2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 252
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,524

cantunc

Kamp II
Mesajlar
496
Tepkime Puanı
8
Yer
kars
Bu yılki Avrupa gezimiz 20 Mayısta başlayacak.Yunanistan-İtalya-İsviçre-Fransa-Hollanda-Almanya-Çek cumhuriyeti-Avusturya-Macaristan-Sırbistan-Kosova-Yunanistan'ı kapsayacak uzun bir gezi.
Bu konudaki rota,görülecek yerler,kamp yeri,ikazlar gibi önerileri olanlardan istifade etmeyi düşünüyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler..
 

Etiketler
Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

İpsaladan yunanistana giriş yaptıktan sonra yolunuz üzerinde daha doğrusu yakınlarında bulunan önce Kavala sonra da Selanik şehirlerini dgezebilirsiniz.. Selanikte Selanik Başkonsolosluğumuz yerleşkesi içinde bulunan Atatürk Evi Müzesini de ziyaret edebilirsiniz.. Ayrıca surlardan selanik i izleyebilirsiniz.. Sahili de aynen izmirin kordon unu andırıyor.. Ayrıca Kavala kurabiyesini de Kavala da yemenizi öneririm..Yalnız kavala içinde değil yol üzerinde bir benzincide gerçeğini yapılıyormuş.. Yerini hatırlamıyorum..

Yanya (Ioannina), Grevene (Grevena), Kozani, Veria, Selanik (Thessaloniki), Serez (Serres), Kavala, İskeçe (Xanthi), Gümülcine (Komotini) ve Dedeağaç’tan (Alexandrapouli) geçilmektedir. Egnatia Otoyolu (Egnatia Odos) olarak adlandırılan yolun tamamı otoyoldur. gidiş-geliş toplam dört şeritten oluşuyor.. Otoyolun toplam mesafesi 670 km’dir. Bizdeki gibi tek bir otoyol girişine para verme gibi bir durum yok yunanistanda.. belirli aralıklarla gişeler yapmışlar.. oralara gelince otoyol ücretini ödüyorsunuz.. Ben otobüs ile gece geçtiğim için kaç tane gişe olduğunu bilmiyorum.. ancak 2 tanesinde uyandım.. Otoyolun 250 km’lik İgoumenitsa- Yanya - Grevena - Kozani bölümü virajlıdır. Ayrıca Kavala’nın kuzeyinden geçen bölümlerinde de keskin virajlar bulunmakta.

İpsala sınır kapısından çıktıktan sonra yaklaşık 6-8 saatlik bir yolculuktan sonra Igoumenitsa Feribot limana varıyorsunuz. Limana yakın yerde 2-3 ayrı bilet satış yeri var.. Özellikle tırlar tarafından çok kullanılan bir güzergah..

İgoumenitsa'dan İtalya'nın Ancona, Venedik, Bari ve Brindisi limanlarına rutin feribot seferleri bulunmaktadır. Ben geçen yıl temmuz ayında bu limandan feribotla İtalyanın Ancona şehrine, oradan da Roma, Floransa, venedik vb turuna katılmıştım.. Igoumenitsa dan araç ile feribota binip İtalya Ancona limanına gidip buradan Roma ya geçebilirsiniz.

Egnatia otoyolu üzerinde halen benzin istasyonu bulunmuyor.. istasyonlara otoyol üzerinde bulunan kavşaklardan çıkmak suretiyle ulaşılabilmekte..

Eğer yunanistandan geçmek istemiyorsanız çeşmeden italyaya da feribotlar var..

Yolunuz oldukça uzun aslında.. Bu yolculuğa kaç gün ayırmayı düşünüyorsunuz ?
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Teşekkürler drankara,anlaşılan sizden başka diğer güzergahları giden gelen yok..
 


Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Merhabalar.
Hollandada Amsterdamı gezdikten sonra Haarleme doğru giderek Kuzey buz denizini görmenizi, mümkünse günbatımını izlemenizi öneririm.
Bisikletlilere de dikkat edin. Her yerdeler ve çok kalabalıklar. :smiley:

İyi yolculuklar.
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Bisikletlilere dikkat edin diye yazdığınızı görünce bizim gezimiz aklıma geldi.. Amsterdam güzel bir şehir.. her yer bisiklet.. :smiley: Amsterdamda özellikle en çok çekindiğimiz bisiklet trafiğiydi.. nereden çıkacağı belli olmayan ciddi bisiklet trafiği vardı.. Kendi yolları, trafik ışıkları olmasına rağmen sürekli bisiklet bize çarpabilir diye tedirgin bir şekilde amsterdam da dolaşıyorduk.. :smiley:
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sayın Cantunc, bahsettiğiniz ülkeler için güzergah çok farklı çizilebilir. Ancak Hollanda'ya gidiyorsanız Amsterdam'a uğrayacaksınızdır. Amsterdam'a 1 saat kadar uzaklıkta bulunan şirin balıkçı kasabası Volendam ve Marken adasını mutlaka görün.

Hangi güzergahı kullanırsınız ve kaç günlük bir gezi düşünüyorsunuz bilemedim ama yine de kaba bir güzergah ve bir kaç gezilecek yer önerisinde bulunmak gerekirse;

Ancona ya da Venedik'den Toscana Vadisine ulaşarak, Floransa, Siene, Pisa Lucca, Cinque Terra, Portofino'yu gezersiniz. Bu bölge sıkışık plan ile 2 gün, optimum 4 gün alır.

Sonrasında kıyıdan Genova üzerinden Nice güzergahına girersiniz. Bu güzergahta; Sanremo, MonteCarlo, Monaco, Cannes, Nice, St Tropez, Saint Paul de Vence, Antibe vb gezileri yaparsınız. sıkışık plan 2 gün, optimum 4 gününüzü alır.

Marsilya üzerinden Lyon'a geçersiniz. Fransa mutfağının en iyi temsil eden Lyon'da 1-2 gece konaklar, buradan zamanınız kısıtlı ise doğrudan Paris'e geçersiniz (Ya da zamanınız varsa kesinlikte önereceğim;önce Nantes'a gidip birbirinden etkileyici şatoların yeraldığı Loire Vadisini üzerinden Paris'e ulaşırsınız. 1-2 gün konaklama+ fazladan ~500 km gerekir)

3-5 günlük Paris konaklamasından sonra, çikolataları ve dantelleri ile ünlü çok şirin Brugge ziyareti için Belçika'ya geçersiniz.Burada konaklarsınız. Gent üzerinde Brüksel'e ulaşır Avrupa'nın başkentini gezersiniz. Buradan Mechelen üzerinden Amsterdam'a yola çıkarsınız. Amsterdam ve çevresi için 3-4 gün yeterlidir.

Ayırdığınız zaman artık daha kritik olmaya başladı... Eğer zamanınız uygunsa, Köln, Hamburg , Berlin ziyaretleri yapın , 7 gün yeterli olacaktır.

Buradan Prag, Viyana, Budapeşte ziyaretleri yapın. 4-7 gün yetecektir. Buradan Hırvatistan kıyılarına ulaşın. Bu bölgeyi bilmiyorum ama eğer Sırbistan ise belirlediğiniz nokta, Bosna Hersek üzeri Belgrad'a ulaşabilirsiniz. Kosava, Makedonya üzerinden Yunanistana'a girersiniz. Yolda Meteora'yı gezin. Atinaya ulaşın. Pire'yi yakın adalara günlük tur yapın. Dönüşte Selanik'e uğrayın.

Sonuçta güzergahı, ayırdığınız toplam gün ve bütçeyi belirlemeniz size daha büyük kolaylık sağlayacaktır. Eğer bunları belirtirseniz, gezenbilir üyelerinin planınıza daha kolay katkıda bulunabileceğini düşünüyorum.

Selamlar
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Fransizca olsada (Google tercümesi yeterli) özellikle Fransa ve Hollanda Belçika,İtalya, Almanya daki kamp yer ve bütün bilgileri için:
http://www.campingcar-infos.com/index1.htm

Telefon yada tabletinize (online !) yükleyebilir ya da web üzerinden kullanabilir hatta navigasyon dosyalarına ulaşabilirsiniz. (Tom Tom)

Not. Nerdeyse her gün aktualize ediliyor !
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Evet bisikletler Alisik olmadigimiz bir durumdu ve biz de epeyi tedirgin olmustuk.
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Abdullah bey, :smiley:
Sizin rekorunuzu Amerikalılar, Japonlar ve son zamandada Çinliler kırmaya başladı.

Uçak dahil 2 haftada tüm Avrupa !

Ha ha ha ! :D
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Abdullah bey, :smiley:
Sizin rekorunuzu Amerikalılar, Japonlar ve son zamandada Çinliler kırmaya başladı.

Uçak dahil 2 haftada tüm Avrupa !

Ha ha ha ! :D
Mesut Bey, yukarıdaki anlattığım güzergah sıkışık planda (fast track) yine de ~28 gün kadar sürer :smiley:
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Abdullah bey, :smiley:

Siz bana bakmayın, benimki şakaydı. ;)
Özellikle çizik atarak hızlı gezmenin, bakmak ama görememek olabileceğini vurgulamak istemişdim.

Çalışır iken bizimde yaptığımız nerdeyse bütün tatillerin hepsinde, bir yerde 1-2 günden fazla kalmadığımizi düşünürseniz, emekli olduktan sonra birimin haftaya hele uçakla yaptığımız gezilerde aya çıkması ile herşeyin daha başka göründüğüne anlandığına, yaşandığına sanırım hak verirsiniz. :smiley:

Özellikle Avrupaya ilk çıkanlar icin 2-4 hafta yalnızca Yunanistan yeterli olmaz mı acaba?

Bence, tabi hedeflenen tatilin cinsine de bağlı olarak, sayılmayacak kadar çok avantajları var.

Ne dersiniz? :smiley:
 


Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Değerl, arkadaşlar bilgiler için teşekkürler..Geçen yıl Portekiz'e kadar gidip döndük.Bu yıl yine 3 ayı bu yeni geziye ayırarak ve yeterli bütçeyi toparlayarak yola çıkmayı planlıyoruz.
Tabiatiyle google earth,haritalar,ACSI,vs.den yol ve kamp bilgilerini topladım.Amaç önceden gidenlerin tecrübelerinden yararlanmak.Mesela Amsterdam'daki bisiklet trafiği, Haarleme doğru giderek Kuzey buz denizini görmek gibi.
Planlanan rota şu;Igumenitsa-Bari,Napoli,Roma,Frenze,Genova,Torino;Cenevre,Dijon, Paris, Brüksel, Köln,Rotterdam,Amsterdam,Hanover,Berlin,Dresden,Prag,Viyana,Budapeşte,
Belgrad,Üsküp,Halkidiki,Alexadrapoli-Ev.
Bu güzergahlar üzerindeki enteresan olan şeyler ve yerleri önceden bilmek iyi olur diye düşünmüştüm..
 

Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Haziran sonu gibi bizdesizin bu rotaya çok benzer bir rotayı takip ederek bir gezi planlamya çalışıyoruz O yüzden sizi takip etmemde fayda var:smiley:
 



Ynt: 2013 Avrupa Gezimiz İçin Yardım

Sn.Adıgüzel,dersimi iyi çalışmaya çalışıyorum.Geçen yıl güney avrupada sekiz bin km.yol yaptım,bu yılda kuzeye doğru çıkacağız.Bu siteye yazanlardan hep beklentim güzergahlardaki yol,yerleşim yerleri,kamp yerleri,yapmamız gerekenler veya yapılmaması gerekenler gibi gezgine kılavuzluk yapacak yazılar ve öneriler olmuştu...
Ancak bu bilgileri toplamak pek mümkün olmuyor.Daha çok aktüel ve fotoromansı olanlar var.
Gezenbilirse,gezeceklere rehber olmakta bir yöntem olmalı.Bu nedenlede bu topikte,bu güzergahları önceden kullananların önerilerilerinin önce gezeceklere sonrada bana yararlı olacağını düşündüm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,800
Kayıtlı Üye Sayımız
172,072
Kaydolan Son Üyemiz
egedeba

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst