42°N 35°E Çobanlar - Sinop

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,706

penguen

Zirve
Mesajlar
1,599
Tepkime Puanı
11
2.3 km (1.4 miles) NE of Çobanlar, SİNOP

70696331

North

70696332

East

70696333

Souht

70696334

West

70696335
 

Etiketler
Ynt: 42°N 35°E Çobanlar - Sinop

Immediately following our unsuccessful visit to 42N 34E, we continued east along the coast road for about 110 km towards Sinop, which lays almost at the tip of a peninsula pointing eastwards into the Black Sea. Prior to our visit to Sinop we visited the town's website, which contains a lot of useful information and is one of the better websites, especially for a small city like Sinop. One section of the website details different versions of how Sinop came by its name. One of the more entertaining stories (not necessarily the most accurate) tells of Sinope who was the daughter of Asopus, the river God. Zeus fell in love with her but his love was not reciprocated and in an attempt to win her over, he promised to grant her any wish. Sinope was still not interested and to free herself of Zeus's attention, she took the drastic step of requesting eternal virginity. Realising that he had been outwitted, Zeus granted her wish and let her live peacefully at the tip of the peninsula which became known as Sinop.

After a pleasant few hours walking around the city, we left Sinop and drove west towards the Confluence. Our first aiming point was Çobanlar, which, on the map, appeared to be the nearest village to the point. Following the homemade sign off the main road, we continued towards Çobanlar with the road at times cutting through dense forest. If the point was in one of these forests, we were in for a difficult trek. We continued driving and soon reached the village of Fidanlık, which at 42° 00.077'N 34° 59.704'E was very close to the point (about 190 m).

After confirming with one of the local inhabitants that the area was safe, we drove NE down a track to 42° 00.113'N 34° 59.939'E where we left the car for the few hundred metres' walk to the point. The walk was not too difficult apart from having to traverse a stream (twice) and a slippery carpet of leaves. The point itself was in a well-wooded area and the GPS struggled at times to maintain a good signal. We tried to obtain "all zeros" but after walking around in circles for ten minutes we settled for 42° 00.001'N 34° 59.997'E.

On our walk back to the car, we were confronted by three local villagers who seemed very concerned at what we doing in their area. It is not too easy sometimes to explain to someone why we drove 5 hours to take photographs from inside a forest - just for fun. Thankfully, they realised that we did not pose a threat and after a short chat we departed for our long drive back to Ankara.

Nye Morgan - Mübeccel Orsel
10-Apr-2005
 

Ynt: 42°N 35°E Çobanlar - Sinop

Selam deyerli adminim güzel bir paylaşım olmuş sinop adına

lakin ilk bakışta sinopla ne alakası var diyebilinir diye merak ettim fakat sayın morganın bu güzel notundan baya keyif aldım korkmadan cekinmeden duygularını aktarmış sanki bir başka yerde başına gelen yada gelebilecek tedirginligini burada hissetmiş sanırım

Hemen 42N 34E bizim başarısız ziyaret sonrasında, biz doğu sahil yolu boyunca Sinop, bir yarımada Karadeniz içine doğuya doğru işaret ucu neredeyse anında bırakır doğru yaklaşık 110 km devam etti. Önce bizim ziyaret biz hangi yararlı birçok bilgi içeren ve bir daha web siteleri, Sinop gibi küçük bir şehir için özellikle şehir web sitesini ziyaret Sinop'a. Web sitesi bilgileri nasıl Sinop adını geldi farklı sürümlerini bir bölümü. Bir daha eğlenceli hikayeler (mutlaka en) doğru değil Sinope kim Asopus kızıdır söyler, nehir Tanrım. Zeus kızda ama sevgi karşılıklıdır değildi ve bir girişim onu kazanmak için, onun herhangi bir dilek hibe sözü ile düştü. Sinope hala ilgi değildi Zeus'un dikkat kendini serbest bırakmak için, o sonsuz bekaret talep ciddi adımı attı. Onun outwitted olmuştu gerçekleştiren, Zeus ona dilek verilen ve onun barışçıl olan Sinop olarak bilinen yarımadanın ucundaki let live.

Keyifli bir kaç saat şehir dolaşıyor sonra, Sinop sol ve batı Confluence doğru sürdü. İlk hedef noktası Çobanlar olan, harita üzerinde noktaya en yakın köy olarak görülür. Anayola ev yapımı işareti takiben, Çobanlar doğru kez yoğun orman ile kesme yol ile devam etti. Eğer bu noktada bir orman vardı, biz de zor bir trek için vardı. Biz ve sürüş devam yakında Fidanlık, of 42 ° 00,077 'N 34 ° 59,704' E çok noktası (yaklaşık 190 m) olan yakındı köyüne ulaştı.

Bir yerli halk bu bölgede güvenli olduğunu ile onayladıktan sonra, biz bir parça 42 ° 00,113 'N 34 ° 59,939' e nerede noktasına birkaç yüz metre yürüyüş mesafesindeki için araba sola aşağı NE sürdü. Yürümek de ayrı bir akım Çapraz zorunda den zor değildi (iki kez) ve yaprakların kaygan bir halı. Noktası kendisi iyi ağaçlık alanda olduğu GPS zamanlarda iyi bir sinyal korumak için mücadele etti. Biz "tüm sıfır elde etmek için," ama güvenilir çevrelerinde biz 42 ° 00,001 'N 34 ° 59,997' E. için yerleşmiş yaklaşık on dakika yürüdükten sonra

Bizim yürüyerek geri arabaya günü, bizler çok onların alanında neler yaptığını az endişeli görünüyordu üç yerel köylüler tarafından karşı karşıya idi. Çok bazen biri neden 5 saat sürdü bir orman içinden fotoğraf çekmek için açıklamak kolay değil - just for fun. Neyse ki, onlar bizim ve tehdit etmedi sonra kısa biz uzun sürücü Ankara'ya doğru yola çıktı sohbet gerçekleşmiştir.

Nye Morgan - Mübeccel Orsel
10-Nisan-2005
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst