2018 Karavanla Orta Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIPÇAK70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,704
Viyana'da Viyana kart dışında bir de Viyana pass diye bir kart var. Bazı müzelere ücretsiz ya da indirim imkanı sunuyor. Kendilerine göre faklı yönleri var biz beyaz Viyana Pass aldık 2 gün büyük 60 avro çocuk 36 avro gibi fiyatı vardı. Biz bir çocuk bir yetişkin aldık. Beyaz olan aynı zamanda hoff on otobüslere de sınırsız biniş imkanı sunuyor.
Kartların üzerine isim yazmıyorlar ben ve hanım zamanlar farklı olsa da aynı kartı kullandık. Ben dinlenirken onlar müzeleri ve hoff on otobüsle şehri gezdi onlar dinlenirken ben şehri gezdim. Bazen ayrı gezdik ama 85 avro da az para değil. Hoff on otobüse binmek için saat bile yazmıyor. Müzeye girişte okutuyorlar ama bizim çocuk yanlışlıkla aynı müzeye iki defa girdi. Demek ki müzelere de süresince birden fazla girilebiliyor.
 
Son düzenleme:

Etiketler
Viyana'dan birkaç foto

VYANA AVUSTURYA 27 07 2018 5


VYANA AVUSTURYA 29 07 2018 16


VYANA AVUSTURYA 29 07 2018 18


VYANA AVUSTURYA 29 07 2018 23
 






Viyana Doğa Tarihi Müzesi

Viyana Doğa Tarihi Müzesi’ne U2, U3 metro hatları; 1, 2, 46, 49, 71 No’lu tramvay hatları ve 48A otobüsüyle ulaşım sağlanıyor.
Biz 71 numaralı tramvayı kullandık. 6 numaralı tramvay da geçiyordu.
Doğa Tarihi Müzesi Viyana'nın merkezinde. Birçok yere yürüyecek ulaşılabilir.


IMG 20180728 130811


IMG 20180728 130929


IMG 20180728 131342


IMG 20180728 131413


IMG 20180728 132428


IMG 20180728 132448
 



İyi gezmeler Mehmet Bey. Öncelikle bu kadar detaylı bilgi ve paylaşım İçin teşekkürler, Tebrik ederim sizi iyi cesaret etmişsiniz dil bilmeden farklı ülkeleri gezmek. Bizde hanımla yazıları ve fotoğrafları keyifle inceleyip okuduk. Sayenizde bize de cesaret geldi. Bende Adana’lı sayılırım (Aslen Hatay’lıyın ama hanım Adana’lı olunca ) Şu an iş icabı Silifke’deyim. Bizde kısmet olursa sizin izlemiş olduğunuz bu rotayı takip etmek istiyoruz. Sizden rica etsem rotanın .kmz formatını bana gönderebilirmisiniz? Teşekkürler



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Sayın lucias, yazımı takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Ben de burada ve başka yerlerde yazılanlardan cesaret aldım. Belki birkaç kişiyi cesaretlendirip gezmesine vesile olabiliriz. Dil bilmek çok da gerekli değil biraz gayret ve cesaret yetiyor. Biz bilsek İngilizce ya da Almanca bileceğiz ama karşımızdaki kişi bilmeyebilir. Dil müzeye girince gerek oluyor. Çünkü yazılanları anlamıyoruz. Gezimiz süresince Saraybosna'da arabayı park ettğimiz yerde bir müslüman birşeyler anlatmak istedi ama demeye çalıştığını anlamadım. Onun dışında karşılaştığımız insanlara meramımızı bir şekilde anlattık ve söylenmek isteneni anladık.
Yazımın giriş kısmında belirttiğim gibi plan genel hatlarıyla vardı ama ayrıntı yoktu. Mesala ilk gezilecek şehir Niş ama Niş'in ayrıntısı yok. Niş'ten sonra Belgrad ama Belgrad'ın ayrıntısı yolda belirlendi. Sıkı bir plan yapmadık. Zaten plana bağlı kalamam.
Ben bilgisayar hariç teknolojiyi fazla kullanamıyorum. Navigasyona tüm planın yüklemesini bilmiyorum onun için yükleyemedim. Ya da Tomtom VİA 135'e yüklenmiyordu. (Goldmaster Türkiye haritalı navigasyon var ona yüklemeyi biliyorum.) Gitmeyi planladığım her şehirde kalınabilecek birkaç bir yerin koordinatını defterime not aldım. Kalacak yer konusunda Budapeşte'de ve Viyana'da B şıkları devreye girdi. Şehri gezme orada planlandı. Belki bazı yerleri kaçırmış olabiliriz.
KMZ dosyası yok. Navigasyon izi kaydetiyse onu bilmiyorum. Bildiğim her konuda yardımcı olurum. Kaldığım yerin koordinatlarını defterimden ya da internetten bulup yazabilirim. Defterdekinden ufak tefek sapmalar olabilir. Gezmek için önce niyet sonra cesaret ve biraz da para gerekli.
İyi gezmeler.
 



Sayın Kıpçak70,
yazınızı ilgiyle okuyorum. Anlatımınız, resimler, videolar harika. Videolarla bizide gezdirdiniz. Yıllardır oralardan gelip geçeriz ama çarşılarına girip gezmek nasip olmadı. İnşaallah bundan sonra gezeriz.
Teşekkürler, iyi gezmeler dilerim.
 

İrfan Bey, İlginize teşekkür ediyorum. Gezmeyi seviyorum ama cesaret edemiyorduk. Okuduğum birkaç yazı beni cesaretlendirdi. Gezi notlarımdan belki birkaç kişi yararlanır ve gezmesine vesile olursam mutlu olurum. Övgü dolu sözleriniz için tekrar teşekkür ederim.
İslam aleminin kurban bayramı mübarek olsun.
 
Son düzenleme:



Müzelere girmeyi seviyorsanız sadece merkeze gelmek için metro ve tramvay bileti alıp merkeze geldikten sonra hof on otobüse binmek zaman kazandıracaktır. Bunun içinde tercihinize göre 2 ya da 3 günlük beyaz Viyana Pas alınmalıdır. Otobüste gezilen yerle ilgili (küçük sapma da olsa) Türkçe anlatım var. Gezilecek bölge ya da müzenin yanında inip gezdikten sonra hof on otobüse binip bir sonraki yeri gezilebilir. Kimseden yardım isteme ve dil sorunu kendiliğinden ortadan kalkıyor. Benim gibi sokakta ya da parkta kalanlar merkeze nasıl gidilir merkezden nasıl gelinir sorununa çözüm bulduklarında gezmek için engel kalmıyor.
Fotolar Hofbrg Sarayına ait

IMG 20180728 115857


IMG 20180728 115930


IMG 20180727 124951
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,860
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst