2012 yurt dışı gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,395
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Keyifli geziler,IMG_5945.JPG fotoğrafta merdiven toprağın altına doğru mu gidiyor eğer öyle ise kazı yapılan bir bölge yani daha her şey ortaya çıkmadı gibi bir durum var.
 

Etiketler
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Kazılar Unesco desteği ile devam ediyor.Kotor,Dubrovnik,Trogir ve bunun gibi hırvat tarihi kentlerini Unesco dünya mirası ilan edip koruma altına almış.Parayı Unesco veriyor parsayı Hırvatlar topluyor.Bizde kaç antik kenti koruma altına almışlar merak ediyorum..
Gelelim karavan meraklılarının tartıştığı konulara.Onbeş gün olmasına karşın yüzlerce karavan gördüm.%90'ı motokaravan.Bunların yüzde otuzu camper,%70 motorhome.Spor tip motorhomların sayısı az.Daha çok alkovenli tip.Alkovenleride bayağı baba tip.
İtalyanların çoğu doksanlı senelerin ford transitlerini kullanıyorlar.Yavaş ama güçlü diyorlar.Problemsiz makina demeyide ihmal etmiyorlar.Biraz gürültüsünden şikayetçi olsalarda gülüyorlar.
Park yerlerinde konaklayanların sayısı az.Yol kenarında konaklayan ancak bir kaç karavan görebildim.
Her yer İtalyan karavancı.Bunları alman,fransız,hollanda ve polonyalılar takip ediyor.AvusturyaLitvanya,Sırbistan,Rusya gibi ülkelerin karavanlarınada rastladık.Maalesef Türk yok..Milli gelir şöyle artmış,dünya ülkeleri arasındaymışız,süper güçmüşüz...?
Yiyorlar,içiyorlar.Buda günde 2 kişilik motokaravancı 150 e.demek..
Biz satın aldığımız ucuz şarabımız ve ülkeden stokladığımız yiyecekle bu güne gelebildik..

DSCF1426


DSCF1427
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Anladımki bu durumumuzdan dolayı insanımız koordinatlar,yol durumu gibi detaylardan çok fotoğraflarla ilgileniyorlar..
Yabancılarda öyle teknik detaylar varki Kotor civarında kalmayı planladığım kamp yeri için sizin karavan büyük oraya giremez deyip kampın teknik bilgilerini verdiler.Hakikaten 4 metreden uzun 2 m.geniş karavan almıyorlar..
Bu nedenle Dubrovnik şehir içinden bir kaç resim daha...

IMG 6241


IMG 6412
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Dubrovnik'ten itibaren otoyol başlıyor.Deniz kenarındaki 50 km.hız tahditli,virajlı ve dar yoldan sonra rahat nefes aldık.Hedef Spilit.Otoyol'a 5 e.ödedik.Spilit'e en yakın kamp yeri olan kamp Stobrec(43 30 15-16 31 41)'e geldik.Fiyatı 42 e.İnternet günlük 10 e,duş 1 dakikası 2 kuna.Eyvah deniz hariç her şey para.Deniz kenarına varınca girmesekte olur dedik.Su diz kapak hizasında.Bulanık ve hafif yosunlu.
Karavanlar yine ağzına kadar dolu.Spilit hatırına katlanacağız.Kampın önündeki duraktan kalkan 25 numaralı otobüse 5 er e.verip şehir merkezine geldik.Kotor ve Dubrovnikten sonra Spilit biraz yavan geldi.
ertesi gün şehir merkezinden 75 numaralı otobüse binip Trigor'u gezdik.Kanalın yanındaki küçük bir eski kasaba.Usesco'nun korumasındaymış.Kalesini ve eski kasabasını 2 saate dolaşıp kampa döndük.
Kamptaki İtalyanlarla fikir alış verişinde bulunduk.Buradan sonra Plitvice milli parkını görün dediler.
Otoyoldan (44 36 36-15 26 27) Plivitce yoluna yoluna girdik.Camp Borje(44 50 29-15 35 46)26 e.Yemyeşil,Orman içi ve pırıl pırıl bir kamp.Milli parka her sabah 10.30 da gidiş 17.30 da dönüş yapan bedava servisi var.
Plitvice milli parkı olağan üstü.Giriş adam başı 110 kuna buda 15 e.eder.Buna Bot ve otobüs turu dahil.
3 gün bu doğa harikasını gezdik.Doyumsuz güzellikte.
1.gün yanımızdaki İsviçreli karavancı hayretle yanımıza geldi.İlk kez Türkiye plakalı bir karavan görmüşler.Türklerin neden dolaşmadıklarını sordular.Fakirlik,imkansızlık gibi şeyleri bir yana bırakıp beyaz yalanla cevap verdik.Bizim ülkemizde o kadar güzel yerler varki buralara gelmeyi pek düşünmüyoruz dedik.Birde ekleme yaptım Kotor,Dubrovnik ve Plivitce hariç zaten aradığımızıda bulamadık dedik.
3 gün nasıl geçti anlayamadık.Yola düşme vakti.Hedefte Senj var.
Senj ve Rijeka arası sahilden 120 km. Yani 3 saat.Deniz kenarına inince bitki örtüsü maki'ye dönüştü.Karşıdaki adalar boz renkli ve çıplak.Bir çok kamp yeri var.Güneşin altında park etmiş karavanlar ve falezlerden denize girmeye çalışan İtalyanlar.
Bir iki tanesine baktık,toz toprak ve 30 e.Yola devam.
Rijeka.Sanayi kenti.1 saate şehir merkezi dolaşılıyor.
Rijeka yol ayrımı.Batısı İtalya,doğusu Slovenya.Yurda dönüş yapacaklar Zagreb yoluna girecekler.
Yol ayrımında kanaatim.İki bin küsur km.de görülecek Kotor,Dubrovnik ve Plivitce var.
Canınıza yazık,karavanınıza yazık vede paranıza.Turla gezin.Adam başı 500e.İki kişi eder bin e.Bu şahsi kanaatim, katılan olur,olmaz.Tecrübe yenen kazıkların bileşkesiymiş..

Split


Trigor


Senjde kamp
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz





Canınıza yazık,karavanınıza yazık vede paranıza.Turla gezin.Adam başı 500e.İki kişi eder bin e.Bu şahsi kanaatim, katılan olur,olmaz.Tecrübe yenen kazıkların bileşkesiymiş..
[/quote]
aynen katılıyorum,bencede yurt dışı gezileri turlarla, yurt içi karavanla yapılmalı,yakıt giderleri,yurt dışına çıkarken karavana harcananlar,yemek giderleri bunları toplayınca turlarala yemek dahil ve bukadarda yorucu olmayan seyahatler yapmak mümkün.
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Anılarınızı bugün okuyabildim. Sizin de yazdığınız gibi Hırvatistan´da gezilecek güzel şehirler var. Fakat Hırvatistan´a deniz ve sahiller için Almanya´dan gidilir ama Türkiye´den gidilmez. Bence aynı durum Italya ve Fransa´nın güneyi içinde geçerli. Bu iki ülkede de çok güzel plajlar var ama yaz sezonunda karavanla bu plajların çoğuna zor yaklaşırsınız. Yaklaşabildiğiniz de karavanla doludur. Avrupa gezi güzergahlarını hazırlarken anılarınızın faydalı olacağını düşünüyorum.

Ispanya ve Portekiz deneyimlerinizi merak ve ilgi ile bekliyorum.

Gezinizin güzel ve sorunsuz geçmesini dilerim.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Baştan beri objektif olmaya çalışıyorum.Kartpostal fotoğraflarına bakarak, gidemeyenler hüsrana uğrar,gidenlerse o görüntüyü yakalayamayınca yine hüsrana uğrar.Milletimin durumu belli,imkanlar kısıtlı.Biriktirdiği üç beş kuruşu bu saçma safari için harcamasını önermem.Biz geldikte ne oldu?? Yok efendim Dalmaçya sahilleri şöyleymiş,böyleymiş..Fethiye'den çık Tekirova'ya kadar git.Manzaramı görmek istiyorsun;Fethiye'nin koylarını dolaş,,Babadağ'dan Ölüdeniz'e bak,falezden denize girmek mi istiyorsun;Kaş'a git..Upuzun bir sahilmi istiyorsun;Patara sahilinde dolaş,,ya o phsalis antik çağdan kalma liman şehri.Buradakilerin en eskisi 16.yy.den kalma..Bir kale bir kilise olmuş sana tarihi kasaba.Bunlarında tarihçesinde Türk korsan akınlarına karşı yapıldığı yazıyor. turistlik kentmi arıyorsun bizim Bodrum'un üzerinde buralarda bir yer yok..
Görülecek iki şehir Kotor ve Dubrovnik,,milli park olarakta Plitvice naturel parkı..illa göreceğim derseniz en kestirme güzargahı kullanarak veya tur şirketiyle giderek bu keyfi yaşayın..
Yurt dışında kamp yapacaksanız,aynı zamanda tarihede meraklıysanız Yunanistan derim,,öteye geçmeyin :smiley: Yunanlılara gelince,,Yunanlılardan çekinmeyin Türk olduğunuzu bildiklerinde,,diğer milletlere nazaran daha dostça yaklaşıyorlar ve yardımseverler..Fiyatlarda buralara nazaran çok daha makul..
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

sayın cantung, görüşlerinize aynen katılıyorum ve bu gezileri düşünenleri aydınlattığınız içinde ayrıca tebrik ederim.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Rijeka'da Camp Preluk'ta kaldık.(45 21 12-14 19 56)Kamptan çok araç parkı havasında.Günlük 31 e.alıyorlar.Rijeka'daki tek kamp olmasından dolayı alternatifsiz.Buraya kadar gelmişken sahil kasabası Opetija'ıda görün..
Biraz sonra Slovenya üzerinden İtalyaya hareket edeceğiz.Hedefimiz Venedik.Bu 3.gelişimiz olacak.Ama değer.
Plivitce'den bir fotoğraf ve Rijeka.

IMG 6863


IMG 7231


IMG 7200
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Slovenya'yı transit geçip nihayet İtalya'ya girdik.Kalacağımız yer Venedik'te Camping Rialto.(45 29 00-12 17 o2).Sınırı geçmemizle birlikte yollar gidiş gelişli oldu.Trafik kaidelerine bağlı şöförler özellikle karavanlara saygılılar.Dikkat edeceğiniz tek şey solunuzdan gelene yol vermek.Bir oh çektik ve ilkellikten kurtulmanın keyfi ile keyifli sürüşe başladık....
Çok şükür gezimizin Balkanlar ve Adriyatik bölümünü kazasız belasız bitirdik.Bir daha gelmemek dileğimizle
yazımın bu bölümünü sonlandırıyorum....
 




Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Cantunc,
Hırvatistan ve Slovenya için ilkellik tanımlaması biraz ağır kaçmıyormu ne dersiniz?
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

İlkellik anlayışınıza bağlı.Bana göre 1e 7.3 kuna ise bunu Hırvatlar kafalarına göre alışta ve satışta istedikleri gibi çeviriyorlarsa ilkelliktir.Eğer biraz gözden uzak noktalara baktığınızda çerçöp görüyorsanız ilkelliktir.Eger trafik canavarıysanız ilkelliktir.Adı kamp yeri olan yere 30 e istiyorsanız ilkelliktir.Turiste bön bön bakarsanız ilkelliktir.Hepsinide fotoğrafladım.
Bana göre ilkeller.Siz çok seviyorsanız medeniler.
Kosavadaki müslümanları kesmelerine hiç değinmeyeceğim.Kalın sağlıcakla....
 


Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Türkiye´ye gidecek kadar uzun tatilimiz olmadığı yıllar Hırvatistan´a giderdik. Artık gitmiyoruz çünkü oradaki kamping ücretleri Italya´ daki kampinglere yaklaştı ayrıca artık italya´da çok sayıda karavanpark var. Memnun kalmadığımız ülkeleri eleştirirken, toplumları küçük düşüren genellemelerden kaçınmamız gerekir. Size bir Hırvatistan anımı anlatayım. Türkiye gezilerimizin birisinde Almanya´ya dönerken küçük bir Hırvatistan şehrinde gecelemeye karar verdik. Akşam şehirde dolaşırken bir ara durduk ve eşimle hangi yöne gidelim diye konuşurken yoldaki arabaların durduğunu gördüm. Farkına varmadan bir yaya şeridinin önünde durmuşuz.

Eğer geziniz de Italya´nın güneyine doğru giderseniz, şehirler arası yollardaki trafiğin Hıtvatistan´a benzediğini göreceksiniz.

Gezinizin güzel ve sorunsuz geçmesini dilerim.
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Cantunc haklısınız ilkellik anlayışı kişinin kültürel yapısı ve buna bağlı olarak dünyaya bakış açısıyla doğru orantılı olup yaşadığımız sosyal çevre, inançlarımız ve benzeri etmenler de onu şekillendirir.
Bu nedenle ilk paragraftaki düşünceleriniz sizin ilkellik anlayışınızın Hırvatistan ve Slovenya gezinizde ki gözlemlerinizin bir yansımasıdır.
Ancak ilkellik olarak değerlendirmelerimize sunduğunuz bu gözlemlerinize sırasıyla ve farklı bir bakış açısıyla cevap vermem gerekirse;
1-Avrupa’nın tüm ülkelerinde ve ülkemizde de olduğu gibi bankalar ve döviz büroları belli bir marj içerisinde farklı kurlar uygularlar. Bizde bile yan yana iki banka yada döviz büfesinde doların yada euronun alış ve satış kuru farklı olup serbest piyasa ekonomisi içerisinde size hangisi daha uygunsa oradan bozdurursunuz.
2- Gözden uzak noktalarda bulunan çöpler ise sizin beğendiğiniz İtalya’dan daha fazla değildir. Hele hele Akdeniz ve Ege kıyılarıyla karşılaştırdığınız Hırvat kıyılarındaki gözden uzak noktalarda bulunan çöpler, inanın bizim göz önümüzde bulunan çöplerin onda biri bile değildir.
3- Trafik canavarlığı konusunda sizin karşılaştığınız olayları bilemeyeceğim için bir şey söyleme durumunda değilim. Ülkenin genel durumuna bakmak için ise genel kaza istatistiklerini değerlendirmek gerekir. Şimdilik bu oranlara sahip değilim ama ilk kez 1997 yılında bulunduğum Hırvatistan için kendi gözlemlerime göre de trafik canavarlığı ve ilkellik yaftasını onlara yapıştırmanın haksızlık olduğunu söyleyebilirim.
4-Kampingler konusuna gelince Avrupa’da orta sınıf kampinglerin fiyatları 30 euro civarındadır. İtalya ve Fransa’da yüksek sezonda bu fiyatlar 50 hatta 60 eurolara kadar çıkabilir. Konaklamanın her çeşidi Avrupa’da Türkiye’den yüksektir. Buda bir ticari aktivitedir. Adı kamp yeri olan o yerde kalmazsınız olur biter. Alman Otomobil Kurumu ADAC’ın kitapçıklarında Avrupa’da ki tüm kampinglerin listesi ve tanıtımları ile fiyatları vardır, artık internette de bunlara erişmek mümkün. Yine serbest piyasa ekonomisi içerisinde size uygun olan kampingi tercih edersiniz. Kötü olan o işletmede kimse kalmadığı için ya kendisini düzeltir yada zaman içerisinde kapanır gider.
5-Turiste bön bön bakma konusu ilginç. Turizmle 1950’lerde tanışan Adriyatik kıyısı ve şimdi Hırvatistan turizmle bütünleşmiş durumda. Bence turiste bön bön bakanlar Hırvatlar değil, o kıyılardaki turizm aktivitesi ve turist yoğunluğu karşısında şaşırıp o kalabalık turistlere şaşkın şaşkın bakan diğer turistler olmalı.
Sayın Cantunc şimdiye kadar yazdığım konular kişisel düşüncelerimiz ve buna bağlı yorumlarımızdı ve değişkenlik gösterebilirdi. Doğruluğu yada yanlışlığı hususunu sizin karavanla gitmeyin önerisi yapmanıza rağmen eğer paralarına kıyıp karavanla gidecek olan karavancı gezginler olursa onlar değerlendireceklerdir.
Ancak kişiye göre yorumlanamayacak ve değiştirilemeyecek olan şeyse tarihtir. Tarih ve tarihi gerçekler manipüle edilse bile eninde sonunda gerçek ortaya çıkar.
Kosova konusunda ise böyle bir arayış ve bekleme sürecine girmeye bile gerek yoktur. Kosova ile bağlantılı olan ve bahsettiğiniz eylemleri gerçekleştirenler Sırplar’dır. Hırvatların Kosova ile herhangi bir bağlantıları ve ihtilafları bulunmamaktadır. Kosovanın Hırvatistanla ne sınırı vardır, nede Kosova’da Hırvat etnitisesi.
Bu nedenle Kosova’da ki Müslümanları kesmelerine hiç değinmemenizde fayda vardır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,799
Kayıtlı Üye Sayımız
172,072
Kaydolan Son Üyemiz
egedeba

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst