2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,526

Etiketler
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Okuduklarımdan yanlış izlenim verenleri düzeltme ihtiyacı duydum.Döner kavşak meselesi...Arkadaşlar ister döner kavşağın içinde olun isterseniz girmeden önce tek kaide soldan gelen araç geçiş üstünlüğüne sahiptir.Yani solunuzdan gelene yol verin..Soldan gelen araç duraksamaz bile.Bunu unutmayın...
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Benim bildiğim soldan gelen araca yol Tr de veriliyor. Avrupa'da ise kavsaga girmiş olanin yol hakki var. Sagdan da gelse, soldan da gelse kavsaga girmis olana yol vermesi gerekir. Sanirim Avrupa'da yaşayanlar dogrusunu teyit ederler.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Konuyu bir de ben açıklamaya çalışayım. Döner kavşağa girmiş araçlar girmek isteyen araçlara göre hep soldan gelir (Ingiltere gibi trafiği soldan olan ülkeler hariç) ve yol hakkı herzaman döner kavşağın içindeki araçtadır.

Döner kavşağı diğer yol kavşaklarından ayırmak lazım. Örneğin mahalle aralarındaki küçük yol kavşaklarında, yol hakkının kimde olduğunu gösteren trafik işaretleri yoksa, yol hakkı sağdan gelen araçtadır. Sanıyorum bu Türkiye´de de böyle. Avrupa´da bu kural ciddiye alınır ve uygulanır.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Huseyin Bey haklisiniz kavşaga girmisseniz soldan arac gelmesi imkansiz. Ben soldan da gelse demiştim yanlış olmuş. Kavsaga girmemisseniz de kavsak içindeki arac zaten soldan gelecek.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Kesin ifadeler yolculuğa çıkacaklar için referans olacağından çok önemli
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Ne dersiniz ?.....
Gerçekten bu kadar çok kaideye gerek var mı ? :D

[youtube]http://youtu.be/71iBJYgfTb8[/youtube]
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Lınapaktaki çarpışan arabalarda heyecanlı. şaka bir yana büyük bir keyif ve heyecanla başlayan gezinin sevimsiz bir şekilde bitmesi hiçte hoş değil. Yorucu mesafelerden kaçının. Dikkatinizin dağılmaya başladığını hissedince dinlenin. Bir gün geç gidin veya bir yeride görmeyin. Seyyahatiniz eziyete dönmesin.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bu konu ile ilgili son bir şey yazmak isterim.Kaza oldu diyelim.Çekiici hizmeti,onarım,geçen süredeki konaklama yeme içme maliyeti?Hüseyin bey bunun maliyet hesabını çıkartıverirse rakkamı görürsünüz.
Federasyonun yıllardır çözemeyi başaramadığı motokaravan kasko işini bir an evvel hal etmesi gerekiyor.Şehirler arası otobüs fiyatına motokaravan kasko bedeli akıl almaz bir uygulama.Bu işi çözün artık.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Ne dersiniz ?.....
Gerçekten bu kadar çok kaideye gerek var mı ? :D

[youtube]http://youtu.be/71iBJYgfTb8[/youtube]
yeter başım döndü videoyu seyretmeyi bitiremedim, bu ne trafik böyle ???
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Ben yinede aklımda olan acil telefon numaralarını yazayımda gerekirse kullanılsın.
Yunanistan:polis/Çekici:100-Ambulans:166-Oto arıza:0030 2103530000
İtalya :polis/Acil :113-Ambulans:118-Arıza:116
Avusturya :Arıza:120-Polis:133-Ambulans:144
Çek :polis:158-Ambulans:155-Yol Yardımı:154
Macaristan:polis:107-Ambulans:104-Otomobil klubü:188
Slovenya :polis:113-Ambulans:112-Otomobil klubü:1987
Hırvatistan:polis:92-İlk Yardım:94-Çekici:987
Avusturya :polis:133-Ambulans:144-Araç arıza:120
Sırbistan :polis:92-Acil yardım:94-Yol yardım:987
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

İlginç, A.B.'de tüm ülkelerde bir çok konu standart olmasına rağmen acil telefon numaralarının çok farklı olması garibime gitti ???
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

AB.ülkelerinde herşey standart değil.Örneğin,Otobüs,tramvay kapıları..Bazısını açmak için düğmeye basıyorsun bazısını kulpundan çekiyorsun bazısıda kendiliğinden açılıyor.Bu bile dert olmuştu bize.Tren biletleri daha ilginç,bileti otomattan alıyorsun trene binince okutuyorsun.İtalyada ise peronlardaki bir okuyucudan geçiriyorsun.Okutmadan trene binerseniz 50 e. ceza ödemek zorundasınız.Özeten gideceğiniz ülke hakkında gitmeden yeterli bilgi sahibi olmak zorundasınız..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst