzdolabı 3 sitem manuel .Hareket haline geçerken 12 volta almayı unutmamak lazım sanırım. Kapağı mobilyalara uygun renkli seçilmiş ve ayrı bir hava vermiş. Çekmeceleri frenli ve tok bir sesi var.
Forumdaki arkadaşlar soruyordu karavan kapısı açıldığında mutfak penceresine kapatıyor mu? diye. Evet doğru mutfak penceresini kapatıyor. yarısı ama yarısı açık .Şöyle yapabilirsiniz pencere camını hafif aranabilir koku gitmesi için ya da Karaman'ın kapısını arkaya sabit etmeyeceksiniz yarım açık duracak o şekilde kullanabilirsiniz Evet bu bir eksi karavanın kapısında diğer yönden açsalardı daha iyi olurmuş.
Üst dolaplar ışıklandırma videoda anlatıldığı gibi.
Bu fiyata opsiyonları ile beraber alınabilecek bir karavan.
 
Son düzenleme:

Agus karavandan Çağlar Beye Öncelikle teşekkür ederiz
Yeni gelen bir karavanın tanıtımı için bizimle ilgilendi. içlerine Şeffaf örtüler serildi.
Karavanın dış yapısı tanıtım videosundaki gibi. Sadece tek farkı var. Karavan kapısının sol tarafında banyo camı yok ama tanıtımlarda var. Sorduğumuzda bunun olmaması bize bir indirim kazandırıyor mu? Hayır dediler. Türkiye'ye giren paket böyleymiş. Agus Edition kısmında kullanılan malzemeler ise Türkiye'de montaj yapılıyor Güneş panelinden aküsüne moverından tentesine dış tuşundan şehir şebeke suyuna varıncaya kadar hepsi kendi atölyelerinde monte ediliyor
Karavanın dış kapısı Tek parça. 2 parçalı değil . Eksi mi artı mı size kalmış Hayvan sever dostlarımız için sıkıntı gibi .Kapıda pileli sineklik var.
Girişte sol tarafta banyo var. Evet banyosu güzel diğer karavana göre. Duş perdesinin rayları tavanda en dıştan dönmüş ondan olabilir. Diğer karavandan bir tık önde.
oturma grubu benim beğenimi kazanmadı. Nedeni daraşmalık geldi bana. Tek eksiği bu bence. Ama geniş bir oturma grubu sayılır iki kişi için bire bir. Ama 4 kişi olunca biraz sıkışabiliriz. Masa ölçüleri 84 cm x 74 cm .bir yetişkin rahat yatabilir. Yatak kısmı çok güzel visco yatak rahat yumuşak ve çok yüksek değil alt baza kullanılabilir. İçeriden de açılıyor. İçerisinde temiz su tankı ve hava dolaşım venti var.Eşim beğendi . tavan ile arasında mesafe olduğu için daraşmalık gelmedi ona.
Gelelim Mutfak kısmına.Buzdolabı 10 lt daha fazla ama görüntü olarak aynı. Beğenmediğim yanlarından biri çekmeceleri. Bana göre 150.000 tl bir karavan alıyorsunuz, bari biraz daha güzel olabilirdi. Yerli üreticilerin karavanlarındaki çekmeceler daha güzel diyeceğim kadar bana göre.(Çağlar bey okuyordur inşallah).Tezgah kısmında ocak cam kapaklı evyede yok . Önemli mi? Bana göre değil.(Fiyatında indirim istesek mi?) Tezgah ile yatak arasında seperatör ihtiyacı olabilir. Ama agus karavan koymuyor. Siz kendi imkanlarımızla bir seperatör koyabilirsiniz. Tüm pencerelerde sineklik ve stor standart. Tavan heki büyük. farkı varmı? Açıkçası ben algılayamadım. Belki karavan dış mekanda olsa fark eder mi? o size kalmış. Haziran 2021 teslimi için süre azalmış bu ay sonuna kadar süre var. Düşünenler acele etmesi lazım .
Agus edition modeli 17.000 € Truma mover,1200 torba tente, şehir şebeke suyu şart. bunlar olduğunda zaten 18650 € yu buluyor.U fak tefek extralarla başa baş bir karavan
 

Gelelim ikisi arasındaki farklar beğendiklerim beğenmediklerim

Bürstner 430 TS

Beğendiklerim

Oturma Alanı Çok güzel
Çekmece ve mutfak süper
Yatak biraz yüksek bana göre iyi

Beğenmediklerim.

Banyo iyi değil.
Karavan kapısı mutfak penceresinin üzerine kapanıyor.
teslim tarihi eylül 2021 den sonra

Weinsberg Caraone 390 QD

Beğendiklerim
Banyosu güzel.
Visco Yatağı güzel
50 x 70 Heki ve ön cam güzel
Buzdolabı güzel
Teslim tarihi Haziran 2021

Beğenmediklerim.


Oturma grubu küçük
Özellikle Mutfak çekmeceleri hiç beğenmedim.


BÜRSTNER 430 TS U EDITION İLE AYNI DONANIMA SAHİP OLMASI İÇİN
Şehir Suyu Bağlantısı 130 €
Truma Smart Mover M Manevra Sistemi 1075 €
Thule Omnistor 1200 Tente (300 X 250) 490 €
Al-Ko Kaplin Güvenlik Kilidi Safety Compact 70 €
Al-Ko Safety Ball 7 €
Şasi Oku Kapağı (Yerine Bisiklet aparatı al ) 150 €
THETFORD bluechem wc kimyasalı 10 €
Araç içi uzatma aynaları 18 €
220 V ara dönüştürücü Kablo 7 €
Fiamma destek pabuçları (gerek de yok yani) 175 €
EXTRALAR TOPLAMI 2157 €
AGUS EDITION 17000 €
TOPLAM 19157 €
 
Son düzenleme:




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst