Adım Adım Karavan'a Doğru

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 419
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,274
Üç kişi kullanacağınızı düşünürek, yazın kahvaltı ve yemeği karavanın dışında yemek isterseniz 60x60 masa sizi yorar sürekli bir şeyler almak veya fazlalıkları bırakmak için karavana girip çıkmak zorunda kalırsınız.
Buzdolabı sigortası içinde 20 amper in altına inmeyin derim.
🤔

Ürünüm teslim edildikten sonra buzdolabı konusunda sorularım için sizden de bilgi almak isterim.
Aslında kullanım iki kişilik. Üç ... çocuklar beraber gezmek isterse, eşim arkadaşları ile geziye çıkarsa alternatifleri için ruhsatta kaybetmek istemediğimiz bir durum.
" Yorma " kısmi önemli . Yapım aşamasında bunun denemesini bir cok kez yapma fırsatımız olur. Uygun olmaz ise aynı yere katlanır ayaklı ve duvar bağlantılı masa yapılarak, önceden kullandığımız kamp masası arka depoda yerini alıŕ.
 

Etiketler


Banyo kısmı için araç altına bir depo koymamız gerekiyor. Ülkemizde temiz, kirli farketmiyor suyu bol taşıma isteği nedeni ile su depoları genelde büyük imal ediliyor. Bulduğum 49lt deponun yüksekliği 81lt olan' a göre 4cm fazla (26cm) . Yol şartlarında problem çıkarmayacağını umuyorum.

Screenshot 20210418 184117 sahibindencom


Screenshot 20210418 184150 sahibindencom


Screenshot 20210418 184219 sahibindencom


Screenshot 20210418 184239 sahibindencom
 

Banyo kısmı için araç altına bir depo koymamız gerekiyor. Ülkemizde temiz, kirli farketmiyor suyu bol taşıma isteği nedeni ile su depoları genelde büyük imal ediliyor. Bulduğum 49lt deponun yüksekliği 81lt olan' a göre 4cm fazla (26cm) . Yol şartlarında problem çıkarmayacağını umuyorum.
Takipteyiz...
 




Mutfak tezgahında evye ve ocak yerleşiminde öncelikler, dikkat edilecekler ve deneyimler için neler söylersiniz.?
Seçimimizde tüp ocak altın da gaz sızdırmaz bir bölmede olacak.
2 adet 50lt su deposu . Temiz deponun dolumu kapı kenarına denk gelen mutfak dolabı arkasına montajı yapılacak bir su dolum kapağından yapılacak, şarjlı damacana pompası musluk olarak kullanılacak.
Gri su deposu kayar kapı tarafından, kurulu sabit bir dalgıç pompa ile boşaltılacak.

20210425 144248
 


.
Gri su deposundaki dalgıç pompa en azından tülbente sarılı olsun derim.
Yalnız dalgıç pompanın debisi öyle ahım şahım olmamalı ?
Deponun tekmilen olmasa da cazibeyi muazzama vesilesi ile defi mümkün müydü acep ?

Hergün en az bir kere yazın da sizi merak etmeyelim..
Açıklamada tülbent vb. filitre konusunu atladım.
Debisi ufak bir kaç farklı dalgıç pompa mevcut.
Benim tedavi süreci ve izolasyonum bitti ama takviye ve temas hassasiyetimiz devam ediyor.
Tüm evdekiler sıra ile süreci yaşıyor. Aksi bir durum şimdilik yok. Teşekkürler ..
 

Lavabo ve ocağı yanyana koymayın. Lavabodan ocağa su sıçrayabiliyor. (Bunu pek çok kişi yazdı sanırım.) Ocağı da kapı yanına koymayın, rüzgar ciddi sorun oluyor. Ben içeriye koymama karşın lazım olduğunda kullanmak üzere seyyar bir rüzgar siperliği yapmak zorunda kaldım.
 




Atık su deposunu pompa ile boşaltmak hiç aklıma yatmıyor. Bir gezide pompa bozulursa ne yaparsınız? Ayrıca atık suyu dalgıç pompa ile boşaltırken arkanızda sıra bekleyenlerden olmak istemem.:smiley:
Bozulmaması mümkün değil zaten.Bu pompalar mazot boşaltmak için,en ufak bir pislik bile bunları bozuyor,ben iki tane bozdum.Ayrıca çektikleri enerji ve yaptıkları gürültüde ayrı sorun.
 

Atık su deposunu pompa ile boşaltmak hiç aklıma yatmıyor. Bir gezide pompa bozulursa ne yaparsınız? Ayrıca atık suyu dalgıç pompa ile boşaltırken arkanızda sıra bekleyenlerden olmak istemem.:smiley:
Pompa bozulması ve tıkanma sıkıtılı bir durum ( Bu iş için fazladan elimde üç adet pompa var, bozulmayı dert etmiyorum ) Boşaltma süresi max 40 litre için sorun olur mu ? ( Yaklaşık 4 dakika ) Bilemedim...
Tıkanma konusunda yaz başından bu yana köyde bahçemizde bu kullanım için denediğim benzer bir sistem henüz bir sıkıntı yaratmadı. Fakat yolda ne olacağı belli olmaz.
50 litre su depoları elle taşınmaz !!! ( Yurt dışında taşımalı sistemlerde bu sebeple 25 litre tavsiye ediliyor, Yurtdışındaki bu amaç için kullanılan konforlu ve dayanıklı su bidonları burada zaten bulunmuyor. ) Belki de bu 50lt can sıkıcı bidonlardan kurtulmak ve sistemi 25 litre ile kurmak gerekiyor.🤔🤔
Bu konuya uygun olan geliştirme , depolar kayar kapı kısmına denk geldiğinden bu bölmenin dışa bakan kısmında da açılır kapak kısmından denk gelen yerde su deposu altına bir tahliye musluğu ve hortum bağlantısı yapılarak ucuna bahçe hortumu bağlantıları ile boşaltma uygulanabilir. Yada depo tahliye musluğu hortum ile taban delinerek direk olarak araç altına çıkarılır, uzatma hortumu ile kullanılacak şekilde uygun boşaltım yerlerine tahliye gerçekleştirilebilir.
Doğru kullanışlı yolu bulacağız...
 


Pompa kullanacaksanız tedbir için bir çıkış vanası da bulunsun

Altta bir çıkış vanası çok önemli. Atık deposunun içerisinde çok şey birikiyor. Bir gezide çıkış vanasını bir nohut kapamıştı ve vanayı sökmek zorunda kalmıştım. Ayrıca gezi dönüşlerinde atık deposunu iyi temizlemek lazım. Vaktinde temizlenmezse korkunç koku yapıyor.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst