2016 Toyota Hilüx Lastik Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gribulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,261
Aracta takılı olarak gelen 18 ebat orijinal jantına 265/65/18 BF KO2 lastikleri taktım.Sadece dönüşlerde hafif sürttüğü için ön plastik çamurlukları söktüm.Sorun ortadan kalktı.Siz jantları değiştirdiğiniz için sorun olabilir.Ben sorunsuz kullanıyorum.Çokta memnunum.
 

Etiketler
Merhabalar,
bence tek problem yeni aldığınız jantın ET değeri olmuş. orjinal jantları +30ET iken -10ET jant takınca , tekerlek yuvaya sığmamış. yeni lastiklerinizi orjinal jantınıza takıp denemenizi tavsiye edeceğim. Kolay gelsin.
Tümay
 

Bu linkdeki sayfada +30 ile -10 ET farkı ve lastiği 65 yapmanın farkını daha iyi görebilirsiniz. malesef bizim arabalarda ön çamurluk ağızlıklarını çok dar tutmuşlar.
 


Arkadaşlar aylar sonra çözümü buldum...265 65 18leri iade edip yerine orjinal ebatta bfg leri deneyecektim muhtemelen yine olmayacaktı ofsetten dolayı...İşim ve imkanlar dolayısıyla fırsat bulamamıştım bir işlem yaptırmaya ama sonunda gözümü karatıp lastiklerimi yine geri aldım ve netten bulup sadece whatsup aracılığıya danışıp tanıştığım Hüseyin abime aracı yolladım...reklama girmesin diyeceğim ama bu off road işi ile ilgilenen sanırım hemen herkesin tanıdığı bildiği,bir şekilde kulağına çalınmış bir yer olan (şu an bilmeyen yeni arkadaşlarımın da muhtemelen bir şekilde karşısına çıkacak olan) poyraz teknik hayal ettiğimden çok daha güzel bir iş çıkarmış...
Tampondan bir miktar kesilip kesildiği belli bile olmadan,3 cm kadar da aracı yükselterek işi çözdük...Arabanın orjinalliğini garantisini bozmadan,yol tutuş vs zerre kadar farketmeden jantı lastiği kusursuzca taktık...(taktılar...:smiley:)

Buradan merak eden soracak deneyecek arkadaşlara bilgi amaçlı yazayım:265 60 18 orjinal lastiklerimiz ,orjinal jantlarımız +30 veya 35 ofset...buna burada bir arkadaşın örnegi de var 265 65 18 takabiliyoruz (ortalama 3 cm daha büyük lastikler)...Gel gelelim dönüşlerde hafif sürtme vs olduğunu duydum ki ön lastik arka paçalıkları sökünce o sorun da olmuyor...Buraya kadar ok...Eğer ofsetli jant takmak isterseniz mesela benimki -10 (kaç ofsete kadar izin verir orjinal hali denemeden bilemeyiz) denemeyin...yukarda örnekleri var hem önden hem arkadan sürtüyor...yapılacak işlem sonrası orjinal görüntüyü bozmadan kullanabilirsiniz...(2,5 gün sürdü).Bu işlem sonrası 285 tabanlı 75 16 lastik te kullanabileceğim...Yani ortalama 6 cm yükselen aracım bir 3 cm daha lastik ebatıyla yükselebilir....(daha ne olsun yeter uçmayalım).Dediğim gibi reklam olacaksa da olsun benim sıkıntımı hızlı ve iyi niyetiyle çözen Hüseyin Beye teşekkür ederim...


DPPyam.jpg




 





Hayırlı olsun, çok güzel olmuş bence. gündüz çekilmiş başka resimleri varsa yüklermisiniz. saygılar
Tümay
 












Hiç vaktim yok kısıtlı zamanda gıdım gıdım iş yapıyorum...Şu an karartma aşamasındayım ilk plastidip denemem harika sonuç diyebilirim...tampon tamamdır...ön panjuru siyah satın aldım toyotadan active modelinde plastik siyah toyota logosunu kararttım süper oldu...Ayna ve kapı kollarına aliexpressten ısmarladım siyah kaplama...sadece kasa kapağındaki kromlar kaldı imkan bulur bulmaz o da kararacak ön korumanın küçük krom yeriyle...son bitmiş halinin footolarını koyacağım bitince...Hayal ettiğimdem daha güzel oldu diyebilirim.
 





İlk resimleri Hüseyin Beyin affına sığınarak koydum habersiz...başka resmim yok elimde ama çalışma yapacağım bitince...Sorusu önerisi olan varsa seve sever cevaplar,dinlerim...
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,431
Mesajlar
1,517,887
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst