2018 Kuzey Kafkasya Ve Gürcistan Vw Caravelle

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,951

Etiketler
Yeni bir paylaşım başlatmadan bölgedeki değişik yerler hakkında rota , foto , video paylaşımlarına burada devam edeceğim.

Osetya Alania bölkesinde Gürkan Beyin son anda gitmekten vazgeçtiği yerleri göstermek isterim.

Lamardon : Günümüzde de yaşayan bir mecusi köyü.

Dargavs : Ölüler Şehri olarak da adlandırılıyor. Bu vadide yaşayan insanların, sevdiklerini kıyafetleri ve eşyaları ile gömdüğü eski bir mezarlığa sahip. Aldığımız bilgiye göre 100 civarında taş mezar var. Efsaneye göre 18. yüzyılda bir veba salgını otaya çıkınca bu taş evler hastalar için inşa edildi. Yiyecekleri sağlanmasına rağmen eşyaları ile birlikte bu yerlerde ölümü bekliyorlardı.

Bu bölgedeki br video kaydımızın linki ( Kamera tarihi sahibi tarafından ayarlanmadığı için eski bir tarih gösteriyor)

Video: https://youtu.be/f9ceq5a7Tsk



Video: https://youtu.be/-cXmac6LjWE



20170830 180102





Dargavs 1




Dargavs sonrası Koban adlı yere kadar dağların arasındaki vadiden toprak bir yoldan indik. Sonrasında güzel br yoldan Gizel adı verilen yerleşime ardından Vladikavkaz'a ulaştık.


Aşağıdaki linkte vadiden araçla inişimizden...

Video: https://youtu.be/Fb43rqUlbwE
 

çok güzel bilgiler . teşekkür ederim. Şu Rusya vize konusu bi türlü çözülmedi gitti. Vizesiz rusya başladığı zaman bölgeye turizm de canlanacak gibi görünüyor. Güvenlik konusunda siz endişe yok diyorsunuz ama ben gürcistan da yasadıklarımdan sonra gitsem dahi çok dikkatli olmam gerektğini biliyorum. Gürcü resmi görevliler bana güven vermemeye devam ediyor.
saglıkla kalın
 

Merhaba, bahsettiğiniz dönemler de bizde Gürcistan da çok tedirgin olmuştuk ( 1991/ 2000 arası) Hafızamızdaki kayıtlar bizi günümüzde de tedirgin etmeye devam edebiliyor.
Ama gezme deneyimi ve süreleri arttıkça edindiğimiz bilgiler çok önemli.
Kararlarımızı bunlara göre versek de, ihmal edilemiyecek ve ertelemeyecek kurallarımıza dikkat etmeliyiz.

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst