2018 Karavanla Orta Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,708
İlginizden dolayı teşekkür ediyorum. İçimde olumsuz bir his vardı. Birisi de gelip pasaport kontrolü yapması üzerine tuz biber ekti. Takip edip biz ayrıldıktan sonra arabaya hırsızlık amaçlı gelirler düşüncesiyle tedirgin oldum. Ben arabada olduktan sonra sorun olmazdı. Hem sıcak hem de sinek vardı. Verona'da birkaç saat daha kalabilirdik. Gezi süresince ciddi bir olumsuzluk yaşamadım. Bunları da olumsuzluk saymıyorum. Yola çıkarken bu ve benzeri şeyleri göze almıştım. Hatta daha kötülerini bile düşünüp kendimce önlem almaya çalıştım. Navigasyon, bilgisayar vb. elektronik eşyalar hep çantamdaydı.
 
Son düzenleme:

Etiketler
18.00 gibi Verona'dayız Arabayı park ediyorum. Biraz etrafı dolaşıyorum. Arabanın yakına tekrar gelip biraz ayrıldıktan sonra içimde kötü bir his var. Ayrılmıyorum arabayla eski şehre doğru gidiyoruz. Kalenin önüne arabayı park ediyorum. Arabadan 30 metre uzaklaşmadan sivil bir araç polis pasport kontrol diyor. Eğilip arabanın içine bakıyorum. Arkada otoran 17-18 yaşlarında birisi var polis olacak yaşta değil. Boş bulunup pasaportu çıkartıp verdim. Baktı geri verdi. Uyuşturucu kontrol etmek istedi parayı ve banka kartları sıkı bir şekilde tutup çantayı gösterdim. No problem. Dedi ve gitti. Kesinlikle polis değillerdi.
Büyük kızım Verona'yı gezmek istiyordu. Hanıma arabanın yanından ayrılmayalım ya sen gez ya da ben gideyim dedim. Kızımla ben bir saat kadar dolaştık. İnsanlar akın akın arenaya giriyorlardı. Ne etkinliği olduğunu bilmiyorum.
Zaten eski şehrin merkezindeydik.
Verona'da bir gece kalmayı düşünmüştük ama hem sinek var hem sıcak hem de pis bir koku var. İçime sinmedi ve burada kalamazdım. Yol boyunca da pis koku çoğu yerde vardı. Vicenza bir şehirde geceledim. Hem Venedik'e daha yakındı.
İlk iki foto Verona'da arabayı ilk park ettiğimiz yer.
Vicenza'da gecelediğimiz park Google'den alıntı
Koordinatı:
45°33'13.5"N 11°31'01.3"E

45.553756, 11.517035

Ekli dosyayı görüntüle 505185

Ekli dosyayı görüntüle 505181

Ekli dosyayı görüntüle 505182

Ekli dosyayı görüntüle 505183

Ekli dosyayı görüntüle 505184
 

Sonradan fark ettim Verona'da arabayı park ettiğim ve gecelemeyi düşündüğüm yer 2 ve 3. foto olacaktı.
1. foto Vicenza'da gecelediğimiz yer.
 

Mehmet Bey. Bu guzel gezinizi bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkur ediyoruz. Fotograflarinizla da cok guzel pozlar yakalamissiniz. Kalitesi guzel fotograflariniz bize o manzaralari sanki oradaymisiz gibi gorme keyfini verdi. Bundan sonraki gezi yazilarinizi da heyecanla bekleyecegiz.
Cigdem&Gurkan.
 

Gürkan Bey, övgü dolu sözleriniz için teşekkür ediyorum. Gezmeyi seviyorum. Gezdikçe elbette paylaşırım. Önümüzdeki yıllar için henüz plan yok.
 



Mehmet bey, detaylı paylaşımınız için çok teşekkürler. Bu rotaları düşünenler için oldukça faydalı ve detaylı bilgiler var.
Dometic dolaptan memnun musunuz? Sarfiyatı nasıl?
Araçta buzdolabı yok muydu?

Hasan
 

Merhaba Hasan Bey, teşekkürünüze teşekkürle karşılık veriyorum. Yola çıkmadan önce ben de diğer gezi yazılarından faydalandım. Gezmeyi düşünenlere belki bir faydam olur diye düşünüyorum. Özellikle kaldığım yerlerin koordinatını yazdım. Gezdiğim şehirlerde ulaşımla ilgili bilgiler vermeye çalıştım. Gezilecek yerler kişiden kişiye farklılık gösterir onun için fazla bilgi vermedim. Umarım özellikle karavanıyla gezmeyi düşünenlere bir faydam olur.
Aracımda Altus Al306 140 litre buzdolabı var. 4 yıldan beri sıkıntısız çalışıyor. Buzdolabı ihtiyacım yoktu. Türkiye'ye göre fiyatı 200 avro kadar daha ucuzdu ve 100 avro kadar da vergi iadesi alırım diye düşündüm. Kısaca karavan kampına vereceğim parayı buzdolabına verdim.
Karavanda sadece deneme amaçlı çalıştırdım. Çektiği akımı ölçmedim, Katalogda 62 watt yazıyor.
Altus Al 306 da 65 watt yazıyor. Altus 120-130 wattları buluyor.
 



Bu gezilere artık çok öykünmüyorum. Avrupa benim tarzım değil. Yurtiçinde bir noktaya gidip doya doya kamp yapıyorum. Bazen de yurtiçi geziler yapıyorum.
Ama yine de bu tarz bir geziye sevgim ve saygım var. Belki bir gün...

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



Neden sizin başlığınızda bunu yazdım ki?...
Lütfen kusuruma bakmayın.
Avrupa'ya yapılan geziler hoşuma gidiyor ama çeşitli sağlık sorunlarım var yurtdışına çıkmaya korkuyorum.
Hal böyle olunca kendimi yakın kamplarla doyuruyorum.
Selamlar...

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yazmış olabilirsiniz benim çok önemli değil. Avrupa gezisi tarzınız olabilir ya da olmayabilir Yücel Bey zevkinize kalmış.
Gezi işi başta sağlık, ilgi, cesaret biraz da maddiyata bağlı, bunlardan biri yetersizse gezi olmaz.
İnşallah sağlığınız kısa sürede düzelir.
Selamlar iyi geceler.
 

Önce Sport Berger’den aldığınız buzdolabınız hayırlı olsun. Şimdi Sport Berger’in internet sayfasına baktım. Fiyatta bir değişiklik yok..Özelliklerini okudum çok kaliteli bir buzdolabı. 25 yıldır kompresörlü üstten kapaklı buzdolabı kullanırım. Geçen yıl 7 haftalık Norveç, bu yıl da yine 7 haftalık Isveç gezisinde hiç dışardan elektrik almadık. Kompresörlü bir buzdolabı olmadan bu mümkün değil.

goo.gl/Pp1nRc

Avusturya ve Italya’da paralı yollara girmeden Alpleri geçmek kolay iş değil. Ben bir defa Brenner geçidini parasız yoldan geçtiğimi hatırlıyorum. Ondan sonra hep otobanı tercih ettim.:smiley:

Gezi notlarınız Avrupayı gezmek isteyenlere cesaret verici ve bilgi dolu.

Size yeni ve neşeli geziler dilerim. Ayrıca 1960-1963 yılarında liseye gittiğim Adana’ya selamlar.

Gezi notları için teşekkürler.
 

Hüseyin Bey güzel ve olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim.
Buzdolabını birkaç gün deneme amaçlı çalıştırdım.
Avusturya'nın güneyi ve İtalya'nın kuzeyinde manzara harikaydı. Güzel manzaranın bedeli de zorlu yollardan geçmekti Ben de onu yaptım. Avusturya'da Brener geçidine gelmeden bir tepeden indim 1. viteste bile hızlanıyordu. Sık Sık frene basmak zorunda kaldım. Balata kokusu arabanın içine kadar geldi. Aşağı inince mola verdim.
 

Herkese merhaba, Pejo Boxer 1998 model içini kendi düzenlediğim aracımla eşim ve iki kızımla plan yapmadan 15/07/2018-12/08/2018 tarihleri arasında Adana çıkışlı ağırlıklı olarak Budapeşte ve Viyana olmak üzere gezdik.
Rota Adana-Niş-Belgrad-Novi Sad-Mohaç-Peç-Balaton Gölü- Budapeşte-Estengon-Bratislava- Viyana-Halstat-Salzbusg-Münih (ama Münih'i gezemedik)- Garda Gölü-Verona-Venedik- Saraybosna- Niş-Adana) 7310 yol yapıp 640 litre dizel harcandı.
Adana'dan Niş'e ve dönüşte tekrar Niş'ten Adana'ya kadar ücretli yolları kullandım. Onun haricinde ücretli yol kullanmadım. Truansee gölü kıyında (bir gece 15 avro ) ve Venedik'te (bir gece 52 avro ) kampingde geceledim. Belgrad da bir otoparka 1-2 avro, Garda Gölünde gün boyu 6 avro, Verona'da iki saat için 2 avro ücret ödedim. Bunlardan başka oto park parası ödemedim.
İnternet için Türkcel ve Telekom'dan kontörlü hat aldım. Türksel 500 dak. 500 sms 2 gb internet bir ay geçerli 145 Tl, Telekom hat 60 Tl bir hafta geçerli 2 gb internet 35 Tl bittikçe tekrar yüklenebilir. Telekom bazı ülkelerde geçeli değil onun için ikinci hat aldım. 3*35 Tl yükledim. 310 Tl telefon ve internete para ödedim.
Kampinge girmek istemedim için bir kez Sırbıstan'da bir kez de Macaristan'da marketten su almak zorunda kaldık Bulduğumuz çeşmelerden suyumuzu doldurduk.
Bir aylık yeşil sigortayı 1041 Tl (183 avro) yaptırdık (16/07/2018 de)
Avro nun geçitği yerlerde yakıtı nakit aldım. Diğer yerlerde kredi kartını kullandım.
Hiç bir ülkede döviz bürosunda para bozdurmadım. Bankamatikten çektim. Banka kartımı yola çıkmadan önce yurt dışı kullanıma açtırdım.
Giderken özellikle Budapeşte ve Viyana'da kalacağım bir miktar hazırlık yaptım. Yer bulamasaydım mecburen kampinge gidecektim. Kaldığım yerler Venedik hariç dışarı masa sandalye çıkarmadık. Zaten çıkarma imkanımızda neredeyse yoktu. İtalya'ya kadar hava yağmurluydu.
Niş ve Belgrad'a forum üyesi Gürkan Bey'in yazıları yararlı oldu ve geceleme yardımcı oldu.
Tomtom 135 via navigayon cihazı iyi olmakla İtalya'nın kuzeyinde alplarde kısa süreli, Saraybosna'dan dönüşte ise kapalı yola yönlendirdi. Cep telefonları da aynı kapalı yola yönlendirdi.
Araçta herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Lastikleri 2014 yılında almıştım. yola çıkmadan önce değiştirsem mi diye düşündüm ama değiştirmedim. Yolda arabanın içindeki eşyaların gereğinden fazla titrediğin gördüm ve hız yapmadım. İstanbul'a gelince lastiklerinin dördünü de değiştirdim. Yola çıktığımda arabanın yedek lastiği de yoktu. Çıkan lastiklerinden biri yedek oldu.
Yola çıkmadan önce aracın üzerindeki güneş paneli miktarını arttırdım. (520 watt güneş + paneli 3000 watt sıfır orbus inverter+540 amper akü+ çocuğun odasındaki split klima araca takıldı.)
Havalar serin olmakla birlikte hem güvenlik hem de haşere nedeniyle klima 28-30 derecede gece çalıştı. Sıcak günlerde gündüzde çalıştırdık. Dışarıdan hiç elektrik almadık. Klima çalışırken bazen 12 voltun altına düştüğü oldu. Klima durunca voltaj tekrar 12 voltun üstüne çıkıyordu.
Diğer bilgileri ve fotoları bayram tatili süresince yüklemeye çalışacağım.

elektrik çok iyiymiş gerçekten klima bile çalıştırabilen bir solar sistemin varlığına inanmazdım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 



Kalede dolaştıktan sonra (Fazla bir şey yok. Sadece eski ve yeni şehri yüksekten izleme imkanı var.)
Navigasyona Mohaç'ı işaretledikten sonra düştük yollara. Gözüm hep yolda hem de yol kenarında çeşmede. Küçük bir köyden geçerken pazar yerinin kenarında çeşmeyi bulduk. Depoları ve bidonların tamamını doldurduk. Biz Sırbistan'dan Macaristan'a geçeceğimizi düşünürken navigasyon bizi Hırvatistan'dan Macarsitan'a götürdü. Hırvat polisi En az yarım saat arabayı aradı. 20 dakika kadar da evrak işleriyle uğraştı. Sonunda AB ülkelerine giriş yapmış olduk.
Srıbistan ile Hırvatistan arasındaki sınır google alıntı.
Ekli dosyayı görüntüle 504929

hırvat polisinin sorunlu olduğunu buradan daha önce de okumuştum biz de bu yaz dolaştık ama ben okuduklarım yüzünden hırvatistan a bulaşmamak için dönüş yolunda uzatmak pahasına italya’dan sırbistan’a avusturya üstünden geçtim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,431
Mesajlar
1,517,895
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst