2020 Model Bir Aracı Mobil Ofis Olarak Kullanmak İçin Neler Yapılmalı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yildirimfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,150

Yildirimfatih

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
Peugeot boxer 2014 motorin 2014 peugeot boxer 17m kli mali 4470130575311808377



Merhaba arkadaşlar 17 m3 peugeot boxer aracımı almış bulunmaktayım. 2020 model olduğu için maalesef karavana çeviremeyeceğim. O yüzden öncelikle 5 yıl mobil ofis olarak kullanacağım. Bunun için dizayn ve tasarımları mobil şeklinde yaptırmayı düşünüyorum.

Bu konuda sizlere danışmak istediklerimi aşağıda listeliyorum. Bu konuda fikir verebilirseniz çok sevinirim...

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.



Sormak istediklerim :

1- Aracımı mobil ofis olarak kullanacağım için yatak olmayacak ve onun yerine oturma grubu yapacağım ama banyo wc ve mutfağı nasıl çözüm üretebilirim ? ( demonte şeklinde ) Her yıl muayneye gideceği için ....

2- Araç içinde aşağıda listelediğim cihazları kullanmayı planlıyorum bunun için kaç Kwa bir enerji üretmem gerekiyor ? Kaç adet güneş paneli kaç w akü , şarj ünitesi v.b...

3- Malzemelerin %80 ben alacağım ve bir firmaya verip montaj yaptıracağım ( mobilya - yalıtım - elektrik tesisatı v.b.. hariç ) demirbaşları ben alacağım. Bu konuda uygun fiyatlı ve işçiği güzel olan bir FİRMA ÖNERİSİ rica ediyorum.

4- Son olarak malzemeleri en uygun nereden temin edebilirim ? En azından enerji sistemini ...



Karavanda kullanılacak cihazlar :


  • 2 adet 22 inc 12 v TV
  • 1 adet 250 lt 220 v buzdolabı
  • 1 adet mini bulaşık makinası ( portatif )
  • 1 adet mini çamaşır makinası ( portatif )
  • 1 adet mini klima ( portatif )
  • 1 laptop
  • 1 adet mini buz makinası ( portatif )
  • Sinema sistemi
  • Webasto
  • Şohben
  • Güvenlik kamera sistemi 1 dvr 2 kamera 12 V
  • Karavan içi ve dışı led 12v aydınlatma
  • vb... diğer gereksenimler

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

SAYGILAR​
 

Etiketler
Herhangi bir şeyi satın almadan bence forumu biraz inceleyin. Özellikle elektrik ve su tüketeceğiniz cihazlar konusunda biraz derin araştırma yapın. Yazdığınız cihazlar çok hoş ve her karavancı arkadaşın arzusudur ama gerek su gerekse elektrik temininde yer (alan) ve maliyet olarak çok üst çıtalara çıkarsınız.
 

Elektrik sistemi için bir araştırma yapacak aşağıdaki cihazların yeterli olacağı kanısındayım.

Eğer düşüncem yanlış ise lütfen düzeltin.

  1. 330 x 4 adet solar panel ( marka olarak kararsızım )
  2. 200 x 2 adet akü ( marka olarak kararsızım )
  3. 3 kwa akıllı inverter
  4. 60 amper şarj kontrol cihazı
  5. 20 mt solar kablo konnektör
400 am akülerin bu güneş panelleri ile 4 saatte dolacağı hesabını yaptım. Umarım doğrudur...
 

Öncelikle tecrübeli karavancıların anı kitaplarını okumanızı öneririm (sıkça sorulan sorular başlığı altında listeledim). Çünkü karavan kültürüne yabancı olduğunuz izlenimi edindim. Karavan yaşamı mümkün olduğunca sade, basit ve bütünüyle doğayla başbaşa keyif üzerine kuruludur. Siz ev konforundan vazgeçmek istemiyorsunuz gibi sanki. İlla ki bu konfor benim asgari şartım derseniz çekme karavana yönelmeniz ve bir kampingde yazlık gibi sabit kullanmanız bence daha mantıklı olur. Bir kamp taşıtında bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi şeyler fazlasıyla lüks. Klima tartışılır. 250 lt buzdolabı ve hele ki çift TV ciddi soru işaretleri.
 




Mobil ofis konusunda büyük bir bilgisizlik hakim. Kimsede yeterli bilgi yok. Dernekler bile ilk defa duyuyormuş gibi tepkiler veriyor. Son durumunuz nedir mobil ofis aracınızda? Ocaktır, yataktır yasak mı? Yurtdışına çıkılıyor mu?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst