2012 yurt dışı gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,393
Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Devam...

IMG 5605


IMG 5617
 

Etiketler


Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sabahleyin etrafa alıcı gözle bakınca üzüntü duydum.Zeytin ağaçlarının küçücük gölgelerine sığınmış karavanlar.Deniz desen öyle ahım şahım değil.
Benim ülkemin kıyıları inanın kat be kat güzel.Ama neçareki çarpık yapılaşmaya müsade eden belediyeler,kampçılık zihniyetine sahip olmayan bir turizm bakanlığı,beton yığınlarına arazi tahsis edipte kamp alanı aklına gelmeyen bir orman bakanlığı.
Titreyen göldeki belediyenin kamp yerinin bir benzeri buralarda yok.Orta ve kuzey avrupada olsada oraların iklimi müsait değil veya denizi,kumu,güneşi yok.
Tarihi yer deseniz yine bizdeki kadar yerleri yok.Bir kuşadası,yanında dünyanın sayılı antik kenti efes var.Hristiyanların haç yeri Meryem ana var.Ancak rantçı belediyelerin elinde kala,kala beton yığınına dönmüş.Ne ağaç nede kıyı kalmış.Denize girilebilecek plajına lağım akıyor.
Gelde üzülme,gelde bunca yolu tep bizdekinden beş gömlek aşağıdaki bir tatil beldesine gel.
Bizimki kamp yapmak amaçlı olmaktan çıktı,gezelim,görelim programına döndü.Budva'ya kadar oda olmadığına göre bin ikiyüz km.heba oldu gitti.
Niş-Belgrad-Rijeka-Dubrovnik veya Bar'dan Bari'ye geçmek daha akıllıca olurdu.
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

iyi tatiller,balkanları daha önce görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim;
balkan ülkelerinin hiç birisi bizden ileri değil,çoğunda genel bir bakımsızlık görebilirsin düzen ve temizlik avusturyadan başlıyor,incelediğimizde bence bunun sebebi ekonomik,iki yılda bir ayvalığa giderim malesef ayvalıktada bu bakımsızlık çok rahatsız edici.
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Cantunc
iyi yolculuklar ,gezinizin problemsiz bir şekilde neşe içinde geçmesini dileriz.Bilgiler içinde şimdiden
teşekkür ederiz.
Takipteyiz
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Bu akşam 4 motokaravancı italyan aile bizi yemeğe davet etti.Bari'den Bar'a gelmişler.Bölgeyi dolaşmışlar.Görülecek yer olarak Kotor ve Dubrovnik'i tavsiye ettiler.Budva'yı bile tavsiye etmediler.Demekki Kotor ve Dubrovnik'e zaman ayıracağız.Bizim makodonya ve Arnavutluk üzerinden geldiğimizi öğrenince Safari yapmışsınız dediler.Haklılar ama erkekliğe sürdürmemek için maceracı ruhumuz olduğunu söyledik.
Yarında buradayız.Safarinin yorgunluğunu henüz atamadık.
Gönderdiğim resimler kartpostal mahiyetinde değil gerçeği aktarmayı amaçlıyorum.Değermi, değmezmi siz karar verin diye..Hihayetinde maliyetli bir yolculuk kartpostala kanıp yollara düşmeyin..

Kamp


Kampn nndeki plaj
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Keçi yolları fotoğrafları,bana yıllar öncesinin Demre -kaş,Marmaris-datça yollarını anımsattı.Çekme karavanla kabus olur ,ama panorama güzel diye kendimizi avuturduk :smiley:Malum Dünya böyle keşfedildi,sizde bizim kaşifimiz oldunuz bu gezide.Şimdiden teşekkürlerimiz hazır gidilesi,gidilmeyesi rota bilgilerine.
 



Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Sayın Enverdede,tespit doğru.Artık Türkiye'de böyle yol kalmadı.Bu yolda araç kullanan şöför etrafına bakamadığından manzaranın keyfini co pilot olan hanımlar çıkartıyor.
İtalyan dostların Budva'yı eğlence kasabası ollduğunu söylemesi üzerine ertesi gün Kotor'a
gitmek için yollara düştük.Yollar dar ve virajlı birde 50 km.hız sınırı olunca yol bitmek bilmiyor.Kotor'a vardık.Eski kentin tam karşısındaki park yerine karavanı çektik bizim gibi dört tane daha italyan motokaravancı var.Onlar Trieste'den geldiğinden geldikleri yerler hakkında bilgi verdiler bizde geçtiğimiz yerler hakkında bilgi verdik.Anlattıklarımız üzerine İgoumenitsa'ya feribot arayışına girdiler.
Her yer italyan motokaravancı.Özelliklede 2000 öncesi transit üzerine yapılmış eski motokaravanlar.Nereye baksanız italyan.
Bulunduğum yerde internet sinyal gücü ve kalitesi %90 ama tek bir resi gönderemiyorum?
Kotor,bunca eziyete değebilecek bir görsel şölen. Bin küsur metrelik dağlar arasında göle benzer bir körfez.Eski kent 17.YY.kalma.BM.koruma altına almış.Almasına almışta eski yapılara asılı klima üniteleri,levhalar tam balkan ahalisi mantığı..
Şehri koruyan surlar 1500 m kadar yükseliyor.Dağın tepesine kadar tırmanmak 1,5 saat alıyor.İnişte 1 saat.Amma muhteşem bir manzara insana olmaz böyle şey dedirtiyor.
Aşağıdaki Türk turist gruplarıda kalabalık arasına sıkışıp kalmış.
Kotor'da kamp yeri yok.Olsa bir hafta kalınır.Otoparkın saati 1 e.24 saate 24 e. alıyor.Yani karadağdaki kamplardan 7 e.pahalı.
Yiyecekler piza ve makarna ağırlıklı,sandviçi tercih edin..
Blue lines,toplu taşım şirketi.Etrafındaki kasabalara gidebilirsiniz.Üstü açık otobüsle şehir turu 10 e.Tekne ile kısa körfez turuda 10 e.
Yarın Dubrovnik'e doğru hareket...
Bulunduğum yerde internet kaiitesi ve sinyal gücü %90 ama tek bir kare resim siteye gönderemiyorum..
 


Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Gitmekten vaz geçtik bir gün daha kalıp bu eşsiz şehri denizden dolaşacağız..

IMG 5945
 

Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Kotor'dan hiç istemiyerek ayrıldık.Kamp yeri olsaydı rahatlıkla bir hafta kalınacak bir yer.
Kotor körfezinin etrafından doyumsuz manzara eşliğinde Dubrovnik'e yol almaya başladık.Karadağ sınırından çıkıp Hırvatistan'a girdik.Yolların asfalt kalitesi düzeldi ama yol yine dar ve virajlı.Buralarda mesafeleri km.olarak hesaplamaktan çok saat olarak hesaplamak daha doğru.100 km.yi 2-2.5 saat olarak düşünün.Dubrovnik'e yaklaşık 2 km kala.Bir seyir tepesi var.Oradan şehri panoromik olarak görebiliyorsunuz.Adeta kartpostal. Eski şehrin 7 km.dışındaki Solitudo camping'e gidiyoruz.(42 39 43-18 04 14).Reception ana baba günü.Kayıt için kuyruk var.Yer+karavan+kişi olarak fiyatlandırıyorlar.Bizden 41 e.istediler.Kampın ilersinden eski şehire otobüs var.5 e.'da ona vererek Dubrovnik'i dolaşmaya başladık.Binlerce kişi dolaşıyor şehri.Bayram turları ile gelen türk turist gruplarıda var.Dubrovnik eski şehir bir harika.Mutlaka marinadan kalkan tur tekneleri ile denizdende dolaşın.(10 e)Daha sonra teleferikle şehrin arkasındaki dağa çıkıp etrafı panoromik olarak izleyin(15 e)Yeme içme fiyatlarına bir örnek olarak vereyim 2 top dondurma 5 e.Fiyatlar birden turistik tarifeye tırmandı.3 günümüzüde Adriyatiğin bu incisine ayırdık.

IMG 6203
 




Ynt: 2012 yurt dışı gezimiz

Solitudo camp'ın internetten reklamlarına kanmayın.Tek tük ağaçlı,yerler kırmızı toprak.Sadece yanı başınızda elektirik ve su var.Mutlaka elektirik ve su bağlantı adaptörünüz olsun.41 e.verdiğiniz kamp yerinde denize 500 m.lik bir bayırdan inmek zorundasınız.Karavanınızın önünden denizi veya manzarayı seyretmek mümkün değil.Nerede bizim o dökülen ancak denize sıfır kamplarımız.Ancak kolaylık tesisleri 5 yıldızlı otel ayarında.Adamlar hijyene son derece dikkat ediyorlar.Yine aklıma bizim tahta kapılı,sinekli tuvaletlerimiz aklıma geliverdi.
Biz ülke imkanlarını kullanmaktan aciziz.Çam ormanı ve muhteşem bir koy ancak ya ulaşılamıyor yada otele tahsis edilmiş.
Buradaki bu kampta yer bulmak son derece zor.Yer gök karavan.Gelenler ülkeye nakit para bırakıyorlar.Adım atsan para.Bizdeki gibi her şey dahil haftalık akıl almaz 100e .fiyata insanları yedirip içirip eğlendirmiyorlar....
Sadece içim dökmek istedim...

IMG 6219


IMG 6219
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,425
Mesajlar
1,517,790
Kayıtlı Üye Sayımız
172,071
Kaydolan Son Üyemiz
kalenbuk

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst