2018 Haziran Vw Caravella Ile Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,642
.

Resmini gönderdiğiniz sizin sayınıza göre hacmen yetersiz kalır ama daha önemlisi sabitlenmesi asıl sorun bence. Küçük çaplı alt kısmı herzaman bulmakta zorlanacağınız düzgün yer sorunuyla birleşince, piknik tüp daha avantajlı kalıyor. Benim tecrübelerim bu yönde oldu. Bazen piknik tüpü ile bile tava kullanırken sorun oluyor.

Uzun uçlu çakmak ve rüzgarlığı da düşünmek yerinde olmalı. Bendeki lüks versiyonu ne de olsa..;)

Sarı tıpayı asıl bayilerine sorun, parasız veriyorlar.

.
 

Etiketler
.

Resmini gönderdiğiniz sizin sayınıza göre hacmen yetersiz kalır ama daha önemlisi sabitlenmesi asıl sorun bence. Küçük çaplı alt kısmı herzaman bulmakta zorlanacağınız düzgün yer sorunuyla birleşince, piknik tüp daha avantajlı kalıyor. Benim tecrübelerim bu yönde oldu. Bazen piknik tüpü ile bile tava kullanırken sorun oluyor.

Uzun uçlu çakmak ve rüzgarlığı da düşünmek yerinde olmalı. Bendeki lüks versiyonu ne de olsa..;)

Sarı tıpayı asıl bayilerine sorun, parasız veriyorlar.

.

Teşekkürler...
 

[QUOTE="janberkaydemir, post: 1479963, member: 165672"......
Resimdeki ürün ile ilgili deneyim ve tavsiyeniz?

Teşekkürler...Ekli dosyayı görüntüle 502032[/QUOTE]

nurgazın 400gr fiyatı 27,99 TL Nurgaz fiyatı
aygaz 2 kg piknik tüpün fiyatı 17,75 TL Aygaz fiyatı

1-öncelikle fiyat ve kullanım süreside dikkate alındığında, nurgaz çok daha pahalıya gelir.
2-nurgaz tüplerin kalınlığı ile aygaz tüp kalınlığı arasında dağlar kadar fark var.Delinmeye ve çarpmaya karşı daha dayanıksızdır.
3-Araç içi aşırı sıcaklıklarda gaz genleşmesi nedeniyle patlama riski ,aygaz piknik tüpüne göre oldukca yüksek.
 

.

Orhan bey, yalnız bahsettiğimiz iki tüpün içerikleri farklı. Yani Nurgaz butan, piknik tüplerindeki LPG gazlar ise butan (%30)ile beraber ağırlıklı olarak propan (%70) karışımı. Bu yüzden de tüp kap yapıları farklı, bu yapı fizik ve diğer kanunlara da uyumlu.
Şöyle ki; 20°C de sıvı propan tüp içinde 7 bar üstü basınç gösterdiği halde, sıvı butan ise ancak 1,089 bar gibi bir atmosferin çok az üzerinde bir değere sahip. Butanın kaynama noktası -0,5°C olduğundan da bildiğiniz gibi kışın don olduğu zaman açık bırakılsa bile buharlaşamıyor ve dışarıda ocak için kullanışsız durumda.
Bu bakımdan butanın ambalaj tenekesinin bükülebilme özelliği de düşünülürse, ancak kasıtla sert ve sivri bir cisim kullanmak belki sorun olabilirdi. Kısaca pratikte rastlanması oldukça zor bir durum.
Kusura bakmayın, yazdıklarım biraz öğretmen modunda oldu galiba ? :yum:

Üstelik benim tavsiyem de zaten sizinki gibi piknik tüpü idi...
Diğer açıdan da haklısınız, butan Almanya’da da piyasaya sürüm tarzı ile ilgili olsa gerek, ambalajsız bile, LPG ye göre orantısız pahalı.

.
 
Son düzenleme:

Tekrar merhaba, güncel bir durum bilgisi paylaşacağım.. Bir süre bana ait olmayan TomTom Via 135 cihazı geri verdikten sonra aynı cihazdan ararken daha uygun fiyata Tomtom Go 500 cihazı bulunca aldım. Bu cihaza tekrar POİ dosyaları aktarırken güncel olsun diye yeni dosyaları indirdim ( Tüm Avrupa) fakat yeni güncellenmiş hali TomTom cihazlar için verilmiş olan dosya boyutu 2Mb den fazla olduğundan( Campercontact. ArchiesEuropa) cihaza aktarılamadı , mecburen ülke ülke indirdim, bu da POİ listelerinde başlık sayısını artırdı.
Ayrıca poibase.com sitesinde çok farklı başlık adı altında , ülkelere göre sıralama yapılarak paylaşılan poi bilgileri var ( sadece campingleri içermiyor.)

İyi günler...
 




.

Ücretsiz POIplaza | Free Points of Interests (POI) for iGO, Garmin, Sygic, TomTom and other popular navigation systems. ya da bakabilirsiniz.

Umarım bundan sonraki TomTom aletiniz 520, 620 gibi nedense Türkiye’de hala resmen satılmayan Wİ-Fİ ile update fonksiyonu olan, (2) li serisinden olur...
TomTom temsilcisi cihazların yeni modellerinin sayfanızda tanıtımı var en son GO 510/610 bu cihazlar hiçbir yerde satılmıyor, daha sonraki modeller zaten tanıtılmıyor neden sorusuna bir cevabı olmadı. Diğer yandan bu kadar kalabalık bir ülkenin karavan ve camping sayısı düşünülürse bu ilgisizlikte normal.
Go500 cihazı da zaten şans eseri navigasyonlu bir araba almış olan bir kişiden ikinci el aldım. Via 135 fiyatından daha ucuza. Telefonumdansa GO yüklü olduğundan sıkıntı değil başarılı bir cihaz...

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


14.06.2018 , 02.05 yola çıktık. Hedef Kapıkule Sınır kapısı... Detaylı plan yapmamıza rağmen , plânı esnek tutmaya karar verdik. Bunda biraz da gezinin 10 günlük kısmına büyük oğlumuzun da katılması etkili oldu.

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Hüseyin Bey , Türkiye de olduğumuz için almış olduğum 3M data sim kart şu anda aktive olmuyor. Seyehate çıktığımızda ilk olarak Yunanistanda başlatmayı düşünüyorum.
Sizin ilk kartınız Mobile WiFi cihaza taktığınızda herhangi bir işlem yapmadan hemen çalıştı mı?

Ekli dosyayı görüntüle 500830
Türkiye’den çıktıktan sonra paylaşım yapamadığınıza göre sanırım sim kartı aktif hale getiremediniz.inşallah başka bir aksilik yoktur iyi yolculuklar
 


.

Evet Şadan bey, @janberkaydemir bırakın yollardan bağlanmasını, döndükten sonra bile paylaşma yapmazsa, zaten tüyolarımı geri isteyeceğim. :smiley:
Aktif olması gerekmeyen bir karttı . Sorunu Italya ya,kadar geldiğimiz halde çözemedik. Vodafone yanımda ile idare ediyoruz. Yolculukta ilk deneyim ve çocuklar olduğu için akşam toparlanmak zor oluyor. Gezi notlarını gezerken acele ederek yazmak yerine, döndüğümde toparlayarak paylaşmaya karar verdim. Şimdilik ufak notlar ile kayıt tutuyorum. Triesteden selamlar.

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Eğer aynı firmanın sim kartını kullanıyorsak, benim kart:

Einstellung2

1. Sim kartı doğru olarak modeme konuldu mu?
2. Benim modemen ayarlarıyla karşılaştırabilirsiniz: Burada sizin için önemli olanlar: profilname, APN ve Verschlüsselungstyp. Bunlar sizin modemde aynı mı?

Einstellung1

Eğer modem sorun yaparsa reset yapabilirsiniz. Resetten sonra modemen arkasındaki pin numarasını kullanmak lazım.
Sim kartının ayninda kartın hangi ülkelerde geçerli olduğunu gösteren liste ve diğer bilgilerin olması lazım.

Selamlar.
 

Arada cevap yazmıştım ama herhalde bağlantı probleminden herhalde ulaşmadı, Bu hattımız calismadi, herhalde siparisi benim verdigim 12gb degil 24gb aldıklarından bir farklilik var. Cözemedik.Gezimiz güzel devam ediyor. Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya,Italya ,İsviçre geçildi.Şu anda Almanya Fransa arasında git-gel yapıyoruz. Anlık konumumuz Europa Park kamp alanı, bugün dinlenme günümüz. Bugun lise kayıt açıklamalarına göre rotaya karar vereceğiz.
Bir sorumda aşağıdaki resimdeki pencerelere takılan uygulamanın Almanca adı nedir, yakınlarda bulursam almak istiyorum.
Gezen Bilir gezginlerine selamlar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst