Alternatif Besicilik '' Ne besleyelim ''

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,753

fosilbulent

defnder 110
Mesajlar
1,398
Tepkime Puanı
15
Yer
istanbul
Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve nufusa dayalı gelişim insanları alternatif besi kaynaklarına yönlendiriyor. günümüzde en önemli örnekleri büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliği bunlar sığır koyun keci vb. kumes hayvanları kanatlılar tavuklar horozlar vb. Yinede acaba gözden kacan sadece sütünden sadece etinden sadece yününden değil her özelliğini kullandığımız koyunlar keçiler gibi yetiştiriciliği kolay daha verimli başka hayvanlar varmıdır işte bir kaç örnek

deve kuşu : Türkiye’de ilk devekuşu çiftliği, özel sektör tarafından İsrail’den ithal edilen damızlık devekuşu ve yumurta ile 1995 yılında Antalya Manavgat’ta kurulmuştur. Daha sonra aynı yıl başka bir yatırımcı tarafından Avusturya’dan getirilen damızlık devekuşu ve yumurtalar ile Muğla Dalaman’da ikinci çiftlik kurulmaya çalışılmıştır. Bu kuruluş daha sonra damızlık devekuşlarının bir bölümünü Kırşehir Kaman’da özel sektöre satmış, kalan damızlık devekuşlarını ise 1997 yılı Temmuz ayında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesine devretmiştir.Bursa’ya getirilen bu devekuşları U.Ü. Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezinde Üniversite-Sanayii işbirliği çerçevesinde oluşturulan “Damızlık Devekuşu Çiftliği”nde yetiştiriciliğine başlanmış olup, devekuşu konusunda bir çok araştırma, yetiştiricilere yönelik toplantı, panel ve uygulamalı kurslar düzenlenmiş, devekuşu konusunda ulusal ve uluslararası bir çok yayın yapılmış ve ülke genelinde yoğun damızlık talebi karşılanmaya çalışılmıştır. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından düzenlenen Devekuşu Yetiştiriciliği Kurslarına katılan yetiştiricilere, ülkemizde devekuşu yetiştiriciliğinin sorunların çözümü ve ülkemiz için yeni olan bu hayvancılık dalının sağlıklı gelişimi için devekuşu yetiştiricilerinin örgütlenmelerinin gereği ve önemi dile getirilmiştir. Nitekim Haziran 2001 tarihinde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerinin öncülüğünde düzenlenen devekuşu yetiştiriciliği kursuna katılan yetiştiricilerimizin desteği ve öğretim üyelerinin öncülüğü sonucu Türkiye’nin devekuşu konusunda ilk ve tek yasal yetiştirici örgütü olan “DEVEKUŞU YETİŞTİRİCİLERİ DERNEĞİ” kurularak, resmi makamlardan gerekli onayı almıştır. (deve kuşu yetiştirme derneği)

Tavukçuluk : Tavukçuluk araştırma enstitüsü sayesinde kendi tavuğumuzu türk tavuğunu yetiştiriyoruz Atabey Atak ve Atak - s

Tavşan : Angora Tavşanı Ankara Tavşanın öncelikli verimi yünü (Angora)’dür. İkinci derecede et, üçüncü derecede kürk/deri, dördüncü derecedeki verimi gübre ve mezbaha artıklarıdır. Ankara Tavşanın öncelikli verimi yünü (Angora)’dür. İkinci derecede et, üçüncü derecede kürk/deri, dördüncü derecedeki verimi gübre ve mezbaha artıklarıdır.Ankara Tavşanı yününe “Angora” denmektedir.Ankara Tavşanı yününden iplik elde edilen tek tavşan varyantıdır. Ağırlıklı olarak tekstil sanayiinde kullanılır. Pazar durumu ve sanayicinin talepleri doğrultusunda yılda 4-5 kırkım yapılır. Lif uzunluğu, temizlik ve keçeleşme durumuna göre sınıflandırılır. Birinci sınıf yünler Kamgarn, ikinci kalite yünler strayhgarn, üçüncü kalite (kırpıntı) yünler de pamuk işleme tesislerinde iplik olarak işlenebilmektedir. Angora saf olarak işlenebildiği gibi, ağırlıklı olarak %10-40 oranında diğer elyaflarla (kuzu yünü, ipek, sentetik, vs.) karıştırılarak kullanılır. Angora elyafı medulalı olduğu için oldukça hafif ve yüksek ısı tutma özelliği olan bir yündür. Angora yünü olağanüstü bir kayganlık kapasitesine sahiptir. Bu özellikleri nedeniyle gerek saf, gerekse diğer elyaflarla karıştırılarak iplik haline getirilebilir.Yine bu özelliğinden dolayı iç ve dış giysilerin (kumaş, fötr şapka, kazak, battaniye,eldiven,bere ve kayak kıyafetlerinin içinde elyaf olarak.) üretiminde kullanılır. Ayrıca ses dalgalarını çok iyi geçirdiği için havacılık alanında aranan bir üründür. Bunun yanında Ankara Tavşanı yününden, kuvvetli elektromagnetik etkisi dolayısıyla bu yünden hazırlanmış kumaşların romatizmalı hastalar için son derece yararlı olduğu bilinmektedir. Şu anda piyasada çok bilinen ve aranan bir et türü olmamakla birlikte turistik merkezlerde büyük rağbet görmektedir. İnsanlarımız etini bilmemesine rağmen, şimdi bile talep edilen miktar karşılanamamaktadır.
http://www.angoramerkezi.com/angora/tavsan/angora-tavsani.html

Başka neler var düşünmek lazım...
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,432
Mesajlar
1,517,903
Kayıtlı Üye Sayımız
172,079
Kaydolan Son Üyemiz
Fondue

SON KONULAR



Geri
Üst