2011 Yılı Seyfe Gölü Kuş Cenneti kamplı gezi programı ve kuş gözlemi_03.07.2011

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,309

Quasar

Kamp II
Mesajlar
246
Tepkime Puanı
1
Yer
İstanbul
SEYFE GÖLÜ KUŞ CENNETİ ve SULAK ALANI KAMPLI GEZİ PROGRAMI


Yer : Seyfe Gölü (K 39.222838, D 34.417992) - Kışehir/ TR.
Kervansaray Dağı (K 39.192495, D 34.231546) -1700 Metre – Kırşehir/ TR.

Tarih : 03 Temmuz 2011 Pazar Saat 11:00
Amaç: Seyfe Gölü ve sulak alanlar ile çevre sorunlarının kamoyuna duyurulması İlaveten mükemmel bir doğa etkinliği.
Ulaşım : Ulaşım katılımcıların kendilerine ait olması ile beraber, şehirden göle gidiş ve geliş için kendi aracı ile gelen arkadaşlarımızdan yararlanabileceğiz.

Ayın Durumu: Yeniay
Gün Doğumu: 05:37
Gün Batımı: 20:41


11:00 Başlangıç
Tanışma

12:00 SEYFE GÖLÜ SORUNLARININ DİLE GETİRİLMESİ
Faaliyet:
Seyfe Gölü sorunlarının dile getirilmesi, çevre ve sulak alanlar ile kamuoyunda dikkat çekme, ilgili ve bilgilileri dürtme (inşallah)

NOT: Konuya ilişkin olarak sivil toplum örgütlerinin, çevre örgütlerinin, basın ve yerel halkın katılımı sağlanacaktır. (Tabi bunlardan varsa)

15:00 SEYFE GÖLÜ ETKİNLİKLERİ

1. Alternatif (Kervansaray Dağı Zirve yürüyüşü) :
Seyfe Gölü’nden Hareketle Göl tarafından Kervansaray Dağına zirve yapılcak (Kuzey Cephe)
Zirvede günbatımının ve Kızılırmağın eşsiz güzelliğine Hirfanlı Baraj gölünün eşlik ettiği eşsiz manzaraya şehirlerin en şirini olan Kırşehir’in de katılımıyla meydana gelen doyumsuz tabloya bizlerin seyirci kalması düşünülemez bile.
Dağ zirvesinde güneşi uğurladıktan sonra zirvede bir ateş yakacağız. Bununla küresel ısınmaya neden olan faktörlere, sulak alanlar ve çevre sorunlarına dikkati çekmeyi amaçlamaktayız.
İsteyen arkadaşlarımız dağ zirvesine küçük bir fidan getirip dikebilirler. (Tabi kondüsyon yeterse- su+ fidan vb.-)
Zirvede ateşin sönmesi ile beraber Zirveden Seyfe Gölü’ne iniş başlayacak. Kervansaray dağı zirvesinde ateş yakılacak.
Akşam yemeği göl kenarında yapılacak, konaklama çadırlada göl kenarında yapılacaktır. Katılımcılar yiyecek malzemelerini kendileri getirecek, orada paylaşım olacaktır herhalde.

NOT: Zirve faaliyetine Katılım isteğe bağlıdır ve kendisini yaşlı hissedenlerin iştiraki yasaktır. Böyle kişilerin göl kenarında beklemeleri tavsiye olunur.

2. Alternatif ( Göl Etkinlikleri)
Kuş gözlemi, Seyfe Gölü Koruma alanı gezisi, tanışma, sohbet kamp.

00:00 SEYFE GÖLÜ GECE KAMPI

Göl kenarında çadırlı kamp faaliyeti. Zirve yapanların gelmesi ile beraber kamp ateşi yakılacak.

GEREKLİ MALZEMELER
Çadır, Mat, Uyku Tulumu
Sırt çantası, spor ayakkabı, rahat kıyafetler (kot pantolon tavsiye edilmez), yedek kıyafetler
Fotoğraf makinası (Kuş gözlemi için Tripot önerilir), kamera, dürbün (önerilir)
Yeter miktarda yiyecek,

Deyatlı Bilgiler:
1- http://www.kirsehirkulturturizm.gov.tr/ana-sayfa/1-33936/20110505.html
2- http://www.boztepebozkir.tr.gg/Seyfe-G.oe.l.ue..htm



Seyfe Gölü Tabiatı Koruma ve RAMSAR Alanı

Seyfe Golü, Orta Anadolu'da bulunan birkaç tuzlu gölden biridir Kırşehir'in Kuzey doğusunda yer alan göl. Mucur'a 16 km. uzaklıktadır. Yöre, sulak ve yer yer sazlık, bataklık alanlardan oluşmaktadır. Gölün doğusunda, Kıyıya yakın sazlıklardan oluşmuş pek çok adacık vardır. Bu adacıklar ve göl çevresinde, ötücü kuşlar da dahil olmak üzere toplam 187 kuş türünün varlığı mevcuttur. Gök su kuşlarının beslenme, üreme ve konaklama alany olarak sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önemli sulak alanlarındandır.
Gölde, dünyanın en büyük flamingo topluluklarından biri (320 bin adet) barınmaktadır. Göl, aynı zamanda sonbaharda yüzbinlerce ördeğin konaklama alanıdır. Seyfe gölünde beslenen ve konaklayan diğer önemli kuş türleri; çamurcunlar, pelikanlar, balıkçılar, yağmurcular, kazlar kılıçgagalar, martılar balabanlar ve sumrulardır. İlkbaharda gölün doğusundaki adacıklarda bu kuşlar başta olmak üzere çeşitli türlerden binlerce kuş yuva yapmakladır. Ayrıca Malya Devlet üretme Çiftliği alanında toy, turna gibi büyük kuşlar da barınmaktadır Seyfe gölü çevresi, sonbaharda leyleklerin önemli toplanma alanlarındandır. Bölgede 480 bin kuşun birarada yaşadığı tespit edilmiştir.

Seyfe Gölü içindeki en güzel görüntüler Seyfe Köyü yakınlarında bulunan höyükten izlenmektedir. Ayrıca Seyfe'nin Badıllı mahallesinden de göl kenarına kadar gelip, gölün güzelliğini ve flamingoları seyrelmek mümkündür. Ayrıca, yaz ayların da flamingolar gölün bir çok kesiminden de seyredilebilir Ancak göl kenarında gözlemevinin bulunmaması yakından izleme olanağını kısıtlamaktadır.

Uluslararası kuruluşlara göre; 24 saat içinde, 25 binden fazla su kuşunun bir arada bulunduğu bölgeler birinci derece sit alanı olarak ilan edilmektedir Seyfe Gölü bu sınıflandırmanın üzerinde olduğu içirt birçok yabancı kuş bilimcilerinin ve çevrecilerin dikkatini çekmektedir. Göl ve çevresi 1990 tarihinde Tabiatı Koruma Alanı ilan edilmiştir. Göl aynı zamanda birinci derece "Doğal Sit Alanıdır. Uluslararası Kuşları Koruma Konseyi (ICDP), Seyfe Gölü'nde yaşayan 27 tür kuşu koruma listesine almıştır. Nesilleri azalan bu kuşlar, Türkiye'nin de taraf olduğu Bern sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır. Devlet Su İşleri tarafından Seyfe Gölü çevresinin tarım alanına dönüştürülmesi projesi, kuşların yaşam alanının yok edileceği anlaşılınca. programdan çıkarılmıştır,
Bölgenin hem tanıtılması hem de korunması için başlatılan çalışmalara hızla devam edilmektedir. Seyfe Gölü, Orta Anadolu'da turizmin en yoğun olduğu bölge olan Kapadokya'ya yakındır.


Seyfe Gölü Hakkındaki Yazılar :
1- http://alpaslandogan.com/bence/begendigim%20yazilar/Seyfe%20G%C3%B6l%C3%BC%20Uzakt%C4%B1r.html
2- http://alpaslandogan.com/bence/bence_yazilar/seyfe.html

Seyfe
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,382
Mesajlar
1,517,423
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst