2018 D Max Orta Dif-lock

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,014

Baki Ö.

Kamp II
Mesajlar
263
Tepkime Puanı
2
Yer
KONYA-BOZKIR
Merhaba
İzlediğim:2018 4x4 d max test videosunda 4h seçeneğinin aynı zamanda orta difiransiyel kildinin olduğu ve sürekli açık olduğu, 4L konumunun ise malum ağır devir ve ön arka %50 kilitli olduğu seçenek olduğu gibi anlatılıyor. Gelelim asıl meseleye, ben 4x4 l200 kullandım sınıfında tek olan 4H super select (orta dif açık) ve 4hlc (orta dif kapalı) sürüş seçeneği vardı. Açıkçası sert zemin kaygan yol yüksek hızda kasıntısız kullanım kolaylığı verdiği için 4h de kullanırdım 4hlc ye pek gerek kalmazdı. Yani eğer doğruysa bana göre d max da orta dif kilit özelliği ile aslında devrim getirmiş olmaktadır. Bu konu ile ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.
izlediğim video linki:15:55 den itibaren
Video: https://www.youtube.com/watch?v=9rfXSZKAGEU
 

Etiketler

bende bu arac yok arastırmalarıma gore bu aracda kılıt yok...kılıtlı olan yenı Hılux ve L200 gerısınde yok dıye bılıyorum..
Merhaba
yanlış anlaşılma var galiba normal dif kiilit değil şanzıman içerisinde bulunan ön arka tekerlekleri ayıran gerektiğinde kilitleyen sistem sürekli dört çeker araçlarda olduğu gibi.
 

Merhaba
yanlış anlaşılma var galiba normal dif kiilit değil şanzıman içerisinde bulunan ön arka tekerlekleri ayıran gerektiğinde kilitleyen sistem sürekli dört çeker araçlarda olduğu gibi.
2013 Dmax kullanıcısıyım. Benim anladığım kadarıyla da olay bu şekilde. Şanzumandan diferansiyelsiz çıkış olduğu için kilit etkisi yaratıyor. Ama henüz faydasını görecek kadar ayrıntılı arazi yapmadım. Ön-arka kilit istiyor o ayrı. Lokka otomatik kilitten bulmaya çalışıyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,444
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst