2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,687
Son fotoğrafdaki evi bende çok beğendim,ne kadar güzel yerler ancak üç beş günden sonra bizim gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar buralarda sıkılır diye düşünüyorum.
Bu nedenle gidip oradan ev alacağımıza, karavanımızla gidip bir kaç gün kalıp, etrafı gezip, başka bir yere geçmek en mantıklısı ;)
 

Etiketler

Ekli dosyayı görüntüle 65820 Ekli dosyayı görüntüle 65821 Ekli dosyayı görüntüle 65822 Ekli dosyayı görüntüle 65823 Ekli dosyayı görüntüle 65824 Eveeet sabah erken çıkıp keyifli bir yolculuktan sonra Amsterdam city Camp a geldim.Merkez in karşısında büyük bir otopark gibi.Gecelik 25 Euro.Ama etrafı çevrili güvenlikli.Su elektrik tuvalet var.Girişinde kendiniz bir bankamatik gibi makinadan check in yapıyorsunuz.Merkeze bisikletle veya yürüyerek ve kısa bir vapur yolculuğu ile gidiliyor.Bence Amsterdam daki kalınacak en uygun yer.Camping zeeburg da var daha önce motorla gittiğimde kalmıştım ama şehire uzak bir de uyuşturucu içen çok genç var çadır kurmuş.
Biz Amsterdam'da Gaasper campingte kalmıştık. Alan olarak daha küçük ama yeşili bol, tesisleri güzel bir kamptı. Metro durağına yürüme mesafesinde olması da ayrı bir avantajdı.
Camping Amsterdam Gaasper - Camping Amsterdam Gaasper [en]
 

.
Toplamda bütün AB ülkeleri için tek ve ortak olarak verilen turistik Schengen vizesi, 180 gün için en fazla 90 gün olarak sınırlandırılmış durumda. Üçünçü ülkelere kayıtlı araçların için ise Almanya içersinde bulunma müddeti 365 güne kadar. Bunlar kesin bilgiler.

Aracın gümrüksüz dolaşım yüzünden kontrolü olmasa da, ülke değiştirerek bu müddeti araç için, 1 sene üzerine çıkartmak ise, bu sefer gerekli TÜV yüzünden sorunlu olabilir. Üstelik tüm AB için, 3. ülkelere (AB dışı ülkelere) kayıtlı araçların bulundurulma süreleri ile ilgili bilgilere erişemedim. Bu zamanı Almanya gibi 1 sene olarak kabul etmek yine de yanlış olmamalı.
Acaba aracı Almanya'da TÜV'e sokmak mümkün mü?
 

Sonunda bu güzel gezi yazısının da sonuna geldim. Ama sanırım gezi daha bitmedi, Efsane halen ülkemize dönmediğine göre ;)
Şaka şaka bildiğim kadarıyla Efsane yurda döndü. Ama doğru bigi yine de Burak'ta :smiley:
 





Sonunda bu güzel gezi yazısının da sonuna geldim. Ama sanırım gezi daha bitmedi, Efsane halen ülkemize dönmediğine göre ;)
Şaka şaka bildiğim kadarıyla Efsane yurda döndü. Ama doğru bigi yine de Burak'ta :smiley:
Evet yurda 4.5 ay sonra hiçbir sıkıntı olmadan döndüm.Bu süreçte 7 kere Almanya ya gidip geldim kimisinde iki hafta kimisinde 4 gün kaldım.Ama bu sistem süper oldu.Gidiyorum hoop arabam ve evim orada.
 

D2EA68D8 44FD 49D9 8C58 E380BC6E161F
Kaldığım yerden müzeyi gezmeye devam.Uzun ara verdiğim için kusuruma bakmayın.Yoğun iş temposuna girdik.
893D56DB 7857 4661 96A1 925279FE8D55
09B017C0 92D9 4009 84A8 A2283463B7AE
Müze güzel de pek benim tarzım değil.Ben daha çok askeri müzeleri seviyorum.Ama buraya kitap çok yer ayırmış gezmeden olmazdı.
690DC444 F8EC 49BD A22C 0EC158A12C3B
2A3797E5 264D 42EB A0C1 607622777A65
 

gezinizi büyük bir beğeni ile takip ettim. 49 sayfayı okurken bir çok yeni bilgi öğrenmiş oldum. 49 sayfayı nasıl okudugumu anlamadım :smiley:
rotalarınız sanırım günü birlik oluşuyor. Türkiyeden gitmeden detaylı bir rota oluşturursanız gezileriniz daha verimli olacağı düşüncesindeyim. paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
gezilerinizin devamını bekliyoruz
 



son durumda bulgaristan girişleri açık ama sözde de olsa karantina uyguluyor. sadece devlet dairesinde hizmet alınamıyor. bir de covid-19 beyan formu doldurup gümrükte beyan etmek gerekiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst