2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,525
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sn.Öztürk,karavancılar olarak biz geç kalmışız.Bayramda vize muhafiyeti sağlanmış yollar Türk plakalı araçlarla doluydu.Buradaki pansiyonlarda kalıp tatillerini geçirdiler.Bizimkiler Antalya,Bodrum gibi yolların trafik çilesine çözüm bulmuşlar.Biz tam sakin yer bulduk diye sevinirken anlaşılan önümüzdeki senelerde buralarıda dolacak...
 

Etiketler
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sayın öztürk;
Seyahatınızı ilgi ve zevkle izliyorduk... sabırla, bizimle paylaştığınız için, elinize saglık. Çok teşekkür ederim. Selam/saygılar
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Gelelim merakla beklenen maliyet hesabına.
76 günde(Alexandroupolisteki 2 haftalık tatil hariç)7454 km.yol yapmışız.
Turing :340 e
Freeshop :250 e
Feryboat ;300 e
Yiyecek :3550 e
Kamp :2100 e
Mazot-Otoyol:2027 e
Toplam :8567 e.
Böyle bir tur için 22-25.000 Tl.ihtiyaç var.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Tabiatlyle Türrkiye şartlarına göre maliyetli bir gezi.Ancak imkanı ve karavanı olanlara şiddetle öneririm.Karavancılığın keyfi bunun gibi uzun rally'lerde çıkıyor.Tatil değil ancak o yolları geçmek,çeşitli kültürlerle tanışmak,kaybolmak apayrı bir heyecan.
Tüm gönül verenlere daha keyifli geziler dilerim...
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Alexandroupolis tatilinide bitirdik.2 Hafta kaldığımızdan indirimlerle günlük 19 e. geldi.Sınır zaten 40 km.Pazar günü olması nedeniyle kapıdaki yoğunlukta azdı.3 aylık vize süresinide 1 gün geçirmişiz ama yunan polisi sorun çıkartmadı.Türk gümrükçü şöyle bir baktıktan sonra yurda giriş yaptık.
3 aylık gezimizde İstanbul'a varışımızla sona ermiş oldu.
Darısı sizlerin başına........
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Darısı bizim,Yenisi sizin başınıza sayın Cantunc.....Bilgi almak amacıyla açtığınız,sonrasında detaylı bilgiler aldığımız gezinizin tekrarlarını diliyorum size...Teşekkürler...
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Değerli dostlar,çok sayıda eş dost,takip edenler hiçmi fotoğraf yok,video yokmu,hadi yayınla diyorlar...Var,Yol kamerası ile evden çıkıştan başlayıp,üç ay sonra tekrar park edene kadarki yol kayıtları var.Binlerce kare fotoğraf,yüzlerce saati geçkin video kaydı var. Bunlar bizim özel arşivimiz.
Derlenip toplandıktan sonra yayınlamayı elbette düşünebiliriz.Ancak ben bu topikte, sadece buralara gitmeyi düşünenlere bir rehber olabilecek bilgileri aktarmaya çalıştım.
Hepsini derleyip topladıktan sonra yani görsel ve bilgisel anlamda light belgesel haline getirdikten sonra yayınlayacağım.Takip etmek isteyenlere ayrıca detay verebilirim.. Oradan detaylı olarak takip edebileceksiniz.
İlginize sonsuz teşekkürler...
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bir çok eş dostun sıkça sorduğu maliyet düşürülemezmi sorusuna genel bir yanıt vermek için görüşlerimi topluca aktarmak istedim.Maliyet düşürmenin bir kaç yolu var.
Kamp yerinde kalmayıp,münasip bir yere park etmek.Güvenlik açısından tavsiye edilmiyor.Diğer yandan bir gece konaklayacaksanız tercih edilebilir.Ancak şehri gezip görmek için dört beş gün kalacaksanız o şekilde konaklanmaz.
İki aile yola çıkmak.Ne kadar yakın olsanızda iki üç ay dar bir alanı dört kişinin paylaşması hem rahat olmayacak hemde sıkıntı yaratacaktır.
Yurt dışından karavan kiralamak.Şayet karavanınız yoksa tercih edilebilir.
Süreyi kısa tutmak.Turing,sigorta,Yakıt parası,oto yol ücreti,feribot bileti gibi zaruri giderler sabit kalacaktır.Birde şehri şöyle bir dolaşalım derseniz minimum dört gününüzü alacaktır.İki gün yeterli derseniz fotoroman olur.Seyyahat acentesi ile tura katılmak daha mantıklı.
Karavancılık,özelliklede yurt dışı geziler için bizim şartlarımıza göre maliyetli bir merak veya keyif.
Ağırlığınızı minimuma indirerek,Otoyol kullanmayarak,feribot tercih etmeyerek,rüzgarın cepheden esmediği günlerde karavanı kullanarak,ucuz kamping tercih ederek maliyet biraz olsun düşürülebilir.
Sonuçta beş aşağı beş yukarı bu paralara yakın bir maliyetle gezi planlanabilir.Kısıtlı bütçeniz varsa her yıl turla bir şehre giderek yurt dışı keyfinizi alabilirsiniz.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Özel arşivinizi bizlerle paylaşmanızdan mutluluk duyarız,videoların kapladığı alanın büyüklüğünü gerçekten merak ettim.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sayın Bülent,Modaratörün bana karşı çirkin davranışlarından dolayı siteye yazmamaya karar vermiştim.Hatta geçen yılki Yunanistan,Balkanlar,İtalya,Fransa,İspanya ve Portekiz gezimizide kesmiştim.Bu yıl Avrupa gezisi için görüş sormak üzere açtığım topik,bu güzergahı kullanan olmadığını anlayınca bir anda referans gezi notlarına dönüştü.
Bu nedenlede gezi özel arşivimi sitede yayınlamayacağım.Ancak sizin sorunuza yanıt olmak üzere; 62 GB.Fotoğraf,81 GB.Video,185 GB yol videosu olmak üzere 328 GB.lik bir alanı kapsıyor.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Tabi ki bunları paylaşmak sizin tasarrufunuz da,bende paylaşım olarak her ne kadar teşekkür etsem de gerekli görmedikçe paylaşmayı sevmiyorum.
Moderatörümüze gelince o da sizin düşünceniz tanıyan herkes Levent in nasıl bir insan olduğunu bilir.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Kişisel arşivi paylaşmayı sevmeme konusunda hemfikiriz.Diğer konudada demekki illa tanışmak gerekiyormuş..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bazı arkadaşlarımda rüzgar konusuna takılmışlar..Özellikle elvovanlı motokaravanlarda rüzgarın arkadan esmesi durumunda 800 km.mesafede çeyrek depo tasarruf sağlıyor.Buda yaklaşık 20 e.eder.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Kişisel bilgiler için haklısınız ama yol gösterici ve birtakım bilgiler içeren paylaşımlar, bizler gibi sizden sonra benzer rotaları uygulayabilecek kişilere rehber olacaktır.
Biz de şu an İspanya'da Tarifa'yı geçtik Ronda'ya doğru gidiyoruz.
Selamlar.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sn.Şirin,Bu yılki gezimizdeki tüm ayrıntıları,bu güzergahı kullanacaklar için uyarıları,faydalı bilgileri verdiğimi sanıyorum..Hatta ben bu yolculuğa çıkmadam önce bu bilgileri içeren bir topiğe rastlasaydım yazana minnettar olurdum.Fransadan içerlere doğru girdiğimizde ilk kez bu güzergahı kullanmanın tedirginliğiyle yolculuk yaptıydık..İlklerin verdiği tedirginlikti.Bir kez deha buralara gittiğimizde yurt içi seyyahatlerimizdeki rahatlığı hissedeceğimizden eminiz.Zaten Yunanistan.İtalya ve Güney Fransada çok rahattık.Amaçta buydu gideceklerin tedirginliğini biraz olsun gidermek..
Paylaşımı sevmeme mevzuu ise fotoğraf ve videolar...Gideceklere Paris'in fotoğraflarına zaten gerek yok..Gidecekler ve görecekler.Ama Disneyland'a verecekleri para ve görecekleri daha değerli bilgi.
Gitme imkanı olmayanlar zaten internetten Paris'in her türlü fotoğraf ve videolarını izleyebilirler..Bunu bilgi diye sunmaya bence gerek yok.
Gerekli olan gidenlerin, gidecek olanlara güzergah,yol şartları,kamping bilgi ve koordinatları,şehri dolaşma tavsiyeleri,kazıklanmama tedbirleri,maliyet gibi ana gezi bilgileri olmalı.
Şu an sizler,bizim geçen yıl ve bu yıl kullandığımız güzergahlarda geziyorsunuz..Mutlu olduk o günleri andık.Kazasız,arızasız,sağlıklı yolculuk dileklerimizle...
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

http://static.australianbrewingcompany.com/g/?z=1&... ziyaret etmek riskli olabilir.Gezenbilir sitesi hakkında bu uyarıyı aldım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,429
Mesajlar
1,517,877
Kayıtlı Üye Sayımız
172,076
Kaydolan Son Üyemiz
Fevzican

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst