2014 Abd Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,201
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: 2014 Abd Gezimiz

cantunc' Alıntı:
Buradan yazmam istendi...

Yanlış anlamayı önlemek için kısa bir açıklama:

Forumdaki bilgileri uzun vadede kolay ve çabuk bulabilmek hepimizin çıkarınadır. Bu nedenle gezi bilgilerinin gezi bölümünde, hazırlık bilgilerininde planlama bölümünde olmasında fayda var.
Böylece, Can Beyin merakla beklediğimiz gezi notları yıllar sonra da hep göz önünde olacaktır.
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Merakla beklendiğini bildiğimden cep telefonundan yazmaya çalıştığımdan değişikiği yapmama zor olacak bu nedenle konunun bütünlüğünü bozmamak için Konunun taşıma işlemini yönetimce yapmanız sanırım çok iyi olacak.
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Dolayısıyla bu sorun çözülene kadar gezi planları bölümünde yazmaya devam ediyorum.
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

"ABD 2014 Gezimiz için Yardım" başlığında şimdiye kadar yazılanlar planlama bölümüne ait konular.
Karavanınızı tesim alarak geziye başlayınca gezi notlarınızı burada yazmanız yeterlidir. Başka yapacak bir şey yok.
 



Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Karavanı teslim alana kadar diğer tarafta yazmaya devam edeceğim. Sanırsınız allahın emri.
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Dün akşam eş dost toplandı.Yaz gezileri konuşuldu.Alay mahiyetinde konu bir şekilde benim topiğe geldi.Sitedeki yurt dışı gezilerinde Avrupada,asyada yer verilmemesi gırgır konusu edildi.Seni serbest bırakmışlar,köşe yazısı gibi devam et dediler.Fikri tuttum nede olsa doksan bin tıklanan bir köşede yazmaya devam etmeliydim.Bu seneki ABD hatta ondan sonraki sene Çin'ide bu topikte pardon köşe yazısında anlatacağım..
Önce bu seneye bakalım.ABD'ne gitmeyi planlayanlar için çin işkencesi gibi gelen Vize konusundan başlayıp,planladığım rota,karavan şirketi,maliyet gibi konuları yazmaya başlıyorum.
ABD.vizesi için Ankara'daki Büyükelçiliğe veya İstanbul'daki Başkonsolosluğa baş vurmak gerekiyor.Başvurunuzu online yapıyorsunuz. Bunun içinde turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_olmayan_vize.html‎ adresine gidin.Buradaki DS-160 Başvuru Formunu eksiksiz ve hatasız dolduracaksınız.Amerikan vizesi için vesikalık fotoğraf çekmesini bilen bir fotoğrafçıda 2 adet resim çektireceksiniz.Resim son 6 ay içersinde çekilmiş olacak.2 adet fotoğrafınızla birlikte digital çıktınızı almayı unutmayın.Fotoğrafınızın digital çıktısını bu formdaki yere yükleyeceksiniz.Diğer ikisini yanınızda götürün. Pasaportunuzun Amerika'ya varış tarihi itibariyle en az 6 ay süreyle geçerli olması gerekmektedir.Başvurunuzu birbuçuk,iki ay önceden yapmalısınız. Formu eksiksiz ve doğru olarak doldurup randevu tarihini belirledikten sonra ve en önemlisi B-1/B-2 - Ticari veya Ziyaret Amaçlı Ziyaretçi Vizesi talep ettikten sonra formu gönderin.Randevu günü B.Elçiliğe veya başkonsolosluğa giderken üzerinizde cep telefonu dahil hiç bir elektronik malzeme bulundurmayın.Yoksa onları teslim edecek birini aramak zorunda kalırsınız.Bu form her kişi için ayrı ayrı doldurulacak.Örnek:seyyahate katılacak siz ve eşiniz ise siz ve eşiniz için ayrı ayrı doldurulacak.14 yaş altı ve 80 yaş üstü kişiler randevuya gitmeyebilirler. https://usvisa-info.com/tr adresinden kişi başı 160 $ vize ücretini yatırın.Her ihtimale karşı çıktısınıda alın.Ben on line olarak yapı kredi bankası üzerinden ödeme yaptım.
İşlemler bitmiştir.Artık randevu gün ve saatinde konsolosluğa gideceksiniz.Biri bahçede diğeri bina girişinde 2 kez üstünüz başınız aranacak.Önce sıra numarası verecekler,sonra parmak iziniz alınacak ve son olarakta vize memurunun sorularını yanıtlayıp işlemi tamamlayacaksınız.Pasaportunuzu size verirse vize müracaatınız kabul etmemiş demektir.Alı koyarsa üç gün içinde formda belirttiğiniz adresinize kurye ile göndereceklerdir.


Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102520.0#ixzz3CGx07l7W
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Vize memurları gayet iyi Türkçe konuşuyorlar bu nedenlede nasıl anlaşacağız telaşına gerek yok.Soruları ise genellikle seyyahatinizle ilgili.Nerelere gideceğiniz,gidiş-dönüş tarihleri,ABD'ye kaçıncı seyyahatiniz gibi.Diğer teferruatlı soruları zaten formda yazmış olduğunuzdan tekrar sormuyorlar.Birde sakın ola ABD.de kalmayı filan düşündüğünüzü söylemeyi aklınızdan bile geçirmeyin.
Bana göre 1 yıl batı ikinci yıl doğu sahillerini dolaşmak hem zaman hemde para açısından daha uygun.New York-San Francisco yaklaşık 3000 mil.Bu yolu karavanla katetmek enteresan olmakla birlikte pek pratik değil bence.
Tam 3 aydır bu işle meşgulüm.Herşey planlandı.Sıra hareket zamanına geldi.29 Haziranda Delta Havayollarının direk uçuşuyla NYC.29 Temmuz ise dönüş.
Seyyahat planlamamız şöyle.Bir hafta Newyork.Orada yakınlarımız olduğundan onlarda kalacağız.New York ve çevresini dolaşacağız.Bir günüde Niagara'ya ayıracağız.3 Hafta kiralayacağımız motorhome ile Key West'e kadar gideceğiz.Key West'ten takrar karavanla Miamiye döneceğiz ve karavanı orada bırakıp uçakla New York'a geri döneceğiz.
Motorhome'un fiyatı her şey dahil 4500$.Herşey dahilden kasıt;Sigortalar,vergiler,gps,full karavan malzemeleri ve sınırsız mil.
Şu ana kadar harcanan paralara gelirsek:
Konsolosluğa ödenen vize harcı : 320€
İstanbul-NYC-İstanbul Uçak bileti: 1150 $
Motorhome : 4500$
Miami.NYC uçak bileti : 432$
TOPLAM : 6402 $

Giderleri harcadıkça yazacağım böylece gerçek sonuç ortaya çıkar..Merakla beklenen maliyette hesaplanmış olur.
İstabnula-New york uçuşumuz için THY'nı değilde neden Delta Airlines 'ı seçtiğimize gelince 1000 Tl. daha ucız olduğundan.Biletide Orbitz.Com.dan aldık.Harekete 2 gün kaldı.Uçak bileti hakkında son bilgiyi vereyim.Onbeş günden beri fiyatlar 2 kişi için 5590 Tl.oldu.Ben 2415 Tl ödemiştim.Önceden uçak bileti almanın faydaları işte bu.3175 Tl.lik bir kar.
Gezi planlarınızı mutlaka 6 ay önceden yapın.Yapacağınız rezervasyonlarda çok büyük fiyat farkı olacaktır.
ABD'de karavan kiralama işini Motorhomebookers adlı siteden yararlanarak yaptık...Bu sitede kiralamak istediğiniz karavanın cinsini,süresini,gidiş yerini belirleyip fiyat alabiliyorsunuz ve kiralayabiliyorsunuz...
ABD'den selamlar. O kadar yoğun bir programki ancak bu gün bulabildiğim bir fırsattan yarar yaralanıp yazabiliyorum. Atatürk hava limanına gelip Delta havayollarının kontuvarına geldiğimizde görevliye ilk sorumuz Delta çok kötü deniyor oldu. Adam şaşırdı ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Yine internet yalanlarının kurbanı olmuştuk. İnternette yazılanların yarısı yalan. Görevli elindeki forma bakarak bavulu kimin hazırladığına kadar bir takım güvenlik soruları sordu. Vizelerimiz kontrol edildikten sonra biniş kartımızı aldık. Delta,Boing kullanıyor. 300 kişilik bir uçak. Boş olacağını düşünmüştüm ama tüm koltuklar doldu. rötar olmaksızın havalandık. Böylece 11saatlik yolculuk başladı. İkinci kaptan pilot Türk. Anonsları Türkçede yapıyor. Hostlardan biride Türk. Türk yolculara yardımcı oluyor. İnene kadar yiyecek ve içecek servisi yapıldı. THY'dan farkı yok. Host amerikalı olmayan yolculara gümrük formu dağıttı. Bir internet yalanı daha. Bir çok kişi 2014 ten itibaren formun kaldırıldığını yazmıştı. Buda yalan çıktı. Form ingilizce ve enteresan sorular olduğundan doldururken tereddüt yaşıyorsunuz. Allahtan Türk host yardımcı olarak Türklerin derdini çözdü. Nyc. Kennedy havalimanına tam zamanında vardık. Uçaktan iniş ve ABD topraklarına ayak basış. Macera başladı.
Terminal binasına girince kuyruklar şehrine geldiğinizi anlıyorsunuz. Onlarca kontuvarın önünde upuzun kuyruklar. Gümrüğe tabi eşyanız yoksa birine girin. Sınır muhafızı resminizi çekecek,parmak izinizi alacak,ne amaçla geldiğinizi soracak.turistik deyince giriş damgasını vuracak.bu sefer gümrük sırasına gireceksiniz. Uçakta doldurduğunuz forma bakıyorlar. Şüpheli bir durum yoksa geçiyorsunuz. İşlemler bitti. Terminal binasının dışına çıkıyorsunuz.Asıl macera şimdi başlıyor...
JFK. Havaalanı terminal binası dışına çıktığınızda şayet karşılayanınız yoksa kendinizi boşluktaymışçasına hissediyorsunuz. Mutlaka yola çıkmadan önce şehre en ekonomik şekilde ulaşabilmenin yollarını öğrenin. Taksi,shuttle,otobüs, metro seçenekleriniz arasında. Bizi karşılayan olduğundan sorun yaşamadan onların evine ulaştık. Bundan sonra size neler gerektiğini yazacağım.
Yapılacak ilk işlerden biri Eşinizin ve sizin cep telefonlarınız için 5GB internetli aylık telefon kartı almakolmalı. Fiyatı 65 dolar. Birde Türkiye ile konuşmak için pek bilinmeyen Türk marketlerde satılan phone card tan alın 6 dolar ama 2saate yakın uluslararası konuşma yapabiliyorsunuz. Bu şekilde hem telefonla konuşma işini hemde nevigasyon işini çözmüş olacaksınız.
Evdeki hesap çarşıya uymadı.New York taki arkadaşlarımız zaman ve paradan tasarruf için bir öneri getirdiler.RV'yi Orlando dan kiralamak.Diğer yerlerdeki campinglerin genellikle milli parklarda olması bunlarında şehir dışında bulunmaları ayrıca araba kiralamamızı gerektirecekti..Tatil yöresi ise zaten Florida'dan sonraydı.Mantıklı bu teklifi onayladık.RV.şirketini arayarak New York rezervasyonumuzu iptal ederek Orlando'ya aldık.
New York'ta kaldığımız sürece dostların arabasını kullanarak pratikte yapma fırsatı buldum..Avrupa'dan çok farklı yöntemleri var.Örneğin döner kavşakları yok..Yollar birbiriyle kesişiyor.Keşişme noktasında bir seri trafik lambası var.Her yöne gidecekler için ayrı ayrı yanıyor. Diğer taraftan yollar yazı ile işaretlenmiş.Doğru gidecekler sağa sola dönecekler için ayrı şeritler var.Bunları kullanmak zorundasınız.Zorunluluğunuz ayrıca yol kenarındaki levhalardaki yazılardada belirtilmiş.Birde yol üstü levhalardada ayrıca gidiş istikametlerini adları yazılmış.Yani hem yoldaki hem yol kenarındaki hemde yol üstü levhaları okumak zorunda kalıyorsunuz.Sağdan gelene yol verme kaidesi varsada yinede dikkat edin bizdeki gibi buna aldırış etmeyenlerde oluyor.En önemlisi YAYA.İster yaya geçidinde ister yolun bir yerinde yaya görürseniz mutlaka durun..Çarpmanın bedeli yüz binlerce dolar.Kasıtlı olarak bunu yapıpta tazminat alanlar bile varmış.Hız limitlerine mutlaka uyun,her yerde kamera var.Otoyollarda bile azami hız 65 mil.
New York trafiğini görünce İstanbul aklıma geldi.Uzun araç kuyrukları,yol inşaatları,trafik keşmekeşi.İstanbulda araç kullananların yadırgamayacağı manzaralar.Ulaşım,taksi,metro,otobüs,minibüs ve vapurla sağlanıyor.Taksiler ortalama 20 dolar civarı,birde %10 bahşiş bekliyorlar,metro pahalı iki saatlik süre için 6 dolar,otobüs ve minibüsler 3 dolar.Minibüs aynı İstanbul'un minibüsleri.Kural tanımayan özellikle arap sürücüler kullanıyor.
Köprüler ve tüp geçitte trafik yoğunluğu çok fazla.Birde turistik bölgelerdeki Top on otobüsleri,faytonları,çekçekleri eklerseniz karmaşayı hayal edebilirsiniz.Bu şehir içi trafik yoğunluğuna birde kamyonlar dahil olunca tam bir curcuna.
Tüm bunlara karşın kaza yapanlara rastlamadım.Bütün bunlar New York'ta araç kiralanmaz diyor.Gezmek için toplu taşım araçlarını kullanın.
New York'un görkemli binaları Manhattan adasında..Dolayısıylada görülecek yerler burada.Empire States binası,Wall strett,Dünya ticaret merkezi,Broadway,BM binası,Central Park,China Town,Little Italy...Elis ve Özgürlük adalarıda görülmesi gereken yerler arasında.Broklyn köprüsünüde mutlaka yürüyerek geçin.
Yiyecek meselesi bayağı sorun.Amerikalılar fast food la besleniyorlar.Buger,taco favori yiyecekleri arasında.Sebzeli bir şeyler yemek için Çin,Hamurlu bir şeyler içinse İtalyan fast food çuları seçeceksiniz.Paranız varsa restoranı seçebilirsiniz.
China town yani çin mahallesi bizim 1 milyoncularla dolu.Her şeyin çakmasınıda bulabilirsiniz..Turistlerin alış veriş için gözde yerlerinden biri.Soho ise en lüks semt.4500 dolara çanta,4000 dolara ayakkabı almak isteyenler için ideal.New York alış veriş için pahalı kentlerin başında geliyor.Çünkü burada vergi yüksek.Daha ucuz alış veriş için karşı kıyıdaki Newvark'ı seçin.
Herkesin merakı Samsun Galaxi 5.Bizim parayla 1800 Tl.Burayla aynı para yani..I phone 5 s ise 550 dolar.Birde etiketlerdeki fiyatlar KDV sizdir.Kasaya gelince ürüne göre %10 dan başlayan KDV.ödeyeceksiniz.Onun için KDV li fiyatını sorun.
Araya İtalya seyyahati girince bir süre yazmaya ara vermek zorunda kaldım..New York,35 milyonluk nüfusuyla megakent olmasına karşın kurulan sisitemle,uyulan kaidelerle tıkır tıkır işleyen bir kent.on beş günlük sürede bir tek kişi bana çarpmadı.İstanbulda yürürken üstüne üstüne gelen insanlar,otobüs ve metroda kapı önü mücadeleleri aklıma geldikçe medeniyetin ne demek olduğunu anlar gibi oldum.
Orlando'ya gitme günü yaklaştı..Newark havaalanından American airlines ile 350 dolara 2 kişi Orlando'ya uçacağız.Hava alanında check-in'i makinede kendiniz yapıyorsunuz.Pasaportunuzu makineye okutuyorsunuz ve biletinizi alıyorsunuz.Bavul ise ücretli.23 kg.bavul için 25 dolar ödüyorsunuz.Check-in den sonra uçağınızın kalkacağı kapıya gidiyorsunuz ve koltuk numaranız hangi gruba aitse çağrılmayı bekliyorsunuz.Uçağı arkadan öne doğru üç gruba ayırmışlar ve en arkadan başlayarak yolcu alıyorlar.Böylece koridorda uzun kuyruklar oluşmuyor.
Uçak kalktıktan 3 saat sonra Orlando'dayız.Hava limanı önünde karavan şirketinin arabası bizi alarak Cruise American'ın şirket merkezine götürdü.Bizi karşılayan güler yüzlü ispanyol asıllı bey kira sözleşmesini,full sigorta poliçesini imzallattıktan sonra 20 gün için 3500 dolar+110 dolar personel kiti denilen tabak çanak,çarşaf gibi ihtiyaç malzemeleri için para ödedik ve işlemimizi bitirdik.
RV'miz, Motorhome C19.Her Amerikan aracın gibi Otomatik vites ve benzinli..Adam bizi karavanımıza götürdü ve arka taraftaki kampingin yerini tarif etti.Adam gittikten sonra karavana yerleştik ve etrafımıza bakındık.Pırıl pırıl bir motorhome.Maalesef yanımızda kahve olmadığından yorgunluk kahvesini kamp yerine bıraktık..

IMG 1663


IMG 1694


IMG 2466


IMG 2465
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

Güngör,üye değilsem tüm topiklerimi ve fotoğraflarımı sil..Bedeva yayın yok..Ahlaklı davranış zaten bunu gerektirir.sadece bu bölümde değil tüm yazı ve fotoğraflarımı siteden kaldır..Sitede artık kafana göre rahat rahat takılırsın.
 

Ynt: 2014 Abd Gezimiz

cevap yazılmış konular için yayından kaldırmak mümkün değildir (forum kuralı)
 



Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,750
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst