2012 yurt dışı gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,405
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sn.Tifa,İki ay sonra dönünce uzun uzun yazışırız.şimdi tek tek yanıtlayarak dert anlatacak,polemik yaratacak zamanım yok.Benin yazdıklarım beni bağlar.Ben buraya geleceklerin karşılaşabileceklerini anlatmaya çalıştım.Beğenmesseniz okumazsınız.Malum gezide vakit kıymetlidir...
 

Etiketler
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Kısa ama ayrıntılara diikat çekmek istiyorum.Mesela Yunanistan bu devirde komşusu Türkiye’den gelen araçları ve yayaları dezenfekte ediyor.İsterdimki buna reaksiyon gösterilsin.Asıl haksızlık Türkiyeye ediliyor.yoksa Hırvatı,sırbı eleştirmem hak yemek değil.Geçen gelişimde Napolide çöp dağları görmüştüm ben İtalya pırıl pırılda demedim.
Bunlara gelene kadar okuduklarımızdaki ayrıntılarada dikkatte etmiyoruz.Biri gezmiş görmüş sonrada yazmış.Rota planını yayınlamış ,mesela İstanbuldan Ankaraya gidecek.Rota planında olamayan,ancak yolu üzerinde olduğunu söylediği Balıkesirede uğramış.Kimse farkında değil.
Neyse işimize bakalım. Camping Rialto.Biz kamp yerinin yıldız sayısından çok temizliğine,ağaçlık olmasına,ulaşımının kolaylığına dikkat ettiğimiz için bu kamp yerini seçmiştik.Kapısının önünden kalkan 19 numaralı otobüs Venediğin ana terminaline 10 dakika mesafede.Buradan otobüs,tren veya vapurla seyyahat seçeneğiniz mevcut.San Marco meydanına yürüyerek 20 dakikada ulaşabilirsiniz.Vapurettoyu tercih ederseniz adam başına 7.5 e.ödeyeceksiniz.Deniz ulaşımı oldukça pahalı.En iyisi 36 saatlik 25 e.luk aboman diyebileceğimiz.tüm ulaşım araçlarında geçen karttan almak.Gördüğünüz turzm ofislerine aklınıza her gelen şeyi sorabilirsiniz.Hatta Venedik planında görmek istediğiniz yerleri bile işaretletebilirsiniz.İngilizce,almanca,Fransızca en kötüsü vücut diliyle anlaşabiliyorsunuz.
Görülecek yerleri önceden internetten incelemenizde yarar var.Müzeler oldukça pahalı.Ama Venedik kartı ile indirim sağlanıyor.Kısa kalacaksanız bu kartada gerek yok.San Marco,Murano ve Burano adaları önemli yerlerinden..
Kampın karşısında lidi marketten ucuz alış veriş imkanı var.Ayrıca yine kampın karşısındaki Karavan marketten Türkiyede bulunmayan karavan aksesuarlarını temin edebilirsiniz.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Cantunc,
Yunanistan ve Bulgaristan girişlerinde Türkiye’den gelen araçlar devamlı dezenfekte edilir. Sanıyorum Bulgaristan bir zamanlar dezenfeksiyon ücreti de alıyordu. Bunun nedeni Türkiye´de çifte tırnaklı hayvanlarda rastlanan şap hastalığıdır. Avrupa birliğinde bu hastalıktan çok korkarlar. Bir çiftlikte bu hastalık görüldüğünde, çiftlikteki çifte tırnaklı hayvanlar hemen öldürülürler (yakılırlar).
Aşağıdaki linklerde bu hastalık ve hastalığın Türkiye´deki durumu hakkında bilgiler var.
http://saphastaligi.com/sap_hastaligi_nedir.asp
http://haber.gazetevatan.com/komsulari-kontrol-edemiyoruz-anadoluda-sap-hastaligi-var/470954/4/Haber#.UD_SCMEaOD8

Selamlar ve iyi geziler.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sizi tebrik ediyorum.Ya çok iyi niyetlisiniz yada..
Bu gerçek olsa uçağın tekerlekleride dezenfekte edilir inen yolcularda.Bu mikrop havada ölmüyorya.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Yukardaki linkleri okumadan hemen fikrinizi söylediniz.

__________________________________
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz ...
Uğur Mumcu
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Gezideyim gezide.Linkler, 2 ay sonra okusamda olur..Bu ülke bu kadarmı korunur!
Gelelim Vevedk'ten karelere..

DSCF1593


DSCF1598


IMG 7318
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Cantunç,
Yaklaşık 2 aydır bu siteyi takip ediyorum ve ilk kez bir yorum yapıyorum.
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Yazılarında hep olumsuzluk ve eleştiri var. İnan karavan heyecanımı, gezi heyecanımı yok ettiniz diyebilirim. Bırakın olumsuzlukları, birazda bardağın dolu tarafından bakın lütfen... Bahsettiğiniz kötü ör-neklerin çoğu bizim ülkemizdede var. Gördüğünüz güzellikleri paylaşın bizimle...Gezgin hoşgörülüdür, iyimserdir, barışcıdır... Selam ve saygılarımla... Ahmet Özel
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Herhalde ben anlatamıyorum yada siz başka şey görmek istiyosunuz.Benim amacım gezinin kritiğini yapmak.Bir gün dünyanın parasını verip karavan alırsanız birde dünyanın parasını verip bu geziye çıkarsanız hayalleriniz suya düşmesin diye yazıyorum.Bilgilenmekmi istiyorsunuz yoksa büyüklere masallarmı?
Size koordinatlar gönderiyorum.Bu bile bir nimet birde bunu iletmek için internet çabası gösteriyorum.
Arkadaşım için sıkılacaksa takip etmezsin.Benim tarzım bu.Baştanda yazının amacını yazmıştım.Siz başka eğlendirici bilgileri takip edin..
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

cantunc' Alıntı:
Baştan beri objektif olmaya çalışıyorum.Kartpostal fotoğraflarına bakarak, gidemeyenler hüsrana uğrar,gidenlerse o görüntüyü yakalayamayınca yine hüsrana uğrar.Milletimin durumu belli,imkanlar kısıtlı.Biriktirdiği üç beş kuruşu bu saçma safari için harcamasını önermem.Biz geldikte ne oldu?? Yok efendim Dalmaçya sahilleri şöyleymiş,böyleymiş..Fethiye'den çık Tekirova'ya kadar git.Manzaramı görmek istiyorsun;Fethiye'nin koylarını dolaş,,Babadağ'dan Ölüdeniz'e bak,falezden denize girmek mi istiyorsun;Kaş'a git..Upuzun bir sahilmi istiyorsun;Patara sahilinde dolaş,,ya o phsalis antik çağdan kalma liman şehri.Buradakilerin en eskisi 16.yy.den kalma..Bir kale bir kilise olmuş sana tarihi kasaba.Bunlarında tarihçesinde Türk korsan akınlarına karşı yapıldığı yazıyor. turistlik kentmi arıyorsun bizim Bodrum'un üzerinde buralarda bir yer yok..
Görülecek iki şehir Kotor ve Dubrovnik,,milli park olarakta Plitvice naturel parkı..illa göreceğim derseniz en kestirme güzargahı kullanarak veya tur şirketiyle giderek bu keyfi yaşayın..
Yurt dışında kamp yapacaksanız,aynı zamanda tarihede meraklıysanız Yunanistan derim,,öteye geçmeyin :smiley: Yunanlılara gelince,,Yunanlılardan çekinmeyin Türk olduğunuzu bildiklerinde,,diğer milletlere nazaran daha dostça yaklaşıyorlar ve yardımseverler..Fiyatlarda buralara nazaran çok daha makul..
merhabalar,
öncelikle sıkıntısız,bol keyifli tatiller.Belki aynı tarihlerde aynı yerlerde bulunmuş olabiliriz,30 Ağustos'ta Türkiye'ye giriş yaptık.Yazınızdaki tüm yerleri yakın tarihlerde biz de ziyaret ettik,
Biz gezimize Bulgaristan ve Romanya'dan başladık,en son Slovenya,Hırvatistan ,Karadağ,Arnavutluk,Makedonya ve Yunanistan ile bitirdik.Ve tüm gezinin en keyifsiz bölümü Hırvatistan ve Arnavutluk oldu.Aynı görüşte olmayanlar mutlaka olacaktır ama deniz tatili yapmak için Yunanistan'dan öteye gitmenin,buralarda bir kamp yerine 40 euro vermenin pek manası yok.Adriyatik kıyıları yerşekilleri olarak evet ,keskin,ilgi çekici,devasa adalar,yarımadalar,koylar,ama bizim Akdeniz veya Ege kıyıları dururken Hırvatistan'a kadar yol yapmanın anlamı yok.Venedik'te kamp yerinde 1 gecelik 25 euro herşey dahil konakladık,split'te 37 euro istendi.Siz bu pahalılığı çok daha iyi anlatmışsınız zaten.
Gezi yazımızı henüz yayınlamaya başlamadık ancak okuduğunuzda aynı noktalara takıldığımız çok net görülecektir.
Ayrıca 20 gün boyunca yaklaşık 14 ülke insanı ile birebir iletişim halinde olduk ve Hırvatlar bu konuda en yardımsevmez ve güleryüzsüz millet imajı yarattı bizde.İtalyan ve Alman turistlerin akınına uğramış olmaktan dolayı belki de turistleri yürüyen euro'cuklar olarak görmekte olduklarını dahi düşündük.
Kaldı ki tüm gezi planımızda neredeyse en fazla süreyi bu ülke için ayırmıştık ve tamamıyla olumlu düşüncelerle gitmiştik.Ve bu olumlu düşünceler sadece yarım günde altüst oldu.Sizin de yazınızda belirttiğiniz gibi aynı şekilde inşallah bir daha yolumuz (en azından kendi aracımızla) düşmez diyerek ayrıldık.Ama turlarla çok uygun fiyatlı tatil seçenekleri bulan arkadaşların değerlendirmesini de anlayışla karşılarım.
Amacım Hırvatistan'ı yermekten ziyade, orta halli bir Türk insanının tatil anlayışına,maddi durumuna veya kültürüne pek hitap etmediğini anlatmak.Bir Alman veya İtalyan için burası bir cennet olabilir ama bir Türk için değil.Şahsi fikrim.

not:Kotor'daki bir hediyelik eşya dükkanında imitasyon kurşunlanmış bayrağın Türklerin savaş sırasında yaptığını iddia eden ancak bunu yaparken imitasyon da olsa kendi bayrağına kurşun sıkan millet de benzer mantığın eseri olabilir.Dikkat çekmek,yalan yanlış bilgileri ve Türkleri kullanarak para kazanmak.Buna da gezi yazımızda ayrıntılı yer vereceğiz.
Herkese sevgiler.
bengi & alper
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Bengi ve Alper,Çok şükür gidip gezmiş,görmüş,objektif görüşlerini yansıtan,oturduğu yerden ahkam kesmeyen hatta çadırla bile geziye çıkmamış birinden farklı bir ses duymak ne güzel...
Yazımı kesmeye karar vermiştim halada kararlıyım.Bin defa yazdım anlatamadım.Bu yazı bu güzergahı kullanacakları ikaz amaçlıdır.İlla gideceğim diyenler için küçükte olsa mehazdır.
Kimi eğlenceli bulmadı,kimi başka alakasız cevaplar yazdı.Açıkçası bol fotolu,ailevi düzeyde,eğlendirici konular bekleniyor.Zaten buda bu rotayı takip etmeye niyetli olanların sayısının azlığını gösteriyor.Onlarda dikkatli bir araştırma sonucunda gerçeği öğrenebilirler.Ancak canım Adriyatik,kamplar ülkesi filan gibi yazılanlara pek itibar etmesinler.
Sizde görmüşsünüz bir daha tekrar edelim.Mekadonya,Arnavutlukta kamp yokkkk.Ohridteki kampta gözümüzle şahit olduk çöpler ağaç altına bırakılıyor ve ihtiyaç gideriliyor...
Karadağ-Hırvatistanda olanlarsa çalı altı,taşlı denizli ve 40 e.faiyatlarda..
Yollar keçi yolu..Dubrovnikten sonra otoyol var,oda dağların tepesinden geçtiğinden bir şey göremiyorsunuz.
Slovenya girmenizle çıkmanız bir oluyor.Sahil kısmına inerseniz fiyatlara İtalyayı katlıyor.Yine kayalık ve soğuk bir deniz..
İtalya 'ya geldiğinizde kamp fiyatları 30 e altına düşüyor.Venedikteki kampta indirim yaptılar 25 e.dan kalmış olduk .Şimdi Roma'da muhteşem bir tatil köyündeki kamptayız 5 yıldızlı otel konforunda,yüzme havuzulu,pırıl pırıl bir tesis Vatikanada 5 km.mesafede 30 e.
Bunları anlatmaya çalıştım anlatamadım...İnşallah sizi anlarlar..Geçmiş olsun.Beğenmediğimiz Türkiyemizin bir kamp yerinde karşılaşıp dertleşme dileğiyle..Sevgiyle kalın..
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Dürüst olmak gerekirse 7000 km yol yaptık, Hırvatistan bana pek misafirperver gelmedi. Bunun dışında bu konuyu Hırvat milli park görevlilerine karşı beraber mücadele verdiğimiz Fransız ailede dile getirdi. Detaylarını gezi notlarımızda da aktaracağız. Hırvatistanı Avrupalıların tercih etmesinin tek sebebi araçları ile ulaşabilmeleri...

Dünya küçük muhakkaki karşılaşacağız, seyahat notlarınızı merakla takip etmeye devam edeceğiz, lütfen tecrübelerinizi aktarmaya devam edin.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın cantuc özetlemek gerekirse arupada deniz tatili yapmanın anlamsız olduğunu, yapılacak geziler için ise büyük bütçeler ayırıp karavan alınacağına, ve yolda yapılacak harcamalar göz önüne alındığında uygun turlar bulup gezmenin çok daha mantıklı olduğunu söylüyorsanız size sonuna kadar katılıyorum. ve yola çıkacak arkadaşlara bir adım daha ötesini öneriyorum sezon dışı önceden uçak bileti alınıp ucuz otellere rezervasyon yaptırarak kendilerinin gezmelerini tavsiye ediyorum çoğu zaman turlardan daha ucuza geliyor. fakat burda yazılanlardan anladığım; karavancılık başka bir şey mantıkla alakası yok gittiğiniz yerden çok gideceğiniz yolu sevmeniz lazım. çıkacak zorlukları sevmeniz lazım.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sn Ali 1820.Karavancılık bir özgürlük,bir yere bağlı kalmamak,gezmek,doğayı yaşamak fikrinden ve tutkusundan kaynaklanıyor.Bunun cazibesine kapılarak önce hayaller kuruyorsunuz..Hayalinize ve maddi durumunuza göre bir tercih yapıyorsunuz.Öncei bir araç bulacaksınız.Bulduğunuzu aracı iyi sanacaksınız,oyuydu şuyuydu derkenr araca artı bir para ödeyeceksiniz.Kendiniz yapacaksınız kusura bakmasınlar hand made olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.Ancak ekonomik üretim şekli.Üretici firmaya gidince 50.000 tl yi gözden çıkartacaksınız.onlar şeklini benzetiyorlar.KDV'si,proje bedeli,yıllık vergisi,periyodik giderleri,sigortası ,kamp parası,yakıt parası...Bunlar baştaki hayallerde yer almıyor.
Karavancılık maaliyetli bir iş.Yazlık almak daha ucuz.Amma komşunuza katlanabileceksiniz.Motokaravanında komşu derdi yok.Bas kontağa git...
Avrupa dağ taş karavan.Adamların milli gelir,cebine giren gelir,standartları vs..Bizden çook yüksek..Biz karavanımıza kasko yaptıramıyoruz..vede cesaret edip avrupa yollarında 10.000 km.geziyoruz.Çünkü yurt dışı kapsamlı bir motokaravan kaskosu 7000 tl.civarında.Bizde cahil cesareti varya..
Kamp yerlerimize gelince maaşallah bazı yerlerimiz 70 tl ile Yani 35 e.ile Romadaki kampları bile sollamış.Allah aşkına önce duşunu,wc.ni 15 e.hale getir.Arzu edilirse Roma'daki duş-wc nin fotolarını örnek almaları için gönderebilirim.
Birde devletin kamp yerleri diye bir şeyden haberi olmadığı için orman alanlarında kamp tahsisi diye düşüncesi bile olmayınca
kamp yerlerinin sayısı azalıyor.Bunun fırsata çevirmeyide biliyoruz.
Yurt içi bitince birde yurt dışı merakı başlıyor.Planlamalar,yazılanlara inanmalarla,hayallerle bir yolculuk başlıyor.Kısa bir örnek
üç haftalık balkanlar,adriyatik safarisinin maaliyeti 2250 e..Bu ödemeyi yapınca ben ne yaptım sorgulaması başlıyor.
Velhasıl karavancılık tutkulu bir hayalcilik...
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

karavancılığı çok düşünen ve kararsız kalan biri olarak yazdıklarınız benim için çok kıymetli, sonuç olarak yurt dışı için bu kadar para harcayıp riskli bir gezi yapmaktansa turlarla gezmek daha avantajlı,yurt içinde ise kamp yerlerinin çok yetersiz oluşu ve yüksek fiyatları bir olumsuzluk geriye kalansa kampinglere bağlı kalmadan istediğin yerde kamp yapmak buradada enerji,güvenlik gibi sorunlar var,hepsini toplayınca karavancılık onca para yatırıldıktan sonra bir çok problem demek, galiba ben bu işten vazgeçip satmış olduğum teknenin daha büyük ve yeterlisini almalıyım, herkese kolay gelsin.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

suat54' Alıntı:
karavancılığı çok düşünen ve kararsız kalan biri olarak yazdıklarınız benim için çok kıymetli, sonuç olarak yurt dışı için bu kadar para harcayıp riskli bir gezi yapmaktansa turlarla gezmek daha avantajlı,yurt içinde ise kamp yerlerinin çok yetersiz oluşu ve yüksek fiyatları bir olumsuzluk geriye kalansa kampinglere bağlı kalmadan istediğin yerde kamp yapmak buradada enerji,güvenlik gibi sorunlar var,hepsini toplayınca karavancılık onca para yatırıldıktan sonra bir çok problem demek, galiba ben bu işten vazgeçip satmış olduğum teknenin daha büyük ve yeterlisini almalıyım, herkese kolay gelsin.
karavancılığın veya kampçılığın küçük (en azından iyileştirilebilecek) zorlukları yüzünden bu işten vazgeçmeyin lütfen.bence gezilerimizin hem olumlu hem olumsuz yanlarını bu güzel platformda paylaşabildiğimiz ve uygun bir dille aktarabildiğimiz sürece gezilerimizin kalitesini arttırabilir,kendimize daha uygun sıkıntısız rotalar çizebiliriz,o nedenle her türlü bakış açısı bizim için çok kıymetli..
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Marinalar pahalı olmasına karşın günlük 70 isteyen arkadaşa karşın bedava gibi.Diğer yönden marinaların temizliği ve imkanları ile boy ölçüşemez.Gelelim teknenin eksilerine bakım onarımının pahalı oluşu,Yakıt giderinin yelkelilerde bile yüksek oluşu,karay çekme,indirme derken motokaravan masrafını ikiye katlar...
Sonuç olarak her ikiside pahalı meraklar..İmkanlar biraz fazla olmalı.Yoksa bir küçük marinada veya 3.sınıf kamp yerine çakılıp kalırsınız..
İmkanlarınızı yinede motokaravan yönünde kullanmak daha ekonomik olur.Ancak imalat safhasına dikkat edin.Üreticiye kendinizin hazırlayacağı sözleşmeyi imzalatın.kendisine.imalatına,müessesesine güvenen imalatçı bunu çekinmeden imzalar.
Yurt içinde Karadeniz,marmara,ege ve akdenizde az olamakla beraber güzel ve fiyatları 30 Tl.olan kampinler var.Deniz,kum ve güneş imkanıda adriyatikteki kamplara beş basar..
Yurt dışı içinse akıllı ve çok iyi inceleme sonucunda safariden çok geziye yönelik rotalar bulunmalı.Onun bunun lafınada incelemeden,araştırmadan inanmamalı.
Bunun içinde En mantıklıaı bana göre Igoumenista -Bari feribotuyla kapağı italyaya atmak oradan gerekirse Kotor,Dubrovniki göremek için 3-4 günlüğüne gemi ile karşıya geçmek.Diğer bir alternatifse Zagreb yolunu tercih etmek.Plivitçe,Dubrovnik,Kotor yolunu takip edip Split'ten ferybotla İtalyaya geçmek veya daha başka alternatif rotalar bulmak..
Her şeyin bir zorluğu var,bu tercih meselesi.Tekneden daha çok keyif alıyorsanız onu,birazda karavan diyorsanız bunu tercih edeceksiniz.Neticeten zevkler pahalıdır...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,931
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst