2016 Temmuz | Karadeniz Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofabiya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 116
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,866
Allah gönlünüze göre versin.
Aman bebişe dikkat edin. Haldır haldır koşturmayla, yollarda perişan etmeyin. Plan, düşündükleriniz, görsel ve haritada ki yerler harika, görmeye , havasını teneffüs etmeye değer.
Çalışan birisi olarak, yılda 15 günlük etkinlik ile, sanırım uzun yıllar bu bölgede olacaksınız.
Forum da faydalı bulacağınız, bu bölgelerle ilgili çok topic var.
Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir gezi olmasını dilerim.
 

Etiketler
hepsı bırbırınden guzel yerler gonul ısterkı hepsını gormek gezmek kısa vadede sızı cok yorar araları bayagı uzak bır cok yayla yazmıssınız bunlar yol uzerı deyılkı hepsı bır gun demek ıcerıde bence gıttıgınız bolgeyı guzel eksıksızce gezın yetısmeyenı bır dahankı gezıye saklayın guzel gezı olması temenım..
 

Sevgili ofabiya nın açtığı bu forumdan sonra, 2016 yazı için yapmayı planladığımız 2 ayrı tatil planından bir tanesini bizim içinde Karadeniz'e
yapılması netleşti.Aynı başlıkta benzer güzergahta gerçekleştireceğim için rota ve tatil programını burdan paylaşarak belki ofabiya ile fikir alışverişi ve yapılan paylaşımların diğer arkadaşlara faydası olabileceği düşüncesindeyim.

Şuan için net olan detaylara gelince programın Ramazan bayramına denk gelen hafta(önceki veya sonraki haftayı da kapsayacak şekilde) takriben 7-9 gün kadar sürecek. Daha önce Borçka/ karagöl de ve ayder'de eşimle daha kısa süreli çadır kamplarımız oldu.Tek farkı şuan 2.5 yaşında bir kızımızın olması. Kampa geçtiğimiz yaz doğa gezileri için aldığım, aynı zamanda hafta sonu şehir içindede kullandığım 2009 model Nissan Navara pick up ile yapacağım. Husky marka 3 mevsim çadır, tulum ve matlarımız var.
Rota olarak ofabiya kadar geniş bir saha programı yapmayı şuan için düşünmüyorum. Rota şuan için Rize çamlıhemşin yaylaları. Aklımdan geçen 1-2 gün konaklamalı yaylalar arası araç ile geçiş ve aynı şekilde bir sonraki yaylada 1-2 gece konaklama şeklinde devam etmeyi düşünüyorum. Yani toplam min. 5-6 yaylayı 1-2 gece konaklamalar ile toplamd 7-9 günde dolaşmak istiyorum.Şuan için net olan başlıklar bunlar. Rota tamamlandığında paylaşacağım.

Öncelikle size sormak istediğim soru, Karadeniz yaylalarında özellikle gece konaklamalarında Ayı başta olmak üzere yırtıcı hayvanla karşılaşılabilinir mi?eğer böyle bir ihtimal varsa araç üstü çadır ne kadar güvenli olur? Kayseri'deyaşamamıza rağmen eşim Trabzonlu.Yılda 1-2 defa eşimin ailesini ziyaret amaçlı Karadenize gidiyorum. 2000 metre üstü Yaylalarda ağaç olmadığı için açık arazi mera alanlarda olacağı ile ilgili bir bilgim yok.Ama yine de tecrübesi olanlara sormak isterim?


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Yaylalarda mutlaka insan olur. İnsanın olduğu yerlerde konaklamaya çalışın derim.
Araç üstü çadır psikolojik olarak daha iyi tercih olabilir.Yüksek yaylalarda ayı v.b saldırısına uğrayanı duymadım. Bu aralar ayılar daha aşağılarda. Ağacın bittiği rakımdan sonra ayı gören arkadaşlar var ama ayı da arkadaşları görmemiş gibi yapmış. Kısaca insanın olduğu yerlerde risk yok gibi.
 

Sevgili cirakoglu. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Bende hiç duymadım ama belirttiğim gibi bilenden duymak başka oluyor.


Sent from my iPad using Tapatalk
 



Sevgili i.güneş ve bayar28 ; dedikleriniz doğru, harita üzerinde uygulanabilir gibi görünsede yollara düşünce çok yorucu bir güzergah. Burada yazdıklarım kesin planım değil. Aklın yolu bir sanırım, bu rotadaki noktaları olabidiğince azaltmam lazım. Şuanda 18 nokta görünüyor. Ama insanda kıyamıyor, gitmişken hepsini göreyim diyor insan. Zamanla sadeleştirince yine sizlerle paylaşacağım, gezi öncesi ve sırasında burada paylaşımlar yapmaya devam edeceğim.

cazzcazzy ; sizin tatiliniz benim için simülasyon gibi olacak herhalde. Bende sizinkinin yaşlarında bir çocukla yapacağım geziyi. Bende Ramazandan 8-10 gün sonra çıkarım diye düşünüyorum. Ayrıca çadır konusunda da son olarak husky'nin 3 mevsimlik olanına karar verdim. Önümüzdeki ay tatil için çadır-mat-çanta alışverişi yapacağım.

Bende tam doğanın içinde çadır kurmak istiyorum ancak aynı güvenlik endişesini yaşıyorum. Daha önce çadır kampı tecrübem olmadığı için de riskli davranışlardan kaçınacağım. İnsanların bulunduğu yaylalarda çadır kuracağım. Tabi tatile çıkmadan önce mayıstan sonra egede günübirlik çadır denemeleri yapmayı düşünüyorum.

Benim tatilimin batıya doğru uzanmasının sebebi eşimin Sinop'lu olması. Çocukluğundan beri hiç görmemiş köyünü, ona köyünü de göstermek istiyorum. Ayrıca aracım Clio 3, pek arazi aracı sayılmaz ama 150 bin km'dir yolda koymuşluğu yok :D
 

Ayder Yaylası
Ayder Yaylasi Resimleri 14

Ayder Yaylası
Ayder Yaylasi Resimleri 13

Ovit Yaylası
Rize Ovit Yaylasi

Hazindak Yaylası
Rize Hazindak Yaylasi

Gito Yaylası
Rize Gito Yaylasi
 

İyi akşamlar, şuan bilgisayar başında bende bu yaz temmuz ve ağustos ayı içinde yapmayı düşündüğüm Karadeniz gezimi planlamakla meşgulüm. Benim gibi planlama yapan arkadaşların faydalanabileceğini düşündüğüm birkaç hususu ilave etmek istedim.


Öncelikle yaylalara gitmek isteyen arkadaşlar için Kaçkar, Kaçkarlar, Kaçkar DaÄŸları sitesi detaylı bilgiler içeriyor. Aşağıdaki bağlantı adresinde ise bölgede bulunan tüm yaylalar Google Earth üzerinde işaretlenmiş, araç yolları ve patika yollar detayları ile gösterilmekte. Planlama yapan arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.

kackar.org • Başlığı görüntüle - Kaçkar Dağları ve Yaylalar - Detaylı GPS verileri (kmz)


Çadırlı konaklama düşünen arkadaşlar:

http://kampingturkiye.com/ adresinde belirtilmiş kampinglere göz atabilirler yalnız, Maçka ve Ayder harici kamping yok sanırım. Ancak okuduğum gezi yazıları ve yorumlardan anladığım kadarıyla kampingde bölge için özelliklede yaylalar için şart değil.


Ayrıca ben planlamam arasına Batum gezisini de ilave ettim. Trabzon ve Rize kalkışlı günübirlik turlar düzenlenmekte.
 

D.Karadeniz için olmazsa olmazlardan Sümela Manastırı restorasyona girmiş bir yıl kapalı kalacakmış. Eylül Ekim gibi açılacakmış. Rota planlaması yapan arkadaşlar teyit alarak Sümelaya gitsinler.
 

Bence Sümela Manastırı şu an ki hali ile girilip gezilecek bir yer değil.Kendi aracı ile gidenler için park yeri eziyeti de cabası.
Zaten bence bir yerler gezilirken adı çıkmış meşhur sınıfına katılmış hiç bir yere gitmeyeceksin çünkü böyle yerler kısa sürede zengin olma hırsı ile yaşayan esnafın istilasına uğramıştır.Her şey hem normalinden pahalıdır hemde daha kalitesizdir.Kalabalık gürültü pislik vede KABALIK ta cabasıdır.
Ben dogu karadenizi gezerken daima yerli esnaftan bir şeyler alırken çevreyi soruyorum,yaklaşık 12 sene evvel Sultan Murat yaylasını hiç bir yol tabelası bile yokken böyle bulmuştum,Aygır gölünü yine balcılara sorup öğrenmiştim,camiliyi herkes biliyor ama giden az olduğu için gidilip gezilmeli derim.
Bu haziran ayında yine doğu karadeniz ve tüm Gürcistanı tekrar gezecegim,plan yapmıyorum ama mecbur kalmadıkça aynı yollardan geçmiyorum.
 



Karadeniz gezi güzergahına ve zamana bağlı olarak yeni açılmış/açılacak olan Hatila Vadisi cam terası da görülebilecek yerler arasına dahil edilebilir. Ayrıca şuana kadar okuduğum pek çok Karadeniz gezi yazısında rast gelmediğim Artvin/Ardanuç'ta bulunan Cehennem Deresi Kanyonu'da gezilebilecek yerlere dahil edilebilir.
 


Rize için fikir verebilirim, aracınız SUV olsaydı harika yerlere gönderebilirdim sizi ama Clio ile imkanlar sınırlı olsa da yine de bir çok yere ulaşmanız mümkün. Merkezde RIze kalesi ve Ziraat A uğrayıp şehre yukarıdan bakmanızı tavsiye ederim mesela. Yaylalar için İkizdere ve Çamlıhemşin seçenekleri öne çıkar. İkızderede den Cimil Çağırankaya Anzer gibi yaylalara ulaşmanız mümkün, aracınız SUV olsaydı yayla yollarından Çamlıhemşin e ve oradan muhteşem Fırtına Vadisi ne ulaşmanız mümkündü. Clio ile Gito Verçenik Elevit gibi yaylalara ulaşmanız imkansız olmasa da eziyet olur ve yolda kalma durumu cepte olur. Tavsiyem sahilden Ardeşen e kadar ulaşıp oradan Fırtına Vadisi boyunca Çamlıhemşin e ulaşmanız, sonrasında yol ikiye ayrılır birtanesi Ayder yaylasına gider tek güne sığmaz ama Ayder yaylasına uğramadan da olmaz. Ayder e uğrayıp oradan geri dönüp (yaklaşık 25 km) Çamlıhemşin e ulaşıp Zil Kale ye doğru Fırtına Vadisi boyunca devam etmenizi isterim taa ki Çat Köyüne kadar. Orada hem pansiyon bulmanız mümkün hem de çadır imkanı var ki oraya gidene kadar da bir sürü yer var çadır için. Yol çift arabanın yanyana geçmesini sağlayacak şekilde yapılmaya çalışıldı ama birileri cebi doldurup devam etti, çok dikkatli sürün, bir çok viraj ve iki aracın yanyana geçemeyeceği mevkiler var, ama Çat A kadar zemin güzel Clio ile rahatça gidersin
 

Rize için fikir verebilirim, aracınız SUV olsaydı harika yerlere gönderebilirdim sizi ama Clio ile imkanlar sınırlı olsa da yine de bir çok yere ulaşmanız mümkün. Merkezde RIze kalesi ve Ziraat A uğrayıp şehre yukarıdan bakmanızı tavsiye ederim mesela. Yaylalar için İkizdere ve Çamlıhemşin seçenekleri öne çıkar. İkızderede den Cimil Çağırankaya Anzer gibi yaylalara ulaşmanız mümkün, aracınız SUV olsaydı yayla yollarından Çamlıhemşin e ve oradan muhteşem Fırtına Vadisi ne ulaşmanız mümkündü. Clio ile Gito Verçenik Elevit gibi yaylalara ulaşmanız imkansız olmasa da eziyet olur ve yolda kalma durumu cepte olur. Tavsiyem sahilden Ardeşen e kadar ulaşıp oradan Fırtına Vadisi boyunca Çamlıhemşin e ulaşmanız, sonrasında yol ikiye ayrılır birtanesi Ayder yaylasına gider tek güne sığmaz ama Ayder yaylasına uğramadan da olmaz. Ayder e uğrayıp oradan geri dönüp (yaklaşık 25 km) Çamlıhemşin e ulaşıp Zil Kale ye doğru Fırtına Vadisi boyunca devam etmenizi isterim taa ki Çat Köyüne kadar. Orada hem pansiyon bulmanız mümkün hem de çadır imkanı var ki oraya gidene kadar da bir sürü yer var çadır için. Yol çift arabanın yanyana geçmesini sağlayacak şekilde yapılmaya çalışıldı ama birileri cebi doldurup devam etti, çok dikkatli sürün, bir çok viraj ve iki aracın yanyana geçemeyeceği mevkiler var, ama Çat A kadar zemin güzel Clio ile rahatça gidersin
Ayni bolge icin program yapan ve 4×4 pick up aracimiz ile rotaya ilave neler soylersiniz.Bnm aklimda suan icin sal, hazindak pokut ve sal yaylalari var.Devamina ne onerirsiniz?Konaklamalar cadir olup sure 10 gun.


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ayni bolge icin program yapan ve 4×4 pick up aracimiz ile rotaya ilave neler soylersiniz.Bnm aklimda suan icin sal, hazindak pokut ve sal yaylalari var.Devamina ne onerirsiniz?Konaklamalar cadir olup sure 10 gun.


GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4x4 pick-up ile yolları dize getirirsiniz. Ben olsam zaman kaybı yaşamamak için güzergah belirlerdim, ve belirleyeceğim güzergah Çamlıhemşin-İkizdere arasında olurdu. Sahilden Fırtına Vadisine ayrılınca görsel güzellik ve çam kokusu sizi harika hissettirecektir. Hedef vadi boyunca ilerleyip zirveye ulaşıp İkizdereye ulaşmak olacak. Bu güzergah boyunca sayısız yayla var hepsine ulaşmak mümkün olmayacağı için güzergaha uygun hareket etmek gerekecek. Bahsettiğiniz yerlere ilave olarak yazacaklarım Ayder'den Yukarı Kavrun yaylasına uğrayın (horon garanti; )) sonrasında Çamlıhemşin e geri dönüp Zilkale ye doğru ilerleyip Çat a ulaşın. Cancik tesisinde bir mola verip muhlama ve alabalık yiyin. Oradan Elevit Palovit ve Tirovite çıkıp geri dönün. Çat A geri döndükten sonra zirve tırmanışına devam edin. Kale yaylasından Çiçekli Yayla ya uğrayın, sonrasında Verçenik. Baldaş yaylasından dağın zirvesine ulaşıp Gölyayla dan Çağırankaya dan Ikizdere ye inmen mümkün
 



Herkese merhaba,
Bizde 1 Temmuz itibariyle 6 kisilik bir ekiple, Haziranda 3 yasina girecek olan kizimda dahil olmak uzere Casavan'dan kiraladigimiz karavan ile birlikte 2 haftalik Ankara cikisli Karadeniz turu yapmayi planliyoruz.
Yaklasik 2 haftadir arastirma yapiyorum ancak bu kadar cok dogal guzelligi ve gezilecek yerlerin coklugunu gordukce 2 haftanin az bir zaman olduguna inanmaya basladim:smiley:
Benim planim Ankara uzerinden Kastamonu' ya gecip kiyi seridi boyunca Artvin' e kadar gitmek. Programa gunu birlik Batum' uda dahil etmek istiyoruz ancak onun icin ayri bir arac bulmamiz gerekecek. Firma kiralik karavanla yurt disina cikisi musade etmiyor.
Donusude Erzurum uzerinden yapmayi planliyorum.
Rotami ve gormek istedigimiz yerleri netlestirdigimizde sizlerle paylasmak isterim.

Cocukla seyahate cikmaktan cekinenler icin, birseyler soylemek istiyorum.

Kizim 4. ayindan itibaren yurt ici ve yurt disi gezmelerinde surekli bizimle beraber. Bu konuyla ilgili etrafimizdaki insanlardan cok fazla olumsuz tepki aldik ancak onlari dinlememekle iyi bir sey yaptigimizi anladik acikcasi:smiley:
Gerci, simdi de kendisini evde tutmakta bir hayli zorlaniyoruz :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,792
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst