2014 Ağustos Frankfurt'tan Başlayan 2 Haftalık Karavan (motorhome) Turumuz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan halukunal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,840

halukunal

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Merhabalar,

Aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşımın bu yıl ilkbahar'da yaptığı 12 günlük Avrupa Karavan turu sonrasında başlayan karavan merakı ve yaklaşık iki aylık araştırmalarım sonucu, biz de ailece -hayatımızda ilk defa- bir karavan turu yapmaya karar verdik.

Başlangıç rotamız Frankfurt'tan batıya doğru sürdükten sonra Ren Nehrini takip ederek güneye inmek şeklinde olacak.

Konaklama ve gezip görmek için önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Not: Bu tur öncesinde, http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79438.0 Mustafa Yetim ve Ebru Yetim'in (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79438.0) çok değerli notlarını okudum. Zaman harcayarak bu kadar detaylı notlar yazdıkları ve paylaştıkları için kendilerine teşekkür ederim.

Selamlar,
 

Etiketler
Ynt: 2014 Ağustos Frankfurt'tan Başlayan 2 Haftalık Karavan (motorhome) Turumuz

Ren Nehri kıyılarını takibederek güneye doğru inerken Koblenz-Bingen arasında gezilecek ve kalınabilecek güzel yerler var. Özellikle tavsiye edebileceklerim:
Stellplatz Braubach
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102405.0

ve Camping Loreleiblick.
http://www.camping-loreleyblick.de/

Bunların dışında Bacharach, Oberwiesel ve Bingen` de de karavanparklar vardır. Bunlar ve diğer kalınabilecek yerler hakkında bilgileri Campercontac listesinde bulabilirsiniz.
http://www.campercontact.de/

Güzel ve zevkli geziler dilerim.
 

Ynt: 2014 Ağustos Frankfurt'tan Başlayan 2 Haftalık Karavan (motorhome) Turumuz

Merhabalar Hüseyin bey ve sonja hanim

Karavan konaklama yerleriyle ilgili bilgiler vermeniz cok hos bizler icin faydali tesekkürler iyi eglenceli gezmeler diliyorum size :smiley:Bizde gectigimiz hafta sonu bodensee kenarindaydik kostanz dan Allensbach`a gectik sirin bir kasaba gnadensee kenarinda kampf yerinde kaldik güzel bir yer tavsiye ederim.Resimleri yüklemeye calistim gittigimiz göllerin ama maalesef bir kac tanesi yüklendi digerleri yüklenmedi sitenin acemisiyiz :(cok yavas yükleniyor ayrica..neyse alisacagiz zamanla
saygilar

IMG 1711


IMG 1012
 

Merhaba Haluk Bey;
Uzun yıllardır planladığım karavan ile Avrupa turunu, sizlerin deneyimlerini de okuduktan sonra, kısmetse bu yaz yapmayı düşünüyoruz.
Bu konuda aşağıda merak ettiğim sorulara, tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok memnun olacağım;
1. Karavan kiralarken (3-4 Kişilik) sahip olduğum B sınıf ehliyet yeterli olacak mıdır?
2. Daha önce Avrupa'da minibüs kullandım ama karavan tecrübem olmadı, bu bakımdan motokaravan kullanmak çok zor mudur?
3. Kamping alanlarından yapılan rezervasyonlar güvenli midir? Gittiğimizde "Kusura bakmayın yerimiz kalmadı" gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
4. Biz 5 aile olarak bir tur düzenledik. Bu şekilde 5 ayrı karavan ile seyahat etmek sizce ne gibi sıkıntıları beraberinde getirebilir?
5. Rota olarak sizlerin maceralarını da dikkate alarak, Almanya Münih'ten başlayan ve güneye uzanan bir yol çizdik. Bu anlamda yardımcı olabileceğiniz her türlü tavsiyeye ihtiyacım olabilir.

Yardım ve destekleriniz için şimdiden bir kez daha teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla...

Sinan Çavun
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,434
Mesajlar
1,517,912
Kayıtlı Üye Sayımız
172,080
Kaydolan Son Üyemiz
yusuf75

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst